📱 MOBILNÍ APLIKACE PLNÁ RECEPTŮ Vyzkoušejte mou aplikaci pro Android a iOS, kde najdete nejvíce mých receptů. PROZKOUMAT APLIKACI
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Bůčková roláda s játrovou nádivkou a šťouchaným celerem

Bůčková roláda s játrovou nádivkou a šťouchaným celerem

  , ,   , , , , ,   , , , ,

Ohodnotit recept
Bůčková roláda s játrovou nádivkou a šťouchaným celerem
5.0 1

Masové rolády se nedají připravovat v jedné porci, vždycky vyjde množství pro více strávníků. Anebo to pojměte jako já, kdy vám připravená roláda poskytne základ jídla na několik dnů. Skvělá totiž byla nejen se šťouchaným celerem, ale i ráno doplněná voskými oky jako snídaně. A mimochodem – náplň rolády byla tak dobrá sama o sobě, že mi nějak záhadně mizela během přípravy z pánvičky 😉

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření / pečení: 3 hodin
  • 15 minut

    3 hodin

    3 hodin 15 minut

  • Množství: 4 porce
  • Obtížnost:
  • Autor:

💌 Chcete osobní tipy na snadné vaření, unikátní slevy a drby ze zákulisí?

Přidejte se k 40 tisícům odběratelů a nechte mi tu na sebe kontakt. Dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás to přestane zajímat, můžete se kdykoliv odhlásit.




Suroviny

1 kg bůčku bez kosti

250 g jater (dle vašich preferencí, já použila krůtí)

2 jablka

1 cibule

1 velká bulva celeru

1 jarní cibulka

1/3 lžičky mleté skořice

1 lžíce plátků mandlí

olivový olej

sůl

pepř

900+ RECEPTŮ V APLIKACI

Stáhněte si ZDARMA základní verzi mé mobilní aplikace a získejte přístup ke stovkám receptů a spoustě užitečných funkcí. Vaření bude hned snadnější!

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření / pečení: 3 hodin
  • 15 minut

    3 hodin

    3 hodin 15 minut

  • Množství: 4 porce

Postup

Bůček zbavte kůže a okrájejte tak, aby vám vznikl co nejvíce rovnoměrný kvádr. Ten pak ze strany rozkrojte tak, aby vám vznikla jakoby kniha (tzn. že maso nedokrojíte do konce).

Maso rozevřete a přes fólii nebo pečící papír naklepejte tupou hrany paličky nebo válečkem na maso.

Maso si obraťte (hřbet knihy bude nyní nahoře, jako kdybyste rozečtenou knihu odložili na noční stolek stránkami dolů). Pomocí ostrého nože povrch masa opatrně nakrájejte do mřížky, ale ne moc do hloubky, abyste maso nerozřízli.

Pak maso z vrchní strany osolte a zatím dejte stranou.

Připravte si náplň rolády. Na olivovém oleji si nechte zesklovatět drobně pokrájenou cibulku. Pak přidejte odblaněná a očištěná játra, nakrájená na malé kostky (o hraně cca 1-2 cm).

Stejně si nakrájejte i jablka zbavená jádřinců a přidejte je spolu s mandlemi k játrům.

Směs okořeňte skořicí a pepřem, nechte prohřát, dokud se jablka trošku nerozpustí.

Pak směs osolte, promíchejte a naplňte s ní připravený bůček.

Jeho konce propíchněte párátky a roládu svažte pomocí potravinářského provázku, aby hezky držela pohromadě a náplň nevytékala. Roládu ještě na povrchu osolte.

Troubu rozpalte na 200°C. Vložte do ní připravenou roládu a nechte péct nezakrytou cca 30 minut.

Pak roládu podlijte cca 2 dcl vody, zakryjte ji, troubu stáhněte na 120°C a pečte 2 hodiny.

Před podáváním si připravte šťouchaný celer.

Oloupejte ho, nakrájejte na kostičky a dejte vařit do úplného změknutí do osolené vody (cca 15-20 minut).

Pak celer slijte, rozmačkejte vidličkou nebo šťouchadlem na brambory, smíchejte s drobně pokrájenou jarní cibulkou a osolte.

Podávejte s plátky rolády, hojně polité vypečenou šťávou.

PS: Pokud nemáte rádi celer, nahraďte ho květákovým, dyňovým nebo pastiňákovým pyré.

Skvělá volba! Máte hotovo?

Zkuste mých 316 šťavnatých receptů, po kterých se bude oblizovat celá vaše rodina i přátelé 😋

Nová Svěží kuchařka a Voňavá kuchařka, díky kterým už nikdy nebudete muset řešit, co zdravého a chutného zase uvařit.

Prolistovat kuchařky

00:00

Líbí se vám recept? Chutnalo vám?
Dejte mi vědět v komentáři ❤️ a pomozte mi ho šířit dál 🙏🏻

odkaz pak stačí vložit do textu e-mailu, komentáře na FB atd.

4 Recenzí / komentářů

Klara

8 ledna, 2019

Smankote to je mnamka s dovolenim jsem napln jeste vylepsila o trochu salveje a musim rict,ze az me u whole30 prestanou bavit vajicka,delam na snidani tyhle jatra moc dekuji za recepty.jsou bezva.

Lucie

9 ledna, 2019

Šalvěj je skvělá volba! Ta jde k vepřovému vždy naprosto perfektně. Díky za pochvalu receptů <3 Mám radost, že chutná.

Luciaa

26 března, 2019

Dobry den .Chcela by dom sa opytat ze na ranajky su fakt dost tazke jedla ako Bůčková roláda s játrovou nádivkou a šťouchaným celerem na ranajky naozaj?a kto nezvladne rano taketo jedlo.dakujem

Lucie

26 března, 2019

Dobrý den, omlouvám se, ale nerozumím. Nevím, jaký styl stravování dodržujete, takže neumím poradit, jaká snídaně je pro vás nejvhodnější. Ale pokud vám tučná jídla po ránu nesedí, dejte si něco jiného, co vám bude chutnat a po čem vám bude dobře. Není nutné snídat bůček 🙂 Ani já ho běžně nesnídám.

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

0
Váš košík je prázdný!

Vypadá to, že jste si do košíku ještě žádné zboží nepřidali. Není to škoda?

Podívat se na produtky