📱 MOBILNÍ APLIKACE PLNÁ RECEPTŮ Vyzkoušejte mou aplikaci pro Android a iOS, kde najdete nejvíce mých receptů. PROZKOUMAT APLIKACI
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Houbové „rizoto“ se ztraceným vejcem

Houbové „rizoto“ se ztraceným vejcem

  ,   , , , , ,   , , ,

Ohodnotit recept
Houbové „rizoto“ se ztraceným vejcem
5.0 1

Nikdy jsem nebyla příliš „rýžová“, takže mi tahle potravina v jídelníčku ani moc nechybí. Je ale pravda, že různé masové a zeleninové směsi s rýží poskytovaly možnost rychlého a jednoduchého jídla. Jenže, víte co? S květákem je to ještě rychlejší 😉

  • Příprava: 20 minut
  • Vaření / pečení: 20 minut
  • 20 minut

    20 minut

    40 minut

  • Množství: 2 porce
  • Obtížnost:
  • Autor:

💌 Chcete osobní tipy na snadné vaření, unikátní slevy a drby ze zákulisí?

Přidejte se k 40 tisícům odběratelů a nechte mi tu na sebe kontakt. Dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás to přestane zajímat, můžete se kdykoliv odhlásit.




Suroviny

1 květák

1 cibule

6 žampiónů

2 hrsti sušených hub

2 vejce

1/2 lžičky drceného kmínu

1/2 lžičky řeckého sena (pískavice)

sůl

pepř

olivový olej nebo ghee

50 g polníčku nebo čerstvého baby špenátu

900+ RECEPTŮ V APLIKACI

Stáhněte si ZDARMA základní verzi mé mobilní aplikace a získejte přístup ke stovkám receptů a spoustě užitečných funkcí. Vaření bude hned snadnější!

  • Příprava: 20 minut
  • Vaření / pečení: 20 minut
  • 20 minut

    20 minut

    40 minut

  • Množství: 2 porce

Postup

Sušené houby zalijte cca 2 dcl vařící vody a nechte je přibližně 20 minut louhovat.

Na velké pánvi si na oleji nechte zesklovatět drobně pokrájenou cibulku.

Přidejte na plátky nakrájené žampióny, osolte je, okořeňte (kmínem a pískavicí) a pak nechte vydusit všechnu šťávu, kterou žampióny pustí.

Do pánve nasypejte květák, který jste předtím pomocí několika pulsů mixéru rozdrtili na „zrnka rýže“.

Vše zalijte namočenými houbami (včetně nálevu) a vařte za občasného promíchání na mírném plameni, dokud květák nezměkne (cca 15-20 minut) a nevyvaří se všechna voda.

Na závěr dosolte a opepřete podle chuti.

Podávejte s čerstvým polníčkem nebo baby špenátem, navrch doplňte ztraceným vejcem.

Skvělá volba! Máte hotovo?

Zkuste mých 316 šťavnatých receptů, po kterých se bude oblizovat celá vaše rodina i přátelé 😋

Nová Svěží kuchařka a Voňavá kuchařka, díky kterým už nikdy nebudete muset řešit, co zdravého a chutného zase uvařit.

Prolistovat kuchařky

00:00

Líbí se vám recept? Chutnalo vám?
Dejte mi vědět v komentáři ❤️ a pomozte mi ho šířit dál 🙏🏻

odkaz pak stačí vložit do textu e-mailu, komentáře na FB atd.

4 Recenzí / komentářů

Karla

15 února, 2016

velmi dobré rizotko. zařadím do svého jídelníčku. Mňam

Lucie

15 února, 2016

To mám radost, že chutnalo. I já ho mám mezi oblíbenými jídly.

Petra

5 března, 2019

Wau! Jsem absolutně unešená!

Lucie

7 března, 2019

To mám radost! 🙂

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

0
Váš košík je prázdný!

Vypadá to, že jste si do košíku ještě žádné zboží nepřidali. Není to škoda?

Podívat se na produtky