Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Surovina v receptu: mléčné výrobky

Pečená segedínská krkovička

Jídla z jednoho hrnce nebo pekáče většinou nevypadají moc pěkně na pohled. Ale ta chuť! Jejich přípravou navíc nestrávíte moc času v kuchyni, takže to bývají zlaté hřeby jídelníčku, když nemáte čas stát u plotny. Jeden takový recept tu pro vás mám. Zkuste si se mnou připravit segedínský guláš trošku jinak.

Sýrové kuličky

Když člověk připravuje občerstvení pro hosty, občas mu dojde inspirace a neví, co zvolit jako drobné pohoštění, nebo jednoduše nemá tolik času, aby se připravoval s různými pomazánkami, jednohubkami či chlebíčky. V obou případech se může hodit recept na sýrové kuličky v mnoha variantách, které budete mít hotové doslova během chvilky.

Vánoční krtkův dort

Posledních pár týdnů jsem neměla k dispozici troubu, takže jsem všechna jídla musela připravovat pouze na plotně. A to včetně dezertů. Že lze na plotně klidně "upéct" i dort, budiž důkazem tento vánoční recept. Vyzkoušíte ho se mnou? Klidně i mimo Vánoce.

Květák s houbami a špenátem

Některé suroviny se k sobě hodí více, některé zase méně. Ale kombinace květáku, špenátu a hub, navíc podtrhnutá krémovou smetanovou omáčkou s rozpuštěným sýrem, nemůže zklamat snad nikdy. Alespoň mě teda rozhodně ne :-) A co vás?

Houbová polévka se sýrem Brie

Máte rádi rozpečené plísňové sýry, jejichž vnitřek se krásně táhne? A co je pro jednou nepéct, ale uvařit? V kombinaci s houbami a troškou zeleniny se z takového sýru totiž stane božská mana :-) Schválně vyzkoušejte a dejte vědět, jestli jste si tuhle polévku zamilovali stejně jako já.

Květákové kroketky

Stále se, i po tolika letech, nestačím divit, jak je zelenina neuvěřitelně variabilní a jak se s ní dá v kuchyni vyloženě hrát a kouzlit. Třeba takové krokety. Proč se držet zvyklostí a připravovat je jen z brambor, když se dají skvěle připravit i z květáku.

Nepečený tříbarevný cheesecake

Aktuálně jsem dlouhodobě mimo domov, bez své velké kuchyně, trouby a veškerého kuchyňského vybavení, na které jsem zvyklá. A když se nemůžu rozmáchnout co do způsobů přípravy, o to víc mě baví si hrát s jednotlivými ingrediencemi a jejich barevností. Jako třeba tady.

Mexická masová směs s čokoládou

Různé masovo-zeleninové směsi jsou skvělou volbou pro každého, kdo nechce v kuchyni trávit příliš mnoho času. Poskytují totiž perfektní základ na mnoho různých jídel. Proto je vždy uvařte ve větším množství a použijte je na přípravu dalších lahůdek.

Gratinovaný květák

Naprosto jednoduché jídlo s naprosto úžasným výsledkem. Jestli to nějaké zelenině sluší se smetanou a sýrem, je to právě květák. Když ho rozmixujte s vypečenou smetanou, vytvoříte hebkou omáčku, která celé jídlo přivede k dokonalosti. Uvidíte, že si tuhle lahodu zamilujete.

Domácí Lučina

Mnohá kupovaná oblíbená jídla či suroviny si můžete velmi snadno připravit doma sami. U některých vás jednoduchost přípravy překvapí natolik, že si budete říkat, proč jste to tak nedělali už dřív a kupovali zbytečně drahé výrobky. Navíc si je můžete ochutit tak, jak máte rádi. Jedním z takových příkladů je i domácí smetanový sýr na způsob Lučiny.

Načítám další recepty
Top Mautic is open source marketing automation