Můj účet » Paleo snadno
Chutné recepty pro zdraví
Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Lucie

Moje recenze/komentáře
Těstoviny bez mouky Recenze publikována dne23.6.2017

Žádné složité patlání to není 🙂 Jsou hotové raz dva.

Těstoviny bez mouky Recenze publikována dne22.6.2017

Zuzi, to nevím, nezkoušela jsem. Ale mohlo by. Možná se budou jen trošku víc trhat. Pokud to budeš zkoušet, dej prosím vědět. Samotnou mě to zajímá.

Svíčková na smetaně se zeleninovými „knedlíky“ Recenze publikována dne22.6.2017

To ráda čtu. Ale chvála patří kuchařce 😉

Dýňové chili con carne Recenze publikována dne22.6.2017

Není 🙂 Děkuju!

Těstoviny bez mouky Recenze publikována dne22.6.2017

Hani, děkuju 🙂 Těstoviny jsou fakt skvělé. Už jsem je dělala několikrát a vždy s velkým úspěchem. Schválně dejte vědět, až je vyzkoušíte, jestli vám také tak chutnaly.

Škvarky a sádlo pečené v troubě Recenze publikována dne21.6.2017

🙂

Tiramisu Recenze publikována dne17.6.2017

Nejen vypadá, ono tak i chutná 😉 Se stévií bohužel neporadím, nepoužívám ji. Zkuste krém ochutnat s menším množstvím sladidla a podle potřeby ho případně přidejte.

Indické krůtí karí Recenze publikována dne17.6.2017

Děkuju za pochvalu <3 Také miluju recepty z jednoho hrnce. Nápad na dárek k narozeninám je skvělý 😉

Lívanečky z krémového sýru Recenze publikována dne15.6.2017

To mě moc mrzí, že se nepovedlo. Postupovala jste prosím přesně podle návodu, včetně přesného odvážení surovin? Těsto by mělo být vyloženě řídké. Kokosová mouka hodně saje, takže stačí přidat pár gramů navíc a z tekutého těsta vznikne tuhá hmota. Ještě mě napadá jiná volba sýru či malá vejce.

Nepečený kokosový „cheesecake“ Recenze publikována dne14.6.2017

Tak to mám obrovskou radost, že dort chutnal 🙂

Vepřová pečeně Recenze publikována dne14.6.2017

Já děkuju! Mám radost, že se recept povedl a maso chutnalo.

Grilovaný camembert s ořechy a brusinkovou omáčkou Recenze publikována dne14.6.2017

Výborná kombinace!

Čokoládová pěna Recenze publikována dne13.6.2017

Že jo? 🙂 Nejsem zrovna extra milovník čokolády, ale tohle vážně můžu <3

Květákové “gnocchi” Recenze publikována dne13.6.2017

Tak to jsem ráda, že chutnalo 🙂

Černá sezamová / maková zmrzlina Recenze publikována dne13.6.2017

Banán je dobrá volba 🙂 Jen už možná malinko ovlivní výslednou chuť zmrzliny.

Čokoládovo-banánový dort Recenze publikována dne11.6.2017

Petro, smekám nad improvizací! Ani se nedivím, že měl dort úspěch. Zní to přímo fantasticky <3

Minestrone s masovými kuličkami a vaječnými nudlemi Recenze publikována dne10.6.2017

Jen hodnoťte klidně všechno 😀 Když to budou takovéhle samé pozitivní komentáře, tak proč ne 😉

Mandloví šneci s jablky a skořicí Recenze publikována dne10.6.2017

Jakou mouku jste použila? Domácí nebo kupovanou? Obsah tuku v ní totiž může výsledek hodně ovlivnit. Ale je pravda, že tohle je trošku piplačka recept. Je nutné těsto nechat dobře vychladit a kolečka krájet nití. Hlavní je, že chutnalo 🙂

Pečená pikantní španělská omeleta Recenze publikována dne9.6.2017

Já děkuju! Že receptům věříte a vaříte podle nich. A že pak sednete a napíšete, že vám chutnalo. Moc díky 🙂

Jablečný koláč Recenze publikována dne8.6.2017

Většinou stačí doba, co se peče korpus. Ale pomůže jablka nakrájet na menší kousky a také zvolit vhodnou (měkčí) odrůdu.

Jablečný koláč Recenze publikována dne7.6.2017

Dobrý den, věřím, že vám koláč bude chutnat 🙂
Jablka nepeču rovnou na koláči ze dvou důvodů - pustila by do těsta vláhu a to by bylo už příliš vlhké. Také je potřebujeme vyvařit, aby změkla, zahustila se a tím i zesládla.

Vepřová panenka v ořechovo-bylinkové krustě s pečenou zeleninou Recenze publikována dne6.6.2017

To mám radost! Moc díky za zprávu.

Vepřová panenka v ořechovo-bylinkové krustě s pečenou zeleninou Recenze publikována dne5.6.2017

Ořechy podle mého hodně zvlhnou, sůl dopředu nedoporučuji používat vůbec. Raději bych postupovala podle receptu 😉
Moc děkuju za pochvalu! Pokud vám moje stránky alespoň trošku pomáhají s Whole30, splnily svůj úkol. Což mě samozřejmě moc těší.

Lívanečky z krémového sýru Recenze publikována dne5.6.2017

Ghee je přepuštěné máslo, tedy máslo zbavené bílkovin, kvůli kterým by se přepalovalo už za nízkých teplot. Díky přepuštění se pak máslo hodí třeba i na smažení. Dá se koupit v prodejnách se zdravou výživou, ve větších supermarketech nebo si ho můžete připravit i doma. Což samozřejmě vyjde nejlevněji. Návod, jak na to, najdete v odkazu, který je uveden v seznamu surovin, nebo přímo na stránce https://paleosnadno.cz/recept/ghee-prepustene-maslo/

Vepřová panenka v ořechovo-bylinkové krustě s pečenou zeleninou Recenze publikována dne5.6.2017

Dobrý den, nějak by to asi vymyslet šlo, ale moc se k tomu nepřikláním. Panence opakované ohřívání nesvědčí a vzhledem k tomu, že se jedná o rychlý recept, nevidím žádný důvod, proč přípravu kouskovat.

Žluté kuřecí curry Recenze publikována dne4.6.2017

Dobrý den, curry pastu kupuji v asijských obchodech. Jedná se o větší balení, v plastových kelímkách, značka Cock https://www.paleo-doupe.cz/sortiment/cervena-kari-pasta-400-g

Hruškový makovec Recenze publikována dne1.6.2017

V případě nízkosacharidové stravy nejsou vhodná ani jablka a hrušky. Ale jinak prostě datle vynechte a použijte sladidlo, jak jste zvyklá.

Mexický „tacos“ bůček Recenze publikována dne1.6.2017

Můj oblíbený 🙂

Pikantní játrová směs Recenze publikována dne1.6.2017

To mám radost, že chutná 🙂

Sezamové krekry Recenze publikována dne1.6.2017

Dobrý den, veganovi bych doporučila spíš lněné krekry. Ty jsou kompletně bez vajec.

Dýňový pastýřský koláč (Shepherdʹs pie) Recenze publikována dne29.5.2017

V chuti ani ne, spíš v konzistenci. Dýně hokaido je více moučná a ne tolik vodnatá. Ale máslová bude také fungovat.

Hruškový makovec Recenze publikována dne28.5.2017

Pokud nemůžete sladké, nic vyloženě přírodního použít nejde. Variantou by mohl být erythritol, což je sladidlo na bázi alkoholu. Neznám, ale vaše konkrétní výživová omezení, takže nemůžu potvrdit, zda je pro vás vyhovující.

Domácí majonéza Recenze publikována dne28.5.2017

To mám radost, že se majonéza podařila! Díky za zprávu.

Jablečné mini muffiny Recenze publikována dne26.5.2017

Já myslím, že jste se s těmi technickými překážkami poprala na výbornou 🙂

Nepečený kokosový „cheesecake“ Recenze publikována dne25.5.2017

Doufám, že kamarádkám bude chutnat.
Barva horní vrstvy hodně záleží na barvě kakaa (některé bývají trošku světlejší) a ještě mě napadlo, zda jste na horní vrstvu opravdu použila celých 200 ml kokosového mléka (v receptu je to možná trošku nešikovně rozepsané).

Ghee (přepuštěné máslo) Recenze publikována dne25.5.2017

Vypadá to složitěji, než to nakonec je, že? Mám radost, že se ghee podařilo 🙂

Domácí majonéza Recenze publikována dne24.5.2017

Gratulace k perfektnímu skóre! Mně se občas nepovede, ale zjišťuju, že to je mixérem. Od té doby, co mám nový, s nižší hlavicí, se taky začínám blížit 100 % 🙂

Moravský vrabec s dušenou kapustou Recenze publikována dne24.5.2017

Já moc díky za milou zprávu. Udělala jste mi s ní obrovskou radost. Podobné komentáře mě vždycky podrží v momentech, kdy začínám propadat skepsi zda to, co dělám, má nějaký smysl. Takže moc díky! A pozdravujte manžela 😉

Salát z uzené makrely Recenze publikována dne24.5.2017

Oni ty nejjednodušší recepty občas bývají ty nejlepší 🙂

Banánový dort Recenze publikována dne23.5.2017

A já zase moc děkuju za vyzkoušení a za to, že jste dala vědět, že chutnalo 🙂

Žebra pečená v rukávu Recenze publikována dne22.5.2017

Já díky za vyzkoušení receptu. Mám radost, že chutnalo 🙂

Květákové “gnocchi” Recenze publikována dne21.5.2017

Děkuju za pochvalu receptů a váš odkaz na knedlíčky. Já je tu už mám, v receptu na kaldoun 😉 https://paleosnadno.cz/recept/kaldoun/

Masové kuličky v oopsie plackách Recenze publikována dne21.5.2017

Vše je uvedeno v odkazu na majonézu (v seznamu surovin). Nejčastěji lehký olivový olej Borges nebo pomace.

Nepečený „cheesecake“ s jahodami Recenze publikována dne21.5.2017

Dobrý den, přiznám se, že už si to úplně přesně nepamatuju. Ale dle mého něco okolo 20 x 15 cm.

Chřestová krémová polévka Recenze publikována dne21.5.2017

Já díky za vyzkoušení a pochvalu 🙂

Lívanečky z krémového sýru Recenze publikována dne19.5.2017

Moc rádo se stalo 🙂

Čokoládová pěna Recenze publikována dne19.5.2017

Tak od tebe, jako znalce a milovníka čokolády, si pochvaly obzvlášť cením 🙂

Hovězí guláš s květákovými plackami Recenze publikována dne16.5.2017

Díky moc za zprávu <3 Mám radost, že chutná 🙂

Panenka v krémových žampiónech Recenze publikována dne15.5.2017

Uvidíte, že jim v tomhle receptu přijdete na chuť. Sežeňte si ale opravdu ty hnědé (krémové) žampióny.Ty bílé nejsou tak dobré.

Lívanečky z krémového sýru Recenze publikována dne15.5.2017

Ano, bobulovité má méně cukru a také ho člověk většinou nesní tolik najednou. Pro inspiraci a informace o Low Carb stravování se přihlašte do FB skupiny Nízkosacharidové stravování pro hubnutí a zdraví!

Mrkvový krém s kokosovým mlékem Recenze publikována dne12.5.2017

Díky moc za komentář a vyzkoušení receptu. Mám radost, že chutnalo 🙂

Minestrone s masovými kuličkami a vaječnými nudlemi Recenze publikována dne11.5.2017

Já díky za vyzkoušení a hlavně za zprávu 🙂

Sušená rajčata s ořechy a bazalkou Recenze publikována dne9.5.2017

Ať se podaří a chutná. Hlavně kupte opravdu chuťově dobrá rajčata, což v tomhle období ale bohužel není zrovna nejlevnější.

Kapustová polévka Recenze publikována dne9.5.2017

Přesně tak! Kapusta je úžasná. Za to, že ji nesnáší většina lidí, většinou můžou školní jídelny 😀

Boršč + silný vývar Recenze publikována dne8.5.2017

Dobrý den, Gabrielo. Moc děkuji za pochvalu <3 Jenom ale taková drobnost - to vy jste vařila, takže slova chvály patří vám 😉

Hruškový makovec Recenze publikována dne8.5.2017

Mouku od Diany používám také. Tak to vážně nevím 🙁

Hruškový makovec Recenze publikována dne8.5.2017

Dobrý den, to mě moc mrzí, že se nedaří. Příčin může být hodně, těžko je na dálku takhle indentifikovat. Napadá mě - jakou mouku používáte? Děláte si ji sama, nebo kupovanou? Jakou máte troubu? Plyn, horkovzduch?

Polévka z červené řepy s fenyklem Recenze publikována dne8.5.2017

Ano, lze, ze strouhaného kokosu nebo z dužiny koupeného. Osobně to ale nedělám, nikdy mi nechutná tolik jako AroyD.

Polévka z červené řepy s fenyklem Recenze publikována dne8.5.2017

😉 to mám radost, že se vám recepty líbí. Whole30 doporučuji rozhodně zkusit.

Hovězí na brusinkách Recenze publikována dne8.5.2017

Použití pomalého hrnce je skvělá volba. Mám radost, že vám chutnalo 🙂

Pizza Margherita Recenze publikována dne6.5.2017

A já zase moc děkuji vám za tak milou zprávu 🙂 Pochvalu čtu vždycky hrozně ráda. Mám obrovskou radost, že vám recepty chutnají a snad i trošku zjednodušují život.

Hruškový makovec Recenze publikována dne6.5.2017

Díky! 🙂

Kachna se zelím a celerovými „knedlíky“ Recenze publikována dne6.5.2017

Celerový knedlík patří i u nás doma k oblíbeným. Mám radost, že vám chutná 🙂

Pórková polévka Recenze publikována dne4.5.2017

Je dost možné, že se vám vejce v polévce uvařila. Odstavila jste polévku z plotýnky a už ji tam nevracela? Zkuste ji případně propasírovat přes sítko, ale na výslednou chuť by to vliv mít nemělo, jen na konzistenci.

Smažená zeleninová „rýže“ s vejci a slaninou Recenze publikována dne3.5.2017

Vyměňte celer za jinou více oblíbenou zeleninu. Je pravda, že celer ne každý má rád. Já ho miluju 🙂

Francouzský cibulový koláč Recenze publikována dne2.5.2017

Dobrý den, mám radost, že vám koláč chutná. Chvála ale patří francouzské kuchyni. Francouzi holt vědí, co je dobré 🙂

Domácí majonéza Recenze publikována dne1.5.2017

To mě mrzí 🙁 Smím se zeptat, jak máte tvarovanou hlavu tyčového mixéru? Je spíš vyšší nebo nižší?
Zkuste případně nepovedenou směs zpracovat ručně. Vyšlehejte metličkou vejce a pomalu po kapkách přidávejte tu nezdařenou majonézu.

Domácí nutella Recenze publikována dne30.4.2017

Dobrý den, přiznám se, že jsem nikdy nezkoušela, jak dlouho vydrží. Vždycky se dřív snědla. Odhadem tak max 14 dní.

Brokolicový salát Recenze publikována dne30.4.2017

Mám radost, že vám salát chutnal, a děkuju za pochvalu 🙂

Škvarkové zelňáky Recenze publikována dne29.4.2017

Myslíte to strouhání? To chce robota. Nebo živého pomocníka 😉 Mrkev je dobrá obměna, díky za tip.

Dutch Baby – pečená palačinka Recenze publikována dne28.4.2017

Dobrý den, nezkoušela jsem. Myslím, že případné nahrazení půjde sehnat ještě hůř (arrowroot, rýžová mouka atd.). Tapiokovou mouku (škrob) seženete snadno přes internet nebo ve zdravých výživách, v Praze pak i u Vietnamců.

Batátový přílohový salát s křenem a hořčicí Recenze publikována dne28.4.2017

Miuluju ho! Jednoduchý na přípravu a přitom tak dobrý 🙂

Kuřecí korma Recenze publikována dne26.4.2017

Dobrý den, Petro. Mám radost, že se recept vydařil a chutnalo.
S tou kurkumou máte pravdu, že je asi trošku naddimenzovaná 😉 Když ono je to u toho dávkování na lžičky u koření hrozně těžké - každý má doma lžičku jinak velkou, jednou ji naberete vrchovatou, jindy zarovnanou. A ejhle, hned to udělá rozdíl několika gramů, což je u koření sakra znát. Nicméně, máte pravdu, že každá kurkuma (to ostatně všechno koření) časem ztrácí svoji původní chuť a mění se chuťově i barevně.

Jablečný koláč Recenze publikována dne23.4.2017

Mám radost, že vás můj recept inspiroval a že chutnalo 🙂

Italské chlebové tyčinky Grissini Recenze publikována dne22.4.2017

Mám radost, že máte radost 🙂

Masové kuličky v oopsie plackách Recenze publikována dne20.4.2017

Recept není označen jako Paleo. Vyhovuje pravidlům Primal, tedy Paleo strava včetně mléčných výrobků. Všechny recepty jdou samozřejmě upravit, jen to už nebudou původní recepty 🙂 Pokud mléčné výrobky nejíte, oopsie placky bych zkusila nahradit mandlovými tortilami a majonézu bych dochutila jen bylinkami.

Čokoládovo-banánový dort Recenze publikována dne19.4.2017

Skvělá obměna! Určitě to bylo výborné.

Polévka z pečené červené řepy a fenyklu Recenze publikována dne12.4.2017

Skvělá obměna 🙂

Domácí nutella Recenze publikována dne12.4.2017

Dobrý den, fungovat to bude, ale nedoporučovala bych. Už to nebude nutella, bude to prostě chutnat jinak. Tahle oříšková pomazánka se typicky připravuje právě z lískových ořechů. Fungovat to ale bude, i chuťově to bude dobré.
Pokud lískové ořechy nechcete nebo nemůžete použít, doporučovala bych spíše nějaký jiný druh ořechů. Třeba mandle nebo kešu. Arašídy nejen že nejsou ořechy (je to luštěnina), ale bohužel bývají velmi často napadené plísněmi, o výživové hodnotě nemluvě.

Domácí nutella Recenze publikována dne11.4.2017

Nenamočení ořechů nic na chuti nezmění, jen se vylepší jejich stravitelnost.
Mám radost, že se recept povedl a nutella vám chutná 🙂

Sezamové krekry Recenze publikována dne8.4.2017

Abych mohla správně odpovědět, smím se zeptat, proč ji chcete nahrazovat?

Dutch Baby – pečená palačinka Recenze publikována dne8.4.2017

Tak to mám obrovskou radost, že jste si pochutnala. Já na sladké obecně moc nejsem, ale tohle mi taky moc chutná 🙂

Vepřová pečeně na zelí Recenze publikována dne8.4.2017

To mám radost, že chutnalo 🙂

Škvarkové zelňáky Recenze publikována dne7.4.2017

Váš komentář je vynikající! Moc děkuju. Ohromně jste mě potěšila. Mám obrovskou radost, že vám všem chutná 🙂 Lepší recenze neexistuje 😉

Banánový dort Recenze publikována dne7.4.2017

Díky za vyzkoušení a pozitivní zprávu 🙂

Cibulačka Recenze publikována dne6.4.2017

To jsem ráda, že se líbí 🙂

Chai Latte Recenze publikována dne6.4.2017

Malinko 🙂 Asi jako kafe 😉

Kapustová polévka Recenze publikována dne6.4.2017

Tak to mám radost! Díky, že jste napsala 🙂

Želatinové bonbónky Recenze publikována dne6.4.2017

Zajímavá výzva 😉

Kapustové karbanátky s celerovým salátem Recenze publikována dne4.4.2017

Zahušťuje. Ale lze ho případně vynechat. I tak to bude držet.

Bílá kapustová polévka Recenze publikována dne4.4.2017

Tady lískové ořechy fungovat nebudou. Ale zkuste z nich připravit domácí nutellu. Ta vám bude chutnat. Popřípadě je přes noc namočte a pak je upražte s oblíbeným kořením v troubě na 150 stupňů.

Banánová zmrzlina s pekanovými ořechy Recenze publikována dne4.4.2017

Ano, můžete použít jakékoliv ořechy.

Domácí nutella Recenze publikována dne4.4.2017

Dobrý den, určitě lze použít i jiné mléko, ať už rostlinné či klasické.

Lososové koláčky s citrónovou majonézou Recenze publikována dne3.4.2017

Upečená dýně se při zapracování s ostatními surovinami stejně rozpadne, takže spíše pyré, než vyloženě kostičky.

Domácí nutella Recenze publikována dne1.4.2017

Namáčení ořechů (a luštěnin) má zásadní význam pro jejich lepší stravitelnost, pomáhá totiž snížit množství kyseliny fytové, která zabraňuje vstřebávání některých látek. Díky tomu jsou pak živiny obsažené v ořechách lépe dostupné pro tělo a méně zatěžují trávicí systém.

Domácí majonéza Recenze publikována dne31.3.2017

Dobrý den, gratuluji k povedené majonéze 🙂 Moc děkuji za pochvalu stránek a přeji, ať Whole30 úspěšně dokončíte.

Hlívové škvarky Recenze publikována dne29.3.2017

😉 Je

Kakaový hrníčkový dortík Recenze publikována dne29.3.2017

Já zdravím Vás 🙂 Moc děkuju za pochvalu. Mám radost, že se Vám moje stránky líbí a že Vám podle nich chutná.
Přiznám se, že ani nevím, že existuje tolik druhů mandlové mouky 😀 Kupuji prakticky stále stejný druh, etiketu jsem nikdy nezkoumala. Ale bude se jednat o mandle loupané, mouku neodtučněnou.

Dušené „zelí“ z řepy a kedlubny Recenze publikována dne27.3.2017

Vodnice je skvělá alternativa, má hodně podobnou chuť jako kedlubna. Přidání rozinek je super nápad. Šly by použít i sušené švestky. Mám radost, že chutnalo.

Pečené brokolicové karbanátky s tatarskou omáčkou Recenze publikována dne27.3.2017

Tatarka už je jen třešnička na dortu. Důležité je, že jste si pochutnali 🙂

Hruškový makovec Recenze publikována dne25.3.2017

Moc děkuju za pochvalu stránek a vyzkoušení receptu 🙂

Kuřecí paštika s karamelizovanou cibulkou a brusinkami Recenze publikována dne25.3.2017

Paštiku lze bez úhony zamrazit anebo, jak píšete, i zavařit. Mám radost, že paštika chutná 🙂 Mandle jsou skvělá volba.

Lněné krekry Recenze publikována dne24.3.2017

Já děkuju za vyzkoušení receptu a za tuhle milou zprávu. Mějte se krásně 🙂

Jablečný koláč Recenze publikována dne22.3.2017

Jitko, moc děkuju za takovou úžasnou propagaci mých receptů 🙂 a hlavně, že jim tak věříte!

Domácí majonéza Recenze publikována dne21.3.2017

Mám nový ponorný mixér a s ním to vyjde vždycky, na rozdíl od toho starého. Takže začínám podezírat tvar hlavy mixéru - čím nižší, tím to vychází lépe. Čím je hlava mohutnější a vyšší, tím vmixuje moc oleje najednou a majonéza se občas nepovede. Výkon mixéru by na to neměl mít vliv.
Majonézu spotřebujete raz dva. Stačí udělat nějaký dobrý salát, domácí tatarskou omáčku, nebo v majonéze upéct kus ryby nebo drůbežího masa. Stačí ho majonézou potřít, osolit, opepřit a dát péct do trouby. Majonéza udělá takový jemný kabátek okolo masa a to zůstane krásně šťavnaté.

Francouzský cibulový koláč Recenze publikována dne21.3.2017

Dobrý den, Lucko,

pokusím se. Ono je to docela hodně pracné, všechny suroviny dvakrát vážit a přeměřovat 😉
U pečení bych ale doporučovala i tak používat váhu. Stačí pár gramů mouky navíc a těsto má úplně jinou konzistenci a úplně jinak se chová.

Kapustové karbanátky s celerovým salátem Recenze publikována dne20.3.2017

Přiznám se, že i já je mám moc ráda studené 🙂

Černá sezamová / maková zmrzlina Recenze publikována dne19.3.2017

To chápu 😀

Domácí majonéza Recenze publikována dne18.3.2017

To mám radost, že to vyšlo 🙂 Ano, vitello tonnato je také paleo, pokud zůstanou "paleo čisté" i použité suroviny.

Domácí majonéza Recenze publikována dne18.3.2017

Volba oleje je samozřejmě na vás 🙂 Ale pokud se použije lehký olivový (ne panenský) nebo pomace, majonéza je z něj chuťově skvělá.

Nepečený kokosový „cheesecake“ Recenze publikována dne18.3.2017

Ani jednu z uvedených ingrediencí normálně nepoužívám, takže vám nemůžu potvrdit, že to skutečně bude fungovat. Rýžové mléko by mělo, rozinky budou podle mého příliš nakyslé. Ale záleží na vašich chutích. Ať se povede! Dejte vědět.

Italské chlebové tyčinky Grissini Recenze publikována dne15.3.2017

Dobrý den, to já děkuju vám. Nejen že jste receptu věřila a zkusila ho, ale také jste mi dala vědět, že se tyčinky povedly a chutnaly. Takže já děkuju vám 🙂

Italské chlebové tyčinky Grissini Recenze publikována dne14.3.2017

Dobrý den. Nemám jinou variantu vyzkoušenou, ani jich v paleo moc není. Napadá mě arrowroot, ale ten se hůř shání a je i dražší. Mimo paleo pak bramborový, kukuřičný či rýžový škrob. Ale nezkoušela jsem. Tapioku seženete už celkem snadno.

Italské chlebové tyčinky Grissini Recenze publikována dne13.3.2017

To mám radost, že chutná. Díky za sdílení nápadu na podávání. Hned bych si dala 😉

Hlívové škvarky Recenze publikována dne12.3.2017

To mám radost, že chutnají 🙂

Utopenci s kysaným zelím Recenze publikována dne11.3.2017

Zkuste se poptat u prověřeného řezníka, popřípadě si kupte buřty v Lidlu od Steinahausera (Tradiční špekáčky Pikok).

Rychle naložený pikantní květák Recenze publikována dne11.3.2017

Použijte spíš trošku medu (pokud teda nejste na Whole30, tam se med nesmí).

Batátové krokety Recenze publikována dne10.3.2017

Dobrý den, Renáto. Jedině jiným typem škrobové mouky. Zrovna tapioková je ale jedna z těch nejdostupnějších paleo variant. Mohl by fungovat arrowroot (další paleo varianta), nebo třeba rýžová mouka (ta už ale paleo není) či bramborový škrob (také není paleo a to už bych raději udělala klasické bramborové krokety).

Polévka z pečené červené řepy a fenyklu Recenze publikována dne10.3.2017

Použijte místo něj třeba Lučinu, žervé nebo cottage. Poslouží úplně stejně dobře 🙂

Tuňákový salát s avokádem Recenze publikována dne9.3.2017

Ve Whole30 by se slunečnicový olej doma používat neměl, ani paleo se na něj nedívá moc příznivě. Takže - neměl by se, ale rozhodnutí je na vás.

Ghee (přepuštěné máslo) Recenze publikována dne9.3.2017

Plynový sporák nemám vyzkoušený, ale postupovala bych obdobně - podle potřeby bych snižovala výkon. Je nutné to ale dobře hlídat. Zejména u konce.

Cuketové placky se sušenými rajčaty a olivami Recenze publikována dne7.3.2017

Já děkuju za vyzkoušení receptu a pochvalu <3

Ghee (přepuštěné máslo) Recenze publikována dne7.3.2017

Zajímavý tip, díky za sdílení.

Hruškový makovec Recenze publikována dne7.3.2017

😀 To se omlouvám 😉 Ale mám radost, že chutná.

Domácí čokoláda s kešu, brusinkami a plátky kokosu Recenze publikována dne5.3.2017

😉 Ten recept nikam neuteče 😀

Vepřové karbanátky a majonéza s mangoldem Recenze publikována dne5.3.2017

Samozřejmě. Recepty jsou jen základ, každý si je doplní či upraví podle svého 🙂

Bílá kapustová polévka Recenze publikována dne5.3.2017

Všechny ořechy by se měly namáčet pro lepší stravitelnost. I kešu (i když to vlastně nejsou ořechy). Stačí jim ale tak 2-4 hodiny.
40 Kč za kapustu mi nepřijde moc. Z jedné kapusty se v pohodě nají 4 lidi 🙂

Kuřecí paštika s karamelizovanou cibulkou a brusinkami Recenze publikována dne5.3.2017

S paštikou se nikdy nedá šlápnout vedle 🙂
Tlačenka tu není, ale mám tu recept sulc. Což je hodně podobné.

Jablečný koláč Recenze publikována dne4.3.2017

Já díky za vyzkoušení receptu. Koukám, že jsem ta jablka navrch vážně poddimenzovala 😀 Mám radost, že jste si pochutnali celá rodina.
Zelí z kedlubny a řepy vám bude určitě také chutnat 🙂

Jablečný koláč Recenze publikována dne4.3.2017

Mám obrovskou radost, že chutnal 🙂

Hlívové škvarky Recenze publikována dne3.3.2017

Mně vždycky udělá takovou radost, když někdo vyzkouší recept a chutná mu 🙂 Moc díky za zprávu.

Vepřová panenka v ořechovo-bylinkové krustě s pečenou zeleninou Recenze publikována dne2.3.2017

To mám radost 🙂 Pastinákové pyré je skvělá volba.

Ořechový koláč Recenze publikována dne1.3.2017

Ale to mám radost! Neexistuje lepší pochvala receptu, než když ho někdo připraví opakovaně a hostům chutná 🙂 Moc díky za zprávu.

Smažená zeleninová „rýže“ s vejci a slaninou Recenze publikována dne1.3.2017

Dobrý den, Michaelo. Vodu určitě nepřidávejte. Dopadne to přesně jak píšete 😉 Osobně na výrobu zeleninové "rýže" používám mixér, který bývá označován jako sekáček nebo food procesor. Stolní nebo ponorný mixér se k tomu nehodí.

Hlívové škvarky Recenze publikována dne28.2.2017

Tak pak dej vědět, jak chutnaly 🙂

Mrkvový krém s kokosovým mlékem Recenze publikována dne25.2.2017

I sušený rozmarýn je skvělá volba. Tím víc, pokud je z vlastní zahrádky.

Kachna se zelím a celerovými „knedlíky“ Recenze publikována dne25.2.2017

Moc díky za zprávu a vyzkoušení receptu. Mám radost, že chutnalo. U nás doma si také "nepaleo" jedlíci často pochutnávají na inovovaných receptech a jsou překvapení, že je to vlastně hrozně dobré 🙂

Rychle naložený pikantní květák Recenze publikována dne24.2.2017

Lahůdka, že? Také mi to moc chutná 🙂 Oni odpůrci zdravé stravy většinou netuší, o jaké lahůdky se jen z principu zbytečně připravují 😉

Pastinákové pyré se slaninou a cibulkou Recenze publikována dne23.2.2017

Celer je skvělá volba, také ho mám moc ráda. Vaše ujasnění je naprosto správné! No vidíte to, jak blbnu 😀 Chyba opravena, díky za upozornění. I když, slanina se slaninou, také není špatný nápad 😀

Domácí majonéza Recenze publikována dne22.2.2017

Já můžu potvrdit, že to neplatí 😀

Kokosové kostky s kakaovým krémem a čokoládovou polevou Recenze publikována dne21.2.2017

A ještě ho chodí někdo tajně ujídat 😀 Moc díky za zprávu. Mám radost, že chutná.

Domácí majonéza Recenze publikována dne20.2.2017

Přiznám se, že z panenského olivového oleje je pro mě majonéza příliš hořká, až nepoživatelná. Takže po pár pokusech putovala rovnou do výlevky, neskladovala jsem ji. Takže vám ztrátu hořkosti nemůžu potvrdit.
Mám radost, že druhý pokus vyšel. Cibuli bych ale doporučila spíše drobně nakrájet a nemixovat. Občas po rozmixování zhořkne. Kapary jsou skvělá volba! Normálně je vůbec nejím, ale do majonézy je mám moc ráda.

Lněné krekry Recenze publikována dne19.2.2017

To já děkuju! Za vyzkoušení a hlavně za zprávu. Vždycky mě ohromně potěší, když někdo připraví nějaký můj recept a dá vědět, jak mu chutnalo. Je to jediný způsob, jak zjistit, který recept je dobrý. Nejen pro můj zmlsaný jazýček 😉

Boršč + silný vývar Recenze publikována dne19.2.2017

Dobrý den, Danielo. No vidíte to, chyba mezi klávesnicí a židlí 😀 Jdu to hned napravit, děkuju za upozornění!

Domácí majonéza Recenze publikována dne15.2.2017

Díky za vložení vašeho postupu. Dovolím si pár poznámek - panenský olivový olej tu nedoporučuji ani já, hořčici Amora bych z důvodu obsahu disiřičitanů nepoužívala a s vaším tvrzením ohledně zničení salmonely působením česneku se neztotožňuji.

Kokosové kostky s kakaovým krémem a čokoládovou polevou Recenze publikována dne14.2.2017

To mi oznamujete, nebo se mě ptáte? 🙂

Pomalu pečená panenka Recenze publikována dne13.2.2017

Opravdu se jedná o panenku. Není to totiž tukové krytí, ale barevná změna masa po rychlém osmahnutí na pánvi. Vnitřek zůstane krásně narůžovělý, okraje po prudkém vystavení vysoké teplotě zešednou.

Pomalu pečená panenka Recenze publikována dne12.2.2017

Ne, normálně odkryté.

Ghee (přepuštěné máslo) Recenze publikována dne10.2.2017

Doporučuju, jinak už ghee ani nepřipravuju.

Vepřová panenka v ořechovo-bylinkové krustě s pečenou zeleninou Recenze publikována dne8.2.2017

To mám radost, že chutnalo 🙂

Čokoládovo-banánový dort Recenze publikována dne8.2.2017

Dobrý den, zřejmě myslíte mléko 🙂 U toho je velmi zásadní, jaký druh použijete. Ideální je třeba AroyD nebo ty druhy, kterým se v lednici oddělí taková ta tužší část a voda. Na recept se pak používá ta tužší část, která se vychlazená dá bez obtíží vyšlehat.

Kapustové karbanátky s celerovým salátem Recenze publikována dne7.2.2017

A přitom tak jednoduché 😉 Jsem moc ráda, že chutnalo.

Domácí majonéza Recenze publikována dne7.2.2017

Super, gratulace 🙂

Kulajda s batáty Recenze publikována dne7.2.2017

Ale to ráda slyším (čtu) 😉

Škvarkové zelňáky Recenze publikována dne5.2.2017

Jak já? To vy jste vařila 😉 Skvělá kombinace. Mám radost, že chutnalo 🙂

Hruškový makovec Recenze publikována dne4.2.2017

Já myslím, že by to mohlo fungovat. Jen se nesmí přemixovat až do másla.

Vepřová panenka v ořechovo-bylinkové krustě s pečenou zeleninou Recenze publikována dne3.2.2017

Dobrý den, tenhle recept úplně dodržet nelze. Při pomalém pečení se panenka nejdřív osmahne na pánvi, což tady kvůli ořechům nepůjde.
Můžete krok s orestování na pánvi vynechat, ale vůbec se nebojte ani rychlého pečení. I z něj je panenka krásně šťavnatá. Jednou vyzkoušejte s kratším časem. Pokud by byla panenka nedopečená, vraťte ji ještě na chvíli do trouby. A příště už budete perfektně vědět. Není třeba se bát, určitě se vám povede jedna báseň 🙂

Hovězí guláš s květákovými plackami Recenze publikována dne1.2.2017

To mám radost, že se guláš povedl a chutnal 🙂 Ono není důvod se bát jakéhokoliv receptu - většinou je to mnohem snazší, než se to navenek tváří 😀
To nevadí, že jste mě objevila takhle "pozdě". Recepty můžete použít i po Whole30. Mějte se krásně a ať se Vám daří 🙂

Pomalu pečená panenka Recenze publikována dne30.1.2017

Dobrý den, to mám radost, že Vám chutná. Panenka je prevít, ale když víte, jak na ni, je skvělá a krásně měkká 🙂

Škvarkové zelňáky Recenze publikována dne29.1.2017

Ano, určitě. Brambory tam správně i patří, jak píšu v úvodu. Osobně se jim ale vyhýbám, proto jsem je v receptu nahradila batáty.

Mexické pečené masové koule Recenze publikována dne27.1.2017

Díky za vyzkoušení receptu a zprávu 🙂

Celerové „halušky“ se zelím Recenze publikována dne26.1.2017

Mám radost, že halušky chutnaly. Díky moc za sdílení zjednodušení receptu. Každé ulehčení práce je vítané 🙂

Hruškový makovec Recenze publikována dne25.1.2017

Díky za inspiraci na obměnu 🙂

Smažená zeleninová „rýže“ s vejci a slaninou Recenze publikována dne25.1.2017

Já díky za vyzkoušení receptu. Mám radost, že chutnalo 🙂

Smažená zeleninová „rýže“ s vejci a slaninou Recenze publikována dne24.1.2017

Dobrý den, sehnat vyhovující slaninu je docela oříšek. S největší pravděpodobností uspějete na farmářských trzích a u malovýrobců, ale i tak nebude slanina většinou úplně čistá, co se týká dusitanů. Ty, jak mi bylo vysvětleno přímo výrobcem, vyžaduje hygiena pro dodržení zdravotní nezávadnosti uzenářských výrobků (trochu paradox). Já se snažím snížit spotřebu uzenin na maximum, takže slaninu moc často nekupuji, ale když už, navštívím místní trhy nebo si zajedu do potravin v Marks & Spencer pro britskou slaninu (je trošku jiná než ta naše česká). Slaninu lze ale celkem dobře nahradit i nadrobno nakrájeným bůčkem či parmskou šunkou (ta se dá sehnat i bez dusitanů, jen je vyšší cena). Nebo prostě použít kousky pečeně od večeře 🙂

Kakaový hrníčkový dortík Recenze publikována dne24.1.2017

A hotový za chvilku 🙂 Mám radost, že chutnal.

Smažená zeleninová „rýže“ s vejci a slaninou Recenze publikována dne22.1.2017

To mám radost. Moc díky za zprávu.

Hruškový makovec Recenze publikována dne22.1.2017

Mám radost, že chutná 🙂
U té třetí vrstvy hodně záleží na tom, jak moc vysušené datle jsou. Klidně přidejte víc kokosového mléka.

Domácí majonéza Recenze publikována dne17.1.2017

To dáte! Projděte si pečlivě postup. Důležité je mít úzkou nádobu, nezvedat moc rychle mixér (ze začátku spíš vůbec, zvedat až když směs u dna zhoustne a zbělá). S některými mixéry to jde ale líp, s některými hůř. Bohužel jsem přesně nevypozorovala, jaký je mezi nimi rozdíl (nejspíš ve výšce mixovací hlavice). Zkuste si od někoho ponorný mixér půjčit a vyzkoušejte to ještě jednou. To půjde 🙂

Smažená zeleninová „rýže“ s vejci a slaninou Recenze publikována dne14.1.2017

Přesně 🙂

Pečené karbanátky se špenátem a žampióny Recenze publikována dne8.1.2017

To mám velkou radost, že se recept povedl a karbanátky vám chutnaly. A moc díky za pochvalu webu 🙂

Vepřová panenka v ořechovo-bylinkové krustě s pečenou zeleninou Recenze publikována dne19.12.2016

Úspěch slaví kuchař za dobře odvedenou práci 😉 Mám radost, že recept chutná.

Dýňové placky Recenze publikována dne19.12.2016

Dobrý den, Zuzano, to mám radost, díky za zprávu. I Vám krásný den 🙂

Domácí čokoláda s kešu, brusinkami a plátky kokosu Recenze publikována dne18.12.2016

Dobrý den, Lenko,

zešednutí čokolády má většinou za vinu střídání teplot okolního prostředí a také nepřesně provedení tzv. temperace surovin při výrobě (měly by se dodržet přesně stanovené teploty). Nicméně, doma se mi to nikdy nestalo, protože se čokoláda velmi rychle snědla, takže vám bohužel přesněji neporadím.
Bílou čokoládu bohužel vyrobíte jen velmi obtížně, nikdy neztuhne tak dokonale, jako ta tmavá. Ale na konci receptu jsem uvedla tip, jak si ji vyrobit (kakaové máslo, oříšky, může být i trošku kokosového oleje - ten ale taje při poměrně nízké teplotě).
Ať mají z dárečků hosté radost a Vám se svatba (i následný společný život) vydaří 🙂

Domácí majonéza Recenze publikována dne14.12.2016

🙂 Já díky za vyzkoušení. Mám radost, že se povedla.

Slaný dort s lososem a batáty Recenze publikována dne7.12.2016

Super! Také ho mám moc ráda 🙂

Zelný salát s červenou řepou Recenze publikována dne6.12.2016

Domácí kysané zelí má opravdu vyšší obsah vitamínu C, bohužel ty kupované jsou na tom ale mnohem hůř. Ale i čerstvé zelí obsahuje céčko a je proto jeho dobrým zdrojem. Některé jiné potraviny ho ale v tomhle snadno strčí do kapsy - překvapivě třeba paprika či růžičková kapusta.

Škvarkové zelňáky Recenze publikována dne6.12.2016

To mám radost, že vám chutnaly 🙂 Osobně se snažím používán semínek vyhýbat, pokud je to jen trošku možné. Spíš bych opravdu důsledně vymačkala přebytečnou tekutinu. Je to sice trošku tělocvik, ale pomáhá to udržet konzistenci 🙂

Krůtí maso ve slanině s květákovou kaší a smaženou cibulkou Recenze publikována dne4.12.2016

Paleo není tak přísné jako Whole30, ale obecně se dá říct, že kvalitní uzeniny bez aditiv a ideálně z masa z bio chovu jsou povolené.
Takže, pokud seženete slaninu, která nebude obsahovat cukr (což je mnohem složitější než se zdá), můžete ji používat i během Whole30.

Polévka z červené řepy s fenyklem Recenze publikována dne1.12.2016

To moc ráda čtu, díky za zprávu 🙂

Indické krůtí karí Recenze publikována dne28.11.2016

Já díky za vyzkoušení receptu a zprávu 🙂

Mrkvový dort s kešu krémem Recenze publikována dne26.11.2016

Tenhle recept je moje srdcovka 🙂 Jsem moc ráda, že vám chutná.

Kuřecí paštika s karamelizovanou cibulkou a brusinkami Recenze publikována dne25.11.2016

Zuzko, to jsem moc ráda, že se paštika povedla a chutnala vám 🙂
Variací je nespočet, od různých druhů jater po větší poměr bůčku, včetně různých druhů koření a ochucení. Skvělé jsou třeba mandle, jalovec, troška koňaku, jablka, hrušky... Kombinací je nespočet. Musíte si sama najít tu svojí 🙂

Hovězí guláš s květákovými plackami Recenze publikována dne23.11.2016

To mám radost, že chutná. Jste zlatá, že jste napsala. Díky moc.

Mexický losos s květákovou rýží, avokádem a rajčaty Recenze publikována dne20.11.2016

Já díky za vyzkoušení. Ráda čtu, že chutná 🙂

Mexický losos s květákovou rýží, avokádem a rajčaty Recenze publikována dne20.11.2016

Ano, bez vody.

Dýňové chili con carne Recenze publikována dne17.11.2016

Moc díky za pochvalu receptů. E-book se zimními recepty (i vánoční a silvestrovská minikuchařka) vyjde už za pár dní 🙂 Doufám, že se vám bude líbit.
Máslovou dýni klidně použijte. Jen je ji nutné předem oloupat a má malinko jinou konzistenci než hokaido. Ale dobrá v chili bude. Ať chutná 🙂

Jablečný koláč Recenze publikována dne13.11.2016

Já děkuji za komentář. Nejste první, kdo poukazuje na disproporce surovin. Nicméně, mně to takto opravdu vychází (vícekrát odzkoušeno) 🙂 U těsta možná bude zádrhel v určení velikosti jablek. Většinou používám opravdu velká jablka, klidně i o váze 250 g. Navrch koláče je pak potřeba zvolit množství jablek podle vlastního uvážení. Jak píši výše v komentářích, osobně moc ovocná nejsem, tak jsem polevu možná trošku "poddimenzovala" 😉
Smím se zeptat - používala jste klasickou koupenou mandlovou mouku nebo domácí drť z mandlí?

Mrkvový dort s kešu krémem Recenze publikována dne11.11.2016

To mám radost. Recept je obyčejný, vy jste báječná kuchařka 🙂

Kokosové kostky s kakaovým krémem a čokoládovou polevou Recenze publikována dne9.11.2016

Ani nevíte, jakou mám radost. Takovéhle pochvaly se čtou obzvláště hezky 🙂

Krůtí maso ve slanině s květákovou kaší a smaženou cibulkou Recenze publikována dne9.11.2016

Ano, opravdu tak dlouho. Cibule by měla být vypečená dohněda, s výraznou nasládlou chutí. Ne jen zesklovatělá. To nějaký čas zabere 🙂

Kuřecí paštika s karamelizovanou cibulkou a brusinkami Recenze publikována dne8.11.2016

Dobrý den, projeví, ale nijak zásadně. Sušená bylinka určitě dobře poslouží, ale klidně ji vynechte a naopak malinko přidejte rozmarýn. S ochucením se dá hrát 🙂

Cuketové placky se sušenými rajčaty a olivami Recenze publikována dne6.11.2016

Muži často nevědí, co jim chutná, dokud to nedostanou dobře uvařené na talíř 😉 Takže poklona vašemu kuchařskému umu. Recept je jen takové malé pošťouchnutí, hlavní zásluhy patří Vám. Mám velkou radost, že recept chutná 🙂

Ghee (přepuštěné máslo) Recenze publikována dne5.11.2016

Ano, to je mléčná bílkovina. Ideální ji nechat "vypéct" mírně dohněda. Lépe se pak cedí a ghee má krásnou oříškovou vůni. Na závěr je nejlepší ghee přecedit přes několik vrstev gázy.

Krémová polévka z pečeného patizonu a fenyklu Recenze publikována dne3.11.2016

Objevovat nové druhy zeleniny je tak úžasné. U některých nechápu, že jsem bez nich mohla doteď žít 🙂 Mám velkou radost, že se polévka povedla a chutnala.

Škvarkové zelňáky Recenze publikována dne31.10.2016

Dobrý den, kupuji kysané zelí od značky Alnatura. K dostání v DM drogerii a Globusu.

Hruškový makovec Recenze publikována dne30.10.2016

Pochvala patří kuchařce 😉 Ale moc díky za vyzkoušení a zprávu.

Vepřová panenka v ořechovo-bylinkové krustě s pečenou zeleninou Recenze publikována dne29.10.2016

Ani nevíte, jakou mám z podobných zpráv radost 🙂 Moc moc díky za pochvalu.

Pomalu pečená panenka Recenze publikována dne24.10.2016

U drůbežího masa bych se bála, že není dosažena bezpečná teplota. Možná bych zvedla alespoň o 10 stupňů teplotu v troubě. Ale jsem moc ráda, že chutná 🙂

Sopa Azteca (Aztécká polévka) Recenze publikována dne20.10.2016

Moje oblíbená 🙂 Jsem moc ráda, že chutnala.

Dýňové chili con carne Recenze publikována dne15.10.2016

Přesně tak - bomba! Také ho mám moc ráda. Jsem ráda, že jsem mohla zprostředkovat novou chuť a objevit další ingredienci.

Italské masové kuličky s omáčkou arrabbiata a špagetovou dýní Recenze publikována dne15.10.2016

Moc díky za pochvalu 🙂

Nepečený kokosový „cheesecake“ Recenze publikována dne14.10.2016

Děkuju za pochvalu 🙂 i když tedy nevím, jestli to vlastně pochvala je, když je potřeba recept měnit 😉

Svíčková na smetaně se zeleninovými „knedlíky“ Recenze publikována dne10.10.2016

Já děkuju vám, že jste napsala! Takovéhle komentáře čtu obzvlášť ráda 😉

Domácí majonéza Recenze publikována dne10.10.2016

Dobrý den, prakticky ve všech větších supermarketech. Např. Billa, Tesco nebo Rohlik.cz

Svíčková na smetaně se zeleninovými „knedlíky“ Recenze publikována dne9.10.2016

Dobrý den, doufám, že se povede a bude vám chutnat. PH je skvělá volba 🙂 Dejte určitě vědět.

Utopenci s kysaným zelím Recenze publikována dne9.10.2016

Ani nevíš, jak mě těší, že ti chutnaly 🙂 Tohle je ideální recept pro "líné" kuchaře - hotovo za pár minut. Ani čekání na uležení není dlouhé. Tak ať chutná 🙂

Kokosové kostky s kakaovým krémem a čokoládovou polevou Recenze publikována dne8.10.2016

Pouze v konzistenci. Kakaový prášek (neplést s kakaem) je najemno rozdrcená kakaová hmota.

Pečené kuře po thajsku Recenze publikována dne7.10.2016

Díky za geniální ohodnocení 😉

Živáňská pečeně v alobalu Recenze publikována dne7.10.2016

Moc děkuju za pochvalu a vyzkoušení receptu. Jsem ráda, že se povedl a chutnal vám 🙂 Další díl kuchařky (tentokrát zimní) by měl vyjít začátkem prosince.

Masovo-kapustový nákyp Recenze publikována dne6.10.2016

Většinou to dělá příliš tučné maso, popřípadě maso rozmrazované. Na tento recept je vhodnější zvolit libovější druhy masa.
Jsem moc ráda, že vám recept i tak chutnal 🙂

Shakshuka Recenze publikována dne4.10.2016

Netvrdím, že není možná alergická reakce, nicméně takto by se dala "vypíchnout" jakákoliv libovolná surovina. Někdo má alergii na ořechy, jiný na jablka či celer atd. Osobně mám alergii na pyl jarních stromů, ale s koriandrem absolutně problém nemám, naopak ho miluju. Navíc v tomto receptu je uveden až jako druhá varianta po petrželce 🙂

Dýňové chili con carne Recenze publikována dne3.10.2016

Moc rádo se stalo 🙂 Já naopak děkuju za milý komentář.

Rychle naložený pikantní květák Recenze publikována dne3.10.2016

Moc díky za vyzkoušení receptů a jejich pochvalu 🙂

Špenátová tortila z mandlové mouky Recenze publikována dne29.9.2016

Ano, šla. Dejte jí méně než půlku.

Škvarkové zelňáky Recenze publikována dne29.9.2016

Jednoduché a chuťově výborné. Ideální kombinace 🙂

Dýňová polévka Recenze publikována dne28.9.2016

Ano, zázvor je v kombinaci s dýní skvělý. Nebo třeba i červená curry pasta. Variant je nespočet 🙂

Kapustové karbanátky s celerovým salátem Recenze publikována dne28.9.2016

Já se taky díky těmto karbanátkům naučila jíst kapustu. Školní jídelna mi ji bohužel hodně znechutila 🙁

Zelňačka s dýní a houbami Recenze publikována dne25.9.2016

Dobrý den. Ano, zmrazit půjde. Jediný zádrhel vidím u případně použitých batátů, velmi snadno se rozvaří.

Pomalu pečený bůček s dýňovým salátem Recenze publikována dne24.9.2016

Já děkuju! Za vyzkoušení receptu i pochvalu.

Dýňové placky Recenze publikována dne21.9.2016

Dobrý den, ne, není potřeba. Dýni hokaido není nikdy nutné loupat, její slupka tepelnou úpravou krásně změkne.

Pikantní krkovička s pečenou kořenovou zeleninou Recenze publikována dne20.9.2016

Výborné a jednoduché. Ideální kombinace 🙂

Dýňové placky Recenze publikována dne19.9.2016

Joooo, taky mi na ně někdo chodí 😀

Švestkový koláč Recenze publikována dne18.9.2016

Jé, to mám radost, že chutnal! Já moc švestky nejím, ale na tomhle koláči jsem si taky moc pochutnala 🙂

Pikantní celerová polévka Recenze publikována dne17.9.2016

Já díky za zprávu. Vždycky mám radost, když se recept povede a chutná 🙂

Dýňový pastýřský koláč (Shepherdʹs pie) Recenze publikována dne16.9.2016

To dle mého fungovat nebude. Pyré není těsto, je příliš řídké, aby udrželo masovou náplň a výsledek se dal snadno přenášet klasický koláče. Osobně ale nevidím důvod, proč by se ve vhodné nádobě nedal přenášet tento pastýřský koláč a pak si ho v případě potřeby ohřát.

Batátové krokety Recenze publikována dne14.9.2016

Jeeeeee, to jsem ráda! Takovéhle komentáře mi vždycky udělají obrovskou radost 🙂

Dýňové placky Recenze publikována dne8.9.2016

Já díky za zprávu. Jsem ráda, že chutnají.

Domácí majonéza Recenze publikována dne6.9.2016

Dobrý den, velmi záleží na čerstvosti vajec. Do 3 dnů naprosto bez obtíží, velmi často i týden.

Batátové placičky s pečeným lososem Recenze publikována dne6.9.2016

To se tak hezky čte 🙂 Mám radost, že chutnalo.

Jablečné mini muffiny Recenze publikována dne5.9.2016

Takové recepty jsou nejlepší 🙂

Kokosové kostky s kakaovým krémem a čokoládovou polevou Recenze publikována dne1.9.2016

Takovéto komentáře čtu obzvlášť ráda 🙂 mám radost, že chutnalo. A moc díky za zprávu

Pečené dýňové nudle s rajčaty a masovými kuličkami Recenze publikována dne19.8.2016

😀 Jano, moc děkuji za zprávu, opravdu jste mě rozesmála. Úplně manžela vidím 😀 Pozdravujte ho, že mě moc potěšil.
Držím Vám palce, ať celé Whole30 zvládnete bez obtíží, užijete si ho a získáte z něj maximum. Mějte se krásně 🙂

Domácí majonéza Recenze publikována dne16.8.2016

Super, gratulace 🙂

Rychle naložený pikantní květák Recenze publikována dne14.8.2016

Dneska budu dělat další várku. Ta předchozí nějak rychle zmizela 😀

Domácí čokoláda s kešu, brusinkami a plátky kokosu Recenze publikována dne10.8.2016

To úplně chápu! Mám radost, že chutná 🙂

Oopsie roláda Recenze publikována dne10.8.2016

To ráda slyším (čtu) 🙂

Karamelizovaný bůček s domácí hořčicí a kyselými okurkami Recenze publikována dne10.8.2016

Vy mi děláte takovou radost 🙂 Díky, jsem nadšená, že se podařilo a chutná.

Dýňové chili con carne Recenze publikována dne10.8.2016

Máte pravdu, máslová má o něco jemnější chuť. V chili ale výrazné chutě vůbec nevadí. Zejména pokud se přidá hodně chilli papriček 🙂

Gumbo Recenze publikována dne9.8.2016

To mám radost, že chutnalo. Díky za tip na obměnu 🙂

Slaný dort s lososem a batáty Recenze publikována dne8.8.2016

Což je nejlepší pochvala nejen receptu, ale i kuchařek 😉

Cuketové „špagety“ s kari omáčkou Recenze publikována dne8.8.2016

Mňam, úplně si to umím představit. Originální kari přímo z Indie vám tak trošku závidím 🙂

Vepřové karbanátky a majonéza s mangoldem Recenze publikována dne31.7.2016

Ať chutná 🙂

Bůček dušený v kokosové vodě Recenze publikována dne29.7.2016

Pokud se nepletu, jedná se o trhané hovězí. Tam by to mohlo být super. Díky za tip.

Houbový nákyp Recenze publikována dne28.7.2016

To ráda čtu, díky za vyzkoušení receptu 🙂

Kokosová panna cotta s mango přelivem Recenze publikována dne27.7.2016

Myslím, že lepší ohodnocení receptu neexistuje 😀

Pikantní sekaná Recenze publikována dne26.7.2016

Bude, nicméně to už nebude mít tak typickou chuť a jemnou konzistenci. Ale výborné to bude pořád, nebála bych se toho.

Bůčková pomazánka Recenze publikována dne23.7.2016

Až teď mi to došlo - chleba z kuchařky?

Bůčková pomazánka Recenze publikována dne23.7.2016

To mám radost, že chutná. Výborná a přitom je tak jednoduchá, že? 🙂

Tom Kha Kai Recenze publikována dne22.7.2016

Prakticky téměř ve všech rybích omáčkách se používá při výrobě cukr. Jediná, o které vím, že je "čistá", je zahraniční Red Boat. Pokud ale takovou máte, klidně ji použijte.

Zelňačka s dýní a houbami Recenze publikována dne20.7.2016

Ano, bobkový list a nové koření je super volba. Osobně je mám spíš spojené s borščem, ale i do zelňačky se perfektně hodí.

Bůček dušený v kokosové vodě Recenze publikována dne19.7.2016

Osobně to hodnotím jako hodně velkou změnu 😉 Flank bych raději připravila jako steak 🙂

Kuřecí polévka s celestýnskými nudlemi Recenze publikována dne17.7.2016

Klidně psyllium vynechejte, jedlé to bude určitě. Jen prostě počítejte s typickou vaječnou chutí 🙂

Nepečený kokosový „cheesecake“ Recenze publikována dne15.7.2016

Super nápady, díky za inspiraci. Máte pravdu, nejhorší na receptu je to čekání 😀

Bůček dušený v kokosové vodě Recenze publikována dne11.7.2016

Přesně! Já vím, že bych si skromně neměla chválit recepty, ale tenhle je vážně jeden z nejlepších. Ač tak třeba na první pohled nevypadá 😉 Mám ohromnou radost, že jste ho vyzkoušel a že se povedl 🙂

Ořechový koláč Recenze publikována dne8.7.2016

Máte pravdu, kokosová mouka je mrcha savá 😀 Potřebuje hodně tekutých surovin. Kde se dává mandlová, kokosové stačí o více než půlku méně. Já díky za pochvalu 🙂

Třešňový koláč s ořechovou drobenkou Recenze publikována dne6.7.2016

Díky, za pochvalu i pozvání. Určitě nakouknu 🙂

Paleo pečivo Recenze publikována dne2.7.2016

Super, to ráda čtu 🙂

Pikantní játrová směs Recenze publikována dne28.6.2016

Díky za vyzkoušení receptu a pochvalu 🙂

Škvarkové zelňáky Recenze publikována dne28.6.2016

Mám radost, že chutná 🙂

Škvarkové zelňáky Recenze publikována dne23.6.2016

Děkuju za pochvalu. Mně se taky víc líbí ten širší záběr, bohužel stránky si v detailu takhle fotku samy oříznou.
K placičkám si dejte cokoliv, na co máte chuť a dělá vám dobře 🙂 Ať chutná.

Domácí čokoláda s kešu, brusinkami a plátky kokosu Recenze publikována dne23.6.2016

To je super! Goji je také skvělá varianta, díky za tip 🙂

Pomalu pečená panenka Recenze publikována dne23.6.2016

Skvělé varianty koření. Díky za inspiraci.
Odpalované těsto jsem nezkoušela. Nikdy jsem moc nepekla, takže se o to nepokouším ani na paleu 🙂

Pórková polévka s lososem Recenze publikována dne20.6.2016

Polévky jsou můj oblíbený druh jídla. Takže se při jejich vymýšlení a vaření opravdu vyžívám 🙂 Ta křupavá kůžička je bomba, že? Občas se směju, že ji budu od ostatních vykupovat, když zjišťuji, že ji při přípravě lososa vyhazují.

Pikantní curry Recenze publikována dne18.6.2016

Curry je absolutní bomba, kdo nevyzkoušel, o hodně přichází 😀 A existuje jich tolik variant. Každý si musí najít tu svojí.

Houbový nákyp Recenze publikována dne18.6.2016

Hlavně jednoduchý. A brzy bude sezóna hub, takže bude zase hodně aktuální 🙂

Krůtí maso ve slanině s květákovou kaší a smaženou cibulkou Recenze publikována dne18.6.2016

To jsou ty moje začátky 🙁 Bohužel jsem recepty nesepisovala moc pečlivě. Ale tady bych si tipla si domácí grilovací koření 🙂

Pikantní sekaná Recenze publikována dne18.6.2016

Tolik chvály, úplně se červenám 🙂

Pastinákové pyré se slaninou a cibulkou Recenze publikována dne18.6.2016

Jsem na tom hodně podobně 😀

Lososové koláčky s citrónovou majonézou Recenze publikována dne17.6.2016

Díky, díky, díky 🙂 Mám radost, že chutná 🙂

Pečená ryba s fenyklem a mrkví Recenze publikována dne17.6.2016

Fenyklu jsem se dlouho a zbytečně vyhýbala. Po tepelné úpravě je boží 😀

Houbový nákyp Recenze publikována dne17.6.2016

Super! To ráda slyším (čtu) 🙂

Lněné krekry Recenze publikována dne16.6.2016

Ono to těsto je skutečně řidší. Krekry se vyloženě nekrájí, spíš se jen naznačují zlomy. Ale jsem ráda, že se podařilo a chutnalo 🙂

Mandloví šneci s jablky a skořicí Recenze publikována dne16.6.2016

Mandlová mouka tou kokosovou většinou nahradit jde, ale u tohoto konkrétního receptu jsem to nezkoušela. Většinou platí, že kokosové mouky stačí méně než polovina té mandlové.

Paleo pečivo Recenze publikována dne14.6.2016

Ráda slyším (čtu ;-), že se povedly a chutnají.

Čokoládovo-banánový dort Recenze publikována dne13.6.2016

Jak v kterém receptu. Někde bez problémů, někde bohužel ne. Tady to asi zrovna fungovat nebude, z mandlového mléka se zřejmě šlehačka neudělá. Ale nezkoušela jsem.

Zelný salát s červenou řepou Recenze publikována dne10.6.2016

🙂 naprostý souhlas

Hruškový makovec Recenze publikována dne8.6.2016

Takovéhle zprávy dostávám nejraději. Díky 🙂

Shakshuka Recenze publikována dne8.6.2016

Tomu rozumím. To musela být dobrota 🙂

Celerové „halušky“ se zelím Recenze publikována dne8.6.2016

Neexistuje lepší hodnocení, než když chutná 🙂

Čokoládovo-banánový dort Recenze publikována dne7.6.2016

To mám radost, že ti recept chutná. A díky za tip na obměnu.

Semínkový chléb Recenze publikována dne3.6.2016

Ano, to máte pravdu. Každé pečení s ořechy a semínky není nejlepší variantou. Nicméně je nutné brát v potaz, že vnitřní teplota zdaleka nedosáhne vyšších hodnot a také se jedná o recept, který se v paleu zařazuje spíše výjimečně.

Houbový nákyp Recenze publikována dne31.5.2016

Já díky za vyzkoušení receptu. Jsem moc ráda, že se povedl 🙂

Pečená ryba s fenyklem a mrkví Recenze publikována dne30.5.2016

Přiznám se, že nad tímto jsem nikdy příliš do hloubky nepřemýšlela. Pekáč používám buď úplně obyčejný plechový, nebo litinový s poklicí.
Jinak ryby většinou peču na klasickém plechu, dám pod ně pečící papír a mírně je občas zakápnu olejem. S přilepením problém nemívám.

Hruškový makovec Recenze publikována dne29.5.2016

To mám radost, že chutnalo. To je vždycky nejlepší odměna slyšet, že se recept povedl a měl úspěch 🙂

Plantainové chipsy a hranolky Recenze publikována dne27.5.2016

Na tenhle recept jedině nezralé, zelené. Kaši z plantainů jsem jedla. Když se dobře ochutí, je to paráda. Hodně receptů na použití plantainů najdete v latinsko-americké kuchyni.

Kokosové kostky s kakaovým krémem a čokoládovou polevou Recenze publikována dne26.5.2016

Já moc díky zprávu. Vždycky mě moc potěší, když někdo recept vyzkouší a chutná mu.

Batátové krokety Recenze publikována dne20.5.2016

Tak ať chutná 🙂

Rychlé masové kuličky se zeleninou Recenze publikována dne19.5.2016

Zuzko, díky za vyzkoušení receptu. Mám radost, že se povedl a chutnalo. Česneková majonéza je skvělá volba 🙂

Kaldoun Recenze publikována dne16.5.2016

Já díky za zprávu. Mám radost, že chutnalo

Dušené „zelí“ z řepy a kedlubny Recenze publikována dne15.5.2016

Přesně 🙂 Jaj, já něj dostala chuť 😀

Datlovo-ořechové řezy Recenze publikována dne14.5.2016

Určitě ano, to bude fungovat.

Mrkvovo-fenyklová polévka Recenze publikována dne11.5.2016

Hezky jste se inspirovala, pečená zelenina nikdy nezklame 🙂
Moc děkuji za pochvalu stránek. Mám radost, že vás inspirují při vaření.
Bohužel s rebarborou vám neporadím. Sladké příliš nejím a rebarboru jsem zatím v žádném receptu nepoužila.

Pečená ryba s fenyklem a mrkví Recenze publikována dne7.5.2016

Taky mi u čerstvého fenyklu vadí jeho pendreková chuť, po tepelné úpravě ale příjemně zesládne. Mám radost, že recept chutná 🙂

Hovězí burger v zeleninových plackách Recenze publikována dne6.5.2016

Upřímně? Já taky 😀 A taky to tak často dělám.

Semínkový chléb Recenze publikována dne2.5.2016

Dobrý den, ano, lze. Ve stejné gramáži, jako je uvedeno v receptu u semínek.

Jablečný koláč Recenze publikována dne2.5.2016

Upřímně, u tohoto receptu jsem to nezkoušela, ale můj tip je dát o něco menší množství kokosové mouky než je uvedeno té mandlové. Takže tak 65 g.

Pečené brokolicové karbanátky s tatarskou omáčkou Recenze publikována dne2.5.2016

Nejsem si jistá, zda správně chápu otázku, ale pokud se ptáte, zda tatarská omáčka vyhovuje pravidlům Whole30, tak odpověď je "Ano, domácí, z vyhovujících surovin je zcela v pořádku." Co je špatného na tatarce? Velké množství tuku? Toho se ale (při dodržení určitých podmínek) ve Whole30 nebojíme, takže si domácí tatarku můžete v klidu dopřát 🙂

Salát z pečených paprik Recenze publikována dne1.5.2016

Vlasto, přesně tak. Jakmile začne sezóna paprik, mám je naložené v lednici stále. Chutnají i těm, kteří jinak papriky nemusí. Ke grilovanému masu jsou ideální.

Trhané maso (hovězí, vepřové, krůtí) Recenze publikována dne30.4.2016

Proč po česku? Nechápu otázku.

Živáňská pečeně v alobalu Recenze publikována dne28.4.2016

Snadněji už to vážně nejde 🙂

Polévka z červené řepy s fenyklem Recenze publikována dne28.4.2016

A já díky za vyzkoušení receptu 🙂

Pečené kuřecí kousky na zelenině Recenze publikována dne28.4.2016

I já 😉

Kuřecí směs s tamarindem a květákovou „rýží“ Recenze publikována dne28.4.2016

To mám radost 🙂

Pórková polévka Recenze publikována dne27.4.2016

Pokud ji máte do žluta, "viníkem" bude výrazná barva žloutku, zejména pokud používáte domácí vejce. Pokud je více zelená, používejte příště spíše jen bílou část pórku, která je i chuťově lepší. Ale jinak je barva úplně jedno, hlavně že chutná 🙂

Mexický losos s květákovou rýží, avokádem a rajčaty Recenze publikována dne27.4.2016

Úplně chápu 🙂

Mexická rýže Recenze publikována dne27.4.2016

To ráda slyším 🙂 Já zase nikdy moc nemusela klasickou rýži, ale tu květákovou zbožňuju

Hovězí se špenátem a květákovými plackami Recenze publikována dne25.4.2016

Dobrý den, ano, dají.

Paleo pečivo Recenze publikována dne24.4.2016

Aha, no ono opravdu na psylliu hodně záleží. Já ho kupuji jen v lékárně. Jednou jsem koupila nějaký jiný druh přes internet. Pečivo sice nabylo, ale bylo fialové 😀 Takže už neexperimentuji a zůstávám věrná značkám Dr. Popov a Medicol.

Zebra dort s banánovou stracciatella zmrzlinou Recenze publikována dne24.4.2016

Ona je kokosová mouka prevít savej 😀 A taky záleží na velikosti vajec. U mandlové mouky se to ztratí, ale u kokosové je znát každý gram. Zkuste jí příště výrazně ubrat a postupně přisypávat, anebo raději pořiďte mandlovou mouku. Ale hlavně, že dort chutnal, to je hlavní 🙂

Ovocné plátky Recenze publikována dne23.4.2016

Zajímavý nápad s těmi semínky, díky za tip. Mám radost, že chutná 🙂

Zebra dort s banánovou stracciatella zmrzlinou Recenze publikována dne21.4.2016

Ještě mě napadá, každá mouka je trošku jiná, jinak saje. Zkuste příště dát mouky výrazně méně a postupně přisypávat. Ale nejjistější výsledek budete mít s mandlovou moukou. Mrzí mě, že se dort nevydařil 🙁

Zebra dort s banánovou stracciatella zmrzlinou Recenze publikována dne21.4.2016

Vy jste nahradila mandlovou mouku kokosovou v poměru 1:1? To bohužel nefunguje, kokosová mouka mnohem víc saje. Je jí potřeba dát o polovinu méně.

Rychlé kokosky Recenze publikována dne20.4.2016

Joooo, tak tohle je nevýhoda mnoha receptů 😀

Zelný salát s červenou řepou Recenze publikována dne20.4.2016

Ano, syrová. Doplnila jsem to pro přehlednost nově i do seznamu surovin. Díky za upozornění.

Zelňačka s dýní a houbami Recenze publikována dne19.4.2016

Tohle je moje úplně nejoblíbenější polévka. Díky za připomenutí, zítra si ji taky udělám 🙂 Jsem, moc ráda, že vám chutnalo

Chřestová krémová polévka Recenze publikována dne18.4.2016

Já díky za vyzkoušení receptu. Jsem ráda, že chutnalo

Chřestová krémová polévka Recenze publikována dne18.4.2016

Dani, to jsem ráda, že ti chutnalo. Chřest je naprosto skvělý, jen je bohužel k dispozici pouze pár týdnů v roce. Škoda, mohla bych ho pořád 🙂

Paleo pečivo Recenze publikována dne17.4.2016

Dobrý den, do tohoto receptu podle mého ne. Konopnou a dýňovou nepoužívám, s těmi vám neporadím. Lněná je hodně specifická a zde dle mého fungovat nebude. Možná by šla použít kokosová mouka, je ale nutné více než o polovinu snížit množství, protože hodně saje. Nicméně to v tomto receptu nemám vyzkoušené, takže za výsledek neručím.

Ghee (přepuštěné máslo) Recenze publikována dne17.4.2016

Hlavně téměř bez práce a strachu, že ho člověk připálí. Jednou jsem na něj zapomněla a i 2 hodiny potom bylo skvělé, krásně voňavé po oříškách. Na plotně už ho nedělám.

Paleo pečivo Recenze publikována dne16.4.2016

Dobrý den, Jano. Víc než v mandlové mouce bych viděla problém v tom, zda byla voda opravdu vařící a zda jste omylem nevynechala psyllium. To je v receptu hodně důležité, je to právě to lepivé pojítko, které nahrazuje lepek v klasické mouce. Jinak mandlové mouky používám různé a zatím mi to fungovalo se všemi. Jaký druh psyllia jste použila?

Brokolicová polévka Recenze publikována dne16.4.2016

🙂

Krémová kuřecí polévka Recenze publikována dne16.4.2016

Tahle polévka je opravdu top 🙂 Já osobně polévky miluju. Mohla bych je jíst celý rok. Jsem moc ráda, že chutnalo

Pomalu pečená panenka Recenze publikována dne14.4.2016

Není za co děkovat. Vy jste vařila, vám se povedla 🙂 Jsem moc ráda, že chutnala.

Hovězí burger v zeleninových plackách Recenze publikována dne13.4.2016

Naprosto dokonalý popisek. Díky 😀

Ghee (přepuštěné máslo) Recenze publikována dne12.4.2016

To mám radost, že se podařilo 🙂

Zelňačka s dýní a houbami Recenze publikována dne11.4.2016

Pro zelňačku mám taky slabost 🙂 Jsem moc ráda, že se povedla a chutnala.

Spirálový zeleninový koláč Recenze publikována dne10.4.2016

Ty a smutkem? Nevěřím. Ty máš stále dobrou náladu 🙂 Koláč je piplačka, ale stojí za to.

Rychlé kokosky Recenze publikována dne9.4.2016

A takové recepty jsou nejlepší 😉

Celerová polévka s nivou a ořechy Recenze publikována dne9.4.2016

Také jsem poprvé nečekala, že mě to až tak nadchne 🙂

Sladko-kyselá pečená žebírka Recenze publikována dne8.4.2016

Takové nadšení nad receptem vidím mooooooc ráda 😉

Krémová kuřecí polévka Recenze publikována dne8.4.2016

Stane se, ale na chuti to vážně nic nemění. Aby se tomu předešlo, je dobré do vejce pomalu přimíchat po lžících teplou polévku a to pak teprve vylít do polévky. Ta už musí stát mimo plotýnku. Ale je to jen estetická vada 🙂 Míšo, moc díky za pochvalu stránek.

Batátové placičky s pečeným lososem Recenze publikována dne7.4.2016

Tak to mám velkou radost, že vám recepty chutnají a daří se. Díky za zkoušení. Ať chutná 🙂

Jablečná granola Recenze publikována dne7.4.2016

Jani, nedávno jsem zkoušela jahodovou s vanilkou. Ani ta nevydržela 😉

Hovězí guláš s květákovými plackami Recenze publikována dne7.4.2016

Já díky za komentář. Takové mě vždycky potěší 🙂

Zelný salát s červenou řepou Recenze publikována dne7.4.2016

To mám radost, že salát chutnal. U nás je také oblíbený

Lososové koláčky s citrónovou majonézou Recenze publikována dne7.4.2016

Já díky za vyzkoušení receptu a pochvalu 🙂

Pizza Margherita Recenze publikována dne5.4.2016

Mám obrovskou radost, že chutnalo. Díky za vyzkoušení 🙂

Trhané maso (hovězí, vepřové, krůtí) Recenze publikována dne4.4.2016

Dobrý den. Ne, to není nutné. Naopak, na mase žádnou kůrku nechceme, aby šlo dobře trhat.

Domácí čokoláda s kešu, brusinkami a plátky kokosu Recenze publikována dne3.4.2016

Koukám, že jste si prošla takovým malým kuchyňským peklem 🙂 ale s dobrým výsledkem, to jsem ráda. Já moc nesladím, proto mi stačí medu méně.

Dýňové brownies Recenze publikována dne3.4.2016

Každá trouba peče trošku jinak. Ale hlavně, že se povedlo a chutnalo 🙂

Pečené nugety Recenze publikována dne3.4.2016

To mám radost, že chutná 🙂

Ořechový koláč Recenze publikována dne1.4.2016

Koukám, že budeš kvůli koláči nocovat. Tak doufám, že to bude stát za to 🙂 Dej vědět

Pečené brokolicové karbanátky s tatarskou omáčkou Recenze publikována dne1.4.2016

Jo jo, zelenina dělá divy 🙂

Hovězí guláš s květákovými plackami Recenze publikována dne1.4.2016

Ani nevíš, jak mě těší, že ti chutnalo 🙂

Krůtí roláda s listovým špenátem Recenze publikována dne1.4.2016

😀

Rybí curry Recenze publikována dne1.4.2016

Viď, ta kůže! A já ji předtím vyhazovala. Taková škoda 😀

Kulajda s batáty Recenze publikována dne1.4.2016

Díky za pochvalu, taky kulajdu miluju 🙂

Celerová polévka s nivou a ořechy Recenze publikována dne1.4.2016

Ani mě ne 😀 Nezvyklá kombinace, ale funguje skvěle 🙂

Pomalu pečená panenka Recenze publikována dne29.3.2016

To jsem moc ráda, že panenka chutnala. Já díky za důvěru a vyzkoušení receptu 😉

Hovězí ragú Recenze publikována dne25.3.2016

To lze také, nicméně se to pak více podobá guláši 😉 Tady by se o chuť a barvu měla postarat rajčata. Ale také ji tam někdy přidám 🙂

Tortily z mandlové mouky Recenze publikována dne22.3.2016

Dobrý den, Jano, upřímně, nezkoušela jsem, takže ruku do ohně za to dát nemůžu.

Hovězí burger v zeleninových plackách Recenze publikována dne14.3.2016

Jsem moc ráda, že burger chutnal. Každá takováhle zpětná vazba mě ohromně motivuje k vymýšlení dalších receptů. Diky

Domácí čokoláda s kešu, brusinkami a plátky kokosu Recenze publikována dne17.2.2016

Aleno, nejedná se o kakaový prášek, ale kompaktní kakaovou hmotu (hrubou čokoládu). Na výše uvedeném odkazu na výrobce je bližší popis kakaové hmoty i másla, včetně fotografie jak surovina vypadá.

Mé oblíbené recepty
Doba přípravy
Hodnocení
Panenka v krémových žampiónech

Recepty z kategorie: Hlavní jídla, Maso
Cuisine: Bez lepku, Bez vajec, Keto, Low Carb, Primal
Metoda: bylinky, houby, mléčné výrobky, vepřové
30 minut
Top
Mautic is open source marketing automation