16 února, 2016
Recept do konce Vašeho Whole30 odtud neuteče 😉 Držím palce, ať se Vám Whole30 podaří. Je to skvělé, člověk si spoustu věcí úžasní. Těch 30 dní za to stojí. Sama se chystám na další 😉
16 února, 2016
Ujasní, ne úžasní 😀
16 února, 2016
Zatím mě to přijde super. Je tedy pravda, že musím neustále přemýšlet, co budu jíst a plánuji si to dopředu a píši seznamy. Ale to je podle mě dobré se naučit s jakýmkoliv jídlem. A ne se pak narychlo cpát rohlíkem. Někdy je to s malým dítětem na mateřské šílený vše uvařit, ale držím se, pořídila jsem si i knihu Well Fedd, ta nadchla i mého manžela, tak uvidíme. Vaše recepty jsou úžasné, vyzkoušela jsem jich už mnoho a všechny super! Dneska hovězí „guláš“ a celerové pyré. Ani člověk ty brambory nepotřebuje 🙂
16 února, 2016
Plánování je občas náročné, ale člověk se to časem naučí. Ideální je upéct velký kus masa a to pak zapracovat v následujících dnech do různých rychlých receptů.
Moc děkuji za pochvalu receptů a opravdu mě těší, že podle nich někdo vaří a že mu chutnají 😉
7 června, 2016
Jeden z mých oblíbených dezertů. Krém někdy dělám rozmixováním banánu, avokáda, kokosového mléka a rozpůštěné čokolády.
7 června, 2016
To mám radost, že ti recept chutná. A díky za tip na obměnu.
13 června, 2016
Zajímalo by mne, zda v receptech mohu kokosové mléko nahradit třeba mandlovým? Děkuji 🙂
13 června, 2016
Jak v kterém receptu. Někde bez problémů, někde bohužel ne. Tady to asi zrovna fungovat nebude, z mandlového mléka se zřejmě šlehačka neudělá. Ale nezkoušela jsem.
8 února, 2017
Dobrý den,
Asi jsem někde v tomto receptu udělala chybu. Když ráno přišla do ledničky, tak to kokosové máslo s čokoládou byly hrozně řídké a ani to nebylo možné vyslehat. Nevíte co s tím? Děkuji moc
8 února, 2017
Dobrý den, zřejmě myslíte mléko 🙂 U toho je velmi zásadní, jaký druh použijete. Ideální je třeba AroyD nebo ty druhy, kterým se v lednici oddělí taková ta tužší část a voda. Na recept se pak používá ta tužší část, která se vychlazená dá bez obtíží vyšlehat.
19 dubna, 2017
Dobrý den, recept jsem si trochu upravila a myslím, že to dopadlo skvěle. Těsto jsem překrojila na půl a potřela hruškovou marmeládou. Krém mám docela hustý (přidala jsem trochu přepuštěného másla) dala jsem trochu na marmeládu a zbytek na horní vrstvu a na konec jsem dortík posypala mletými hruškami 🙂
19 dubna, 2017
Skvělá obměna! Určitě to bylo výborné.
11 června, 2017
Korpus je uplne uzasny! Bohuzel nebo bohudik se mi nepodarilo vyslehat krem tak jsem improvizovala s jogurtem a zakysanou smetanou. Navrh jsem dala jahody a boruvky a dozdobila nastrouhanou cokoladou. No a dortik sklidil velky uspech 🙂
11 června, 2017
Petro, smekám nad improvizací! Ani se nedivím, že měl dort úspěch. Zní to přímo fantasticky <3
21 července, 2017
Šla by místo kokosového mléka klasická smetana ke šlehání?
21 července, 2017
Ano, pokud se nevyhýbáte mléčným výrobkům, tak použít lze.
20 září, 2017
Včera mi dort dcera udělala k narozeninám. Absolutně mě nadchl, je skvělý. Hlavně ta pařížská, ta tedy je.
Díky, výborné.
20 září, 2017
Mám radost, že chutnalo. A vše nejlepší k narozeninám <3
2 března, 2018
Hurááá, tak jsem ho našla! 🙂 Podle Vašeho receptu jsem ho tvořila před dvěma lety a nemohla jsem se ho později dopátrat. 🙂 Naprosto báječný recept, děkuji!!!!
3 března, 2018
To mám radost, že máte radost 🙂 Pro uložení svých oblíbených receptů si u mě na stránkách vytvořte účet a pomocí ikonky srdíčka si ho uložte do oblíbených, ať ho nemusíte opakované vyhledávat.
19 března, 2018
Krém chuťově moc dobrý, ale asi jsem udělala něco špatně, protože byl řidší.
19 března, 2018
Musí se nechat pořádně vychladit. Ale také hodně záleží na konkrétním druhu kokosového mléka. Důležité je, že chutnalo 🙂
27 července, 2018
Lucko, prosim vas, chybi mi 25 g mandlove mouky. Muzu nahradit kokosovou? Bude to mit stejnou konzistenci? Nebo mam neco pridat/ubrat? Dekuji
28 července, 2018
Místo 25 g mandlové dejte 10 g kokosové. V tomhle množství nebude rozdíl ani znát. V případě kompletního nahrazení je výsledek hodně suchý – kokosová mouka extrémně saje.
4 května, 2019
Naprosto výborný dort. Té pařížské jsem se bála, tak jsem dala mascarpone z jiného vašeho receptu a perfektní dort, který chutnal na narozeninách všem hostům. Dnes ho na přání dělám znova. Děkuji
4 května, 2019
Já myslím, že strach byl zbytečný. Při dobře zvoleném kokosovém mléku nebo při použití klasické smetany na šlehání drží krém krásně. Ale poradila jste si i tak skvěle, s mascarpone musel být krém i celý dort úžasný. Díky moc za komentář. Mám velkou radost, že chutnalo <3
17 listopadu, 2019
Dostali jsme moc banánů a co teď s nimi. Muži jsem ukekla jeho banánovou mňamku neb z dietních důvodů nemůže tu mou. A co já? 🙂 už se peče a já se těším až si ho dám se zakysanou smetanou!
17 listopadu, 2019
To mám radost, že recept přišel vhod a moc doufám, že dort bude chutnat 🙂 Se zakysanou smetanou to zní skvěle ❤️
1 srpna, 2021
Úžasný dortík,krém se povedl na jedničku. Ozdobila jsem ještě borúvkami. Všem,moc chutnal.Určitě,v srpnu budu péci dalši. Super,receptík.
2 srpna, 2021
Mám velkou radost, že se dort povedl a chutnal ❤️ Děkuju za tip s ozdobením borůvkami a milý komentář 🙂
Doufám, že se i druhý dort povede ❤️
2 července, 2022
Chuťově je dort výborný a vláčný. Jen bych do receptu doplnila, že kokosové mléko musí být opravdu tučné (to samé bych doplnila i do appky). Pokud někdo dělá krém z kokosového mléka poprvé (jako třeba já ), jde o zásadní informaci… a je škoda, když člověk zjistí, že stačilo sáhnout po jiné plechovce a krém mohl být tuhý. Takhle mi vzniklo čokoládové mléko (které neztuhne za žádných okolností), které je chuťově výborné, ale jinak trochu k ničemu. Pro příště jsem poučena.
2 července, 2022
To mě mrzí, že jste měla s receptem komplikace 🙁 V době, kdy jsem před několika lety sepsala, se odtučněné kokosové mléko neprodávalo. Proto není v receptu uvedené, že je potřeba použít tučné. Ale pro přehlednost doplním. Děkuji za upozornění 🙂
Mám radost, že nakonec jste si přeci jen na dortu pochutnala. Díky za komentář ❤️
29 ledna, 2023
Dobrý den, chystám se dort péct pro kamarádku. Můžu se zeptat, jak je to s tím kokosovým mlékem? Používá se do receptu tedy jen ta ztuhlá část, která se oddělí když se plechovka kosového mléka nechá v lednici? Tedy kokosová smetana? Děkuju.
30 ledna, 2023
Dobrý den, já používám kokosové mléko značky AroyD, kde se tuhá část sama neodděluje, takže mléko do krému přidávám celé. Hlavní složkou, která zajistí pevnost “čokoládové šlehačky” je přidaný kokosový olej a kvalitní hořká čokoláda.
Ale pokud použijete jen tu tuhou část kokosového mléka, bude váš výsledný krém ještě pevnější 🙂
Držím palce, ať se dort povede a kamarádce udělá radost ❤️
30 ledna, 2023
Můžu se prosím zeptat, jak je to s tím kokosovým mlékem? Je třeba nechat ho v lednici ztuhnout a použít pouze tu tuhou část (kokosovou smetanu)? Týká se to i toho zmiňovaného Aroy-D mléka? Děkuji.
30 ledna, 2023
U AroyD (pokud neprošlo mrazem) se tuhá část neodděluje. Takže ho do receptů používám komplet. Nicméně všechna mléka je potřeba nechat dobře vychladit, aby šla vyšlehat.
Pokud použijete jinou značku mléka než Aroyd, kde se vám po prvotním vychlazení v lednici oddělí tuhá vrstva, tak do krému přidejte jen tu. Budete mít větší jistotu, že bude “pařížská šlehačka” dobře držet. Zásadními složkami je ale i přidaný kokosový olej (tuhne už okolo 25 °C) a kvalitní hořká čokoláda (ty mléčné a sladké nejsou tak pevné).
30 ledna, 2023
Moc děkuji za odpověď Lucko :). Mně se ten můj dotaz nezobrazoval, tak jsem ho napsala znovu. Ale teď už to to tu vidím i s odpovědí.
30 ledna, 2023
Lenko, vůbec nevadí. Raději dvakrát dotaz, než žádná odpověď 🙂 Pěkný den ❤️
25 července, 2023
Dobrý den, děkuji za vynikající recept! Korpus je opravdu výborný a chutná dobře i se zakysanou smetanou a čerstvým ovocem, nebo i jen politý trochou hořké čokolády. Dělala jsem již několikrát a naposledy jsem zkusila těsto rozdělit a přidat kakao jen do poloviny a do pečící formy navrstvit podobně jak u jiného Vašeho receptu (Zebra dort) a fungovalo to také dobře.
25 července, 2023
Dobrý den, moc děkuji za komentář plný super tipů a nápadů na obměnu dortu ❤️ Všechny zní naprosto úžasně!
Mám velkou radost, že vám dort chutná 🙂
Barbora Sz.
16 února, 2016
To vypadá úžasně! Držím Whole 30, tak mám smůlu, ale někdy v budoucnu vyzkouším!