10 března, 2018
Dobrý den, používám různé čokolády. Většinou 90% Lindt, nebo i 99%, Vivani 99% atd. Záleží jak moc si hlídáte sacharidy.
10 března, 2018
Dobrý den, můžu se prosím zeptat, cim nahradit mandlovou a kokosovou mouku? Oříšky, bohužel,nemuzuděkuji mockrát, jinak ss přiznám, ze u Vas čerpám porad inspiraci..
11 března, 2018
Dobrý den, to bohužel přesně neporadím, nikdy jsem je v tomto receptu nahrazovat nezkoušela. Možná slunečnicovou moukou (rozemletými slunečnicovými semínky).
Mám radost, že se vám moje stránky líbí a inspirují vás 🙂
11 března, 2018
Dobrý den.
Zrovna jsem koupila maslovou dyni. Myslíte si, ze by ji bylo možné použít místo Hokkaidó? Pokud ano, jak výrazně se změní vyživové hodnoty? Velmi děkuji za odpověď a za úžasné recepty ze kterých čerpám denně.
11 března, 2018
Dobrý den,
určitě by šlo použít i máslovou. Výživové hodnoty se změní naprosto nepatrně. Na porci asi půl gramu sacharidů 🙂
To já moc děkuju. Mám radost, že se vám moje stránky líbí a recepty vás inspirují. To je pro mě ta největší odměna.
30 května, 2018
proč má být ten pečící papír zmačkaný?
31 května, 2018
Protože se lépe tvaruje do formy, je po zmačkání a ideálně i navlhčení poddajnější.
1 července, 2018
Dobrý večer Lucie,
velmi se mi líbí tento recept, ale zajímá mě, zda je dort chutný i bez použití sladidla?
Děkuji.
2 července, 2018
Dobrý den, Moniko, na to vám nikdo za vaše chuťové buňky neodpoví 🙂 Musíte sama vyzkoušet. Každý máme sladkou chuť posazenou někde jinde. Co jednomu chutná naprosto neoslazené, je pro druhého nepoživatelné, a obráceně.
31 července, 2018
Dobrý den Lucko,
myslíte, že můžu dát místo Mascarpone tvaroh? ☺️
2 srpna, 2018
Dobrý den, Kataríno, určitě, to bude fungovat 🙂
21 září, 2018
Dobrý den paní Lucie. Jsem naprosto nadšená z vašich úžasných receptů. ( Zatim jsme vyzkoušeli -Cibulačku, lněné tousty, placičky z batátů a cukety- vše vynikající. Dnes jsem se odhodlala upéct i tento dýňový dort. Opět skvělé. Moc si pochutnala i naše sedmiletá dcera s celiakií, která je nadšená, že můžeme jíst všichni stejné jídlo. Děkujeme. Kuchařku už jsem nám předobjednala a manžel přislíbil, že se také zapojí do vaření. Tak už se moc těším:-)
22 září, 2018
Dobrý den, Jano, ano nevíte, jak mi podobné komentáře dělají radost <3 Moc mě těší, že chutná, a hlavně že recepty takhle sbližují vaši rodinu. Protože to je to nejvíc 🙂
17 října, 2018
Dobrý den, výborné. Udělala jsem na zkoušku a přinesla do práce a dortík byl hned snědený.
Děkuji Vám.
19 října, 2018
Dobrý den, Lenko, to já vám děkuji – za vyzkoušení receptu a za komentář. Mám velkou radost, že chutnalo 🙂
5 listopadu, 2018
Tento recept jsem dělala již dvakrát a vždy se po něm jenom zaprášilo. Vlastně po všech receptech od Vás (a že už jsem jich dělala dost :)).
5 listopadu, 2018
Veroniko, moc děkuji za milý komentář a pochvalu receptu 🙂 Mám radost, že chutná.
5 listopadu, 2018
Dobrý den, chci se zeptat, jestli máte na mysli kokosové mléko light nebo normální.
6 listopadu, 2018
Dobrý den, klasické. Light výrobky nepoužívám 🙂
18 listopadu, 2018
Výborný i bez slazení 🙂
18 listopadu, 2018
Máte pravdu, že dýně je sladká sama o sobě dostatečně. Ale je to hodně o individuální chuti. Mám radost, že chutnalo. Díky za komentář 🙂
29 listopadu, 2018
Dobrý den, můžu nahradit kokosovou mouku strouhaným kokosem? Příp.ji vynechat a dát jen mandlovou? Moc děkuji
29 listopadu, 2018
Dobrý den, ani jednu variantu jsem nezkoušela, takže nemůžu potvrdit, že to bude fungovat. Kokosová mouka má hodně specifické vlastnosti, takže se hůř v receptech nahrazuje.
Pokud to budete chtít zkusit, strouhaný kokos bych namlela hodně najemno a dala ho o něco více než mouky. Při nahrazení mandlovou moukou je nutné dát mandlové mouky dvojnásobné množství než je té kokosové.
Držím palce, ať to vyjde 🙂
7 prosince, 2018
Dobry den, je perfektni!!! Nesladila jsem vubec a stejne chutna skvele!!! Dekuji!!!:)
9 prosince, 2018
Dobrý den, to mám velkou radost, že se dort podařil a chutnal 🙂 Moc díky za vyzkoušení receptu a za komentář.
12 ledna, 2019
Ahoj, vynechala jsem do korpusu cokoladu i sladidlo. Navrch jsem smichala zaysanou smetanu s mascarpone a lehce poprasila kakaem. Diky za inspiraci!
13 ledna, 2019
Mám radost, že vás recept inspiroval a díky za sdílení tipu na jeho obměnu 🙂
15 ledna, 2019
Dobrý den, recept jsme už zkoušeli a je perfektní. Chtěla jsem se však zeptat, čím by se dala vhodné nahradit dýně. Děkuji
16 ledna, 2019
Dobrý den, díky za vyzkoušení receptu, mám radost, že chutnalo 🙂 Dýni by šlo nahradit batáty, řepou nebo třeba i cuketou. Pokud si až tak nehlídáte sacharidy, budou fungovat i jablka či hrušky.
27 ledna, 2019
Zdravím Lucko, dortík už se chladí v ledničce, moc děkuji za Vaše skvělé recepty 🙂 , doporučuji vyzkoušet hořkou čokoládu mountains gorila, omlouvám se za reklamu 🙂 , ale je to pro dobrou věc na záchranu horských goril 🙂
28 ledna, 2019
Zdravím, Hanko 🙂 To já moc děkuji, že podle mých receptů vaříte. Mám radost, že chutná <3
Reklama na kvalitní a dobrou věc vůbec nevadí, přímo naopak! Moc díky za komentář.
10 února, 2019
Dělali jsme včera, byl vynikajici. Misto hokaido jsme dali dyni máslovou.
11 února, 2019
Máslová dýně lze skvěle použít 🙂 Mám radost, že chutnalo.
15 dubna, 2019
Včera jsem zkoušela, je naprosto vynikající. Vůbec nejde na chuti poznat, že je z dýně.
17 dubna, 2019
Mám radost, že se dort povedl a chutnal. Díky za vložení komentáře 🙂
11 května, 2019
Dobrý den, Lucie, nedala jsem kakao, zato 2 lžíce chia semínek a vzhledem k tomu, že teprve začínám, tak ta první lžička mě teda neoslovila, ale pokračovala jsem nakonec tak dlouho, že jsem málem snědla místo 1 kousku rovnou 2. Výborná varianta zdravého dortíku. Děkuji moc ☺️
11 května, 2019
Dobrý den, Betty, kakao možná spíš zkuste nahradit čokoládou, chia semínka se mi sem osobně moc nehodí, ale hlavní je, že vám nakonec přece jen chutnalo <3 Díky za vyzkoušení receptu a za komentář 🙂
23 září, 2019
Dobrý den paní Lucie,
pravidelně nahlížím do vašich receptů a inspiruji se tu moc ráda. Snažím se o nízkosacharidové stravování, miluju vaše jogurtové houstičky, tento týden se chystám na hovězí ragú atd. Ale až tento dokonalý dortík mě donutil sednout k počítači a napsat vám;-D. Včera jsem ho upekla a právě teď se s dvouletou dcerou rozplýváme u vychlazené dobroty. Sladila jsem datlovou pastou, abych jej nemusela jíst sama;-). Mňam, ten je luxusní!!!! Mám ještě otázku, jak dlouho si myslíte, že může zůstat v lednici? Velké díky za recept a inspiraci. O kuchařku si napíšu Ježíškovi;-). Děkuji vám, mějte parádní den!!!! Lenka
24 září, 2019
Dobrý den, Lenko,
moc děkuji za milý komentář. Mám velkou radost, že Vám moje stránky přináší inspiraci a že podle receptů chutná <3
Dort by měl vydržet bez úhony v lednici cca 3 dny. Tedy pokud se do té doby dříve nesní 🙂
Ještě jednou velký dík za milý komentář. Mějte krásný den <3
2 října, 2019
Dobrý den, tak ten určitě 3 dny nevydrží… Opět perfektní recept, chystala jsem se už napsat-chválit víckrát. Pokud bych chtěla udělat dvojnásobné množství, jak uzpůsobit pečení? Dát na plech ve stejné výšce, nebo do dortové formy a péct déle… Děkuji za všechny recepty, jsou velkou inspirací!
2 října, 2019
Dobrý den, Hanko, děkuji za milý komentář.
Já mám trošku problém s tím určováním trvanlivosti 😀 Nikdy nedokážu to jídlo ubránit před snězením dřív, než vyzkouším, jak dlouho opravdu vydrží 😀
U dvojnásobné dávky bych postupovala přesně jak píšete – buď na plech a doba zůstane cca stejná, nebo u vyšší vrstvy dobu prodloužit. Propečení bych vyzkoušela pomocí špejle.
Moc děkuju za pochvalu receptů. Mám radost, že jsou pro vás inspirací a že podle nich chutná 🙂
3 října, 2019
Dobry den, pekne prosim dyne se predem nepece?
3 října, 2019
Dobrý den, ne, není potřeba, upeče se přímo v těstu.
11 října, 2019
Nemám slov. Absolutní fantazie. Moc děkuji za recept 🙂
11 října, 2019
To já moc děkuji za jeho vyzkoušení a za vložení komentáře 🙂 Mám velkou radost, že chutnalo <3
5 listopadu, 2019
Dobrý den Lucko,
poprvé jsem dělala korpus samotný a navrch dala svařené hrušky, byla to svačina pro tříletého syna. Kdybyste viděla, jak do něj dort padal a pořád nastavoval prázdnou pusu . Pak jsem dělala korpus jako narozeninový dort, místo “bílého” krému jsem udělala čokoládový (svařená šlehačka + vysokoprocentní čokoláda) a dort chutnal i všem dospělým. Děkuji moc za inspirativní recept .
6 listopadu, 2019
Dobrý den, Jano,
všechny varianty, které píšete, zní tak úžasně, že se mi úplně sbíhají sliny. Moc děkuju za jejich sdílení, protože budou skvělým tipem pro ostatní jak dort připravit jinak.
Mám velkou radost, že chutnalo a že jste se k receptu opakovaně vrátila. Neexistuje větší pochvala <2
6 května, 2020
Dobrý večer, tento dort je fakt luxusní. Sice jsem četla špatně a čokoládu jsem tam vyrazila celou, ale myslím, že to ničemu nevadilo Díky za skvělou dobrotu!
7 května, 2020
Dobrý den, čokolády není nikdy dost 😀 Mám radost, že se dort povedl a chutnal ❤️
20 listopadu, 2020
Dobry den. Mohu pouzit pouze spaldovou mouku misto mandlove a kokosove? Pokud ano, kolik gr ji musim dat? Dekuji predem za Vasi odpoved. Musim si teprve ostatni zdrave mouky poridit ale uz nemohu odolat tomuto receptu. Vypada skvele :))) dekujiii
20 listopadu, 2020
Dobrý den, moc ráda bych, ale bohužel neporadím. Špaldovou mouku nepoužívám, takže dávkování neumím odhadnout. Omlouvám se.
26 srpna, 2021
Dobrý den, prosím, ta dýně se strouhá do těsta za syrova? Asi ano že? Mám doma dýni a ráda bych recepis vyzkoušela ☺️
26 srpna, 2021
Dobrý den, ano syrová. Doufám, že se dort povede a bude chutnat 🙂
Martina
10 března, 2018
Dobry den, pouzivate horku vysokopercentnu cokoladu s obsahom cukru? Pytam sa, aby som vedela aku kupit. Dakujem.