21 března, 2017
Dobrý den, Lucko,
pokusím se. Ono je to docela hodně pracné, všechny suroviny dvakrát vážit a přeměřovat 😉
U pečení bych ale doporučovala i tak používat váhu. Stačí pár gramů mouky navíc a těsto má úplně jinou konzistenci a úplně jinak se chová.
2 května, 2017
Dobrý den,
koláč jsem pekla už podruhé a prostě ho musím pochválit. Ta kombinace chutí je fakt skvělá. Po plechu z dvojité dávky se jen zaprášilo.
2 května, 2017
Dobrý den, mám radost, že vám koláč chutná. Chvála ale patří francouzské kuchyni. Francouzi holt vědí, co je dobré 🙂
23 července, 2017
Tak tohle je naprostá pecka, neuvěřitelný, že je to LC…Díky Vam za vaše recepty…
23 července, 2017
Já moc díky za pochvalu receptu 🙂 Mám radost, že chutná!
29 července, 2017
Naprosto geniální
29 července, 2017
Francouzi holt umí 🙂
2 srpna, 2017
Měli jsme včera studený k obědu, v tom horku ideální. Po klasickém cibulovém koláči mi vždycky bylo těžko, tady mi kombinace smažená cibule a slanina vůbec nevadila 🙂 Výborný!
2 srpna, 2017
Ideální varianta letního jídla 🙂 Mám radost, že jídlo chutnalo. Vám i vašemu žaludku 🙂
8 srpna, 2017
Dnes jsem dělala poprvý a určitě ne naposledy, je výborný.
8 srpna, 2017
Mám radost, že chutnal! Moc díky za zprávu 🙂
1 září, 2017
Dobrý den paní Lucie,
myslíte, že by šly v receptu nahradit kokosová a mandlová mouka za mouku lněnou? Mám doma koupenou jen lněnou a dnes se už nikde, kde prodávají kokosovou nebo mandlovou bohužel nedostanu a ráda bych koláč upekla k večeři. Mockrát děkuji za zprávu 🙂
2 září, 2017
Dobrý den, určitě to nějak půjde. Ale bohužel neporadím přesnou gramáž, nikdy jsem to nezkoušela.
19 září, 2017
Dobrý den, Lucie,
Ten koláč je famózní, ač jsem chtěla od oběda jet if, tak jsem “sežrala” k večeři půl plechu Moc děkuji ❤️ Chtěla bych se zeptat jestli by těsto šlo použit i jako sladká varianta .. s tvarohem .. ovocem … ?
20 září, 2017
Dobrý den, Dominiko, koláč je hodně jedlý 😀 U něj mnohá předsevzetí padnou 😉 Asi by to šlo použít i na sladkou variantu, ale asi bych volila nějaký jiný korpus, více nadýchaný.
22 září, 2017
jednim slovem proste MŇÁÁM 😉
22 září, 2017
Mám prosím dotaz,mandlovou a kokosovou mouku si vytvořím namletim mandli-kokosu?Nebo se to prodává jako klasická mouka.Začínám a nevím.Děkuji
23 září, 2017
Díky za super recenzi 😉
23 září, 2017
Obě mouky se prodávají. Seženete je přes internet nebo třeba v prodejnách se zdravou výživou. Místo mandlové mouky lze případně použít i jemně umleté mandle. U kokosové mouky bych se přimlouvala za tu kupovanou. Má trošku jiné vlastnosti, než čistě umletý kokos. Je hodně jemná a odtučněná, proto hodně saje. Ale je to recept od receptu. Zrovna tady bych určitě doporučila použít obě kupované mouky.
12 října, 2017
Dobrý den,
Prosím šlo by něčím nahradit kokosovou mouku? Manžel nesnáší kokos… Pripadne lze dát spaldovou, pokud neřešíme striktně paleo?
13 října, 2017
Dobrý den, kokosová mouka není tak aromatická jako normální strouhaný kokos a není v těstě cítit. Se špaldovou moukou vám bohužel neporadím, nepoužívám ji.
16 října, 2017
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jakou funkci má v recepty psyllium. Může se vynechat popř. nahradit nečím jiným?
Děkuji Vám za Vaše recepty. Jsou pro mě velmi inspirativní, i když úplně “nejedu” v Paleo výživě.
17 října, 2017
Dobrý den, psyllium v bezlepkových receptech částečně nahrazuje chování lepku, tedy jeho působení na nadýchanost a částečnou křupavost těsta. Nahradit by ho možná šlo rozemletým lnem nebo chia semínky, ale konkrétně v tomto receptu jsem to nezkoušela, takže to neumím říct s určitostí.
23 října, 2017
Dobrý den Lucie,
jsem jenom slepá nebo nevidím kalorické hodnoty ? Vím, že je u receptů míváte.
Děkuji. L.
23 října, 2017
Tak takhle velký úspěch už jsem doma dlouho neměla! Manžel mi nevěřil, že je to z mandlové a kokosové mouky a 3-letý syn furt opakoval: “mňam, chutná mi to”. Skvělý, přitom krásně jednoduchý recept. Díky moc za něj i všechny ostatní!
23 října, 2017
Dobrý den, Lenko, mám je jen u novějších receptů. Kalorické hodnoty počítám teprve několik týdnů.
23 října, 2017
Úžasná recenze receptu! Moc děkuju <3
31 října, 2017
Dnes jsem dělala poprvé…naprosto úžasný!! Jsem zvědava, co na něj řekne no-LC manžel….příště z dvojité dávky…:-D
31 října, 2017
Mám radost, že chutnalo 🙂 Dejte vědět, co na to váš neLCHF manžel 😉
27 listopadu, 2017
Dnes jsem ho poprvé upekla,… a je výborný 🙂 … Určitě ho zase upeču.
28 listopadu, 2017
To moc ráda čtu, díky za zprávu 🙂
7 prosince, 2017
Již několikrát jsem pekla a stále po něm rvačka.
8 prosince, 2017
Což je chvála vašeho kuchařského umění 🙂
10 prosince, 2017
Naprosto dokonalé. Jen jsem malinko upravila druhy mouky. Konečný počet gramů byl stejný – nejvíce jsem dala lněné mouky, pak trochu kokosové a konopné. Co bylo doma, to jsem tam dala.
11 prosince, 2017
Určitě, s moukou a jejich kombinacemi se dá krásně hrát. Mám radost, že chutnalo.
11 ledna, 2018
Lucie, slo by vajce vynechat? Pripadne cim nahradit?
Dik,
12 ledna, 2018
Vyzkoušela jsem včera poprve a mohla bych se po něm utlouct to je absolutní vrchol blaha!
12 ledna, 2018
Mám radost, že tak chutnalo <3 Nejlepší pochvala receptu!
13 ledna, 2018
Velké díky za všechny recepty Lucko!!! Postupně je zkouším, už asi půl roku…všechny ostatní kuchařky postupně odešly do knihovny a Vaše mají své místo v kuchyni (vytištěné a vyvázané). Koláč také naprosto famózní!
Díky za čas, který receptům i nám věnujete.
16 ledna, 2018
Teda taková pochvala! Moc děkuju <3 Vytěsnit ostatní kuchařky z čestného místa na kuchyňské lince, to už je teda něco. Obrovsky mě to motivuje vydat pořádnou tištěnou kuchařku. Doufám, že se bude líbit a najde své místo vedle těch elektronických.
Mám radost, že koláč chutnal.
Já děkuju za podporu a přízeň <3
16 ledna, 2018
Lenko, to bohužel neporadím, nezkoušela jsem.
19 ledna, 2018
Naprosto famózní záležitost!!!A to říkám jako člověk, který nemá rád syrovou cibuli!Kdysi jsem klasickou variantu jedla v Alsasku, tato varianta je chuťově plnější.
20 ledna, 2018
Mega pochvala receptu! Pokud chutná někomu, kdo až tak cibuli nemusí a měl navíc příležitost ochutnat originál, beru to jako extra pochvalu. Moc díky 🙂
6 února, 2018
Naprosto dokonale. Zmizel během par okamžiku. sklidil obrovsky úspěch, a to i přesto, ze jsem do nej omylem dala pomerancove psylium. 🙂 verzi s normálním neochucenym psyliem budu muset pect ve dvojnásobne dávce. Dekuju za super recepty.
7 února, 2018
Moc děkuju za milý komentář. Mám radost, že koláč doma sklidil takový úspěch 🙂
17 února, 2018
Dobrý den Lucie. Prosím o názor, když nemám kokos, mohla bych dát slunečnicovou mouku?
18 února, 2018
Dobrý den, Andreo, nezkoušela jsem, takže budu jen odhadovat. Pokud jí dáte dvakrát víc, než je uvedeno té kokosové, tak by mohlo. Kokosová mouka totiž extrémně hodně saje.
18 února, 2018
Dobry den, tento cibulovy kolac je naprosto uzasny ☺. Cetla jsem dalsi komentare, chtela bych dodat…nemam rada kokos, neni vubec citit ☺a mouku mandlovou jsem nahradila slunecnicovou a naprosto v poradku . Dekuji za uzasne papani ☺
18 února, 2018
Dobrý den, to já děkuju – za vyzkoušení receptu, sdílení alternativy a za milou zprávu 🙂 Mám radost, že chutnalo.
9 března, 2018
Dobrý den, vypadá nádherně, chystám se na něj! Jen se chci zeptat na psyllium – zatím v kuchyni nepoužívám, je možné ho z receptu prostě vynechat? nebo něčím nahradit?
děkuji,
Jana
9 března, 2018
Ahoj, s Vašimi recepty teprve začínám. Dnes jsem vyzkoušela tento koláč..je vynikající. Moc děkuji za recept.*****
10 března, 2018
Ahoj, Jano, to mám radost, že koláč chutnal. Doufám, že budete stejně spokojená i s dalšími recepty.
10 března, 2018
Dobrý den, Jano, bohužel přesně neporadím, já recept bez psyllia nezkoušela. Používá se pro dodání vlastností, které má normální těsto s použitím klasické pšeničné mouky. Určitě by šlo použít třeba více lnu nebo umletých chia semínek, ale výsledek nebude stejný. Psyllium koupíte už v každé lékárně.
8 května, 2018
Pecka bomba šupa!!! Koláč je boží děkuji za recept
9 května, 2018
Koláč je tak boží, jak je šikovný kuchař, který ho připraví 🙂 Mám velkou radost, že se povedl a chutnal 🙂
13 května, 2018
Dobr den Lucie,
Mohu poprosit jaký sýr doporučujete?
Jinak s vašimi recepty začínám a zatím co jsem zkusila je naprosto famózní! Moc děkuji za inspiraci☺️
14 května, 2018
Dobrý den, Renato, to je asi celkem jedno 🙂 Takový, který vám chutná. Díky výrazné chuti cibule a slaniny se nemusíte bát ani těch se silnějším aroma. Osobně ale dělám většinou spíš bez sýra.
Moc ráda čtu, že vám chutná! To já děkuju – za zkoušení receptů i za to, že jste si našla chvilku napsat. Mějte se krásně.
14 května, 2018
Krásný den Lucie,
děkuji za rychlou odpověď. Koláč budu dělat na dcery oslavu.
Celá oslava bude vduchu paleo, jelikož už nám všem Vaše recepty chutnají. Na kešu kaši jsme s manželem doslova závislý a chystáme se na Vaše tištěné kuchařky. Dám Vám vědět jak se vše povedlo a ještě jednou děkuji za inspiraci!
14 května, 2018
Krásný den, Renato 🙂
Jen pro upřesnění uvádím, že tenhle recept není Paleo, ale Primal, protože obsahuje mléčné výrobky. Ale to je jen taková drobnost 🙂
Mám velkou radost, že se moje recepty dostali na výběr pro slavnostní tabuli. To je velká čest! 🙂
Tištěné kuchařky zatím nemám, na jedné aktuálně pracuji. Měla by (doufám) vyjít koncem roku, nebo začátkem toho dalšího.
Určitě dejte vědět. Posílám blahopřání oslavenkyni 🙂
16 května, 2018
Úžasný recept na těsto, dělala jsem z dvojité dávky a těsto vyšlo na celý plech. Přidala jsem trochu vinného kamene, nahoru po 20 minutách pečení kysaná smetana, pak dušený lilek s rajčaty a česnekem, na to strouhaný sýr a prostě mana nebeská :-). Díky Lucko za inspirace ve tvých receptech, najednou mně baví vařit. P.S.: mám i tvé e-kuchařky, jen tištěné mám raději, tak už se těším!
17 května, 2018
Lenko, po přečtení tvého komentáře mám slinu až v klíně 🙂 Zní to fantasticky!
Já děkuju. Za to, že moje recepty zkoušíš. A to, že tě začalo vaření bavit, je pro mě největší pochvala a odměna. Doufám, že se po vydání tištěné kuchařky ještě znásobí 😉
23 května, 2018
Dobrý den, tak koláč upečen, ale je teda úplně ňam 🙂 prosím pěkně nevíte co by se stalo kdybych zaměnila tyto mouky za slunečnicovou? jestli třeba více nesaje? díky za odpověď
24 května, 2018
Dobrý den, mám radost, že chutnalo. Výměnu mouky za slunečnicovou jsem nezkoušela, takže ze své vlastní zkušenosti přesně odpovědět neumím. Nicméně by se měla chovat hodně podobně jako mandlová.
16 června, 2018
Krásný den Lucie,
děkuji za Vaši milou odpověď a upřesnění.☺️
Koláč byl naprosto famózní, dělala jsem dva a jen se po nich zaprášilo.
Taktéž se povedl mrkvový dort, guacamole a nachos.
Všichni byli nadšeni, že ochutnali něco nového a hlavně výborného. Poprvé nikdo neodcházel nacpaný a těžký jak to tak po oslavách bývá.
Moc děkuji za inspiraci a již se nemůžu dočkat tištěné verze.
Mějte se krásně a ať se dobře tvoří.
Renata
17 června, 2018
Krásný den, Renato,
moc ráda čtu, že děláte naší stravě takovouhle skvělou reklamu 🙂
Je jasné, že chutnalo. Když je šikovná kuchařka a aspoň trošku i recept 😉 , tak aby nechutnalo.
Na kuchařce zbývá ještě hodně práce, ale už se začíná rýsovat 🙂 Věřím, že v ní najdete další oblíbené recepty.
Mějte se krásně
Lucka
22 června, 2018
Hezký den Lucie,
děkuji za milá slova!
Kuchařka to tak krásné jako vy zatím nemá, ale snaha je…
Pokud by se plánoval nějaký kurz vaření určitě se hned ráda hlásim.
Mějte krásný víkend.
Renata
24 června, 2018
Hezký den, Renato, vzhled je většinou jen pro fotku, realita značně pokulhává 😀 Ale stejně je nejdůležitější, že chutná.
Kurzy aktuálně nepořádám. Nabrala jsem si těch projektů v poslední době nějak moc a nestíhám. Ale možná časem 🙂
16 července, 2018
Uzasny recept dakujem Lucka
16 července, 2018
To já děkuju 🙂 Za vyzkoušení receptu i za zprávu.
2 října, 2018
Kvůli manželovi bez slaniny. Je luxusní. Úžasná večeře. Myslím, že ho zaradime častěji. Děkuji za skvělé recepty.
2 října, 2018
To já děkuju – za milý komentář i za vyzkoušení receptu. Mám radost, že chutnalo 🙂
6 října, 2018
Super recept
7 října, 2018
Díky za pochvalu, mám radost, že se recept líbí 🙂
11 listopadu, 2018
Dobrý večer Luci,
když jsem začínala s LowCarb, byla jsem trochu skeptická, že u toho vydržím déle, než 2 dny, protože většina mých dosavadních pokusů o LowCarb výtvory mi moc nechutnala a po čase jsem se zase vrátila k pečivu a přílohám.
Tenhle koláč je prostě bomba! Miluju originál a často ho dělám, ale tahle, byť low carb verze je mu plnohodnotným soupeřem, olizoval se i přítel 🙂
Zrovna se mi v troubě dělají květákové gnocchi, včera jsme měli vepřové na česneku s “perníkovým” červeným zelím a zatím si na Vašich receptech moc pochutnáváme a už i kila jdou dolů 🙂
Díky za tento blog, moc Vám fandím v další tvorbě receptů a doufám, že tohle mě jen tak nepustí 😉
15 listopadu, 2018
Dobrý den, Lucko, naprosto rozumím 🙂 Já si také před pár lety říkala: Tak jo, tak to na chvíli zkusím. A pak se zase hezky vrátím k současnému způsobu stravy. Jenže jak jsem postupně začala zjišťovat, že počáteční hrozivě vypadající omezení moji stravu paradoxně obohatilo o spoustu nových surovin a dříve nepředstavitelných, ale naprosto skvělých kombinací, nějak už není cesta zpět 😀
Moc děkuju za pochvalu receptu a celého blogu. Mám velkou radost, že podle něj chutná a daří se i shazovat nějaká kila <3
14 ledna, 2019
Ta vůně, ta chuť!!!! Smekám před vaším kuchařským umem. Opravdu skvělé jídlo!!!
14 ledna, 2019
To mám velkou radost, že chutnalo <3 Ale pochvala patří vám, to vy jste koláč pekl, vám se vyvedl 🙂 Moc díky za milý komentář.
16 ledna, 2019
Dobry den pani Lucie, mohu to delat i bez Pshylia?
16 ledna, 2019
Dobrý den, nezkoušela jsem, ale mohlo by to fungovat. Možná zkuste přidat trošku najemno umletého lnu, případně dejte nepatrně kokosové mouky navíc.
17 ledna, 2019
Dorby den, Lucie,
Je mozne psyllium nahradit kypr.praskem ? To psyllium mi nechutná. Děkuji ! Dana
17 ledna, 2019
Dobry den, to je genialni!! To je tak vyborny, ze to snad neni mozny. A opet supr popsany postup. 🙂 Dekuji Vam za to moc.
A jinak funuje to i z namletych mandli 😉 , jen nevim jak timhle stylem na LC zhubnu, s takovyma dobrotama.
19 ledna, 2019
Dobrý den, Dano, to bohužel nelze. Obě suroviny mají úplně jiné vlastnosti a do těsta se přidávají za jiným účelem. Zkuste možná psyllium nahradit rozemletým lnem nebo chia semínky.
19 ledna, 2019
Dobrý den, to jsem moc ráda, že chutnalo 🙂 Díky za komentář a za zprávu, že to jde v pohodě i z mletých mandlí.
3 února, 2019
To má dost kj to je polovina z mého denního příjmu ach jo
3 února, 2019
Jednoduchá rada – nejezte celou porci. Koláč rozdělte třeba na třetiny (ne jen na půlku) a každou porci doplňte hromadou čerstvé zeleniny. Kalorií je to hodně, ale zase vydržíte déle sytá 🙂
19 února, 2019
Dobrý den, Lucko, dnes jsem vyzkoušela cibulovy koláč a je to opravdu velká dobrota. Moc jsme si na něm pochutnali. Moc děkuji za super recept.
19 února, 2019
Dobrý den, Hano, takovéhle komentáře mi vždy vykouzlí úsměv na tváři. Děkuji. 🙂
19 února, 2019
Dobrý den, také chválím. První recept, kde jsem mandlovou a kokosovou mouku skoro necítila. Neměla jsem slaninu, tak jsem použila mleté maso.
Těsto příště použiji i na pizzu, je moc dobré.
19 února, 2019
Dobrý den, nápad s mletým masem zní báječně! <3 Děkuji moc za krásný komentář. 🙂 Doufám, že se pizza vydaří. 🙂
24 února, 2019
Hezky den. Pouzila jsem zaklad kolace k novemu receptu Kure v kesu omacce. Jen mi chybeji kaloricke hodnoty jen k zakladu kolace. A musim rict, ze je vyborny napad pouzit zaklad kolace jako pecivo. Cely kolac jsem jeste nezkousela, ale urcite brzy zkusim.
25 února, 2019
Hezký den. Díky za pochvalu nápadu a za vyzkoušení receptu 🙂 Výživové hodnoty celého základu koláče dle receptu vycházejí přibližně na 390 kcal, 9 g S, 24 g T a 15 g B.
6 března, 2019
Dnes mi poslala moje kamarádka tip na Váš francouzský cibulový koláč. U nich si na něm často pochutnávají. Lucie chci Vám za tento recept poděkovat i bez ochutnání. Umím si to živě představit. Napadá mne, kdyby někdo miloval pizzu, může korpus navíc potřít vlastním kečupem a okořenit oregánem. Lze určitě hodně experimentovat s tímto základem. Děkuji.
7 března, 2019
Já děkuji Vám za tak vřelá slova. Doufám, že koláč obstojí ve Vaší kuchyni a budete se k němu s láskou vracet. 🙂
14 března, 2019
Zdravím vás, chystám se na všemi vychvalovaný koláč. Můžete mi prosím poradit na jak velký plech je jedna dávka? Jestli nemám udělat hned dvojitou dávku
A moc děkuji za recepty. Jsou boží.
14 března, 2019
Zdravím, Yveto 🙂 Podle receptu je to ani ne na celý menší plech. Něco jako větší pizza.
Moc děkuju za pochvalu receptů Doufám, že podle nic bude chutnat <3
17 března, 2019
Milá Lucie, moc děkuji za Váš recept. Koláč je famózní. Až se musím držet zkrátka, ať ho nesním najednou celý sama.
18 března, 2019
Jitko, tenhle problém máme doma také. Občas ho pro jistotu udělám hned dvakrát. 😀 Ať chutná. 🙂
10 dubna, 2019
Lucko, já Vás miluju!!! Není jedno z jídel , které jsem podle Vašich receptů uvařila ( a že jsem jich od vás vařila už opravdu hodně) a nechutnalo by nám. A tento koláč je naprosto famózní- jednoduchý, rychlý, vynikající. Děkuji Vám. Renata
13 dubna, 2019
Renato, vy jste zlatá! Moc děkuju ❤️ Mám velkou radost, že chutná. Hlavní zásluhy jsou ale vaše, to vy vaříte
13 dubna, 2019
Opět skvělý, jednoduchý, rychlý recept chutnalo celé rodince,děkuji za skvělou inspiraci kterou tady neustále nacházím
14 dubna, 2019
Moniko, mám velkou radost, že chutnalo a moc díky, že se ke mně na stránky opakovaně vracíte. Větší pochvala není ❤️
30 dubna, 2019
Lucko, dnes premiera. Je famozny. Priznam sa, ze som improvizovala, lebo som dostala nan chut a mala som doma iba mlete mandle a psylium. Na kvalite ani chuti sa to nepodpisalo, cesticko tenke, chrumkave. Dakujem za recept, bude moj oblubeny.
1 května, 2019
Jano, to mám velkou radost, že se koláč povedl a chutnal. Díky za vyzkoušení receptu, sdílení nápadu na jeho obměnu a za vložení komentáře 🙂
5 května, 2019
Musim říct, že jeden koláč nestačil a musela jsem dodělat další dva
6 května, 2019
To mám radost, že chutnalo 🙂 Díky za vyzkoušení receptu a za komentář.
14 května, 2019
Ten koláč je naprosto luxusní
14 května, 2019
Moc díky za vyzkoušení receptu a za vložení komentáře. Udělal mi radost 🙂
19 května, 2019
Senzační!
19 května, 2019
To mám radost, že chutnalo <3
24 května, 2019
Milá Lucko Grusetková, můj manžel měl s kolegy z práce menší večírek. Úkolem každého bylo na něj něco přinést. Už měsíc dopředu jim vyhrožoval, že jim přinese něco Lowcarb. Báli se, čekali dietku ( přinejmenším dušenou brokolici ) a vyhrožovali zákazem vstupu s něčím dietním. Dostala jsem tedy úkol, udělat něco, co jim ukáže že správné jídlo je něco úplně jiného, než očekávají, zkrátka vyrazit jim dech. Hned jsem věděla, že to bude právě tento koláč, protože moje Grusetková víla prostě nikdy nezklame. Upekla jsem tedy dva plechy a děj se vůle Boží. No věřte mi nebo ne, ale právě tento koláč zmizel jako první. Na důkaz jak moc to bylo dobré mi poslali zpět olízaný pečící papír Ještě teď se směju, když si představím 15 policajtů jak olizují papír. A teď už jim ho peču pravidelně. Luci, moc si vážím vaší práce, přeji hodně úspěchů a vylízaných papírů
24 května, 2019
Milá Moniko, musím říct, že váš komentář mi prodloužil život – už dlouho jsem se tak nezasmála 😀 Přání hodně vylízaných papírů je naprosto boží <3
Mám velkou radost, že jste pomohla rozptýlit obavy z “dietky” a že si kolegové vašeho muže tak pochutnali. Moc děkuju za pochvalu, ale hlavní zásluhy jsou stejně vaše – to vy podle receptů vaříte 🙂 Každopádně mě moc těší, že vám moje stránky a recepty přináší inspiraci. Moc moc díky za milý komentář <3
27 listopadu, 2020
Ahoj Lucko,
nejsem na low carb, ale jsem alergik a tak recepty z vaší stránky jsou u mě často oblíbené, ptž na lidi s intolerancí na lepek myslí. Koláč jsem několikrát pekla jen pro sebe, ale časem jsem dala ochutnat rodině i partnerovi. Všichni byli nadšení, jaká je to dobrota, pečou taky /to znamená, vždy je něco moc dobrého a vhodného pro mě na stole/ a dostala jsem jej až do knihy receptů mého tchána do západního německa 😀 Děkujeme/Danke
28 listopadu, 2020
Ahoj, Barčo,
moc ráda čtu, že jsou pro vás moje recepty inspirací a co hlavně – že podle nich chutná ❤️ Nic mi totiž nedělá větší radost. Takže moc děkuju za takovou úžasnou propagaci receptu a za milý komentář. Mějte se krásně 🙂
24 ledna, 2021
Dobry den,mozem sa opytat aku gramaz mam zapisat ked zadavam do tabuliek?ked si dam 2 trojuholniky tak mam zadat 2x 100g asi?
25 ledna, 2021
Dobrý den, v tomhle asi bohužel moc nepomůžu. Upečený koláč jsem nikdy nevážila a zapisování na gramáž se trošku bráním. Výsledný celý koláč bude u každého vážit malinko jinak – někomu se víc vypeče cibule, v pánvi mu zůstane více tuku ze slaniny, jiný použije více tekutou kysanou smetanu atd., takže se výsledná gramáž bude u každého trošku lišit. Osobně spíše doporučuji upečení koláče podle receptu, jeho rozdělení na dílky a jejich počtem vydělení celkové kalorické hodnoty koláče, tedy 1520 kcal. Pak vám vyjde kalorická hodnota vašeho 1 dílku. Takže třeba koláč podle receptu rozdělený na 8 dílků bude mít výživové hodnoty na 1 dílek rovné 190 kcal.
Pokud bych měla váhu hotového koláče odhadnout, tak tipuju někde mezi 500-600 gramy.
8 února, 2021
Skvělá záležitost… Nevěřila jsem, že se suroviny na náplň na hotový korpus vejdou, ale po vypečení je cibulky i slaniny akorát. Restovat chce opravdu dlouho, připravila jsem mezitím tři další chody 😀 Zakysanka se krásně zredukuje, paráda!
Korpus je výborný, využiji v budoucnu i na pizzu.
9 února, 2021
Máte pravdu, že cibule je pěkná stydlivka a trvá jí dlouho, než se opeče 😀 Chce to se obrnit trpělivostí. Ale pak to stojí za to ❤️
Díky za milý komentář. Mám radost, že chutnalo 🙂
24 února, 2021
Dobrý den, Lucko, dá se prosím i z mandlí předem namočených? A nevysušených? Na vysoušení jsem zatím nijak nepřišla, jak na to.. Sušičku nemám… Děkuji ♥
25 února, 2021
Dobrý den, Gabrielo, z nevysušených ořechů vám nevznikne mouka, ale spíš krém. Takže to dle mého moc fungovat nebude. Ale nezkoušela jsem, takže to neumím potvrdit.
Sušit se dá v troubě na cca 50 °C, třeba přes noc.
16 června, 2021
Úžasný recept! Ďakujem ❣️
16 června, 2021
Já děkuju ❤️ Za vyzkoušení receptu i za vložení komentáře. Udělalo mi radost, že jste si pochutnala 🙂
23 června, 2021
Dobrý den, sice jsem tento recept ještě nedělala, ale asi půl hodiny tu nad ním sedíme s kolegyní a těšíme se na to, až ho uděláme. Děkuji za Vaše stránky, moc mi pomáhají se změnou mého jídelníčku a hlavně s hubnutím.
24 června, 2021
Dobrý den, kéž by se dalo ochutnat (nebo lépe přímo najíst) přes internet, že? Už aby to někdo vymyslel 😀
Doufám, že si pochutnáte, až recept vyzkoušíte 🙂
Moc děkuji za milou pochvalu. Jestli vám stránky pomáhají, mám z toho mega radost ❤️
7 prosince, 2021
Dobrý den Lucko, musím říct, že jsem nadšená z Vašich receptů. Jste ohromně talentovaný člověk. Dnes jsem dělala poprvé a do zakysanky jsem přidala ještě sušený česnek,který miluji a je to výborné. Nevím,zda to někdo s tím česnekem zkoušel,máte tady tolik krásných komentářů,že to skoro nejde ani vše přečíst.. děkuji za Vaše recepty a inspiraci pro vaření. Jak už jsem Vám jednou psala,jen tak dál
11 prosince, 2021
Dobrý den, Evo, vy jste zlatá ❤️ Moc děkuju za milou pochvalu, která mně udělala radost.
Díky za tip se sušeným česnekem. Zatím ho tu nikdo nezmiňoval, tak to určitě bude pro další inspirace 🙂
Mějte se krásně a ještě jednou děkuju ❤️
21 prosince, 2021
Jako, Luci…, Škoda, že nemůžu dát fotku, ten koláč…, luxusní!!! Moc děkuji za skvělé recepty, už jsem jich pár vyzkoušela a vše skvělé, opravdu.
Příště z dvojité dávky…
24 prosince, 2021
Moc ráda čtu, že se koláč (a nejen on) povedl a chutnal! ❤️
Děkuju za milý komentář a budu se těšit na další společné vaření ❤️
10 března, 2022
Lucka, dnes som opäť robila tento koláč, už asi po stýkrát…pretože ho s manželom milujeme…ale píšem preto, že som dnes skúsila slaninu nahradiť tuniakom (kedže som slaninu zabudla kúpiť). A bolo to fantastickeee…
Každopádne ďakujem za recept, ako vždy fantastický!
11 března, 2022
Janka, moc děkuju za sdílení tipu na obměnu koláče. Zní to skvěle! ❤️ Určitě někdy také zkusím 🙂
29 května, 2022
Luci, cim nejlepe nahradit mandlovou mouku, kdyz nemuzu orechy?
30 května, 2022
Moni, ne vždy to bude úplně stejně funkční, ale podobné vlastnosti jako mandlová mouka mají najemno rozemletá slunečnicová semínka.
31 října, 2022
Dnes jsem vyzkoušela a výborné. Snažím se vyhýbat i kaseinu, proto by mě zajímalo, zda by šel místo zakysané smetany použít i jogurt případně hustý kefír (kozí).
31 října, 2022
Mám radost, že jste si pochutnala ❤️ Sice jsem to nikdy nezkoušela, ale myslím, že kozí jogurt nebo hustý kefír by fungovat měly.
26 února, 2023
Výborný!!! 🙂
27 února, 2023
Mám velkou radost, že jste si pochutnala ❤️ Díky za komentář 🙂
12 listopadu, 2023
Dobrý den, prosim mohla bych se zeptat, jak dlouho vydrzi udelany zaklad na tento kolac v lednici? chtela bych tento zakladovy podklad zkusit pouzit na lasagne. Moc dekuji za pripadnou odpoved.
Mejte hezky den.
Lucie
12 listopadu, 2023
Dobrý den, nikdy jsem základ koláče samostatně nedělala, takže vám bohužel nepotvrdím, jak dlouho vydrží. Nicméně na lasagne bych ho nevolila. Nemá na ně tu správnou konzistenci. Raději bych použila tenounké pláty z grusetkového těsta https://paleosnadno.cz/recept/testoviny-bez-mouky/ nebo lasagne připravila z vypocené cukety nebo lilku.
15 listopadu, 2023
Dobry den, dobre dekuji moc. Mejte hezky den.
Lucie
28 prosince, 2023
To je taková stálice a známá firma, že asi není co dodávat!
29 prosince, 2023
❤️
1 března, 2024
Můžu místo mandlové mouky dat lněnou?
2 března, 2024
To vám bohužel přesně neodpovím, nezkoušela jsem to. Ale spíš bych odhadovala, že to nebude ve stejném poměru surovin a s totožným výsledkem fungovat. Lněná mouka má jiné vlastnosti než mandlová a v těstech se chová jinak.
Lucie
21 března, 2017
Dobrý den, Lucko,
bylo by možné jednotlivé gramáže uvádět i v jiných mírách ? Například hrníčky, lžičky apod. Velmi by to pomohlo tam, kde není váha 🙂
Moc děkujeme!