Recept na masovou směs s batáty » Paleo snadno

Masová směs s batáty

Masová směs s batáty

  , ,   , , , ,   , , , , , , , ,

Ohodnotit recept
Masová směs s batáty
5.0 6

Další jídlo, které vzniklo úplnou náhodou. Přišla jsem pozdě z práce, nestihla cestou nakoupit a doma mě čekala poloprázdná lednice. Takové situace většinou řeším recepty typu „co dům dal“. A to byl přesně i tento případ :-)

  • Příprava: 5 minut
  • Vaření / pečení: 15 minut
  • 5 minut

    15 minut

    20 minut

  • Množství: 4 porce
  • Obtížnost:
  • Autor:

💌 Chcete osobní tipy na snadné vaření, unikátní slevy a drby ze zákulisí?

Přidejte se k 40 tisícům odběratelů a nechte mi tu na sebe kontakt. Dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás to přestane zajímat, můžete se kdykoliv odhlásit.




Suroviny

400 g mletého masa (směs vepřového a hovězího)

600 g batátů

2 cibule

1 červená paprika (kapie)

1 menší cuketa

3 žampióny

2 stroužky česneku

3 lžíce rajčatového protlaku

1 lžička pálivé papriky

1 lžíce olivového oleje

sůl

pepř

900+ RECEPTŮ V APLIKACI

Stáhněte si ZDARMA základní verzi mé mobilní aplikace a získejte přístup ke stovkám receptů a spoustě užitečných funkcí. Vaření bude hned snadnější!

  • Příprava: 5 minut
  • Vaření / pečení: 15 minut
  • 5 minut

    15 minut

    20 minut

  • Množství: 4 porce

Postup

Oloupejte si batáty a nakrájejte je na malé kostičky.

Dejte je vařit do osolené vody do měkka. Trvá to pár minut, méně než u normálních brambor. Proto je často kontrolujte.

Až budou uvařené, slijte je, nechte dobře okapat a dejte je zatím stranou.

Na olivovém oleji zpěňte drobně nakrájenou cibuli.

Jakmile zesklovatí, přidejte mleté maso.

Při promíchávání maso drobte na menší části, aby se nespeklo do větších hrudek.

Až se maso opeče, přidejte k němu drcený česnek, drobně pokrájenou kapii, cuketu a žampióny.

Za častého míchání nechte vyvařit vodu, kterou zelenina pustí.

Pak přidejte protlak a krátce ho osmahněte.

Přisypte pálivou papriku, uvařené batáty, sůl a pepř.

Pár minut nechte prohřát a hned podávejte.

Skvělá volba! Máte hotovo?

Zkuste mých 316 šťavnatých receptů, po kterých se bude oblizovat celá vaše rodina i přátelé 😋

Nová Svěží kuchařka a Voňavá kuchařka, díky kterým už nikdy nebudete muset řešit, co zdravého a chutného zase uvařit.

Prolistovat kuchařky

00:00

Líbí se vám recept? Chutnalo vám?
Dejte mi vědět v komentáři ❤️ a pomozte mi ho šířit dál 🙏🏻

odkaz pak stačí vložit do textu e-mailu, komentáře na FB atd.
Facebook Pinterest Twitter Instagram E-mail

18 Recenzí / komentářů

Shareen

16 února, 2016

Fascinuje mě toto lamentování na „poloprázdnou lednici“. Foodbloggeři mají společné to, že svou kreativitu schovávají za občasné (společensky přijatelnější?) nářky a vytváření dojmu, že „jsou v tom nevinně“, jelikož nic jiného doma neměli a jestli to čtenářům nebude chutnat, je to toho důsledkem.

Ve skutečnosti ale obvykle jejich poloprázdná lednice obsahuje vždy mnohem více surovin a oni jsou foodbloggery právě proto, že z nich dokázali vybrat ty správné. Takže to nakonec i chutná.

Kdybych vytvářela jídlo ze svojí poloprazdné lednice já, obsahovalo by pouze batátu, kapustu, cibuli a česnek. Zaplnit břich by se tím dalo, ale nic víc. A proto nejsem foodbloggerka 🙂

Hodně zdaru a do Nového roku pryč se skromností 😉

Lucie

16 února, 2016

To nebylo lamentování, ani výmluva, jen konstatování faktu 🙂 Pokud by jídlo někomu nechutnalo, bylo by to jen v rozdílných „mlsných jazýčcích“. Dávám na blog jen to, na čem jsem si pochutnala sama. Víte, kolik pokusů skončilo v blogerském pomyslném „koši“? Hodně 😀
Batáty, kapusta, cibule a česnek jsou přesně ty správné ingredience na podobný jednoduchý a přesto (nebo právě proto) skvělý pokrm.
Zatím se opravdu za foodblogerku v pravém slova smyslu nepovažuji, ještě mě čeká dlouhá cesta. Vařím sice moc ráda a dlouho, ale je rozdíl předkládat jídla rodině či blízkým a prezentovat je veřejně. Čím víc toho o vaření vím, tím víc vím, že nic nevím. A to není přílišná skromnost 😉
Krásné vánoční období a úspěšný vstup do nového roku!

Danwe

16 února, 2016

Každopádně skvělý recept, který předčil mé očekávání! Kombinace sladkých brambor s pálivou paprikou se skvěle doplňují a určitě se k receptu brzy vrátím 🙂

Lucie

16 února, 2016

To jsem moc ráda, že chutnalo. Někdy ta nejjednodušší jídla bývají ta nejlepší 😉

Petra

12 července, 2017

Naprosto úžasné! S paleo, resp. primal, teprve začínám, takže se zatím učím potraviny různě kombinovat. Tahle kombinace mi přijde fakt super a chutnala i mému 2,5letému synovi (samozřejmě se sladkou a ne pálivou paprikou). Díky moc za parádní recept, který si určitě udělám častěji 🙂

Lucie

12 července, 2017

Když něco chutná dětem, už to musí chutnat naprosto každému. Děti jsou nejpřísnější kritici jídla 🙂 Mám radost, že chutnalo. Díky za vyzkoušení a za zprávu!

Kristýna Vacková

4 října, 2018

Naprosto vynikající jen jsem to teda snědla na dvě porce

Lucie

5 října, 2018

Mám radost, že chutnalo. Velikost porcí je hodně individuální, každý máme jinou potřebu 🙂

Kata

24 října, 2018

Jsem naprosto spokojena a jídlo nám moc chutná . Není to první ani poslední recepty z této stránky a vůbec nelituji doporučuji každému kdo rad zkouší nové věci a nebojí se toho

Lucie

24 října, 2018

To mám opravdu upřímnou radost, že vám chutná a že jste spokojená. A moc díky za pozitivní reklamu 🙂

Eva Mrkvová

9 listopadu, 2019

Dnes jsem zkoušela a všem moc chutnalo! Mám starší děti, takže i s pálivou paprikou. Krásně barevné a chuťově výborné.

Lucka

9 listopadu, 2019

To mám velkou radost, že chutnalo 🙂 Děkuju za vyzkoušení receptu a za vložení komentáře <3

Lucie K.

9 července, 2021

Vynikající! Tenhle recept nemá chybu. Doporučuji!

Lucka

10 července, 2021

❤️ Děkuju za milý komentář a pochvalu receptu. Mám velkou radost, že jste si pochutnala 🙂

Šárka R.

1 května, 2022

Luci. Vypadá to moc dobře 🙂 určitě vyzkouším, beru totiž recept po receptu…. 🙂 Jen se chci zeptat, jde toto místo mletého masa i jiné? Třeba kuřecí?

Lucka

2 května, 2022

Šárko, vy teda jedete! Klobouk dolů ❤️ I kuřecí nakrájené na malé kousky půjde použít 🙂

Šárka R.

20 července, 2022

Luci, pod prvním komentářem píšete “bataty, kapusta…..”. V receptu pak “batáty, cuketa….”, napadá mě, že by i ta kapusta by v tom receptu nebyla špatná určitě zkusím…jak říkám, jedu postupně

Lucka

21 července, 2022

Pod prvním komentářem jsem opakovala suroviny, které uváděla paní v komentáři, na který jsem jí odpovídala. Potvrzovala jsem, že i z nich by šla uvařit podobná chutná směs 🙂
Určitě zkuste. Věřím, že si pochutnáte ❤️

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

0
Váš košík je prázdný!

Vypadá to, že jste si do košíku ještě žádné zboží nepřidali. Není to škoda?

Podívat se na produtky