Recept na ořechový koláč » Paleo snadno

Ořechový koláč

Ořechový koláč

  , ,   , , ,   , , , , ,

Ohodnotit recept
Ořechový koláč
5.0 5

Já snad odvolám, že nejím sladké ;-) Vždycky jsem tvrdila, že kdyby mě zamkli do cukrárny, umřela bych tam hlady. Kdyby tam ale byly takovéhle dezerty, asi bych se nechala přemluvit :-D

  • Příprava: 2 hodin 20 minut
  • Vaření / pečení: 15 minut
  • 2 hodin 20 minut

    15 minut

    2 hodin 35 minut

  • Množství: 8 kousků
  • Obtížnost:
  • Autor:

💌 Chcete osobní tipy na snadné vaření, unikátní slevy a drby ze zákulisí?

Přidejte se k 40 tisícům odběratelů a nechte mi tu na sebe kontakt. Dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás to přestane zajímat, můžete se kdykoliv odhlásit.




Suroviny

100 g kešu ořechů

70 g vypeckovaných sušených datlí

2 dcl kokosového mléka

1 lžička hořkého kakaa

cca 20 ks pekanů

4 vejce

40 g kokosové mouky

2 lžičky prášku do pečiva s vinným kamenem nebo 1,5 lžičky běžného

3 lžíce kokosového oleje

špetka soli

900+ RECEPTŮ V APLIKACI

Stáhněte si ZDARMA základní verzi mé mobilní aplikace a získejte přístup ke stovkám receptů a spoustě užitečných funkcí. Vaření bude hned snadnější!

  • Příprava: 2 hodin 20 minut
  • Vaření / pečení: 15 minut
  • 2 hodin 20 minut

    15 minut

    2 hodin 35 minut

  • Množství: 8 kousků

Postup

Minimálně 2 hodiny si namočte kešu ořechy do vlažné vody (nechávám namočené přes noc).

Pak ořechy slijte, opláchněte a nechte dobře okapat.

Kešu, datle, kokosové mléko a kakao najemno rozmixujte do hladkého krému. Chvíli to trvá, ale dejte tomu čas, ať krém co nejhladší.

Pečlivě si promíchejte vejce, kokosový olej, vinný kámen, špetku soli a kokosovou mouku.

Vzniklé řidší těsto rozetřete do formy na koláč (použila jsem formu o průměru 30 cm), vymazané troškou kokosového oleje.

Navrch vylijte kakaový krém a opatrně rozetřete ke krajům.

Koláč ozdobte pekanovými ořechy a dejte péct na 180°C cca na 15 minut.

Koláč můžete obměnit tak, že kakao rozmícháte do těsta a krém necháte světlý.

Skvělá volba! Máte hotovo?

Zkuste mých 316 šťavnatých receptů, po kterých se bude oblizovat celá vaše rodina i přátelé 😋

Nová Svěží kuchařka a Voňavá kuchařka, díky kterým už nikdy nebudete muset řešit, co zdravého a chutného zase uvařit.

Prolistovat kuchařky

00:00

Líbí se vám recept? Chutnalo vám?
Dejte mi vědět v komentáři ❤️ a pomozte mi ho šířit dál 🙏🏻

odkaz pak stačí vložit do textu e-mailu, komentáře na FB atd.
Facebook Pinterest Twitter Instagram E-mail

17 Recenzí / komentářů

Petra

15 února, 2016

Ořechový jsem upekla na zvláštní příležitost … naprosto jedinečná volba.Výborný a já nejsem na sladké :-))) a snědla bych během dne celou várku.Díky a přeji krásné dny Petra

Lucie

15 února, 2016

Tenhle koláč je také můj favorit 🙂 Ještě s jablečným. A to také moc nejsem na sladké 😀

Nina

1 dubna, 2016

Teď je v troubě… Bojím bojím a těším těším…

Lucie

1 dubna, 2016

Koukám, že budeš kvůli koláči nocovat. Tak doufám, že to bude stát za to 🙂 Dej vědět

Šárka

8 července, 2016

Už jsem nad kokosovou moukou málem zlomila hůl. Ovšem v tomto receptu vůbec není suchá. Chce to nejspíše hodně tekutiny a vždy s něčím vlhkým kombinovat. Děkuji za tento recept a vůbec tyto stránky.

Lucie

8 července, 2016

Máte pravdu, kokosová mouka je mrcha savá 😀 Potřebuje hodně tekutých surovin. Kde se dává mandlová, kokosové stačí o více než půlku méně. Já díky za pochvalu 🙂

Veronika

1 března, 2017

Přítel ho dělal už dvakrát, já sama jednou a rozhodně to nebylo naposledy. Oslovil i nepaleo jedlíky, podivovali se, co že to vlastně je za zvláštnost – moučník bez cukru, mléka, atd… A nezbyl od nikoho ani drobeček 🙂

Lucie

1 března, 2017

Ale to mám radost! Neexistuje lepší pochvala receptu, než když ho někdo připraví opakovaně a hostům chutná 🙂 Moc díky za zprávu.

Jana

3 prosince, 2017

Dobry den mohla bych se zeptat co je to ten vinny kamen a jestli tam treba nemusi byt. Dekuji

Lucie

4 prosince, 2017

Dobrý den, vinný kámen je náhrada za kypřící prášek. Můžete použít ten, jen ho dejte o něco méně.

Táňa

28 srpna, 2018

Dobrý večer, opět další vynikající recept, který jsem vyzkoušela, naprosto vyvážené chuti, všem moc chutnal.
Díky za recept a ať se Vám daří.

Zdeněk Krajča

14 září, 2018

famózní, nebe v hubě, díky za skvělý recepz

Lucie

14 září, 2018

Mám velkou radost, že chutnalo 🙂 Díky za komentář.

Lenka

23 února, 2019

Tak bohužel mně vyšlo těsto uplně hořké. Dělala jsem jen na 4 kousky a určitě jsem dala špetku soli o fous větší, takže to mělo i takový slaný nádech, ale ten hořký ocas byl opravdu překvapivý. Nenapadá Vás, čím by to mohlo být? Třeba stará kokosová mouka? (Ale stejnou jsem použila i na jablečné košíčky a ty vyšly v pohodě). Děkuji.

Lucie

25 února, 2019

To mě moc mrzí, že se koláč nepovedl 🙁 Jediné, co mě napadá – jaké jste použila sladidlo? Datle, nebo třeba něco jiného? A pak – nedala jste místo prášku s vinným kamenem jedlou sodu? Ta dělá tenhle nepříjemný hořký “ocas”, pokud se jí dá více. Na rozdíl od prášků do pečiva se musí dávkovat v mnohem menším množství, a i tak bývá chuťově výrazná.

Lenka

8 března, 2019

Áha, jedlá soda. To je přesně ono. Tuhle informaci slyším poprvé, ale tak naštěstí jsem dělala velmi malou dávku právě kvůli testování. Tak tomu dám ještě jednu šanci a pro příště budu chytřejší 🙂 moc díky za radu.

Lucie

8 března, 2019

Věřím, že bez té sody se to povede a bude chutnat 🙂

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

0
Váš košík je prázdný!

Vypadá to, že jste si do košíku ještě žádné zboží nepřidali. Není to škoda?

Podívat se na produtky