Recept na pečený losos s ananasovou salsou » Paleo snadno

Pečený losos s ananasovou salsou

Pečený losos s ananasovou salsou

  , ,   , , , ,   , ,

Ohodnotit recept
Pečený losos s ananasovou salsou
0.0 0

I když to na první pohled vypadá jako naprosto šílená a nesourodá kombinace, funguje skvěle. Pečený ananas se zázvorem svou nasládlou a zároveň příjemně pikantní chutí skvěle doplní maso ryby. K téhle kombinaci se ráda a často vracím.

  • Příprava: 5 minut
  • Vaření / pečení: 35 minut
  • 5 minut

    35 minut

    40 minut

  • Množství: 4 porce
  • Obtížnost:
  • Autor:

💌 Chcete osobní tipy na snadné vaření, unikátní slevy a drby ze zákulisí?

Přidejte se k 40 tisícům odběratelů a nechte mi tu na sebe kontakt. Dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás to přestane zajímat, můžete se kdykoliv odhlásit.




Suroviny

800 - 1000 g lososa bez kůže

1 menší čerstvý ananas

cca 3 cm čerstvého zázvoru

1 limetka

1 hrst čerstvého koriandru nebo petrželky

olivový olej

chilli

sůl

pepř

900+ RECEPTŮ V APLIKACI

Stáhněte si ZDARMA základní verzi mé mobilní aplikace a získejte přístup ke stovkám receptů a spoustě užitečných funkcí. Vaření bude hned snadnější!

  • Příprava: 5 minut
  • Vaření / pečení: 35 minut
  • 5 minut

    35 minut

    40 minut

  • Množství: 4 porce

Postup

Ananas oloupejte, nakrájejte na kolečka a odstraňte dřevnatý střed.

Plátky ananasu rozložte na plech vyložený pečícím papírem a dejte péct do trouby rozpálené na 180°C na cca 20 minut.

Během pečení ananas jednou obraťte.

Upečený ananas vyndejte z trouby a naopak do ní dejte péct porce lososa, které jste jen osolili, opepřili a lehce pokapali olivovým olejem.

Zvyšte teplotu na 200°C a pečte 10-15 minut. Přesná doba závisí na tom, jak máte vysoké jednotlivé porce lososa.

Během pečení rybu neobracejte.

Než se ryba upeče, připravte si ananasovou salsu.

Upečený ananas rozmixujte s nastrouhaným zázvorem, šťávou z limetky, lžící olivového oleje, solí, pepřem a špetkou chilli.

Na závěr omáčku smíchejte s drobně pokrájeným koriandrem, nebo petrželkou.

Podávejte samotnou rybu se salsou, nebo vše doplněné o květákovou rýži.

Skvělá volba! Máte hotovo?

Zkuste mých 316 šťavnatých receptů, po kterých se bude oblizovat celá vaše rodina i přátelé 😋

Nová Svěží kuchařka a Voňavá kuchařka, díky kterým už nikdy nebudete muset řešit, co zdravého a chutného zase uvařit.

Prolistovat kuchařky

00:00

Líbí se vám recept? Chutnalo vám?
Dejte mi vědět v komentáři ❤️ a pomozte mi ho šířit dál 🙏🏻

odkaz pak stačí vložit do textu e-mailu, komentáře na FB atd.
Facebook Pinterest Twitter Instagram E-mail

2 Recenzí / komentářů

Eva

19 ledna, 2018

Zajímavá chuť. Zázvoru jsem dala méně, než uvádíte v reeptu a příště dám ještě o něco méně :-). Ale chutnalo nám.

Lucie

20 ledna, 2018

Mám radost, že chutnalo. Na někoho může mít zázvor příliš výraznou chuť, hodně také záleží na jeho čerstvosti.

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

0
Váš košík je prázdný!

Vypadá to, že jste si do košíku ještě žádné zboží nepřidali. Není to škoda?

Podívat se na produtky