Recept na vietnamskou polévku Pho Bo » Paleo snadno
Chutné recepty pro zdraví
Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

wpid-wp-1410981980031

Pho Bo

wpid-wp-1410981980031

Pho Bo

Září 17, 2014

Hodnotit recept
Pho Bo
0.0 0

Tuhle polévku vážně miluju, ostatně jako celou vietnamskou kuchyni. Na rozdíl čínských jídel mi přijde totiž mnohem více svěží a lépe stravitelná. Pokud bydlíte v menším městě a boom vietnamských restaurací k vám ještě nedorazil, nezoufejte – tuhle polévku zvládnete uvařit sami. Nejtěžší na její přípravě bude jen obstarání některých neobvyklých surovin. To shánění ale za to stojí, to mi věřte 🙂

  • Množství: 4 osoby
  • Obtížnost:
  • Autor: Lucie Grusová

Dobrá volba. Co uvaříte příště?

Vyřešte jednou pro vždy problém co zdravého vařit. Napsala jsem kuchařky s 207 recepty, které na webu nenajdete.
Pro každého, kdo chce jíst zdravě.

Suroviny

2 kg hovězích žeber

2 cibule

kousek čerstvého zázvoru (cca 3×3 cm)

šťáva z 1 citrónu

5 zrnek kardamomu

1 celá skořice

3 badyány

5 hřebíčků

5 lžic rybí omáčky

1 limetka

1 jarní cibulka

1 chilli paprička

1 svazek čerstvého koriandru

sůl

shirataki nudle (volitelně)

Postup

Hovězí žebra vložte do velkého hrnce, zalijte studenou vodou a přiveďte k varu. Mezitím si rozkrojte napůl neoloupané cibule, očistěte a nakrájejte na kousky zázvor, vložte do trouby a na 200°C opečte do hněda. Žebra nechte krátce přejít varem a pak vodu slejte. Možná se vám do toho nebude chtít, ale udělejte to, ať je výsledný vývar krásně čistý. Hrnec omyjte, vložte do něj znovu žebra, zalijte 3 litry studené vody, přidejte sůl, šťávu z citrónu, kardamom, badyán, skořici, hřebíček a vařte nezakryté na mírném plameni 3-4 hodiny. Během této doby sbírejte z hladiny pěnu a nečistoty. Nakonec vývar slijte (mělo by ho být cca 2 litry), oberte maso z kostí, nakrájejte ho na menší kousky a vraťte do vývaru. Polévku ochuťte rybí omáčkou a případně dosolte podle chuti. Vývar s masem podávejte horký, s shirataki nudlemi připravenými podle návodu, s nakrájenou jarní cibulkou, troškou chilli a hrstí koriandru. Ke každému talíři přidejte čtvrtku limetky na dochucení.

00:00

0 Recenzí / komentářů

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Top
Mautic is open source marketing automation