Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Pho Bo

Pho Bo

    , , , , ,   , , ,

Hodnotit recept
Pho Bo
0.0 0

Tuhle polévku vážně miluju, ostatně jako celou vietnamskou kuchyni. Na rozdíl čínských jídel mi přijde totiž mnohem více svěží a lépe stravitelná. Pokud bydlíte v menším městě a boom vietnamských restaurací k vám ještě nedorazil, nezoufejte – tuhle polévku zvládnete uvařit sami. Nejtěžší na její přípravě bude jen obstarání některých neobvyklých surovin. To shánění ale za to stojí, to mi věřte 🙂

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 4 hodin 30 minut
  • 15 minut

    4 hodin 30 minut

    4 hodin 45 minut

  • Množství: 4 porce
  • Obtížnost:
  • Autor:

Dobrá volba. Co uvaříte příště?

Vyřešte jednou pro vždy problém co zdravého vařit. 
Napsala jsem kuchařky s 242 recepty, které na webu nenajdete.
Pro každého, kdo chce jíst zdravě.

Suroviny

2 kg hovězích žeber

2 cibule

kousek čerstvého zázvoru (cca 3×3 cm)

šťáva z 1 citrónu

5 zrnek kardamomu

1 celá skořice

3 badyány

5 hřebíčků

5 lžic rybí omáčky

1 limetka

1 jarní cibulka

1 chilli paprička

1 svazek čerstvého koriandru

sůl

shirataki nudle (volitelně, neplatí pro Whole30)

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 4 hodin 30 minut
  • 15 minut

    4 hodin 30 minut

    4 hodin 45 minut

  • Množství: 4 porce

Postup

Hovězí žebra vložte do velkého hrnce, zalijte studenou vodou a přiveďte k varu.

Mezitím si rozkrojte napůl neoloupané cibule, očistěte a nakrájejte na kousky zázvor, vložte vše do trouby a na 200 °C opečte do hněda.

Žebra nechte krátce přejít varem a pak vodu slijte. Možná se vám do toho nebude chtít, ale udělejte to, ať je výsledný vývar krásně čistý. Hrnec omyjte, vložte do něj znovu žebra, zalijte 3 litry studené vody, přidejte upečenou cibuli a zázvor, sůl, šťávu z citrónu, kardamom, badyán, skořici, hřebíček a vařte nezakryté na mírném plameni 3-4 hodiny. Během této doby sbírejte z hladiny pěnu a nečistoty.

Nakonec vývar slijte (mělo by ho být cca 2 litry), oberte maso z kostí, nakrájejte ho na menší kousky a vraťte do vývaru.

Polévku ochuťte rybí omáčkou a případně dosolte podle chuti. Vývar s masem podávejte horký, s shirataki nudlemi připravenými podle návodu, s nakrájenou jarní cibulkou, troškou chilli a hrstí koriandru. Ke každému talíři přidejte čtvrtku limetky na dochucení.

00:00

2 Recenzí / komentářů

Jakub

Listopad 8, 2018

Nějak z receptu vypadla ta cibule a zázvor – končí v troubě 😉

Lucie

Listopad 8, 2018

Máte pravdu! Chybička se vloudila 🙁 Jdu to opravit. Díky za upozornění 🙂

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top Mautic is open source marketing automation
close

Má první tištěná kuchařka je tu!

Voňavá kuchařka

Bez lepku, s nízkým obsahem sacharidů a hlavně chutně.