Recept: Plněné masové taštičky z dýně a květáku | od Lucky Grusové

Plněné masové taštičky z dýně a květáku

Plněné masové taštičky z dýně a květáku

  , , ,   , ,   , , , , , , , , ,

Ohodnotit recept
Plněné masové taštičky z dýně a květáku
5.0 13

Občas dostanu "skvělý" nápad na nový recept, ale výsledek značně pokulhává za původní představou. Jindy se mi mihne hlavou něco, čemu ani sama moc nevěřím, že by mohlo fungovat, a ejhle! Vznikne z toho jedno z nejlepších jídel <3 Taštičky velmi dobře drží pohromadě, chutnají skvěle teplé i studené. Proto se hodí nejen jako hlavní jídlo, ale třeba i jako předem připravená snídaně či jídlo zabalené s sebou na cesty.

  • Příprava: 40 minut
  • Vaření / pečení: 40 minut
  • 40 minut

    40 minut

    1 hodina 20 minut

  • Množství: 4 porce
  • Obtížnost:
  • Autor:

💌 Chcete osobní tipy na snadné vaření, unikátní slevy a drby ze zákulisí?

Přidejte se k 40 tisícům odběratelů a nechte mi tu na sebe kontakt. Dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás to přestane zajímat, můžete se kdykoliv odhlásit.




Suroviny

500 g dýně hokkaido nebo máslové

500 g květáku

sůl

15 g ghee, sádla nebo olivového oleje

50 g cibule

50 g čerstvé papriky

300 g mletého hovězího masa

5 g česneku

5 g mletého římského kmínu

5 g uzené papriky

pepř

50 g rajčatového protlaku

50 g krémového sýru

2 vejce

100 g + 50 g strouhaného čedaru

volitelně rajčata, šalotka, avokádo, majonéza nebo zakysaná smetana, jalapeňo, čerstvý koriandr

900+ RECEPTŮ V APLIKACI

Stáhněte si ZDARMA základní verzi mé mobilní aplikace a získejte přístup ke stovkám receptů a spoustě užitečných funkcí. Vaření bude hned snadnější!

  • Příprava: 40 minut
  • Vaření / pečení: 40 minut
  • 40 minut

    40 minut

    1 hodina 20 minut

  • Množství: 4 porce

Postup

Dýni zbavenou semínek (hokkaido jen omyjte, máslovou oloupejte) nastrouhejte najemno.

Květák rozdrťte na malá zrníčka (menší než u květákové rýže).

Zeleninu smíchejte se solí a nechte odpočinout.

Mezitím si v pánvi na tuku opečte dorůžova nadrobno nakrájenou cibuli. Přidejte na malinké kostičky nakrájenou papriku a nechte za častého míchání pár minut restovat.

Do pánve přisypte maso a pomocí vařečky ho rozdrobte nadrobno, aby se nespeklo do hrudek. Maso osolte a nechte pustit šťávu. Tu vypečte.

Přidejte rozdrcený česnek a nechte ho chvíli rozvonět. Směs zasypte kořením a za stálého míchání ho krátce osmahněte.

Přidejte rajčatový protlak a vše dobře promíchejte. Vypněte plotýnku a do masové směsi vmíchejte krémový sýr.

Odpočinutou zeleninu opravdu pečlivě (a tady myslím opravdu hooooodně) vymačkejte v čisté bavlněné utěrce či netkané textilii. Z původního kila by vám mělo zbýt cca 500 g sušší směsi. Tu promíchejte s 2 vejci a 100 g najemno nastrouhaného čedaru.

Z pečícího papíru si odstřihněte menší obdélník. Ze 70 g zeleninové směsi na něm pomocí rukou vytvořte oválnou tenčí placku. Na jednu její polovinu umístěte cca 40 g masové směsi a pomocí ohnutí papíru přes ní překlopte druhou polovinu placky. Vznikne vám taštička, kterou po okrajích spojte prsty. Opatrně ji přesuňte na plech vyložený pečícím papírem. Takto vytvořte 10 plněných taštiček.

Vložte je do trouby vyhřáté na 190 °C a pečte 30 minut. Pak je posypte 50 g nastrouhaného čedaru a pečte ještě dalších 10 minut.

Upečené taštičky můžete podávat teplé i studené.

Chutnají skvěle i samotné, ale já je doplnila rajčatovým salátem (nadrobno nakrájená rajčata jsem osolila, vymačkala z nich přebytečnou šťávu, přidala pepř, trošku citrónové šťávy a nadrobno nakrájenou šalotku), avokádovou salsou (avokádo rozmačkané s troškou majonézy nebo zakysané smetany, solí, pepřem a troškou vody), nakrájenými jalapeňo papričkami a lístky čerstvého koriandru.

Kdo nemá rád římský kmín, může masovou směs ochutit třeba oreganem či bazalkou a vynechat uzenou papriku. Čedar bych pak zkusila nahradit menším množstvím parmazánu.

Skvělá volba! Máte hotovo?

Zkuste mých 316 šťavnatých receptů, po kterých se bude oblizovat celá vaše rodina i přátelé 😋

Nová Svěží kuchařka a Voňavá kuchařka, díky kterým už nikdy nebudete muset řešit, co zdravého a chutného zase uvařit.

Prolistovat kuchařky

00:00

Výživové hodnoty na 1 porci

Velikost porce1/4 podle receptu
Energetická hodnota530 kcal / 2 218 kJ
Sacharidy17 g
Tuky34 g
Bílkoviny37 g

Líbí se vám recept? Chutnalo vám?
Dejte mi vědět v komentáři ❤️ a pomozte mi ho šířit dál 🙏🏻

odkaz pak stačí vložit do textu e-mailu, komentáře na FB atd.
Facebook Pinterest Twitter Instagram E-mail

36 Recenzí / komentářů

Andrea

13 října, 2018

To je trochu jako Cornish pasties, jen v té masové směsi je tuřín 🙂

Lucie

13 října, 2018

Přiznám se, že cornish pasties jsem neznala, takže jsem hledala, o co jde, a máte pravdu, že je to podobné 🙂

Honza

31 října, 2018

Šel by případně čedar nahradit jiným sýrem?

Lucie

31 října, 2018

Nezkoušela jsem, ale fungovat by to mělo.

Karla

4 listopadu, 2018

Dnes jsem dělala k obědu a moc dobré, jen jsem neměla ml.maso, tak jsem to naplnila směsí z šunky, hříbků a druhé tuňákem. Mňamina, jste bohyně, tato kombinace by mě nenapadla a měla jsem trochu strach, jak to bude držet, ale v pohodě. Díky, že jste.

Lucie

4 listopadu, 2018

Varianty s šunkou a hříbky a druhá s tuňákem zní naprosto úžasně. Až se mi sbíhají sliny 🙂
Díky za vyzkoušení receptu, i když jste mu na začátku ne úplně věřila. Mám radost, že se taštičky povedly a že chutnaly <3

Veronika

5 listopadu, 2018

Můžu se zeptat, nemůžu mléčné výrobky, myslíte, že to půjde i bez sýrů?

Lucie

5 listopadu, 2018

To si bohužel nemyslím, sýr má v tomto receptu zásadní funkci – taštičky díky němu lépe drží pohromadě.

Kateřina

2 prosince, 2018

Recept vynikající, ale příprava mi rozhodně netrvala 15 minut, nýbrž minimálně hodinu, protože strouhat tu potvoru dýni je vážně zážitek na dlouhou dobu a myslím, že moje levačka si připadá jako po maratonu 🙂 Ale jinak moc dobré

Lucie

3 prosince, 2018

Chápu, že bez použití krouhacího robota musí být příprava náročná 🙁
Ale mám radost, že chutnalo <3

Petra

29 ledna, 2019

Vynikajici, a se salatem a avokadovou salsou to bylo moc chutne. Detem to strasne chutnalo. Diky za recept

Lucie

29 ledna, 2019

To mám velkou radost, že doma chutnalo. Pokud to prošlo u dětí, obstálo to před nejpřísnějšími food kritiky 😀 Moc díky za komentář 🙂

Dana čížková Horáková

29 ledna, 2019

Dobrý den prosím neví co je krémový sýr děkuji

Lucie

30 ledna, 2019

Dobrý den, jedná se o měkký smetanový sýr, něco jako Lučina. Například Philadelphia (najdete ji ve všech větších obchodech), nebo Goldessa z Lidlu.

Jana

4 února, 2019

Dobrý den Lucko,
do tohoto receptu jsem šla s tím, že jej zkusím, hodně mi pomohly recenze. Já totiž dýni nemusím, ale vyzkoušela jsem už od Vás několik receptů a všechny mi natolik chutnaly, že jsem tomuto nedala nic jiného než důvěru :-). A dojem? Nevím, co mám napsat dříve. Už když jsem si připravovala masovou směs, jsem si říkala, že bych ji snědla na posezení a určitě ji někdy v budoucnu použiju na nějakou “topinku”. “Těsto” z dýně a květáku vůbec není cítit po dýni a květáku, což by pro některé mohlo být dopředu odpudivé, je mile prolnuto chutí masové směsi a sýru, za mě opravdu palec nahoru. Toto jídlo považuji za top recept, který připravím, až budu hostit návštěvu či na nějakou návštěvu půjdu. A škoda, že je manžel na několikadenní služební cestě, hned by dostal jako člověk závislý na průmyslově zpracovaných potravinách povinně ochutnat a jsem si jistá, že toto by mu chutnalo :-). Děkuji moc za úžasný recept.

Lucie

5 února, 2019

Dobrý den, Jani,
musím přiznat, že komentáře, kdy někdo překoná počáteční obavy a nakonec mu chutná, mě neskutečně těší <3 Protože to je mega pochvala receptu! Moc díky za jeho vyzkoušení a za milý komentář 🙂

Kathi

8 února, 2019

Ahoj, musela jsem si recept trošku přizpůsobit (nebyl Čedar, takže Gouda, nebyl římský kmín, tak jiné koření). Nicméně je to fakt super. Manželovi to tak chutnalo, že se prý do přípravy příště zapojí, aby mě motivoval taštičky brzy udělat znovu. Tak děkujeme

Lucie

9 února, 2019

To já děkuji za vyzkoušení receptu a sdílení jeho obměny. Mám velkou radost, že chutnalo <3

Jitka Nováková

23 dubna, 2019

Dobrý den Lucie,
Váš recept jsme si trochu upravili. Tedy, chtěli jsme udělat řízky, ale nechtěli jsme je obalovat klasicky v trojobalu, ale vyzkoušeli jsme obalovat v máslové dýni. Musím říct, že něco tak dobrého jsem snad v životě nejedla. Je sice pravda, nebylo to tak křupavé, jako klasické řízky, ale právě ta chuť dýně, to nahradí. Jinak děkujeme (s manželem) za inspiraci Vašimi recepty. Neuměla jsem si představit vařit bez mouky. Ale jak je vidět, dle Vašich, receptů, to lze. Ještě jednou děkujeme.
Přeji Vám pěkný den

Lucie

25 dubna, 2019

Dobrý den, Jitko, to je super nápad s tím obalením řízků! ❤️ Moc děkuju za jeho sdílení. Mám velkou radost, že moje recepty jsou pro Vás inspirací a že podle nich chutná. Mějte se krásně a ještě jednou děkuji.

Anna Suchánková

7 září, 2019

Dobrý den paní Lucko, chtěla bych se zeptat kolik stojí kuchařka s těmito recepty. Děkuji za odpověď.

Lucie

7 září, 2019

Dobrý den, Anno, přímo tento recept v žádné kuchařce není. Ale spoustu jiných najdete v mých e-kuchařkách https://paleosnadno.cz/kucharka/ nebo tištěné kuchařce https://paleosnadno.cz/vonava-kucharka/
Cena je závislá na tom, kterou konkrétně zvolíte. Vše najdete na uvedených odkazech.
Děkuji za komentář a zájem o kuchařku 🙂

haf

12 října, 2019

Recept je vynikající, jen se mi nechtělo dělat taštičky – tak jsem dala na vyšší plech půlku zeleninové směsi, pak maso a zakryla druhou půlkou zeleniny. Skvělá variace na lasagně. A e-kuchařky už mám doma, díky.

Lucka

12 října, 2019

Zajímavý tip na obměnu. Moc děkuju za jeho sdílení 🙂
Děkuji za objednávku e-kuchařek. Doufám, že podle nich bude chutnat <3

Lusillka

7 března, 2020

Vynikajici! Pritel, ktery low carb nedrzi I vlastne ja, oba jsme byli skepticti. Říkám ma to skvěle recenze jdu do toho a vyplatilo se. Ale te prace uff … na dyni mám strouhaciho robota, i tak jsem měla kapku strach, aby to utahl. Květák však byl peklo musela jsem po ruzickach házet na roztocene noze do mixeru na smoothie a neustále vysypavat. Jak drtite květák vy Luci? Ponornym mixerem jsem ještě přemýšlela …

Lucka

8 března, 2020

Mám velkou radost, že chutnalo ❤️ Máte pravdu, že příprava není úplně nejjednodušší. Ale s vhodným přístrojem to celkem jde 🙂
Osobně v kuchyni používám základního robota s různými nástavci. Úplně nejčastěji krouhací (na strouhání) a pak sekáček (food procesor). Ponorný mixér se dle mého na zeleninu moc nehodí. Vznikne z ní pak spíše kaše 🙁

Ivana

6 dubna, 2020

Ahoj, vyzkoušela jsem, vynikající…. květák jsem nahradila kedlubnou a místo placiček vééélikou placku:-), určitě zařadím do jídelníčku. Příště zkusím na místo rajského protlaku, dát do masa kysané zelí, nějak mi to blesklo v hlavě, že by to mohlo být dobré, když jsem ochutnávala první kousek :-))))).

Lucka

6 dubna, 2020

Ahoj, to mám velkou radost, že chutnalo ❤️
Díky za vyzkoušení receptu a za skvělý tip na obměnu. Se zelím to bude určitě výborné! 🙂

Petra

6 října, 2020

Vyborne!!!!! Všichni jsme si pochutnali a taštičky držely, i když jsem si v tom moc nevěřila :))))

Diky!!!

Lucka

6 října, 2020

To moc ráda čtu, že se taštičky povedly a vy jste si pochutnali ❤️ Děkuju za vyzkoušení receptu a za milý komentář 🙂

Cecília Polková

18 října, 2020

Trochu náročnejšie na prípravu, ale výsledok stojí za to. Sú naozaj veľmi chutné. Ďakujem za inšpiráciu. Pošlem aj foto, ak sa mi to podarí.

Lucka

18 října, 2020

Máte pravdu, že příprava nějaký čas zabere 🙂 Ale ten výsledek stojí za to, přesně jak píšete. Mám velkou radost, že chutnalo ❤️

Petra Válková

11 ledna, 2021

Dobrý den,

zajímá mě, jestli se květák musí vařit, než se rozdrtí?

Díky za odpověď.

Lucka

11 ledna, 2021

Dobrý den,
ne, květák dopředu není potřeba vařit. Drtí se syrový.
Takový důležitý krok bych v receptu vždy vypsala, pokud by byl potřeba 🙂
Doufám, že se taštičky povedou a budou chutnat ❤️

Veronika

14 listopadu, 2021

Zní to velmi chutně asi to někdy zkusím. Nicméně příprava 15 minut se mi nějak nezdá…

Lucka

14 listopadu, 2021

Máte pravdu, že reálná doba přípravy bude asi o něco delší. Upravuji 🙂 Konkrétní čas ale bude velmi záležet na tom, zda někdo strouhá zeleninu ručně, nebo má k dispozici robota.

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

0
Váš košík je prázdný!

Vypadá to, že jste si do košíku ještě žádné zboží nepřidali. Není to škoda?

Podívat se na produtky