Recept: Polévka z pečené červené řepy a fenyklu | od Lucky Grusové

Polévka z pečené červené řepy a fenyklu

Polévka z pečené červené řepy a fenyklu

    , , , , ,   , ,

Ohodnotit recept
Polévka z pečené červené řepy a fenyklu
5.0 5

Červená řepa je už celkem oblíbenou surovinou, fenykl na objevení teprve čeká. Spoustu lidí odrazuje jeho výrazná pendreková chuť. Jenže ta se po tepelné úpravě naprosto ztratí a fenykl krásně zesládne. Dejte mu proto šanci. Zkuste ho upéct spolu s řepou a pak z nich připravte skvělou hustou polévku, která vás nadchne.

  • Příprava: 5 minut
  • Vaření / pečení: 1 hodina 10 minut
  • 5 minut

    1 hodina 10 minut

    1 hodina 15 minut

  • Množství: 4 porce
  • Obtížnost:
  • Autor:

💌 Chcete osobní tipy na snadné vaření, unikátní slevy a drby ze zákulisí?

Přidejte se k 40 tisícům odběratelů a nechte mi tu na sebe kontakt. Dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás to přestane zajímat, můžete se kdykoliv odhlásit.




Suroviny

500 g červené řepy

400 g fenyklu

2 lžíce balzamika

2 lžíce olivového oleje

200 g měkkého kozího sýru

sůl

pepř

900+ RECEPTŮ V APLIKACI

Stáhněte si ZDARMA základní verzi mé mobilní aplikace a získejte přístup ke stovkám receptů a spoustě užitečných funkcí. Vaření bude hned snadnější!

  • Příprava: 5 minut
  • Vaření / pečení: 1 hodina 10 minut
  • 5 minut

    1 hodina 10 minut

    1 hodina 15 minut

  • Množství: 4 porce

Postup

Oloupejte řepu a nakrájejte ji na tenčí plátky (méně než 1 centimetr). Z fenyklu odřízněte vrchní část se zelenými výhonky (ty si ponechte na závěrečné ozdobení hotové polévky) a zbavte ho otlačených vrchních listů. Nakrájejte je ho na silnější kolečka. Řepa se peče pomaleji, proto potřebujeme, aby byly kousky fenyklu silnější a nespálily se.

Nakrájenou zeleninu promíchejte s olivovým olejem a balzamikem, trošku ji osolte a opepřete. Rozprostřete ji na plech vyložený pečícím papírem a dejte péct do trouby vyhřáté na 180 °C. Pečte 1 hodinu. Občas můžete zeleninu prohrábnout.

Jakmile červená řepa změkne, přesypte upečenou zeleninu do hrnce, zalijte ji 1,2 l vody a přiveďte k varu. Pak do hrnce přisypte 100 g kozího sýra a vše rozmixujte ponorným mixérem dohladka. Polévku dochuťte solí a pepřem. Podávejte ji horkou, posypanou zbytkem sýra a snítkami fenyklu.

Pokud vám kozí sýr nechutná, můžete ho nahradit například cottage sýrem. V Paleo či Whole30 variantě polévku doplňte krémem z předem namočených kešu ořechů, které jste rozmixovali dohladka v trošce vody se solí.

Skvělá volba! Máte hotovo?

Zkuste mých 316 šťavnatých receptů, po kterých se bude oblizovat celá vaše rodina i přátelé 😋

Nová Svěží kuchařka a Voňavá kuchařka, díky kterým už nikdy nebudete muset řešit, co zdravého a chutného zase uvařit.

Prolistovat kuchařky

00:00

Líbí se vám recept? Chutnalo vám?
Dejte mi vědět v komentáři ❤️ a pomozte mi ho šířit dál 🙏🏻

odkaz pak stačí vložit do textu e-mailu, komentáře na FB atd.
Facebook Pinterest Twitter Instagram E-mail

14 Recenzí / komentářů

Petra

10 března, 2017

Dá se kozí sýr něčím nahradit? Nemáme ho rádi 🙂 Je tam jenom na chuť, nebo i zahušťuje?

Lucie

10 března, 2017

Použijte místo něj třeba Lučinu, žervé nebo cottage. Poslouží úplně stejně dobře 🙂

topinka

11 dubna, 2017

Ja som dala lyžicu mascarpone a trochu rozmrvenej fety.

Lucie

12 dubna, 2017

Skvělá obměna 🙂

Renko Frick

27 září, 2017

my sme pouzili fetu. ta polievka je fakt super

Lucie

27 září, 2017

Feta je skvělá volba. Mám radost, že chutnalo 🙂

Jitka

22 října, 2017

Myslíte, že by se místo vody dal použít kuřecí vývar?Nezmění to polévku příliš?Děkuji

Lucie

22 října, 2017

Úplně super varianta, dokonce lepší než obyčejná voda.

Alena

5 září, 2019

Milá Lucie, dnes jsme měli k obědu výborné menu od Vás – polévka z červené řepy, kuře na paprice s grusetkami. Jsem nadšená, polévka je jen z pár surovin a je to taková dobrota. Vaše recepty nám vždycky chutnají. Děkuji.

Lucie

5 září, 2019

Milá Aleno, skvělá volba menu, úplně se mi sbíhají sliny! Mám velkou radost, že chutnalo a moc moc děkuju za milý komentář <3

Jana

11 února, 2021

Tuhle polevku mam moc rada, delam ji opakovane, protoze ta chut fenyklu ve spojeni s repou a kozim syrem je vytecna! Dekuji za inspiraci.

Lucka

11 února, 2021

Mám radost, že polévka chutná. Moc děkuju za milý komentář ❤️
Přiznám se, že mně dlouho trvalo, než jsem si k fenyklu našla cestu. Ono ostatně i k té řepě 😀 Ale oba mile překvapily 🙂

Marie

10 června, 2022

Polévka je famózní…..moc jsem si pochutnala. Do polévky jsem rozmixované kešu a na ozdobu opečenou slaninu ( mám alergii na mléko). Výtečná….moc díky za skvělý recept

Lucka

11 června, 2022

Kešu jsou super doplnění! ❤️ Moc děkuju za milý komentář. Mám velkou radost, že jste si pochutnala 🙂

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

0
Váš košík je prázdný!

Vypadá to, že jste si do košíku ještě žádné zboží nepřidali. Není to škoda?

Podívat se na produtky