Recept na pórkovou polévku » Paleo snadno

Pórková polévka

Pórková polévka

  , ,   , , , , , ,   , ,

Ohodnotit recept
Pórková polévka
5.0 5

Další recept z kategorie „snadno, rychle, chutně“. A i když se jedná o krémovou polévku, není při její přípravě použitá smetana ani kokosové mléko. Vše obstará vajíčko.

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření / pečení: 25 minut
  • 10 minut

    25 minut

    35 minut

  • Množství: 4 porce
  • Obtížnost:
  • Autor:

💌 Chcete osobní tipy na snadné vaření, unikátní slevy a drby ze zákulisí?

Přidejte se k 40 tisícům odběratelů a nechte mi tu na sebe kontakt. Dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás to přestane zajímat, můžete se kdykoliv odhlásit.




Suroviny

1 velký pórek (nebo 2 menší)

1 svazek jarní cibulky

cca 0.8 l drůběžího nebo zeleninového vývaru

2 vejce

olivový olej nebo ghee

bílý pepř

sůl

900+ RECEPTŮ V APLIKACI

Stáhněte si ZDARMA základní verzi mé mobilní aplikace a získejte přístup ke stovkám receptů a spoustě užitečných funkcí. Vaření bude hned snadnější!

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření / pečení: 25 minut
  • 10 minut

    25 minut

    35 minut

  • Množství: 4 porce

Postup

Na tuku si nechte zesklovatět nadrobno nakrájenou jarní cibulku a pórek.

Po cca 10 minutách vše zalijte vývarem, osolte, opepřete a vařte dalších 10 minut.

Pak vyberte trošku uvařeného pórku a cibulky a dejte stranou.

Polévku rozmixujte dohladka.

Vypněte plotýnku, polévku z ní odstavte a nechte minutku odstát.

Za stálého mixování vlijte do polévky rozšlehaná vajíčka a nechte mimo plotýnku krátce prohřát. Už nevařte.

Podle chuti polévku ještě dochuťte solí a pepřem.

Podávejte ozdobené kousky pórku a cibulky, které jste si dali stranou.

Můžete přidat masovo-vaječné kostičky, u primal varianty i lžíci zakysané smetany.

Skvělá volba! Máte hotovo?

Zkuste mých 316 šťavnatých receptů, po kterých se bude oblizovat celá vaše rodina i přátelé 😋

Nová Svěží kuchařka a Voňavá kuchařka, díky kterým už nikdy nebudete muset řešit, co zdravého a chutného zase uvařit.

Prolistovat kuchařky

00:00

Líbí se vám recept? Chutnalo vám?
Dejte mi vědět v komentáři ❤️ a pomozte mi ho šířit dál 🙏🏻

odkaz pak stačí vložit do textu e-mailu, komentáře na FB atd.
Facebook Pinterest Twitter Instagram E-mail

18 Recenzí / komentářů

Ptolemai

27 dubna, 2016

Z pro mě neznámého důvodu ji nemám takhle krásně světlou ani po x vařeních, nicméně je chuťově úžasná 🙂

Lucie

27 dubna, 2016

Pokud ji máte do žluta, “viníkem” bude výrazná barva žloutku, zejména pokud používáte domácí vejce. Pokud je více zelená, používejte příště spíše jen bílou část pórku, která je i chuťově lepší. Ale jinak je barva úplně jedno, hlavně že chutná 🙂

EM

4 května, 2017

Lucko, tím, jak jsem tam pak rozmixovala rozšlehaná vejce získala polévka takovou zvláštní strukturu… Je to OK, nebo jsem něco zvrzala? 🙂

Lucie

4 května, 2017

Je dost možné, že se vám vejce v polévce uvařila. Odstavila jste polévku z plotýnky a už ji tam nevracela? Zkuste ji případně propasírovat přes sítko, ale na výslednou chuť by to vliv mít nemělo, jen na konzistenci.

Miroslav

24 listopadu, 2017

Další vynikající recept.

Lucie

25 listopadu, 2017

Další skvělé provedení 🙂 Mám radost, že chutnalo.

Lucia

6 ledna, 2018

da sa to nejak poriesit bez vyvaru?

Lucie

7 ledna, 2018

Nahraďte ho vodou 🙂 Nebude to chuťově už top, ale i tak si pochutnáte.

Zuzana

2 ledna, 2019

Právě jsem polévku dojedla, je uplně božská. Nikdy jsem tak dobrou pórkovu neměla. Místo jarní cibulky jsem tedy použila šalotku a podle mě ten bílej pepř tomu dodá oprvavdu tu poslední tečku 🙂 Najela jsem znovu po 2 letech opět na paleo, tak se moc těším na zkoušení nových receptů. Krásný rok 2019!

Lucie

3 ledna, 2019

Krásný nový rok 🙂 Moc děkuji za milý komentář. Mám velkou radost, že polévka chutnala. Ať se daří <3

Míša

3 listopadu, 2019

Mně se také vajíčka zdrcla. Odstavila jsem z plotny,dala vejce a pak vrátila opět na plotnu prohřát. Nebo jste myslela už nevracet na plotnu a prohřát jen v te teplé polévce?

Lucka

4 listopadu, 2019

To mě mrzí, že se polévka nepovedla úplně podle představ 🙁 Ano, polévka už se nesmí na plotýnku vracet. Doplním to do receptu přesněji.
Nicméně sražené vejce by nemělo mít vliv na chuť, tak moc doufám, že polévka i tak chutnala 🙂

Štěpánka

6 března, 2020

Ráda jsem vždy vařila pórkovou polévku, nejradši jsme ji jedli s nejstarším synem. Poté, co jsem uvařila Váš recept, se olizují úplně všichni a žádají si vařit znovu a znovu, je opravdu výborná. Děkuji za skvělý recept!

Lucka

6 března, 2020

To mám velkou radost, že chutná ❤️ Moc děkuju za vyzkoušení receptu a za komentář 🙂

Lucie

23 března, 2020

Rychlá, lahodná polévka, nemá chybu

Lucka

23 března, 2020

Mám radost, že chutnalo. Moc děkuju za komentář 🙂

rohane

2 října, 2022

Tak. Nakonec všechno dobře dopadlo, což je to hlavní. Ovšem nástup byl poměrně dramatický. Ghi jsem totiž v lednici měla dvě. A teprve po chvíli snažení pórku s cibulí mi došlo, proč celá kuchyně voní po skořici. Skořicové Ghíčko používáme rádi, třeba na grilovaný ananas….Neděle večer, vejce došla už ráno, jenže jsem di toho nevšimla. Nemá ani babi. Takže Smetanových sýr. Rozmixuji a s obavou se pouštím do večeře. Tragédie se nekoná, polévka je díky skořici příjemně záhřevná. No a příště to zkusím i podle receptu

Lucka

3 října, 2022

Teda to bylo ale drama! Podle vašeho popisu jsem to úplně prožívala s vámi 😀 ❤️
Ale skvěle jste si poradila! Ten krémový sýr je super volba ❤️

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

0
Váš košík je prázdný!

Vypadá to, že jste si do košíku ještě žádné zboží nepřidali. Není to škoda?

Podívat se na produtky