15 února, 2016
S vejci jsem nezkoušela, protože bylo mým cílem se jim vyhnout. Ale dle mého to půjde i bez nich i bez psyllia, protože hlavním pojítkem je rozemleté lněné semínko. Nicméně, v jiných podobných receptech vejce používají, takže to můžete zkusit. Dávkování vám ale bohužel neporadím, nemám odzkoušeno. Ať se podaří a chutná 🙂
15 února, 2016
díky za odpověď,vyzkouším
15 února, 2016
Naprosto dokonale!
15 února, 2016
Díky 😉
15 února, 2016
Dobrý den, chléb jsem zkoušela, je vynikající akorát jsem ubrala sůl. Naprosto jednoduchý recept. Díky. Iveta Zachařová
19 dubna, 2016
Dobrý den, jde místo sezamových a lněných semínek použít sezamová a lněná mouka?? A v jaké gramáži?? Těch 30g?? Děkuji za odpověď 😉
27 dubna, 2016
Dobrý den, jako pojítko lze použít i CHIA semínka.
2 května, 2016
Dobrý den, ano, lze. Ve stejné gramáži, jako je uvedeno v receptu u semínek.
3 června, 2016
Vaše recepty jsou super, ale tady bych to moc netvrdil, pokud se bavíme o zdraví prospěšnosti, oxidace tuků.
3 června, 2016
Ano, to máte pravdu. Každé pečení s ořechy a semínky není nejlepší variantou. Nicméně je nutné brát v potaz, že vnitřní teplota zdaleka nedosáhne vyšších hodnot a také se jedná o recept, který se v paleu zařazuje spíše výjimečně.
19 července, 2017
Luci, jste Buh!!!!!
20 července, 2017
Bez vás, věrných čtenářů, bych nebyla vůbec nic 🙂
3 srpna, 2017
Dobrý den, lze použít lněnou mouku, abych se vyhladrcení? :))
3 srpna, 2017
Dobrý den, ano, lze.
7 srpna, 2017
Zdravim, co je spatneho na peceni orechu a seminek prosim? Dekuji
8 srpna, 2017
Při vyšších teplotách se v semínkách a ořeších přepalují obsažené tuky. Proto je lepší je tepelně upravovat buď jen krátce, popřípadě při teplotách maximálně okolo 160 °C.
4 listopadu, 2017
Dělala jsem formou malých bochánků, abych zkrátila čas. Tedy za 20 min. jsem měla úplně luxusní, chuťově vynikající bochánky a to i bez drahých kešu oříšků. Mňam
4 listopadu, 2017
Děkuji za sdílení obměny receptu 🙂 Mám radost, že chutnalo
12 listopadu, 2017
chléb je výborný !!!!
12 listopadu, 2017
To mám radost 🙂 Patří k mým oblíbeným.
17 listopadu, 2017
Zkouším bez kešu a psyllia, protože to doma nemám. Manžel zkusil těsto s nedůvěrou, ale pak říkal že už se těší už se peče
18 listopadu, 2017
Kešu ořechy vyloženě nutné nejsou, nicméně psyllium vidím jako důležitou ingredienci. Přesto doufám, že se chlebík povedl a chutnal.
27 listopadu, 2017
Opět super jednoduchý recept. Vynechala jsem kešu a přidala chia semínka. Chlebík je krásně vláčný a chuťově výborný!
27 listopadu, 2017
Mám radost, že se chleba povedl a chutnal 🙂
17 ledna, 2018
Kolik sacharidů obsahije jeden krajíc ??
18 ledna, 2018
Jeden krajíc může mít každý úplně jiný, protože ho ukrojí jinak silný, z jinak vysokého chleba, takže se takto nedá odpovědět.
17 února, 2018
Dobry den, jakou ma kalorickou hodnotu 100 g? Tuky, cukry, bilkoviny? Dekuji
18 února, 2018
Dobrý den, výslednou gramáž hotového chleba jsem nevážila, takže na 100 g vám to bohužel neřeknu. Ale do receptu jsem doplnila výživové hodnoty na 1 porci.
16 dubna, 2018
Byl výborný!
16 dubna, 2018
To mám velkou radost 🙂 Díky za komentář.
14 května, 2018
Dobrý den,
nevíte co jsem udělala špatně s pečením chlebu, když jsem jej pekla požadovaný čas a teplotu, ale chléb byl tvrdý jak kámen?
Děkuji za odpověď
14 května, 2018
Dobrý den, myslím, že nic jste neudělala špatně. On to nemá být nadýchaný chleba, ale takový ten hutný, křupavý, se spoustou semínek, který se krájí na tenké plátky.
10 července, 2018
Výborný chlebík, povedl se i přesto, že jsem si ingredience namíchala dle zásob 😉 Pár receptů už jsem vyzkoušela… a tenhle chutnal nejvíc 🙂
10 července, 2018
Mám radost, že chutnal. Patří k mým nejoblíbenějším 🙂 Ale je hodně hutný, stačí opravdu malý krajíček.
28 srpna, 2018
Dobrý den, máte zkušenost s pečením chleba v remosce? Děkuji. Radim
29 srpna, 2018
Dobrý den, to bohužel nemám.
18 února, 2019
Dobrý den, Lucie. Pro Whole30 tam je nevhodné to psylium?
18 února, 2019
Dobrý den, Hanko, nejedná se o psyllium, do Whole30 je nevhodný jakýkoliv chleba, pečivo a dezerty. I kdyby byly z jinak povolených surovin. Je to jedno ze základních pravidel (konkrétně č. 7) https://paleosnadno.cz/whole-30/jak-zacit/
21 února, 2019
Dobrý den, prosím 1porce vyjde cca na kolik gramu? Jinak je chleba výborný 🙂
Děkuji, Denisa
21 února, 2019
Dobrý den, Deniso, přiznám se, že se přepočtu na gramy bráním. Ne u každého jídla to totiž jde použít – někomu se víc vyvaří tekutina a pak už gramy nesedí. Výživové hodnoty jsou spočítané na 1/3 výsledného množství podle receptu, tedy třetinu bochníčku. Odhadem by to mohlo být okolo 80-100 gramů chleba.
Díky za komentář. Mám radost, že chleba chutná 🙂
19 března, 2019
Naprosto skvělý chlebíček! Děkuji za tento recept! Vše jsem dělala podle receptu a povedl sePekla jsem již 2x
21 března, 2019
To moc ráda slyším! 🙂 Děkuji mnohokrát za vyzkoušení mého receptu.
13 června, 2019
Dobrý den paní Lucie, vyzkoušela jsem váš recept seminkový chléb i jogurtový a oba případy se vydařily, jsem s vašimi recepty moc spokojená, děkuji za ně a fandím ve vymýšlení dalších. Krásný den
13 června, 2019
Dobrý den, Kateřino. To mám velkou radost, že chutnalo. Doufám, že bude chutnat i podle dalších receptů 🙂 Moc děkuji za milý komentář a přání. Mějte krásný den <3
23 října, 2019
Je možné místo jogurtu dát třeba kyšku nebo kysanou smetanu?
23 října, 2019
Dobrý den, v tomto chlebu žádné mléčné výrobky nejsou použité.
Možná máte na mysli tento recept https://paleosnadno.cz/recept/jogurtove-pecivo/ V něm by kysaná smetana měla fungovat 🙂
11 ledna, 2020
Zdravím Lucko, skvělý chlebík, už hodně dlouho jsem nejedla nic tak dobrého s bylinkovým máslem – opravdu velká dobrota, navíc se skvělým pocitem, že ta spousta minerálů a vitamínů B prostě může tak dobře chutnat. První výrobek zdravé kuchyně, na kterou moje děti vůbec nic nenamítaly a s chutí povečeřely.
12 ledna, 2020
Zdravím, Martino, moc děkuji za vyzkoušení receptu a za milý komentář. Mám velkou radost, že se chleba podařil a doma všem chutnal ❤️
Kombinace s bylinkovým máslem je skvělá volba. Jen to čtu a hned jsem na to dostala chuť 🙂
22 června, 2021
Dobry den, Vase recepty jsou skvele a proto bych rada vyzkousela i tento chlebik, jen bych se chtela zeptat, zda by sly vynechat lnena seminka – ty by se vubec nemely zahrivat a po rozdrceni hned zkonzumovat. Jsou hodne nachylne na zluknuti vlivem tepla. Rikala sem si, zda by slo misto nich dat vic psyllium?
23 června, 2021
Dobrý den, děkuji za pochvalu receptů ❤️
S těmi semínky to dle mých zjištění není až tak hrozivé 🙂 Žluknou v řádech dnů až týdnů po rozemletí a nevhodném uložení, při pečení beze změn snášejí teploty do 180 °C (včetně).
Pokud byste recept chtěla zkusit bez nich, můžete je případně nahradit troškou chia semínek. Ale osobně nemám vyzkoušeno, takže neumím 100% zaručit stejný výsledek.
Jestli zkusíte, budu moc ráda za vložení komentáře, jak to dopadlo. Držím palce ❤️
30 července, 2021
Dobrý den, tak jsem vyzkoušela Váš Semínkový chlebík bez lnu a nahradila jsem ho jen navýšem množství psyllia o 10g (celkem tedy 20g) a naprosto super. Krásně se povedl. Tak jen informace pro nekoho, kdo chce vynechat len 🙂
Hezky den.
Kropáčková
1 srpna, 2021
Dobrý den, děkuju za vyzkoušení receptu a sdílení tipu na jeho obměnu. Moc ráda čtu, že se chleba povedl a chutnal. Díky za komentář ❤️
2 února, 2022
Nevěřil jsem, že to bude držet pohromadě a potřeboval jsem vynechat lněné semínko (fytoestrogeny), ale dal jsem víc sezamu a slunečnice, a pro jistotu jsem přidal jedno vejce – lowcarb přístupu to neodporuje. Výsledek je moc dobrý! Přesně to, co jsem potřeboval.
2 února, 2022
Skvěle jste si poradil! ❤️ Já ho v původním receptu vynechala záměrně pro ty, kteří se naopak zase vyhýbají vejcím.
5 ledna, 2023
Úplně nejvíc nej chlebík, děkuji za úžasné recepty!
5 ledna, 2023
Mám radost, že vám chutná ❤️ Děkuju za milý komentář 🙂
11 dubna, 2023
Super recept a nejen tento. Dá se s něčím zaměnit sezam?
11 dubna, 2023
Děkuji za pochvalu receptů 🙂 Sezam nemá v tomto receptu až tak zásadní funkci, je použitý spíše pro chuť. Takže ho stačí nahradit stejným množstvím jiných semínek, třeba slunečnice nebo máku.
Karla
15 února, 2016
zajímalo by mě,co je pojítkem,které drží chléb pohromadě. Předpokládám,že psylium?? Co ale použít v případě,kdy psylium není,nebo není dovoleno jíst. Mohly by to být vejce? Díky . Karla