16 února, 2016
Mám radost, že chutnaly 😉 U nás jsou také hodně oblíbené. I u nepaleo strávníků 🙂
8 dubna, 2017
Chystám se :-). Dá se něčím nahradit mandlová mouka?
8 dubna, 2017
Abych mohla správně odpovědět, smím se zeptat, proč ji chcete nahrazovat?
1 června, 2017
Dobrý den, jak byste tuto dobrotu udělala pro vegana?
Tzn.bez vajec, v jiných receptech se nahradí např. banánem
1 června, 2017
Dobrý den, veganovi bych doporučila spíš lněné krekry. Ty jsou kompletně bez vajec.
12 září, 2017
krekry jsou výborné 🙂 akorát je pořád chodím ujídat :-/ nešly by náhodou doplnit kalorické hodnoty? 🙂 děkuji
13 září, 2017
Doplním 🙂 Mám radost, že chutnají.
25 září, 2017
Jsou výborné. Dlouho jsem ujížděla na lněných krekrech a tyto jsem přehlížela, ale byla to velká chyba. S rybičkovou pomazánkou luxus. 🙂 🙂 Díky moc Lucko 🙂
25 září, 2017
Osobně jsou sezamové krekry také můj favorit 😉
23 listopadu, 2017
Dobrý večer, nešlo by nahradit lněné seminko? Mám jen lněnou mouku a chtěla bych zitra upéct a nebudu mít možnost koupit
24 listopadu, 2017
Dobrý den, Hani, nahraďte ho sezamovým semínkem. Mouku nepoužívejte.
24 listopadu, 2017
Ok, moc dekuji, jdu na to
7 prosince, 2017
Lucinko, musím říct, že brambůrky se můžou úplně schovat. Na sezamové krekry prostě nemají. U nás doma dostaly nový název ” FURTŽERKY “. Jsou prostě luxusní a musím je dělat jednou týdně ze 3 dávek. Děkuji za vaše recepty 🙂
8 prosince, 2017
Jarmilo, futžerky jsou skvělý název 😀 Takový vše vypovídající 😉 Mám neskutečnou radost, že se můj recept u vás doma zařadil mezi oblíbené. Lepší pochvala neexistuje.
18 ledna, 2018
Dobrý den, Luci, jak dlouho vydrží, pokud se teda hned nesní 😀 jak je skladovat?
Děkuji!
18 ledna, 2018
Dobrý den, Martino, nikdy jsem to neměla šanci reálně vyzkoušet, protože vždycky nějak záhadně zmizely 😉 , ale předpokládám tak 3 dny v pohodě. Uchovávám je v uzavřené nádobě a případně krátce rozpeču před podáváním.
5 února, 2018
Dobrý den,
Nesehnala jsem mandlovou mouku,může být špaldova?
Díky za odpověď
5 února, 2018
Dobrý den, to bohužel neumím odpovědět, špaldovou mouku nepoužívám.
24 února, 2018
Dobry den, můžu použít kokosovou mouku? A v jakém poměru jí případně dát?
Děkuji
24 února, 2018
Dobrý den, v tomhle receptu podle mého fungovat nebude. Kokosová mouka je hodně suchá, drolí se a extrémně saje. Ale pokud to přesto chcete zkusit, dejte ji o více než polovinu méně než té mandlové. Takže tak 40-45 gramů.
19 dubna, 2018
Právě upečeno a musím bránit před manželem, jsou dokonalé.
20 dubna, 2018
Radost číst takovouhle zprávu 🙂 Díky za komentář.
9 srpna, 2018
Dobrý den, lněná a sezamová semínka maji být pomixovana nebo vcelku? Děkuji 🙂
10 srpna, 2018
Dobrý den, vcelku. Pokud by bylo potřeba je rozdrtit bylo by to v receptu uvedené 🙂
15 září, 2018
Lucko jsou skvělé a hlavně vydrží dlouho, tedy pokud mi je nese…e okolí 😀
15 září, 2018
Mám radost, že chutnají 🙂 Je pravda, že mají malou odolnost proti mizení 😀
8 října, 2018
Tak jsem uprostřed procesu zjistila, že mám málo sezamu….takže jsem dala půlku loupaných konopných semínek a je to moc dobré. SIce mi to nikdy moc nekřupe, ale to mi nevadí, mám to jako občasný chleba 🙂 Pekla jsem dýl, 20minut.
9 října, 2018
Super varianta 🙂 Ona každá trouba peče trošku jinak, takže je to potřeba upravit podle potřeby. Ale krekry by křupat mírně měly. Možná je zkuste udělat trošku slabší.
8 listopadu, 2018
To je basta!!!! Vynikajici❤❤❤moc dekuji za recept a smekam pred Vasi napaditosti ve Vasich receptech
8 listopadu, 2018
Mám velkou radost, že krekry chutnají <3 a moc děkuju za pochvalu. Hned mám hezčí den 🙂
17 listopadu, 2018
Dobrý večer, můžu použít drcené konopí místo lněné semínka tu nemám?
18 listopadu, 2018
Dobrý den, to bohužel neporadím, konopí nepoužívám, takže nevím, jak se to zachová.
15 února, 2019
Dobry den, chtela jsem se zeptat, zda je lepsi pouzit loupany ci neloupany sezam? Moc dekuji za info 🙂
16 února, 2019
Dobrý den, záleží, který vám víc chutná. Neloupaný bývá více hořký.
20 února, 2019
Su vyborneeee…skusila som ich ako variantu krekrov na oslavu..a uz teraz viem ze minimalne 3 davky urobim…len na mna viac slane …takze odporucam ubrat soli podla chuti
20 února, 2019
Děkuji moc za komentář <3 Doufám, že po ubrání soli krekry obstály. 🙂
25 září, 2019
Dobrý den, Lucie,
První pokus těchto krekrů bylo z poloviční dávky neb jsem podcenili doma zásobu vajec. Ale dobre tak, první várka byla i na mě hodně slaná, lžička soli na cely recept je fakt hodně. Nicméně, manžel byl naprosto nadšený !!!! A hned druhy den dělám další varku, s menším obsahem soli a taky s chia seminkem jako obměna za lněné.
26 září, 2019
Dobrý den, Dano,
ono u té soli dělá velký rozdíl, jak kdo má doma velkou lžičku (ne všechny odpovídají 5 ml), jak moc ji naplní a také druh soli. Osobně používám himalájskou a ta solí méně. Ale máte pravdu, že by to chtělo v receptu upravit.
Ale mám radost, že i přes tu přílišnou slanost krekry chutnaly.
21 června, 2020
Dobrý den, Lucie. Opět vynikající recept a jsou návykové 🙂 Neměla jsem dost sezamu, tak jsem míchala se slunčnicí.
22 června, 2020
Dobrý den, to moc ráda čtu, že vám chutná ❤️ Ta slunečnice je dobrý tip, díky za něj 🙂
26 května, 2021
Milá Lucie, dnes jsem recept vyzkoušela. Je to báječná a chutná rychlovka. Má jedinou vadu. Obrovská energetická hodnota. To mě dost mrzí. Máte představu čím tak moc vyletí? Je to sezamovým semínkem? Jinak opravdu velice výborné pečivo!
27 května, 2021
Milá Iveto, mám radost, že krekry chutnají ❤️
Přijde vám, že energetická hodnota je vysoká? Na 1 krekr je to necelých 80 kcal. To mi při jejich sytosti nepřijde tak moc 🙂
Ale ono to u všech dezertů a pečiv postavených na semínkách a ořechách leze nahoru a jsou kaloričtější než ty z klasické mouky. Na druhou stranu jsou také mnohem víc sytivé, takže jich člověk nesní tolik a také nemá tak brzy hlad.
Tereza
16 února, 2016
Dnes jsme si je s přítelem udělali k hovězímu tataraku. A za mě musím říct, že teda velká paráda! Ňam ňam 🙂