Recept: Sezamové krekry | od Lucky Grusové

Sezamové krekry

Sezamové krekry

  , , , ,   , , , , , ,   , , , ,

Ohodnotit recept
Sezamové krekry
5.0 12

Na silvestrovské pohoštění i pro jiné slavnostní příležitosti se hodí mít k dispozici malé krekry či slané sušenky, na které lze namazat podávané pomazánky či namáčet různé omáčky a dipy. Kromě nachos z mandlové mouky či lněných krekrů lze takto použít i sezamové krekry. Jejich příprava je opravdu hodně jednoduchá.

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření / pečení: 15 minut
  • 10 minut

    15 minut

    25 minut

  • Množství: 3 porce
  • Obtížnost:
  • Autor:

💌 Chcete osobní tipy na snadné vaření, unikátní slevy a drby ze zákulisí?

Přidejte se k 40 tisícům odběratelů a nechte mi tu na sebe kontakt. Dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás to přestane zajímat, můžete se kdykoliv odhlásit.




900+ RECEPTŮ V APLIKACI

Stáhněte si ZDARMA základní verzi mé mobilní aplikace a získejte přístup ke stovkám receptů a spoustě užitečných funkcí. Vaření bude hned snadnější!

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření / pečení: 15 minut
  • 10 minut

    15 minut

    25 minut

  • Množství: 3 porce

Postup

KREKRY

Všechny ingredience pečlivě smíchejte a nechte cca 10 minut odpočinout.

Odpočinuté těsto znovu promíchejte a pomocí jemně naolejovaných či navlhčených rukou z něj na plechu vyloženém pečicím papírem vytvořte tenké placičky (cca 2 mm na výšku).

Pečte dozlatova na 150 °C cca 15-20 minut.

TIP

Krekry lze dochutit podle vaší volby například paprikou, římským nebo klasickým kmínem, posypat mákem, strouhaným sýrem apod.

Těsto můžete (místo vytváření placiček) vyválet mezi 2 jemně naolejovanými pečicími papíry do tenké placky a nakrájet na požadované tvary.

Krekry podávejte s různými pomazánkami nebo třeba místo topinky k tataráku. Skvěle se hodí i jako jednoduchá svačinka na cesty.

Skvělá volba! Máte hotovo?

Zkuste mých 316 šťavnatých receptů, po kterých se bude oblizovat celá vaše rodina i přátelé 😋

Nová Svěží kuchařka a Voňavá kuchařka, díky kterým už nikdy nebudete muset řešit, co zdravého a chutného zase uvařit.

Prolistovat kuchařky

00:00

Výživové hodnoty na 1 porci

Velikost porce1/3 podle receptu
Energetická hodnota230 kcal / 970 kJ
Sacharidy2 g
Tuky20 g
Bílkoviny9 g

Líbí se vám recept? Chutnalo vám?
Dejte mi vědět v komentáři ❤️ a pomozte mi ho šířit dál 🙏🏻

odkaz pak stačí vložit do textu e-mailu, komentáře na FB atd.
Facebook Pinterest Twitter Instagram E-mail

43 Recenzí / komentářů

Tereza

16 února, 2016

Dnes jsme si je s přítelem udělali k hovězímu tataraku. A za mě musím říct, že teda velká paráda! Ňam ňam 🙂

Lucie

16 února, 2016

Mám radost, že chutnaly 😉 U nás jsou také hodně oblíbené. I u nepaleo strávníků 🙂

Lenka

8 dubna, 2017

Chystám se :-). Dá se něčím nahradit mandlová mouka?

Lucie

8 dubna, 2017

Abych mohla správně odpovědět, smím se zeptat, proč ji chcete nahrazovat?

Daniela

1 června, 2017

Dobrý den, jak byste tuto dobrotu udělala pro vegana?
Tzn.bez vajec, v jiných receptech se nahradí např. banánem

Lucie

1 června, 2017

Dobrý den, veganovi bych doporučila spíš lněné krekry. Ty jsou kompletně bez vajec.

Kristyna

12 září, 2017

krekry jsou výborné 🙂 akorát je pořád chodím ujídat :-/ nešly by náhodou doplnit kalorické hodnoty? 🙂 děkuji

Lucie

13 září, 2017

Doplním 🙂 Mám radost, že chutnají.

ZuHol

25 září, 2017

Jsou výborné. Dlouho jsem ujížděla na lněných krekrech a tyto jsem přehlížela, ale byla to velká chyba. S rybičkovou pomazánkou luxus. 🙂 🙂 Díky moc Lucko 🙂

Lucie

25 září, 2017

Osobně jsou sezamové krekry také můj favorit 😉

Hanka

23 listopadu, 2017

Dobrý večer, nešlo by nahradit lněné seminko? Mám jen lněnou mouku a chtěla bych zitra upéct a nebudu mít možnost koupit

Lucie

24 listopadu, 2017

Dobrý den, Hani, nahraďte ho sezamovým semínkem. Mouku nepoužívejte.

Hanka

24 listopadu, 2017

Ok, moc dekuji, jdu na to

Jarmila Galusová

7 prosince, 2017

Lucinko, musím říct, že brambůrky se můžou úplně schovat. Na sezamové krekry prostě nemají. U nás doma dostaly nový název ” FURTŽERKY “. Jsou prostě luxusní a musím je dělat jednou týdně ze 3 dávek. Děkuji za vaše recepty 🙂

Lucie

8 prosince, 2017

Jarmilo, futžerky jsou skvělý název 😀 Takový vše vypovídající 😉 Mám neskutečnou radost, že se můj recept u vás doma zařadil mezi oblíbené. Lepší pochvala neexistuje.

Martina

18 ledna, 2018

Dobrý den, Luci, jak dlouho vydrží, pokud se teda hned nesní 😀 jak je skladovat?
Děkuji!

Lucie

18 ledna, 2018

Dobrý den, Martino, nikdy jsem to neměla šanci reálně vyzkoušet, protože vždycky nějak záhadně zmizely 😉 , ale předpokládám tak 3 dny v pohodě. Uchovávám je v uzavřené nádobě a případně krátce rozpeču před podáváním.

Jitka Kolínová

5 února, 2018

Dobrý den,
Nesehnala jsem mandlovou mouku,může být špaldova?
Díky za odpověď

Lucie

5 února, 2018

Dobrý den, to bohužel neumím odpovědět, špaldovou mouku nepoužívám.

Klára

24 února, 2018

Dobry den, můžu použít kokosovou mouku? A v jakém poměru jí případně dát?
Děkuji

Lucie

24 února, 2018

Dobrý den, v tomhle receptu podle mého fungovat nebude. Kokosová mouka je hodně suchá, drolí se a extrémně saje. Ale pokud to přesto chcete zkusit, dejte ji o více než polovinu méně než té mandlové. Takže tak 40-45 gramů.

Jana Adamczyk Vicherová

19 dubna, 2018

Právě upečeno a musím bránit před manželem, jsou dokonalé.

Lucie

20 dubna, 2018

Radost číst takovouhle zprávu 🙂 Díky za komentář.

Ela

9 srpna, 2018

Dobrý den, lněná a sezamová semínka maji být pomixovana nebo vcelku? Děkuji 🙂

Lucie

10 srpna, 2018

Dobrý den, vcelku. Pokud by bylo potřeba je rozdrtit bylo by to v receptu uvedené 🙂

Any

15 září, 2018

Lucko jsou skvělé a hlavně vydrží dlouho, tedy pokud mi je nese…e okolí 😀

Lucie

15 září, 2018

Mám radost, že chutnají 🙂 Je pravda, že mají malou odolnost proti mizení 😀

Nikol Minaříková

8 října, 2018

Tak jsem uprostřed procesu zjistila, že mám málo sezamu….takže jsem dala půlku loupaných konopných semínek a je to moc dobré. SIce mi to nikdy moc nekřupe, ale to mi nevadí, mám to jako občasný chleba 🙂 Pekla jsem dýl, 20minut.

Lucie

9 října, 2018

Super varianta 🙂 Ona každá trouba peče trošku jinak, takže je to potřeba upravit podle potřeby. Ale krekry by křupat mírně měly. Možná je zkuste udělat trošku slabší.

Helena

8 listopadu, 2018

To je basta!!!! Vynikajici❤❤❤moc dekuji za recept a smekam pred Vasi napaditosti ve Vasich receptech

Lucie

8 listopadu, 2018

Mám velkou radost, že krekry chutnají <3 a moc děkuju za pochvalu. Hned mám hezčí den 🙂

Gabriela Kunčarová

17 listopadu, 2018

Dobrý večer, můžu použít drcené konopí místo lněné semínka tu nemám?

Lucie

18 listopadu, 2018

Dobrý den, to bohužel neporadím, konopí nepoužívám, takže nevím, jak se to zachová.

Aduš

15 února, 2019

Dobry den, chtela jsem se zeptat, zda je lepsi pouzit loupany ci neloupany sezam? Moc dekuji za info 🙂

Lucie

16 února, 2019

Dobrý den, záleží, který vám víc chutná. Neloupaný bývá více hořký.

Kristina

20 února, 2019

Su vyborneeee…skusila som ich ako variantu krekrov na oslavu..a uz teraz viem ze minimalne 3 davky urobim…len na mna viac slane …takze odporucam ubrat soli podla chuti

Lucie

20 února, 2019

Děkuji moc za komentář <3 Doufám, že po ubrání soli krekry obstály. 🙂

Dana

25 září, 2019

Dobrý den, Lucie,

První pokus těchto krekrů bylo z poloviční dávky neb jsem podcenili doma zásobu vajec. Ale dobre tak, první várka byla i na mě hodně slaná, lžička soli na cely recept je fakt hodně. Nicméně, manžel byl naprosto nadšený !!!! A hned druhy den dělám další varku, s menším obsahem soli a taky s chia seminkem jako obměna za lněné.

Lucka

26 září, 2019

Dobrý den, Dano,
ono u té soli dělá velký rozdíl, jak kdo má doma velkou lžičku (ne všechny odpovídají 5 ml), jak moc ji naplní a také druh soli. Osobně používám himalájskou a ta solí méně. Ale máte pravdu, že by to chtělo v receptu upravit.
Ale mám radost, že i přes tu přílišnou slanost krekry chutnaly.

buculinek

21 června, 2020

Dobrý den, Lucie. Opět vynikající recept a jsou návykové 🙂 Neměla jsem dost sezamu, tak jsem míchala se slunčnicí.

Lucka

22 června, 2020

Dobrý den, to moc ráda čtu, že vám chutná ❤️ Ta slunečnice je dobrý tip, díky za něj 🙂

Iveta Šůstková

26 května, 2021

Milá Lucie, dnes jsem recept vyzkoušela. Je to báječná a chutná rychlovka. Má jedinou vadu. Obrovská energetická hodnota. To mě dost mrzí. Máte představu čím tak moc vyletí? Je to sezamovým semínkem? Jinak opravdu velice výborné pečivo!

Lucka

27 května, 2021

Milá Iveto, mám radost, že krekry chutnají ❤️
Přijde vám, že energetická hodnota je vysoká? Na 1 krekr je to necelých 80 kcal. To mi při jejich sytosti nepřijde tak moc 🙂
Ale ono to u všech dezertů a pečiv postavených na semínkách a ořechách leze nahoru a jsou kaloričtější než ty z klasické mouky. Na druhou stranu jsou také mnohem víc sytivé, takže jich člověk nesní tolik a také nemá tak brzy hlad.

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

0
Váš košík je prázdný!

Vypadá to, že jste si do košíku ještě žádné zboží nepřidali. Není to škoda?

Podívat se na produtky