22 února, 2016
😉
22 února, 2016
Dělal jsem větší množství než bylo v receptu a i tak šťáva z jednoho citronu byla příliš. Půlka byla akorát.
22 února, 2016
Martine, díky za postřeh. Každý máme chutě trošku jiné, proto je dobré dochucovat postupně. U nás máme raději svíčkovou malinko kyselejší, někomu chutná spíše sladší.
8 října, 2016
Dobrý den, právě dělám svoji první svíčkovou podle Vašeho receptu, akorát teda s větší obměnou – pomalu vařím v pomalém hrnci, na pomalý stupeň 9 hodin. Jsem moc zvědavá na ráno, snad se povede maso, omáčka i knedlík /toho se zatím obávám asi nejvíce 🙂 /
9 října, 2016
Dobrý den, doufám, že se povede a bude vám chutnat. PH je skvělá volba 🙂 Dejte určitě vědět.
10 října, 2016
Moc děkuji za tento recept. Lepší svíčkovou jsem nejedla a knedlíky taky výborné a syté! Díky Vám jsem nyní ještě více motivovaná jíst stylem, který (nejen) mému tělu dělá dobře 🙂 A roční dcerka se taky zalizovala až za ušima 🙂
10 října, 2016
Já děkuju vám, že jste napsala! Takovéhle komentáře čtu obzvlášť ráda 😉
22 června, 2017
Delala jsem jiz nekolikrat!! chutnala vzdy a vsem 🙂
22 června, 2017
To ráda čtu. Ale chvála patří kuchařce 😉
22 ledna, 2018
Luxusní záležitost
22 ledna, 2018
Moc díky za komentář! Mám radost, že chutnalo.
6 dubna, 2018
Dobrý den Lucie, lze vařit zeleninu s masem v normálním hrnci? Trouba nefunguje :-(, je potřeba více vyvaru pro vaření v hrnci? Děkuji předem za zprávu.
6 dubna, 2018
Dobrý den, Lido, určitě to půjde. Vývaru bych najednou moc nedávala. Spíš bych zeleninu a maso častěji kontrolovala a v případě potřeby ho dolila. Ale ne moc najednou. Maso a zelenina by se měly spíš dusit, než vařit.
5 září, 2018
Vynikající…pět hvězdiček. Zkusil jsem loupanou plec (4 hodiny v troubě) a zadařilo se. Omáčka naprosto špičková. Knedlíky překvapily (pozitivně).
21 listopadu, 2018
Luxusní svíčková! Hned na poprvé se mi povedla, už ji budu dělat pouze podle tohoto receptu! 🙂
25 listopadu, 2018
To mám velkou radost,že chutnalo <3 Díky za vyzkoušení receptu a komentář 🙂
9 března, 2019
Luci prosim mohu knedlik upect den predem? Delam dnes svickovou na zitrejsi obidek. Pokud ano, skladovat v lednici?
9 března, 2019
Veroniko, ano, určitě můžete a pak uložit do lednice.
23 března, 2019
Prosím o radu,svíčkovou nakládám,maso,zelenina,a pak necham maso a zeleninu zatahnout a sup s tim do pomaleho hrnce.múžu pak i z této zeleniny udělat knedlík,kdyz bude zelenina nalozena v sladko kyselem nalevu a v tom varena?
24 března, 2019
Obávám se, že sladkokyselý nálev příliš ovlivní chuť knedlíků. Ale nezkoušela jsem a také hodně záleží, jak moc je ta sladkokyselá chuť výrazná.
21 června, 2019
Dobry den, pani Lucie,
momentalne nemam k dispozici pekacek s poklici (ani ho nemuzu treba zakryt alobalem, ten co mam je dost plytky). Myslite, ze by slo maso se zeleninou upect v sacku na peceni? Prip. jiny napad? Dekuji predem za odpoved! (Svickovou budu delat vubec poprve v zivote 🙂 , dekuji za Vas recept, rozumim mu a snad se vse podari!)
21 června, 2019
Dobrý den, Kateryno, já myslím, že to bude fungovat skvěle 🙂 Držím palce, ať se svíčková podaří a chutná <3
20 listopadu, 2020
Dobrý den, s překvapením musím konstatovat, že recept je 100% shodný s tím, který dělala moje babička, dohledala jsem ještě zapsaný recept. Už jsem na něj skoro zapomněla, milé ho oprášit. Je fakt, že to je recept, který vždycky dopadl dobře.
21 listopadu, 2020
Dobrý den, 100% shodu beru jako mega pochvalu ❤️ Ale on se ten základ nemění, dobrá svíčková má léty a generacemi kuchařek prověřený postup 🙂
28 listopadu, 2021
Dobrý den Lucie,já zkusila váš knedlík k hamburské kýtě jen pro sebe: 1 vejce,1Pl mandlové mouky,1Pl psylia,malinko soli a prdopeče,zelenina vytažená z vývaru a vařila v mikrovlnce 2 min.Moc jsem si pochutnali,děkuji za nápady Martina
29 listopadu, 2021
Dobrý den, já děkuji za milý komentář, tip na přípravu knedlíků a za to, že se mnou vaříte. Mám velkou radost, že chutná ❤️
15 ledna, 2022
Zdravím Lucie, chápu to správně, že pokud neplánuji dělat zeleninové knedlíky, mám použít pouze 1/2 zeleniny? Díky 🙂
15 ledna, 2022
Zdravím, Vláďo 🙂 Ano přesně tak. Bude stačit cca polovina.
26 ledna, 2022
Dobrý deň. Sviečková je super. Ja som ju robil síce s karlovarskym knedlikom ale aj tak výborná. Chcem sa opýtať ako upraviť recept na verziu whole30. Mäso tonje jasné. Bez smotany a masla. Zaujíma ma skôr priloha. Díky. Ľuboš
26 ledna, 2022
Jako přílohu můžete použít tyto zeleninové knedlíky anebo libovolné zeleninové placičky, pokud do nich nepoužijete mléčné výrobky. Umím si představit placky z celeru, květáku nebo dýně. A ve Whole30 by jako příloha šly případně i brambory.
19 ledna, 2024
Nedělala jsem sice tuhle svíčkovou, sáhla jsem v aplikaci po “svíčkové na smetaně z pomalého hrnce” (neni na stránkách a já mám potřebu napsat ji recenzi, takže píšu sem ), ale věřim, že jsou obě na stejnym levelu dobrot. Svíčková je podle mě jedna z takových těch “mytických” jídel, který má člověk pocit, že přece nemůže nikdy uvařit. My chytří naštěstí víme, že je tu pro nás vždycky po ruce Lucka, která nás nezklame a že se s ní můžeme vrhnout i na taková jídla. Byla to pecka!
21 ledna, 2024
Lucko, mám mega radost, že se svíčková povedla a pochutnala jste si ❤️ A moc děkuju za úžasný komentář a super pochvalu! Se tu normálně až červenám 😀 Jste zlatá ❤️
Danwe
22 února, 2016
Má úplně první svíčková dopadla na výbornou! Teď už si ale budu mnohem víc vážit té od babičky, když vím kolik je s ní práce 🙂