Recept na vepřovou pečeni na zelí » Paleo snadno

Vepřová pečeně na zelí

Vepřová pečeně na zelí

  ,   , , , , ,   , , , , ,

Ohodnotit recept
Vepřová pečeně na zelí
5.0 2

Tenhle recept je dalším ze skupiny „bez práce“. Pokud sháníte nějaký nápad, jak jednoduše připravit nedělní oběd a nestát při tom dlouhé hodiny u plotny, tohle je to „pravé ořechové“. Nebo tedy spíš „zelné“ :-D

  • Příprava: 30 minut
  • Vaření / pečení: 6 hodin 30 minut
  • 30 minut

    6 hodin 30 minut

    7 hodin

  • Množství: 5 porcí
  • Obtížnost:
  • Autor:

💌 Chcete osobní tipy na snadné vaření, unikátní slevy a drby ze zákulisí?

Přidejte se k 40 tisícům odběratelů a nechte mi tu na sebe kontakt. Dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás to přestane zajímat, můžete se kdykoliv odhlásit.




Suroviny

1 kg vepřového masa (plecko, ocásek, krkovička, bůček)

0,8 kg hlávkového zelí

120 g cibule

200 g červené řepy

120 g jablka

3 lžíce jablečného octa

1 lžička kmínu

3 bobkové listy

sůl

pepř

900+ RECEPTŮ V APLIKACI

Stáhněte si ZDARMA základní verzi mé mobilní aplikace a získejte přístup ke stovkám receptů a spoustě užitečných funkcí. Vaření bude hned snadnější!

  • Příprava: 30 minut
  • Vaření / pečení: 6 hodin 30 minut
  • 30 minut

    6 hodin 30 minut

    7 hodin

  • Množství: 5 porcí

Postup

Maso vcelku osolte a opepřete.

Hlávkové zelí nakrouhejte na nudličky (košťál a nejtužší části žebrování vyhoďte), cibuli nakrájejte na proužky, řepu a jablko nastrouhejte nahrubo.

Směs nasypte do pekáče, přilijte ocet a vše promněte s kmínem, solí a pepřem.

Vmíchejte bobkové listy a navrch položte maso.

Pekáč přikryjte a na 6-8 hodin vložte do trouby vyhřáté na 100 °C.

Až bude maso krásně měkké, že půjde krájet lžící, a zelná směs ochucená šťávou z něj, pekáč odkryjte a vše dopečte ještě cca půl hodiny na 180 °C.

Podávejte samotné nebo na talíři doplňte nějakými oblíbenými zeleninovými plackami, například dýňovými] nebo celerovými.

TIP

Výsledná kalorická hodnota (zejména co se týká tuku) je hodně závislá na zvoleném druhu masa, proto výživové hodnoty berte jen jako orientační a platné pro libovější plecko (to ale bývá zase sušší oproti jiným druhům masa).

Podobně můžete upéct i kachnu nebo husu, kdyby se vám nechtělo do vepřového.

Na přípravu lze použít pomalý hrnec (6-8 hodin na Low).

Skvělá volba! Máte hotovo?

Zkuste mých 316 šťavnatých receptů, po kterých se bude oblizovat celá vaše rodina i přátelé 😋

Nová Svěží kuchařka a Voňavá kuchařka, díky kterým už nikdy nebudete muset řešit, co zdravého a chutného zase uvařit.

Prolistovat kuchařky

00:00

Výživové hodnoty na 1 porci

Velikost porce1/5 podle receptu
Energetická hodnota370 kcal / 1540 kJ
Sacharidy13 g
Tuky15 g
Bílkoviny42 g

Líbí se vám recept? Chutnalo vám?
Dejte mi vědět v komentáři ❤️ a pomozte mi ho šířit dál 🙏🏻

odkaz pak stačí vložit do textu e-mailu, komentáře na FB atd.
Facebook Pinterest Twitter Instagram E-mail

7 Recenzí / komentářů

Marie

9 května, 2016

To vypadá dobře, v sobotu vyzkouším 🙂

Zuzana

8 dubna, 2017

Naprosto dokonalé 🙂

Lucie

8 dubna, 2017

To mám radost, že chutnalo 🙂

Mac

21 září, 2019

Dobrý den, ničím nepodlévat?

Lucka

22 září, 2019

Dobrý den, ne, není potřeba. Při takto nízké teplotě se maso nespálí, naopak všechny suroviny pustí dostatek potřebné vláhy samy.

Vierka

23 února, 2022

Dobrý deň, ak by som to chcela piecť cez noc, ale dopredu viem, že to budem kontrolovať až po 8 hodinách, dať to piecť na tých 100 stupňov alebo radšej použiť ešte nižšiu teplotu?

Lucka

24 února, 2022

Dobrý den, můžete třeba na 90 °C, ale myslím, že i těch 100 °C bude ok. Jen nesnižujte připravované množství masa (čím menší, tím kratší čas je potřeba).

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

0
Váš košík je prázdný!

Vypadá to, že jste si do košíku ještě žádné zboží nepřidali. Není to škoda?

Podívat se na produtky