Recept: Vepřová pečeně | od Lucky Grusové

Vepřová pečeně

Vepřová pečeně

  , ,   , , , , , ,   

Ohodnotit recept
Vepřová pečeně
5.0 16

Občas od vás dostávám soukromé zprávy, že se vám moje recepty moc líbí, ale že podle nich nevaříte, protože jsou příliš složité, za použití mnoha neznámých surovin. A také, že by se vám líbilo víc receptů s minimem času stráveného u plotny. Takže, co bych pro vás neudělala? :-D Tady jeden takový recept je. Nejen, že jeho příprava zabere jen několik minut vašeho času, ale výsledek vám poskytne základ pro mnoho dalších rychlých receptů v následujících dnech.

  • Příprava: 5 minut
  • Vaření / pečení: 3 hodin
  • 5 minut

    3 hodin

    3 hodin 5 minut

  • Množství: 4-6 porcí
  • Obtížnost:
  • Autor:

💌 Chcete osobní tipy na snadné vaření, unikátní slevy a drby ze zákulisí?

Přidejte se k 40 tisícům odběratelů a nechte mi tu na sebe kontakt. Dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás to přestane zajímat, můžete se kdykoliv odhlásit.




Suroviny

1 kg vepřového masa vcelku (krkovička bez kosti, plec apod.)

sůl

pepř

900+ RECEPTŮ V APLIKACI

Stáhněte si ZDARMA základní verzi mé mobilní aplikace a získejte přístup ke stovkám receptů a spoustě užitečných funkcí. Vaření bude hned snadnější!

  • Příprava: 5 minut
  • Vaření / pečení: 3 hodin
  • 5 minut

    3 hodin

    3 hodin 5 minut

  • Množství: 4-6 porcí

Postup

Maso ze všech stran dostatečně osolte a opepřete.

Pak ho pečlivě natěsno zabalte do alobalu. Klidně i do několika vrstev, aby vám nikde neunikala šťáva a pára.

Takto připravené maso vložte do trouby a pečte 3 hodiny na 150 °C (nebo 2 hodiny a pak maso nechte v chladnoucí troubě dojít, třeba přes noc).

A to je celý recept. Jednoduché, že? :-) Odměnou vám bude krásně šťavnaté masíčko, které se bude dát krájet lžící.

Podávejte ho třeba na plátky se zelím či špenátem, s nějakým pyré či zeleninovými hranolkami.

Maso nakrájené na kostičky či nudličky můžete zapracovat do rychlé zeleninové směsi a tu podávat s cuketovými špagetami nebo cukeťáky či s ní naplnit vaječnou omeletu.

Volte maso, které je prorostlé tukem. Nemusí to být vyloženě bůček, ale čím libovější maso je, tím je sušší a ve výsledku méně šťavnaté.

Skvělá volba! Máte hotovo?

Zkuste mých 316 šťavnatých receptů, po kterých se bude oblizovat celá vaše rodina i přátelé 😋

Nová Svěží kuchařka a Voňavá kuchařka, díky kterým už nikdy nebudete muset řešit, co zdravého a chutného zase uvařit.

Prolistovat kuchařky

00:00

Líbí se vám recept? Chutnalo vám?
Dejte mi vědět v komentáři ❤️ a pomozte mi ho šířit dál 🙏🏻

odkaz pak stačí vložit do textu e-mailu, komentáře na FB atd.
Facebook Pinterest Twitter Instagram E-mail

52 Recenzí / komentářů

Danwe

16 února, 2016

Super, konec výmluvám, že člověk nemá čas vařit 😉

Lucie

16 února, 2016

😀

Marcela

16 února, 2016

díky za recept, maso je úplně skvělé, se špenátem bude vynikající 🙂

Lucie

16 února, 2016

Mám radost, že chutná 🙂

Marcela F. H.

16 února, 2016

Vyzkoušela jsem a jinak než pomalu v alobalu už maso péct nebudu 🙂 prostě dokonalé!!!

Lucie

16 února, 2016

Šťavnaté a měkoučké, že? 😉

Marcela F. H.

16 února, 2016

Přesně tak

Monika

1 června, 2017

Skvele a jednoduche, moc dekuji za zverejneni!!!

Sára Fuková

13 června, 2017

Maso je jako dort! Šťavnaté, měkké a rozpadá se!! Prostě další skvělý recept od Vás Lucie, děkuji!!

Lucie

14 června, 2017

Já děkuju! Mám radost, že se recept povedl a maso chutnalo.

Naďa

2 srpna, 2017

Mám pitomou otázku: takto upravené maso se peče přiklopené nebo jen volně na plechu? Děkuji Naďa

Lucie

2 srpna, 2017

Žádná otázka není pitomá 🙂 Existují jen pitomé odpovědi 😉
Maso není nutné zakrývat, protože je zabalené v alobalu. Můžete ho péct jen tak na plechu.

Karin

22 srpna, 2017

Výborný recept. Rychlá příprava je překvapivá, když je výsledek tak moc dobrý. Velmi šťavnaté maso, které bude na našem stole asi často. Děkuji za inspiraci.

Lucie

23 srpna, 2017

Tohle je opravdu jídlo typu “dělá se samo” 🙂

Lenka

19 září, 2017

Dobry den, ted pecu plecko, ale premyslim o necem libovejsim, ale nebude kyta sucha? Ja s ni mam spatne zkusenosti na peceni, vzdy to bylo jak suchar 😀

Lucie

19 září, 2017

Dobrý den, ano, kýta je výrazně sušší. Plecko je dle mého ideální volba.

Monika Doubková

18 října, 2017

Tak dnes už peču masíčko podruhé podle tohoto skvělého receptu 😉 Už se těším na výbornou večeři! Díky

Lucie

18 října, 2017

Já díky za vyzkoušení receptu a za zprávu. Mám radost, že chutná 🙂

Katka

27 října, 2017

Výborné, vyzkoušela jsem z poloviny dávky a jedním slovem …jedinečné

Lucie

27 října, 2017

Mám radost, že se recept povedl a chutnalo. Chvála patří kuchařce 🙂

Tereza

29 října, 2017

Nemám horkovzdušnou troubu, nevadí? Nebo jak maso pečete? Díky za info…

Lucie

31 října, 2017

Určitě nevadí, normální klasická trouba je naprosto vyhovující.

Dana

30 prosince, 2017

Určitě zkusím. Vypadá to mňamkozně. Jen mám raději hovězí, tak se chci zeptat jestli je možné tak udělat i hovězí. A jaké je nejlepší zvolit? A péct ho i delší dobu než čuníka? Děkuju.

Lucie

30 prosince, 2017

S hovězím to také půjde, ale bude hodně záležet na kvalitě a druhu masa a také se to dost prodraží. Chce to zvolit nějaké pěkné mramorované maso (určitě ne libové zadní), ideálně pořádně uzrálé, z mladého kusu. Péct určitě déle než vepřové.

Adéla

20 ledna, 2018

Dobrý den, lze péct v pomalém hrnci? 🙂
Děkuji za odpověď 🙂

Lucie

21 ledna, 2018

Dobrý den, asi to půjde. Jen bude nutné prodloužit dobu přípravy a u některých hrnců je potřeba, aby ve vnitřní nádobě bylo trošku tekutiny. Tam by možná příprava v alobalu mohla dělat potíže. V pomalém hrnci bych asi spíše volila klasickou úpravu, tedy okořeněný kus masa, s nepatrným podlitím, bez zabalení do alobalu, na 1 kg masa odhadem 6 h na Low.

Martina

2 února, 2018

Upekla jsem večer stylem 2 hodiny péct a pak nechat ve vypnuté troubě a vypadá to fantasticky! Zatím jsem neochutnala, masíčko čeká na oběd, Ale při krájení bylo krásně měkké a šťavnaté. Nechápu, že tento způsob přípravy není víc rozšířený (můj dojem) a lidi se doma trápí s vysušeným masem.

Lucie

2 února, 2018

Mám radost, že se maso povedlo 🙂 Některým lidem vadí delší doba přípravy a mají strach ze spotřeby energie (zbytečnou).

MONIKA

22 února, 2018

Ahojky 🙂 tak tohle je super 🙂 už nikdy nebudu dělat masicko jinak 🙂 vždy jsem měla maso suché aletohle je naprostá bomba takového vypeku co na me vypadlo po rozbalení a tak měkké a šťavnaté no prostě boule za ušima jsme měly cela rodina 🙂 super super díky 🙂

Lucie

22 února, 2018

Ahojky, taková blbost, že jo, a taková paráda, co z toho vyleze 🙂 Mám radost, že se masíčko povedlo a chutnalo.

Daytona

2 června, 2018

Jak dam maso do te trouby ,tak mám jako pod něj dat něco?Vodu nebo olej nevim??

Lucie

3 června, 2018

Díky tomu, že je maso zabalené v alobalu, není nutné ho nijak podlévat.

Daniela

29 srpna, 2018

Famozni!! Maso se opravdu rozpadalo, to jsem snad ještě nikdy takhle nejedla. 🙂 Super recept bez práce a haldy nádobí. K tomu salátek z hlávkového zelí s červenou řepou a domácí majonézou a bramborová placka. Mňam, mňam, mňam. Děkuji!!

Lucie

29 srpna, 2018

To zní jako naprosto skvělé jídlo ze samých dobrot <3 Mám velkou radost, že se pečeně povedla a chutnala 🙂 To já moc děkuji za komentář.

Denisa

1 září, 2018

Dnes zkousim s bram.knedlikem a spenatem. Jsem zvedava na vysledek 🙂

Lucie

1 září, 2018

Věřím, že si pochutnáte 🙂

Ptolemai

18 února, 2019

Úžasné, recept naprosto bez práce, masko je výtečné i za studena 🙂 děláme často!

Lucie

19 února, 2019

Jsem hrozně ráda, že chutná! <3

Simona Penkalová

23 června, 2019

Tak za tento recept byste měla dostat řád zlaté vařečky! Naprosto dokonalé.

Lucie

23 června, 2019

😀 Já si ho ráda udělím 😀 Moc děkuju za milý komentář. Mám velkou radost, že se pečeně povedla a chutnala <3

Janča

31 srpna, 2019

Dobrý den, děkuji za recept. Bude dobrá takto upravena i vepřová pečeně bez kosti, bohužel na sobě nemá moc tuku…

Lucie

31 srpna, 2019

Dobrý den, také to jde, ale bude ve výsledku spíš hodně suchá.

Eliška

18 prosince, 2020

Dobrý den, dělala jsem už podruhé a vždy mi vytekla šťáva ☹️
Netušíte, kde mohla být chyba?
Měla jsem dneska 4 vrstvy alobal…

Lucka

19 prosince, 2020

Dobrý den,
vytekla úplně všechna? Pokud jen část, tak by to až tak vadit nemělo 🙂
Ale zkuste případně příště maso balit tak, aby spoje prvních vrstev byly nahoře, ne dole. Teprve až poslední vrstvu můžete spojit obráceně. Tak by se vytékání šťávy mělo zabránit. Doufám, že to příště vyjde ❤️

Ivka

28 května, 2021

je to úžané. Bez práce a chuť masa je skvělá. Už jsem tak dělala krkovičku a včera i vepřovou panenku a byla krásně šťavnatá. Na saláty bomba.
Moc děkuji Iva

Lucka

28 května, 2021

To já děkuju 🙂 Za vyzkoušení receptu i za milý komentář. Mám velkou radost, že se pečeně povedla a chutnala ❤️

Jana

6 října, 2021

Hezký den, právě se mi to peče v troubě 🙂 Chci se zeptat – mohu tam pro příště přidat ještě česnek (nebo nějaké bylinky) ? Aby maso chytilo i tuto chuť? Nebo to není pro stravu LC dobré? Ještě bych prosila odkaz/recept na kedlubnu vařenou s kurkumou.. v některém receptu jsem to četla jako vhodnou přílohu pro LC, ale už to nemohu najít. Děkuji 🙂

Lucka

6 října, 2021

Hezký den, tak doufám, že už je maso dopečené a že se povedlo 🙂 Česnek, bylinky nebo koření můžete přidat zcela libovolně podle své chuti. Já se jen snažila udělat opravdu základní, extra jednoduchý recept, s univerzální chutí, která se hodí ke všemu. Ale dochucení je zcela na vás. Ani jedno z jmenovaného není nijak proti LC.
Ty kedlubnové “brambory” jsou zcela jednoduché – oloupanou kedlubnu nakrájíte na kostičky a uvaříte podobně jako klasické brambory doměkka v osolené vodě. Jen navíc pro barvu přidáte špetičku kurkumy (stačí opravdu velmi málo).

Jiří

6 ledna, 2024

Tak tohle zvládl i chlap. Jednoduché a dokonalé.
Ořech z vepřové plece je ideální volba.
Moc děkuji za jednoduchý a vynikající recept.

Lucka

7 ledna, 2024

Jiří, chlapi jsou ti nejlepší kuchaři! 🙂 Mám velkou radost, že jste si pochutnal. Děkuji za milý komentář ❤️

Katka

19 ledna, 2024

Recept je naprosto geniální, plec už nedělám jinak. 🙂 Jenom jsem se chtěla zeptat, budu to teď vařit i pro větší návštěvu, z 2kg masa. Jak moc je potřeba přizpůsobit dobu pečení? Budu mít vedle sebe nejspíš dva kousky plece. Stačí to třeba o hodinu prodloužit?
Díky!

Lucka

19 ledna, 2024

Katko, moc děkuju za plný počet hvězdiček a milou pochvalu ❤️ Mám velkou radost, že vám chutná.
Pokud budete péct 2 kilové kousky masa, dobu pečení není nutné nijak měnit. Pouze kdyby se jedno o jeden 2kg kus, pak by bylo potřeba prodloužit. Přesnou dobu vám neřeknu, ale zkusila bych přidat cca 30 minut a pak odzkoušet měkkost masa.
Držím palce, ať se jídlo pro návštěvu dokonale povede a vy sklidíte samé pochvaly ❤️

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

0
Váš košík je prázdný!

Vypadá to, že jste si do košíku ještě žádné zboží nepřidali. Není to škoda?

Podívat se na produtky