📱 MOBILNÍ APLIKACE PLNÁ RECEPTŮ Vyzkoušejte mou aplikaci pro Android a iOS, kde najdete nejvíce mých receptů. PROZKOUMAT APLIKACI
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Stravovací styl: Paleo / Bez mléčných výrobků

Počet receptů: 342

Bůčková roláda s játrovou nádivkou a šťouchaným celerem

Masové rolády se nedají připravovat v jedné porci, vždycky vyjde množství pro více strávníků. Anebo to pojměte jako já, kdy vám připravená roláda poskytne základ jídla na několik dnů. Detail receptu »

Křupavé kuře na rozmarýnu se zeleninou a olivami

Nevím, jak vy, ale já miluju křupavou kůžičku na upečeném kuřeti. Ovšem ne vždy je čas nebo příležitost upéct celé kuře. S tímto receptem se to dá ale krásně obejít a dopřát si křupavé kuřátko doslova za pár minut. A to včetně přípravy opečené zeleniny s olivami na přílohu. Už se vám sbíhají sliny? Tak pojďme na to ❤️ Detail receptu »

Krémová kuřecí polévka

Často bývá Whole30, paleo nebo primal spojováno s velkými výdaji za potraviny, odpůrci tohoto způsobu stravování často argumentují finanční náročností. Upřímně? Je to blbost (omlouvám se za „silnější“ slovo) :-D Detail receptu »

Masové kuličky s mango-avokádovou salsou

Tohle jídlo se hodí na jakoukoliv párty, nebo jen tak na večer k televizi, určitě bude chutnat i „nepaleo“ strávníkům. Zajímavě se v něm totiž propojují všechny možné chutě – od slané, přes sladkou, po jemně kyselou. Detail receptu »

Polévka z červené řepy s fenyklem

Je mi úplně jasné, že spoustu z vás zmínka o fenyklu vyděsila. O to víc v kombinaci s červenou řepou. Všichni (nebo alespoň „starší ročníky“) mají v paměti zarytou chuť všudypřítomné červené řepy naložené právě s fenyklovými semínky a přidávané ve školní jídelně snad ke všemu, včetně zemlbáby :-D Detail receptu »

NOVÁ SVĚŽÍ kuchařka

170 svěžích receptů z čerstvé zeleniny a kvalitního masa Krásné velké fotky, díky kterým nová jídla opravdu zkusíte. 704 stran našláplých spoustou receptů a tipů pro vaše vaření, vše vyladěné do poslední bylinky a špetky soli.

Hovězí na houbách s celerovým pyré

I když příprava hovězího masa trvá delší dobu, nenechte se tím odradit. Odměnou vám bude masíčko, které se přímo rozplývá na jazyku a dá se krájet lžící. Detail receptu »

Rybí curry

Pokud jste se s příchodem nového roku rozhodli dodržovat pravidla Whole30, určitě není nutné jíst stále do kolečka jen opečené maso se salátem. Zkuste třeba tento recept. Detail receptu »

Pečená ryba s fenyklem a mrkví

Pokud jste stejně jako já v obchodech chodili bez povšimnutí okolo čerstvého fenyklu, protože máte jeho chuť spojenou s typickou pendrekovou vůní a jeho použití jste ochotní akceptovat maximálně tak do dětského čaje, udělejte tomu rázný konec. Detail receptu »

Pikantní celerová polévka

Jednu celerovou polévku tu už mám. Tahle je ale úplně jiná, více pikantní a hlavně – je Whole30. Takže, pokud po vánočním a silvestrovském „porušování“ chcete opět „najet“ na přísnější „protokol“, tahle polévka je přesně pro vás ;-) Detail receptu »

Sezamové krekry

Na silvestrovské pohoštění i pro jiné slavnostní příležitosti se hodí mít k dispozici malé krekry či slané sušenky, na které lze namazat podávané pomazánky či namáčet různé omáčky a dipy. Kromě nachos z mandlové mouky či lněných krekrů lze takto použít i sezamové krekry. Jejich příprava je opravdu hodně jednoduchá. Detail receptu »

Nejvíce mých receptů najdete v mobilní aplikaci PaleoSnadno

Více než 700 zdravých a chutných receptů na jednom místě. Aplikace plná funkcí, se kterými bude vaření hračka. Přepočet surovin na počet porcí, detailní vyhledávání v receptech, nákupní seznam, alergeny, nutriční hodnoty, video postup u vybraných receptů nebo ukládání receptů do oblíbených.

Párty berušky

Silvestr už je za dveřmi! A protože jsem včera přidala inspiraci pouze pro primal „jedlíky“, nesmím zapomenout i na paleo „strávníky“. Nevím, jak vy, ale já vždycky milovala rajčatové chlebíčky s majonézou a cibulí. Detail receptu »

Plněná párty vejce

Tenhle recept určitě znáte. Ale protože inspirace na silvestrovské pohoštění není nikdy dost, přináším vám variace na plněná vejce Mimóza. V původním receptu se používá pouze majonéza, vejce, sůl, pepř a bylinky. Proč se ale držet „při zemi“, když variant se nabízí tolik ;-) Detail receptu »

Kakaový hrníčkový dortík (mug cake)

Tenhle recept vznikl ve stavu totální nouze – přišla nečekaná návštěva a projevila chuť na něco sladkého. Do zásoby nepeču a na sladké mě moc neužije, takže doma nic předem připraveného nemívám. Zkusila jsem něco namíchat podle intuice a ono to vyšlo. Myslím, že víc než dobře ;-) Detail receptu »

Zasněžené mandle

Silvestr se blíží! Já vím, ještě nebyly ani Vánoce, ale na inspiraci na silvestrovské pochoutky není nikdy brzy ;-) Detail receptu »

Kuře se zeleninou na omáčce piri piri

Základní surovinou tohoto receptu jsou papriky, a to všech možných druhů – od koření, přes čerstvé papriky, po chilli papričku. Pokud se nebojíte pikantní chuti, recept na piri piri omáčku si zamilujete. Jen si připravte k ruce něco pořádného na zapití :-D Detail receptu »

Hubnoucí diář MÉ NOVÉ JÁ

Během 3 měsíců, krok za krokem, týden po týdnu vás tento notes povede na cestě za novým já. Rozhodli jste se ke změně? Skvělé! Tento unikátní osobní diář vám v tom pomůže a provede vás po dobu 12 týdnů celou změnou.

Gumbo

Možná vám název nic neříká, ale jedná se o typické jídlo z oblasti Louisiany (podobně jako jambalaya), hustou pikantní polévku. Pokud máte rádi pikantní jídla s nádechem exotiky, nebo vám prostě vyhovuje vaření v jednom hrnci, rozhodně recept vyzkoušejte. Detail receptu »

Masová směs s batáty

Další jídlo, které vzniklo úplnou náhodou. Přišla jsem pozdě z práce, nestihla cestou nakoupit a doma mě čekala poloprázdná lednice. Takové situace většinou řeším recepty typu „co dům dal“. A to byl přesně i tento případ :-) Detail receptu »

Gravlax

Gravlax nebo také Gravad lax je typické skandinávské jídlo, které se podává při slavnostnějších příležitostech. Jeho název v překladu znamená „pohřbený losos“, protože se dříve pro jeho přípravu používalo zakopání do písku. Detail receptu »

Kaldoun

Kaldoun je starý klasický recept z dob Rakouska-Uherska. Dříve se vždy připravoval zároveň s pečením husy, kachny, krůty nebo dokonce králíka. Zužitkovaly se v něm totiž drůbky a zbytky (ořezky masa a kůže, srdce, žaludek, játra). Detail receptu »

Pórková polévka s batáty a klobásou

Další jednoduchá polévka z pár surovin, která je hotová za pár minut a přitom krásně zasytí a zahřeje. A to je v tomhle předvánočním čase opravdu potřeba :-) Detail receptu »

Rychlé kokosky

Obyčejně se kokosky připravují ze sněhu z bílků. Tenhle recept ale používá celá vejce a je opravdu hodně jednoduchý. Hotovo budete mít do hodinky a kokosky jsou navíc hned měkké, takže se do nich rovnou můžete pustit :-) Detail receptu »

0
Váš košík je prázdný!

Vypadá to, že jste si do košíku ještě žádné zboží nepřidali. Není to škoda?

Podívat se na produtky