19 března, 2017
To chápu 😀
13 června, 2017
Vyzkoušeno a je to mňamka. Jen jsem místo medu, který mi v tu chvíli scházel použila zralý banán a taky to šlo 🙂
13 června, 2017
Banán je dobrá volba 🙂 Jen už možná malinko ovlivní výslednou chuť zmrzliny.
2 července, 2017
Dnes vyrobena – čistě teoreticky – k manželovým narozeninám. No, se uvidí, kdo se bude nakonec olizovat… Už jen příprava byla veeelmi chutná Ještěže mám v záloze i jiné dobrůtky.
2 července, 2017
Krásný narozeninový dárek 🙂 Ať chutná!
20 února, 2018
Výborný recept. Dlouho jsem chtěl dělat vlastní zmrzlinu, s tímto receptem se to konečně podařilo. Zmrzliny bez chemikálií se špatně shánějí a jsou drahý (vanička v Globusu za 2 kila!).
Pár poznámek:
– děti ji nesnáší, my dospělí ji milujem – jsou zvláštní, sytý, neškrabe po nich v krku.
– recept jsem zjednodušil, v podstatě všechny ingredience namíchám naráz a pak vařím.
– nepražím, pražení je výborný, ale pražený sezam pak chutná de facto jako káva, neříkám, že to je na škodu, i tahle zmrzka mi chutnala, ale říkal jsem o ní, že je “kávová”.
– stejně jsem připravil i konopnou zmrzlinu. V DM jsem koupil pytlík konopných zrnek a opět rozmixoval 50g.
– také připravuju borůvkovou – v Lidlu koupím dvě krabičky borůvek – celkem 250g, rozvařím skoro dosucha (povidla) a pak rozmixuju v mlíku a žloutcích a medu.
– manželka je alergická na mlíko, postupně jsem přešel na kokosové. Ale nešlo to tak jak se smetanou.
– po pokusech omylech jsem pochopil, že problém kokosovýho mlíka je, že je to míchanice vody a kokosu a ta voda se rozpouští a mrzne jinak. Při odstátí zmrzliny z ní začne pouštět voda, která je bez chuti. Kvůli vodě měla zmrzka často vodovou příchuť.
– osvědčilo se mi kokosový mlíko Alnatura, protože v konzervě je kokosový tuk nespojený s vodou (a taky tam nejsou různých zhušťovadla apod). Odeberu kokos lžicí do zmrzliny, vodu vypiju.
– taková zmrzlina je pak hutná, při odstátí při pokojová teplotě měkne, ale neteče.
21 února, 2018
Luďku, děkuju za pochvalu receptu a podrobný komentář. Osobně používám kokosové mléko AroyD a vámi popisované oddělování vody jsem nezaznamenala. Mám radost, že chutná.
16 ledna, 2019
Výborný recept! Zmrzlina je super i se žlutým sezamem, je to prakticky to samé. Nemohu med, tak jsem jej nahradila třtinovým cukrem rozpuštěným v malém množství teplého mléka.
17 ledna, 2019
Díky za sdílení tipů na obměnu 🙂 Mám radost, že chutnalo <3
Terka
19 března, 2017
Jak já se těším, až skončím své whole 30… 🙂