🚚 Dopravci slibují doručení do 🎄Vánoc u objednávek dokončených do 20.12., 📦 Česká pošta do 16.12.
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Stravovací styl: Bez masa

Počet receptů: 176

Rajčatový džem

Džemy a marmelády nebyly nikdy mou úplně nejoblíbenější surovinou. Představa rohlíku s máslem a vrstvou rozvařeného ovoce mě nikdy moc nelákala. Ale třeba takové brusinky ke svíčkové nebo k chuťově výrazným sýrům, to je jiná! To můžu ❤️ Pokud to máte podobně a nebo se prostě jen nebojíte na první pohled trošku netradičních chutí, vyzkoušejte tenhle božský rajčatový džem s vanilkou :-) Detail receptu »

Pikantní kvašená ředkev (Kkakdugi, 깍두기)

Víte, jaké slovo se v Koreji používá pro nasazení úsměvu při focení? Kimči :-) I když si pod tímto názvem většinou lidi představí pikantní kvašené pekingské zelí, druhů kimči (김치, kimchi, gimchi) existuje mnohem více. Na podzim roku 2019 jsem měla to obrovské štěstí a možnost ochutnat přímo v korejském Soulu na festivalu kimchi různé varianty téhle kvašené národní pochoutky. Kromě klasiky mi asi nejvíc chutnala právě verze s ředkví. I když i ostatní byly skvělé! ❤️ Detail receptu »

Nugátové a čokoládové košíčky

Nejsem úplně milovník sladkého. Než nějaký dezert, raději si dám kus masa nebo talíř pořádně husté polévky. Ale jednou za čas přijde chuť si osladit život i na mě :-) A tyhle nugátové a čokoládové košíčky ji plně uspokojily ❤️ Vyzkoušejte a dejte vědět, jestli to fungovalo i na vás :-) Detail receptu »

Ricottová roláda se sušenými rajčaty

Roláda vypadá vždy velmi efektně. Při její přípravě se můžete v kuchyni vyloženě vyřádit - hrát si s barevnými kombinacemi, chutěmi a použitými surovinami. Nemluvě o tom, že může být jak sladká, tak i slaná. Třeba jako tahle, připravená z ricotty a sušených rajčat. Na konci receptu (včetně video postupu) ale najdete spoustu dalších tipů. Tak nakoukněte a ať chutná! ❤️ Detail receptu »

Dýňová polévka se zakysanou smetanou

I když na stránkách už jeden recept na dýňovou polévku mám, tenhle je trošku jiný. Použitými surovinami se více blíží české kuchyni, proto bude chutnat i těm, kteří až tak neholdují exotickým chutím. O ochucení se postará rozmarýn a o zjemnění polévky zakysaná smetana. Obě suroviny skvěle doplňují sladkost dýně. Detail receptu »

Polévka ze zelených fazolek se ztraceným vejcem

Když jsem byla malá, fazolové lusky u mě patřily do skupiny nenáviděné zeleniny. Vždycky chudinky skončily na okraji talíře, ve společnosti podobně nemilovaných kapustiček :-D Ale na obranu obou těchto druhů zeleniny - nikdy jsem je neochutnala jinak než jako cosi rozvařeného šedozeleného vysypaného do polévky ze sáčku s mraženou zeleninou. Dneska obě miluju a věřím, že kdybych jako dítě ochutnala třeba tuhle polévku, nikdy by se u mě na blacklist nedostaly :-D Detail receptu »

Voňavá kuchařka plná receptů, které na webu nenajdete

656 stran přirozeně bezlepkových receptů s nízkým obsahem sacharidů. Vařte z čerstvé zeleniny, masa a vajec, bez lepku, zpracovaných polotovarů a přidaného cukru. 146 skvělých receptů, které jinde nenajdete

Smetanová zmrzlina v ořechových košíčkách

Nejjednodušší způsob jak si rychle připravit domácí zmrzlinu je vzít zmrzlé ovoce a to rozmixovat třeba s jogurtem, kokosovým mlékem a nebo i jen pár kapkami ovocného čaje. Jak ale podobně snadno udělat zmrzlinu vanilkovou, čokoládovou, kávovou, ořechovou či dokonce mrkvovou? A k ní ještě ořechové košíčky pro podávání? Tipy jak na to najdete právě tady :-) Detail receptu »

Omáčky Mojo Rojo a Mojo Verde

Španělské studené paprikové omáčky Mojo Rojo a Mojo Verde jsou skvělou variantou dipu nejen k pečeným bramborám a zelenině, ale také grilovanému masu, rybám či krevetám. Můžete je i mírně ohřát a podávat třeba s cuketovými nudlemi či grusetkami. Na jejich přípravu budete potřebovat jen pár surovin a vykouzlíte je doslova za pár minut. Určitě vyzkoušejte :-) Detail receptu »

Květákový hummus

Musím přiznat, že hummusu jsem se dlouho vyhýbala. Ten název ve mně nevzbuzoval zrovna důvěru :-D Nicméně po prvním ochutnání to byla láska na celý život ❤️ Kombinace našlehané hebké cizrny a tahini je dokonalá. Jak ale na tuhle dobrotu bez použití luštěnin? Samozřejmě že výsledek není stejný jako u originálního receptu, ale i tahle varianta z květáku je skvělá a poslouží jako zajímavý dip. Detail receptu »

Nakládaný hermelín

Máte rádi naložený hermelín? Nebo spíš patříte do skupiny, která ho úplně nemusí? V naší rodině tahle pochoutka rozhodně patří k těm oblíbeným a já ji často pro někoho dělám i jako jedlý dárek. Příprava je velmi jednoduchá. Jediným problémem je delší doba potřebná pro správné rozležení. Což je pro mě jako Berana, který neumí čekat, občas pěkný oříšek :-D Detail receptu »

Zapečený chléb se sýrem a rajčatovou salsou

Tento recept byl před několika lety hooooodně oblíbený. Pamatuji si, jak jsme si ho dávali vždy na grilovačce, když jsme čekali, než bude hotové maso. Nedávno jsem si na tenhle zapečený chléb se sýrem vzpomněla a dostala na něj chuť :-) No kdo by nemiloval krásně roztavený sýr a chleba ochucený bylinkami a česnekem a k tomu voňavou rajčatovou salsu. Lahoda ❤️ Detail receptu »

Nejvíce mých receptů najdete v mobilní aplikaci PaleoSnadno

Více než 600 zdravých a chutných receptů na jednom místě. Aplikace plná funkcí, se kterými bude vaření hračka. Přepočet surovin na počet porcí, detailní vyhledávání v receptech, nákupní seznam, alergeny, nutriční hodnoty, video postup u vybraných receptů nebo ukládání receptů do oblíbených.

Topinková hermelínová pomazánka

Klasickou hermelínovou pomazánku zná úplně každý. Ale co vyzkoušet něco trošku jiného? Pokud máte rádi pikantní jídla a sháníte recept na nějakou zajímavou topinkovou pomazánku, tenhle recept je pro vás jak dělaný :-) Hotovo budete mít za pár minut, vystačíte s pár základními surovinami a věřím, že si i skvěle pochutnáte ❤️ Detail receptu »

Cappuccino Panna Cotta

Panna cotta je klasický italský nepečený dezert, tradičně připravovaný ze smetany, vanilky a želatiny. Jeho příprava je velmi jednoduchá. Jen musíte pár hodin vydržet, než ztuhne. Jiné kouzlo v tom není :-) Protože ale vím, že hodně lidí se použití želatiny tak trošku bojí, připravila jsem pro vás video návod, jak si tento lahodný dezert udělat doma. Detail receptu »

Pečené houby s dýňovou kaší

Určitě to znáte sami - i když je maso častou položkou ve vašem jídelníčku a nijak se mu cíleně nevyhýbáte, ne vždy je na něj chuť. Pro tyhle situace je fajn mít v záloze pár receptů, kde maso nepotřebujete, protože hlavní roli hrají úplně jiné suroviny. Jako třeba tady houby. Po upečení spolu s balzamikovým octem se z nich stane skvělý doplněk k nasládlé dýňové kaši. Detail receptu »

Lněné krekry s parmazánem

Po změně stravy pečivo prakticky téměř nejím. Nějak se mi samo vytratilo z jídelníčku. Ale občas, když přijde chuť na něco křupavého, na co se dá namazat pomazánka nebo třeba tatarák, připravím si tyhle jednoduché lněné krekry s parmazánem. Sice se nepečou pár minut, ale příprava je velmi jednoduchá. Tak je určitě vyzkoušejte a dejte vědět, jak chutnalo ❤️ Detail receptu »

Kešu koláčky se smetanovou náplní

Recept na tyhle kešu koláčky s voňavou smetanovou náplní vznikl už poměrně dávno. Než jsem ale stihla zpracovat video postup, přišly Vánoce. A ony se docela jako vánoční cukroví hodí :-) Vím, není to klasika, ale i tak věřím, že si pochutnáte ❤️ Detail receptu »

Hubnoucí diář MÉ NOVÉ JÁ

Během 3 měsíců, krok za krokem, týden po týdnu vás tento notes povede na cestě za novým já. Rozhodli jste se ke změně? Skvělé! Tento unikátní osobní diář vám v tom pomůže a provede vás po dobu 12 týdnů celou změnou.

Mrkvové řezy se skořicovým krémem

Kdo by neznal (a nemiloval) mrkvový dort. Kombinace nasládlé mrkve a ořechů je totiž naprosto úžasná a spolu se skořicí dokáže navodit tu nejhezčí podzimní či zimní atmosféru. Pokud se vám ale nechce "činčat" s dortem, připravte tyto jednoduché řezy, které chutnají stejně skvěle ❤️ Detail receptu »

Dýňová kešu bábovka se skořicí

Už jsem to psala v minulém receptu na dýňový salát a teď se budu opakovat - ale já dýni vážně miluju. Málokterá surovina je tak neuvěřitelně variabilní. Sluší jí to nejen ve slaných receptech, ale i v těch sladkých. Jako třeba v téhle kešu bábovce, vonící po skořici a hřebíčku. Recept sice vznikl na konci léta, ale úplně se s tímhle dezertem vidím zachumlaná do deky, po ruce s šálkem dobré kávy a v televizi puštěné staré klasické pohádky :-) Detail receptu »

Dýňový salát s bylinkami

Ještě před pár lety mi dýně připadala jako naprosto nudná surovina, ze které se dá udělat maximálně tak krémová polévka. Dneska se jí nemůžu nabažit a vždy se hrozně moc těším na její sezónu, až bude k dostání téměř všude. Pak přijde na řadu nejen ta zmiňovaná polévka, ale také třeba dezerty a různé přílohy. Od pečených kousků, přes "rýži" a pyré, až po různé přílohové saláty, jako je tenhle. Detail receptu »

Omáčka Romesco

Různé omáčky a dipy dokážou obyčejnou pečenou zeleninu nebo maso pozvednout na úplně jinou úroveň. A vážně to nemusí být jen tatarka nebo kečup :-) Zkuste si třeba připravit tuhle úžasnou španělskou omáčku z pečených paprik, rajčat a pražených mandlí. Skvěle chutná, vydrží v lednici až několik týdnů a lze jí použít nejen za studena jako dip, ale klidně také teplou jako omáčku k cuketovým těstovinám nebo grusetkám. Samá pozitiva, nemyslíte? :-) Detail receptu »

Chřestová polévka s parmazánovými krekry

Chřest patří mezi typické jarní sezónní suroviny. Hodně lidí se ho zbytečně bojí nebo ho připravuje stále stejným způsobem, takže se brzy přejí. Blanšírovaný, vařený či pečený chřest s holandskou omáčkou, nebo obalený v plátcích sušené šunky je skvělý, o tom žádná :-) Ale zkuste si ho jednou připravit třeba jako sytou krémovou polévku, doplněnou o křupavé parmazánové krekry. Věřím, že si pochutnáte. Detail receptu »

0