Nová e-kuchařka: 30 Low carb receptů na snídaně, obědy i večeře. Zdarma ke stažení 🆓 STÁHNOUT ZDARMA
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Stravovací styl: Bez masa

Počet receptů: 169

Polévka ze zelených fazolek se ztraceným vejcem

Když jsem byla malá, fazolové lusky u mě patřily do skupiny nenáviděné zeleniny. Vždycky chudinky skončily na okraji talíře, ve společnosti podobně nemilovaných kapustiček :-D Ale na obranu obou těchto druhů zeleniny - nikdy jsem je neochutnala jinak než jako cosi rozvařeného šedozeleného vysypaného do polévky ze sáčku s mraženou zeleninou. Dneska obě miluju a věřím, že kdybych jako dítě ochutnala třeba tuhle polévku, nikdy by se u mě na blacklist nedostaly :-D Detail receptu »

Smetanová zmrzlina v ořechových košíčkách

Nejjednodušší způsob jak si rychle připravit domácí zmrzlinu je vzít zmrzlé ovoce a to rozmixovat třeba s jogurtem, kokosovým mlékem a nebo i jen pár kapkami ovocného čaje. Jak ale podobně snadno udělat zmrzlinu vanilkovou, čokoládovou, kávovou, ořechovou či dokonce mrkvovou? A k ní ještě ořechové košíčky pro podávání? Tipy jak na to najdete právě tady :-) Detail receptu »

Omáčky Mojo Rojo a Mojo Verde

Španělské studené paprikové omáčky Mojo Rojo a Mojo Verde jsou skvělou variantou dipu nejen k pečeným bramborám a zelenině, ale také grilovanému masu, rybám či krevetám. Můžete je i mírně ohřát a podávat třeba s cuketovými nudlemi či grusetkami. Na jejich přípravu budete potřebovat jen pár surovin a vykouzlíte je doslova za pár minut. Určitě vyzkoušejte :-) Detail receptu »

Květákový hummus

Musím přiznat, že hummusu jsem se dlouho vyhýbala. Ten název ve mně nevzbuzoval zrovna důvěru :-D Nicméně po prvním ochutnání to byla láska na celý život ❤️ Kombinace našlehané hebké cizrny a tahini je dokonalá. Jak ale na tuhle dobrotu bez použití luštěnin? Samozřejmě že výsledek není stejný jako u originálního receptu, ale i tahle varianta z květáku je skvělá a poslouží jako zajímavý dip. Detail receptu »

Nakládaný hermelín

Máte rádi naložený hermelín? Nebo spíš patříte do skupiny, která ho úplně nemusí? V naší rodině tahle pochoutka rozhodně patří k těm oblíbeným a já ji často pro někoho dělám i jako jedlý dárek. Příprava je velmi jednoduchá. Jediným problémem je delší doba potřebná pro správné rozležení. Což je pro mě jako Berana, který neumí čekat, občas pěkný oříšek :-D Detail receptu »

Zapečený chléb se sýrem a rajčatovou salsou

Tento recept byl před několika lety hooooodně oblíbený. Pamatuji si, jak jsme si ho dávali vždy na grilovačce, když jsme čekali, než bude hotové maso. Nedávno jsem si na tenhle zapečený chléb se sýrem vzpomněla a dostala na něj chuť :-) No kdo by nemiloval krásně roztavený sýr a chleba ochucený bylinkami a česnekem a k tomu voňavou rajčatovou salsu. Lahoda ❤️ Detail receptu »

Voňavá kuchařka plná receptů, které na webu nenajdete

656 stran přirozeně bezlepkových receptů s nízkým obsahem sacharidů. Vařte z čerstvé zeleniny, masa a vajec, bez lepku, zpracovaných polotovarů a přidaného cukru. 146 skvělých receptů, které jinde nenajdete

Topinková hermelínová pomazánka

Klasickou hermelínovou pomazánku zná úplně každý. Ale co vyzkoušet něco trošku jiného? Pokud máte rádi pikantní jídla a sháníte recept na nějakou zajímavou topinkovou pomazánku, tenhle recept je pro vás jak dělaný :-) Hotovo budete mít za pár minut, vystačíte s pár základními surovinami a věřím, že si i skvěle pochutnáte ❤️ Detail receptu »

Cappuccino Panna Cotta

Panna cotta je klasický italský nepečený dezert, tradičně připravovaný ze smetany, vanilky a želatiny. Jeho příprava je velmi jednoduchá. Jen musíte pár hodin vydržet, než ztuhne. Jiné kouzlo v tom není :-) Protože ale vím, že hodně lidí se použití želatiny tak trošku bojí, připravila jsem pro vás video návod, jak si tento lahodný dezert udělat doma. Detail receptu »

Pečené houby s dýňovou kaší

Určitě to znáte sami - i když je maso častou položkou ve vašem jídelníčku a nijak se mu cíleně nevyhýbáte, ne vždy je na něj chuť. Pro tyhle situace je fajn mít v záloze pár receptů, kde maso nepotřebujete, protože hlavní roli hrají úplně jiné suroviny. Jako třeba tady houby. Po upečení spolu s balzamikovým octem se z nich stane skvělý doplněk k nasládlé dýňové kaši. Detail receptu »

Lněné krekry s parmazánem

Po změně stravy pečivo prakticky téměř nejím. Nějak se mi samo vytratilo z jídelníčku. Ale občas, když přijde chuť na něco křupavého, na co se dá namazat pomazánka nebo třeba tatarák, připravím si tyhle jednoduché lněné krekry s parmazánem. Sice se nepečou pár minut, ale příprava je velmi jednoduchá. Tak je určitě vyzkoušejte a dejte vědět, jak chutnalo ❤️ Detail receptu »

Kešu koláčky se smetanovou náplní

Recept na tyhle kešu koláčky s voňavou smetanovou náplní vznikl už poměrně dávno. Než jsem ale stihla zpracovat video postup, přišly Vánoce. A ony se docela jako vánoční cukroví hodí :-) Vím, není to klasika, ale i tak věřím, že si pochutnáte ❤️ Detail receptu »

Nejvíce mých receptů najdete v mobilní aplikaci PaleoSnadno

Více než 600 zdravých a chutných receptů na jednom místě. Aplikace plná funkcí, se kterými bude vaření hračka. Přepočet surovin na počet porcí, detailní vyhledávání v receptech, nákupní seznam, alergeny, nutriční hodnoty, video postup u vybraných receptů nebo ukládání receptů do oblíbených.

Mrkvové řezy se skořicovým krémem

Kdo by neznal (a nemiloval) mrkvový dort. Kombinace nasládlé mrkve a ořechů je totiž naprosto úžasná a spolu se skořicí dokáže navodit tu nejhezčí podzimní či zimní atmosféru. Pokud se vám ale nechce "činčat" s dortem, připravte tyto jednoduché řezy, které chutnají stejně skvěle ❤️ Detail receptu »

Dýňová kešu bábovka se skořicí

Už jsem to psala v minulém receptu na dýňový salát a teď se budu opakovat - ale já dýni vážně miluju. Málokterá surovina je tak neuvěřitelně variabilní. Sluší jí to nejen ve slaných receptech, ale i v těch sladkých. Jako třeba v téhle kešu bábovce, vonící po skořici a hřebíčku. Recept sice vznikl na konci léta, ale úplně se s tímhle dezertem vidím zachumlaná do deky, po ruce s šálkem dobré kávy a v televizi puštěné staré klasické pohádky :-) Detail receptu »

Dýňový salát s bylinkami

Ještě před pár lety mi dýně připadala jako naprosto nudná surovina, ze které se dá udělat maximálně tak krémová polévka. Dneska se jí nemůžu nabažit a vždy se hrozně moc těším na její sezónu, až bude k dostání téměř všude. Pak přijde na řadu nejen ta zmiňovaná polévka, ale také třeba dezerty a různé přílohy. Od pečených kousků, přes "rýži" a pyré, až po různé přílohové saláty, jako je tenhle. Detail receptu »

Omáčka Romesco

Různé omáčky a dipy dokážou obyčejnou pečenou zeleninu nebo maso pozvednout na úplně jinou úroveň. A vážně to nemusí být jen tatarka nebo kečup :-) Zkuste si třeba připravit tuhle úžasnou španělskou omáčku z pečených paprik, rajčat a pražených mandlí. Skvěle chutná, vydrží v lednici až několik týdnů a lze jí použít nejen za studena jako dip, ale klidně také teplou jako omáčku k cuketovým těstovinám nebo grusetkám. Samá pozitiva, nemyslíte? :-) Detail receptu »

Chřestová polévka s parmazánovými krekry

Chřest patří mezi typické jarní sezónní suroviny. Hodně lidí se ho zbytečně bojí nebo ho připravuje stále stejným způsobem, takže se brzy přejí. Blanšírovaný, vařený či pečený chřest s holandskou omáčkou, nebo obalený v plátcích sušené šunky je skvělý, o tom žádná :-) Ale zkuste si ho jednou připravit třeba jako sytou krémovou polévku, doplněnou o křupavé parmazánové krekry. Věřím, že si pochutnáte. Detail receptu »

Hubnoucí diář MÉ NOVÉ JÁ

Během 3 měsíců, krok za krokem, týden po týdnu vás tento notes povede na cestě za novým já. Rozhodli jste se ke změně? Skvělé! Tento unikátní osobní diář vám v tom pomůže a provede vás po dobu 12 týdnů celou změnou.

Jogurtová panna cotta

Také někdy kupujete velké balení jogurtu a občas se vám stane, že už nevíte co s ním? Zkuste si připravit tuto lahodnou panna cottu. Ta se sice tradičně dělá pouze ze smetany, použití jogurtu ale funguje naprosto skvěle. V kombinaci s ovocným džemem je nakyslá chuť jogurtu přímo famózní <3 Detail receptu »

Kurkumové Calimero

Pokud jste někdy byli v Itálii na horách, určitě znáte Bombardino (horký likérový nápoj bez kávy) nebo Calimero (s kávou). Já se těmito typickými alpskými drinky pro zahřátí inspirovala a zkusila připravit jejich domácí variantu, se špetkou kurkumy pro výraznou barvu. Ochutnáte se mnou? Detail receptu »

Dýňová smetanová „rýže“ se skořicí

Já moc na dezerty nejsem a nikdy jsem nebyla. Ale na čem jsem dřív občas ujížděla, byla mléčná rýže :-) Proto jsem ji zkusila udělat po "našem". A musím říct, že to vyšlo víc než dobře! Falešná skromnost stranou, že jo :-D Detail receptu »

Lněné tousty

Jakkoliv se u mě po změně stravy pečivo vytratilo z běžného jídelníčku, občas prostě přijde chvíle, kdy si chcete na něco křupavého namazat pomazánku nebo třeba tatarák. Jasně, jde to i na zeleninu a často tak i řeším. Ale jednou za čas si připravím i tyhle toustíky z lnu a kokosové mouky, ochutím je podle aktuální potřeby a jednoduše si je užiju :-) Detail receptu »

Kakaové lívance

Tohle rozhodně není recept na každý den. Ale je tak dobrý, že by bylo škoda ho tu nezmínit. Proto, až budete mít víc času na přípravu velké snídaně a chuť hořko-sladce zhřešit, udělejte si tyhle kakaové lívanečky, doplňte je tučnou zakysanou smetanou a oblíbeným ovocem. No a pak? Pak už jen slastně vychutnávejte :-) Detail receptu »

0