Paleo recepty » Paleo snadno
Chutné recepty pro zdraví
Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Stravovací styl: Paleo

Čokoládová pěna

Jestli máte jen trošku rádi čokoládu, tenhle recept si zamilujete. Hebká, nadýchaná, hořko-sladká, jemňoučká pěna, která se přímo rozplývá na jazyku. Co víc si přát? Má to jedinou vadu - musíte pocvičit svou trpělivost a hezky pár hodin počkat, než se dezert vychladí a čokoláda mírně ztuhne.

Žluté kuřecí curry

Thajské curry je skvělá varianta, jak rychle připravit výborné jídlo a navíc téměř bez práce. Základem je kokosové mléko, které pokrmu dodá jemnost, mírně nasládlou exotickou chuť a zároveň sníží palčivost curry pasty. Vše podtrhne kyselost limetky, která celý pokrm krásně osvěží. Zkrátka zlatá trojkombinace - sladké, kyselé a pálivé ;-)

Domácí nutella

Nebudu vám mazat med kolem pusy (teda nutellu), tohle není zrovna recept, který bych doporučovala pravidelně zařazovat do jídelníčku. Většina lidí u některých jídel neumí jen tak olíznout lžičku a už si nedat další. A tohle je přesně jeden z nich. Takže O-P-A-T-R-N-Ě! Je to extra jedlé, dobré, voňavé. Zkrátka až moc mňam :-)

Dutch Baby – pečená palačinka

Znáte tuhle německou pečenou palačinku? Vím, podle názvu to na německý recept nevypadá, ale slovem "dutch" byli označováni němečtí přistěhovalci v USA začátkem 20. století. A právě jim vděčíme za tuhle dobrotu. Její příprava je velmi jednoduchá, navíc si ji můžete udělat v mnoha verzích, takže se vám jen tak nepřejí.

Černá sezamová / maková zmrzlina

V jedné japonské restauraci jsem ochutnala černou zmrzlinu, která mě absolutně nadchla. Hned na místě jsem zjišťovala detaily a po pár dnech si ji zkusila připravit i doma. Tradiční japonská zmrzlina se připravuje z opraženého černého sezamu. Já vyzkoušela i variantu s mákem či kokosovým mlékem. Všechno funguje dokonale!

Italské chlebové tyčinky Grissini

Nebudeme si nic nalhávat. I když jste vyřadili klasické pečivo ze svého jídelníčku a téměř vám nechybí (někomu méně, někomu více), chuť na něco hezky křupavého máme občas všichni. Zkuste si proto v takových chvílích připravit tyhle úžasně voňavé italské tyčinky.

Batátová polévka s chilli ořechy

Většinou vařím bez receptů, tak nějak intuitivně. Proto, pokud si postup nepoznamenám, už většinou nikdy neuvařím stejné jídlo stejným způsobem. A to je občas vážně škoda. I proto jsem začala psát tyhle stránky. Abych mohla sama k sobě občas nakouknout a nechat se receptem vést bez improvizace.

Batátové růžičky

Tip na zajímavou přílohu nebo klidně i samostatné jídlo - stačí si chvíli trošku hrát a z nakrájených plátků batátů vytvořit efektní růžičky, které nadchnou vaše hosty. Je to vlastně slaná obdoba hodně oblíbených růžiček jablečných, kde je jablko nahrazeno batáty a plátky těsta prosciuttem. Věřím, že vám tahle netradiční varianta bude chutnat ještě víc.

Hlívové škvarky

Milujete škvarky? Tak tenhle recept je přímo pro vás! Nebo naopak - všichni básní o škvarkách a vy jim nemůžete přijít na chuť? Pak vyzkoušejte ty z hlívy. Hodí se jako zajímavý snack, nebo úžasně chuťově doplní různá jídla - od vařených batátů, přes květákovou rýži či pyré, až po míchaná vejce.

Bílá kapustová polévka

Kapusta nepatří zrovna mezi nejoblíbenější zeleninu. A to je taková škoda! Když se totiž dobře připraví, je chuťově naprosto jedinečná. Navíc se jedná o surovinu, kterou seženete levně i během zimního období, kdy se cena ostatních druhů dovážené zeleniny šplhá do závratných výšek.

Top
Mautic is open source marketing automation