Z každé objednávky posílám 50Kč na pomoc seniorům 🚑. Pomožte i vy!
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Stravovací styl: Paleo

Počet receptů: 281

Asijská bůčková roláda

Když jsem nedávno na Instagramu dělala anketu s otázkou "Máte rádi bůček?", výsledky mě docela překvapily. Téměř jedna třetina odpověděla, že ho nenávidí. Do jaké skupiny patříte vy? Milujete, nebo nenávidíte? :-) Jasně, bůček není zrovna surovina, kterou by měl mít člověk denně v jídelníčku. Ale když je dobře připravený, krásně měkoučký, že se přímo rozplývá na jazyku, je to lahoda ❤️ Detail receptu »

Polévka se zelím a dýní

Jakmile se venku ochladí, hned dostanu chuť na talíř horké husté polévky. Klidně i jako hlavní chod. Takové té, které se u nás doma říká "pro těhotné a kojící matky". Ve které stojí lžíce :-) A tohle je přesně taková polévka. Hustá, se silnou chutí díky vývaru z kostí, plná měkoučkého masa a hromady zeleniny. Cítíte, jak voní? ❤️ Detail receptu »

Dýňová kešu bábovka se skořicí

Už jsem to psala v minulém receptu na dýňový salát a teď se budu opakovat - ale já dýni vážně miluju. Málokterá surovina je tak neuvěřitelně variabilní. Sluší jí to nejen ve slaných receptech, ale i v těch sladkých. Jako třeba v téhle kešu bábovce, vonící po skořici a hřebíčku. Recept sice vznikl na konci léta, ale úplně se s tímhle dezertem vidím zachumlaná do deky, po ruce s šálkem dobré kávy a v televizi puštěné staré klasické pohádky :-) Detail receptu »

Dýňový salát s bylinkami

Ještě před pár lety mi dýně připadala jako naprosto nudná surovina, ze které se dá udělat maximálně tak krémová polévka. Dneska se jí nemůžu nabažit a vždy se hrozně moc těším na její sezónu, až bude k dostání téměř všude. Pak přijde na řadu nejen ta zmiňovaná polévka, ale také třeba dezerty a různé přílohy. Od pečených kousků, přes "rýži" a pyré, až po různé přílohové saláty, jako je tenhle. Detail receptu »

Omáčka Romesco

Různé omáčky a dipy dokážou obyčejnou pečenou zeleninu nebo maso pozvednout na úplně jinou úroveň. A vážně to nemusí být jen tatarka nebo kečup :-) Zkuste si třeba připravit tuhle úžasnou španělskou omáčku z pečených paprik, rajčat a pražených mandlí. Skvěle chutná, vydrží v lednici až několik týdnů a lze jí použít nejen za studena jako dip, ale klidně také teplou jako omáčku k cuketovým těstovinám nebo grusetkám. Samá pozitiva, nemyslíte? :-) Detail receptu »

Cuketový salát se sušenými rajčaty a šunkou

Koukám, že v poslední době tu mám jeden cuketový recept za druhým. Čemu se ale také divit! Je plná sezóna cuket a nápadů, jak je zpracovat, není nikdy dost. Napadá vás klasikova otázka "Kam s ní?" Věřím, že až vyzkoušíte tenhle super jednoduchý salát, budete ještě litovat, že cuket nemáte doma víc. Detail receptu »

Voňavá kuchařka plná receptů, které na webu nenajdete

656 stran přirozeně bezlepkových receptů s nízkým obsahem sacharidů. Vařte z čerstvé zeleniny, masa a vajec, bez lepku, zpracovaných polotovarů a přidaného cukru. 146 skvělých receptů, které jinde nenajdete

Cuketové špagety (cudle) s tuňákem

V létě, kdy teploty teploty přesahují třicítky, se člověku nechce trávit moc času v kuchyni a volí na přípravu jednoduchá a lehce stravitelná jídla. Není ale nutné být celou dobu jen zeleninových salátech. Tyhle cuketové špagety si připravíte za pár minut, z pár surovin, které většina z nás má doma, a přesto věřím, že si ohromně pochutnáte. Stejně jako já :-) Detail receptu »

Kuře v kešu omáčce

Prsní kuřecí maso bývá poměrně suché. Když ho ale na pár hodin naložíte do jogurtu nebo kokosového mléka s troškou citrónové šťávy, udrží si i po tepelné úpravě křehkost a šťavnatost. Hebkost a příjemně nasládlá chuť kešu ořechů vše jen podtrhne. Indové zkrátka umí a byla by škoda se od nich v kuchyni občas neinspirovat :-) Detail receptu »

Mexická dýňová polévka

Klasickou dýňovou polévku se smetanou nebo kokosovým mlékem určitě znáte. Je skvělá, osobně ji mám moc ráda :-) Ale až vás popadne chuť ochutnat něco úplně jiného, zkuste tuhle dýňovku inspirovanou mexickou kuchyní. Kuře dodá vývaru pořádnou sílu a také lépe zasytí, než když je polévka jen ze zeleniny. Detail receptu »

Dušené hovězí s paprikou

Pro některé výrazy neexistuje v češtině jednoznačný překlad. Třeba takové anglické "stew" a "comfort food", které naprosto dokonale vystihují tohle jídlo. V češtině by se to asi dalo neobratně popsat jako "dušené maso v omáčce" a "jídlo na pohodu". Myslím, že až ho zkusíte, sami naprosto přesně pochopíte, že v tomhle má čeština tak trošku mezery ;-) Detail receptu »

Dýňová smetanová “rýže” se skořicí

Já moc na dezerty nejsem a nikdy jsem nebyla. Ale na čem jsem dřív občas ujížděla, byla mléčná rýže :-) Proto jsem ji zkusila udělat po "našem". A musím říct, že to vyšlo víc než dobře! Falešná skromnost stranou, že jo :-D Detail receptu »

Nejvíce mých receptů najdete v mobilní aplikaci PaleoSnadno

Bezmála 600 zdravých a chutných receptů na jdenom místě. Aplikace plná funkcí se kterými bude vaření hračka. Přepočet surovin na počet porcí, detailní vyhledávání v receptech, nákupní seznam, alergeny, nutriční hodnoty, video postup u vybraných receptů nebo ukládání receptů do oblíbených.

Lněné tousty

Jakkoliv se u mě po změně stravy pečivo vytratilo z běžného jídelníčku, občas prostě přijde chvíle, kdy si chcete na něco křupavého namazat pomazánku nebo třeba tatarák. Jasně, jde to i na zeleninu a často tak i řeším. Ale jednou za čas si připravím i tyhle toustíky z lnu a kokosové mouky, ochutím je podle aktuální potřeby a jednoduše si je užiju :-) Detail receptu »

Karbanátky se zelím a houbami

Hrát si s ochucením masových karbanátků mě ohromně baví. Existuje tolik možností a variant! Stačí přidat trošku jiné koření, nastrouhanou zeleninu, houby a hned máte na stole jídlo, u kterého se nikdy nebudete nudit. Navíc, dá se připravit ve větším množství, snadno zamrazit, chutná skvěle i studené, velmi lehce se balí s sebou na cesty. Na které jiné jídlo ještě existuje tolik superlativů? :-) Detail receptu »

Květákový pastýřský koláč

Uznávám, že tenhle recept zrovna nepatří mezi ty nejrychlejší a stejně tak by vás mohl vyděsit i počet použitých ingrediencí. Ale nenechte se zmýlit. Ve své podstatě je vlastně hrozně jednoduchý a jeho přípravu zvládne i ten, který jinak v kuchyni příliš nekraluje. A výsledek rozhodně stojí za to. Protože chuťově výrazná masovo-zeleninová směs zapečená s hebkým květákovým pyré musí prostě chutnat každému. Detail receptu »

Dýňový brownie dort

Použití zeleniny na přípravu dezertů je čím dál oblíbenější. Dodává totiž těstu příjemnou vlhkost a také zajímavou chuť. Třeba dýně je v kombinaci s hořkou čokoládou a kakaem naprosto famózní. Schválně vyzkoušejte tento brownie dort. Určitě mi dáte zapravdu. Chutná totiž i těm, kteří jinak dýni vůbec nemusí. Detail receptu »

Krkovička s kapustičkami

Růžičková kapusta nemá úplně tu nejlepší pověst. Spousta lidí si ji spojuje se vzpomínkami na rozbředlé našedlé kuličky ve vývaru, s nepříjemnou pachutí. I já osobně s touhle představou dlouho bojovala. Pokud to máte podobně jako já, zkuste ještě dát téhle skvělé zelenině novou šanci. Když se opeče dozlatova a spojí s měkounkým masem a houbami, věřím, že si ji zamilujete. Detail receptu »

Hubnoucí diář MÉ NOVÉ JÁ

Během 3 měsíců, krok za krokem, týden po týdnu vás tento notes povede na cestě za novým já. Rozhodli jste se ke změně? Skvělé! Tento unikátní osobní diář vám v tom pomůže a provede vás po dobu 12 týdnů celou změnou.

Mega rychlý chia pudink

Chia (čti čia) semínka šalvěje hispánské v posledních letech získala zpět svou bývalou slávu. Dávní Aztékové je používali jako skvělou a snadno přenosnou zásobárnu energie, nebo dokonce jako platidlo. Neuvěřitelná schopnost chia na sebe vázat tekutinu a vytvářet jemný gel se využívá v mnoha moderních receptech. Mně osobně ale v tolik známém chia pudinku vadí konzistence s kuličkami. Proto jsem ho zkusila připravit z rozmixovaných semínek a funguje to víc než skvěle. Detail receptu »

Květáková kaše

Bramborovou kaši zná naprosto každý. Představuje oblíbenou a tradiční přílohu k mnoha jídlům. Brambory ale zdaleka nejsou jedinou surovinou, ze které se dá tahle pochoutka připravit. Zkuste ji jednou uvařit třeba z květáku. Myslím, nebo spíš jsem o tom přímo přesvědčená, že si tuhle pochoutku zamilujete a stane se stálicí na vašem jídelníčku. Detail receptu »

Bounty cukroví

Kombinace kokosu a čokolády je taková klasika, která se nikdy neomrzí. Zkuste tyto dvě suroviny použít jako základ pro přípravu jednoduchého vánočního cukroví, na které nebudete potřebovat ani troubu. Jen trošku výkonnější mixér či elektrický mlýnek na kávu. A vlastní fantazii. Detail receptu »

Asijská polévka s křupavým bůčkem

Milujete asijskou kuchyni? Já rozhodně. Baví mě její barevnost, kontrast chutí i netradiční kombinace a postupy. Nejsem žádný odborník, neznám jemné nuance mezi jednotlivými národními kuchyněmi, ani úplně přesné tradiční suroviny. Ale ráda se asijskými jídly inspiruji. Detail receptu »

Burger na máslové dýni se zelným salátem

Zkoušeli jste si někdy připravit nahatý burger? Je to vlastně opečená masová placka bez tradičního pečiva, které je buď zcela vynechané nebo nahrazené plátkem vhodné zeleniny. Taková máslová dýně k podobnému použití svým tvarem vyloženě vybízí. Nemyslíte? Detail receptu »

Top
Kalendář pro rok 2020 + 2 Items
zakoupil/a: Marie HODSLAVICE před 29 minutami
 
Kalendář pro rok 2020 + 2 Items
zakoupil/a: Bára Střelice před 39 minutami
 
Voňavá kuchařka - Lucie Grusová
zakoupil/a: Jarmila Dolní Benešov před 2 hodinami
 
Kalendář pro rok 2020
zakoupil/a: Kateřina Hranice před 2 hodinami
 
Voňavá kuchařka - Lucie Grusová
zakoupil/a: Tereza Olšany u Prostějova před 2 hodinami
 
0