31 října, 2017
Dobrý den, vše je uvedené v poznámce pod čarou pod receptem 🙂
1 listopadu, 2017
Lucko, dá se místo parmezánu použít třeba Gran Moravia? Díky!
1 listopadu, 2017
Zuzko, určitě ano, dá. Ať chutná 🙂
7 listopadu, 2017
Dobrý den, mám dotaz – mohu ten květák prostě projet odšťavňovačem, abych nemusela květák nasolovat a vymačkávat? Mám docela výkoný, který odšťavní kde co. Nebo je nutné nejdřív květák nasolit a pak dát do odšťavňovače? Jde mi o to, že s odšťavňovačem by to bylo rychlejší a vodu (nenasolenou) bych mohla dále požít třeba do polévky. Děkuji za odpověď.
8 listopadu, 2017
Dobrý den, odšťavňovač nemám, takže neumím odpovědět. Ani neodhadnu, co se s květákem po odšťavnění stane. Ono to mačkání v utěrce zní strašidelně, ale je to hotové do pár vteřin 🙂
31 prosince, 2017
Dobry den Luci. Kroketky vyborne i s pazitkou a domaci majoneza dle Tveho receptu proste nikdy neomrzi :-))). Jsi proste nejlepsi!
1 ledna, 2018
Dobrý den, Luci. No já u vás doma nevařila, takže pochvala patří tobě 🙂 Mám radost, že jsem tě inspirovala receptem a že chutnalo.
21 ledna, 2018
Dobrý den, chtěla jsem zeptat, kolik gramů je porce. M8m diabetickou dceru a vše musím přepočítávat na gramy a jednotyk insulínu. Ve vašem receptu je sice, že jedna porce má 13gramů sacharidů,a le kolik váží jedna porce?
Děkuji.
22 ledna, 2018
Dobrý den, je to množství odpovídající jedné třetině připraveného jídla podle receptu (porce jsou uvedené vždy v záhlaví receptu). Porce přesně na gramy se to bráním psát, protože stačí, aby někdo jinak vymačkal květák, a už je výsledná gramáž úplně někde jinde.
26 ledna, 2018
Dobrý den, chtěla bych se jen zeptat, jestli má být ten květák uvařený nebo syrový? Děkuji za odpověď.
27 ledna, 2018
Dobrý den, syrový.
7 února, 2018
vynikajici
8 února, 2018
To moc ráda čtu 🙂
13 února, 2018
Děkuji za recept. Udělala jsem placičky, mezi které jsem po osmažení dala zapéct sýr, výborná večeře.
14 února, 2018
Super nápad! Díky za jeho sdílení. Mám radost, že chutnalo.
7 března, 2018
Krásný den Lucie, děkuji za úžasné recepty, jsou naprosto fantastické. Dnes jsem dělala krokety z brokolice a paráda.
Ještě jednou díky za inspiraci.
10 března, 2018
Krásný den, Pavlo. Mám radost, že se recepty líbí a chutná podle nich. Použití brokolice na přípravu kroketek je super nápad. Díky za jeho sdílení 🙂
10 března, 2018
Luxusní a už se těším, až vyzkouším další recepty.
10 března, 2018
Moc díky za pochvalu. Také se těším, že vyzkoušíte další recepty a doufám, že vám budou stejně chutnat jako tenhle 🙂
25 června, 2018
Právě jsem vyzkoušela k večeři, trošku jsem recept proměnila,protože jsem neměla ty “právé” ingredience – místo parmazánu gouda, také jsem měla jen husí vajíčko a pár křepelčích. Přidala jsem pažitku a jednu půlku osmazila a druhou pekla v troubě cca 30min. Chuťově je určitě lepší ta smažená verze,ale tu si dám až zítra na oběd 🙂 děkuji za recept
26 června, 2018
To já děkuju. Za komentář a sdílení varianty na obměnu receptu. Dejte vědět, jak chutnalo 🙂
12 července, 2018
Dnes jsme je měli k večeři, s králíkem a polníčkem, verzi pečenou v troubě. Moc jsme si pochutnali Chválil i manžel, kterého jsem ještě nedávno k jezení květáku musela přemlouvat Zítra to na něho zkusím s celerem v podobě krémové polévky s nivou
13 července, 2018
Pochvala patří plně kuchařce 🙂
Jsem moc zvědavá na výsledek vašeho pokusu, dejte vědět 🙂
9 srpna, 2018
Kroketky jsou úžasné,dělala jsem ke guláši. Děkuji moc za recept
9 srpna, 2018
To já moc děkuju 🙂 Za vyzkoušení receptu a za vložení komentáře. Mám velkou radost, že chutnalo.
22 září, 2018
Krásný den přeji,
mám takový zvláštní dotaz. Dělám si všelijaké zásoby a tyhle krokety by byly jedna z úžasných možností. Šlo by je zmrazit, aby neztratily chuť, popřípadě se z nich nestalo “blátíčko”? A pokud by to šlo, zmrazit již upečené nebo ještě sirové?
Předem děkuju za odpověď 🙂
23 září, 2018
Krásný den, to by mělo fungovat 🙂 Zamrazila bych je upečené a pak před podáváním ještě krátce dopekla.
14 října, 2018
Krásný den! Poradíte mi v čem květák mixujete? Nutribulet – NE, ponorák – NE. Strouhala jsem, ale dřina.
15 října, 2018
Krásný den 🙂 Osobně používám elektrický sekáček. Buď nástavec na robota (pro větší množství zeleniny), nebo nástavec na ponorný mixér (při menším množství).
Strouhání je vážně dřina!
13 února, 2019
Mě se to nepovedlo, ale snad se mi povedou příště 🙂
13 února, 2019
To mě mrzí, že se kroketky nevydařily 🙁 Co konkrétně se nepovedlo?
17 března, 2019
Díky za recept, vypadal skvěle, ale mě se to vůbec nepovedlo. Nevím jestli to bylo tím, že jsem květák rozmixoval moc najemno – vlastně na kaši ve výkonném mixéru. V utěrce jsem z něj vytlačil spoustu vody. Kroketky tvarovat šly, držely pohromadě, ale byly dost jemné. Katastrofa přišla na pánvi – použil jsem ghee, kroketky vyskládal, ale ty se při snaze o otočení rozpadaly na kaši. Tož teď roztápím troubu, zkusím zbytek upéct :-).
18 března, 2019
To mě moc mrzí, že se kroketky nepovedly 🙁 Myslím, že přílišné rozmixování mohlo být skutečně příčinou.
Pevně doufám, že upečení v troubě zafungovalo a nakonec jste si pochutnal 🙂
23 června, 2019
příprava 20 minut? to jako vážně? seru se s tím už druhou hodinu, a to mi ještě přítelkyně zapomněla sdělit, že to mám před vymačkáním nasolit
PS. Děláme trochu větší porci ze 3 květáků
24 června, 2019
Tak to chápu – ze 3 květáků to bude trvat mnohem déle než 20 minut 🙂
6 září, 2019
Tak mě se úplně rozpustily ☹️ dělala jsem je na pánvi, příště zkusím troubu
7 září, 2019
To mě moc mrzí, že kroketky nepovedly 🙁 Měla jste opravdu dobře vymačkaný květák? Bez toho to bohužel fungovat nebude.
13 července, 2021
Dobrý den, dnes jsem zkoušela tyto krokety a byly vynikající. Děkuji za recept
13 července, 2021
Dobrý den, to moc ráda čtu, že se povedly a chutnalo vám 🙂 Moc děkuji za vložení komentáře, potěšil ❤️
19 února, 2023
Asi az moc dobre mackam, ale cuketu i kvetak v uterce vymackam klidne na mene nez pulku puvodni hmotnosti a pak sem tam doplnuju vodu, protoze mi prijdou placky suche 😀 Takze bych to mela vymackavat na pulku hmotnost cca? 😀
20 února, 2023
To máte teda páru! ❤️ Ano, polovina původní hmotnosti je optimální.
Zuzka
31 října, 2017
Dobrý večer, ráda bych se zeptala, zda mohu tyto kroketky dát péct do trouby a na jakou teplotu a přibližný čas byste je pekla? Jde mi o to, že pečení v troubě by přece jen mělo být o hodně zdravější než smažení, ne? Děkuji! 🙂