Recept na zeleninové chipsy » Paleo snadno

Zeleninové chipsy

Zeleninové chipsy

    , , , , ,   , , ,

Ohodnotit recept
Zeleninové chipsy
0.0 0

Chybí vám něco k „takovému tomu domácímu chroupání“? Popadněte škrabku, nahřejte troubu, jdeme na to :-)

  • Příprava: 45 minut
  • Vaření / pečení: 45 minut
  • 45 minut

    45 minut

    1 hodina 30 minut

  • Množství: 2 porce
  • Obtížnost:
  • Autor:

💌 Chcete osobní tipy na snadné vaření, unikátní slevy a drby ze zákulisí?

Přidejte se k 40 tisícům odběratelů a nechte mi tu na sebe kontakt. Dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás to přestane zajímat, můžete se kdykoliv odhlásit.




Suroviny

2 červené řepy

2 mrkve

2 petržele

1/2 bulvy celeru

2 lžíce soli

900+ RECEPTŮ V APLIKACI

Stáhněte si ZDARMA základní verzi mé mobilní aplikace a získejte přístup ke stovkám receptů a spoustě užitečných funkcí. Vaření bude hned snadnější!

  • Příprava: 45 minut
  • Vaření / pečení: 45 minut
  • 45 minut

    45 minut

    1 hodina 30 minut

  • Množství: 2 porce

Postup

Zeleninu oloupejte a pak pomocí škrabky nakrouhejte na podlouhlé plátky.

Všechny dejte do cedníku, pečlivě prosolte 2 lžícemi soli a nechte minimálně 30 minut pustit šťávu.

Pak zeleninu propláchněte pod proudem vody a následně pečlivě vymačkejte veškerou tekutinu.

Zeleninu rozprostřete na 2-3 plechy vyložené pečícím papírem.

Nemusíte plátky rozmisťovat jeden po druhém, snažte se ale, aby se zelenina nepřekrývala nebo nezůstala příliš smotaná.

Plechy společně umístěte do trouby vyhřáté na 170°C a nechte péct cca 7 minut.

Pak zeleninu zkontrolujte, trošku promíchejte, plechy v troubě prohoďte a pečte dalších 7 minut.

Opět zeleninu promíchejte, prohoďte plechy a stáhněte teplotu na 130°C.

Pečte za časté kontroly a promíchání dalších cca 30 minut.

Časy a teploty berte pouze jako orientační. Každá trouba peče trošku jinak, tak si je uzpůsobte té vaší.

Upečené chipsy hned podávejte, poměrně rychle natáhnou vlhkost z okolí a přestanou křupat.

Můžete je trošku osolit, část slané chuti v nich ale zůstalo z přípravy.

Ze začátku vypadá, že lupínků bude hodně, ale během pečení se jejich objem hodně zmenší a hlavně strašně rychle mizí.

Tak si jich udělejte raději víc ;-)

Skvělá volba! Máte hotovo?

Zkuste mých 316 šťavnatých receptů, po kterých se bude oblizovat celá vaše rodina i přátelé 😋

Nová Svěží kuchařka a Voňavá kuchařka, díky kterým už nikdy nebudete muset řešit, co zdravého a chutného zase uvařit.

Prolistovat kuchařky

00:00

Líbí se vám recept? Chutnalo vám?
Dejte mi vědět v komentáři ❤️ a pomozte mi ho šířit dál 🙏🏻

odkaz pak stačí vložit do textu e-mailu, komentáře na FB atd.
Facebook Pinterest Twitter Instagram E-mail

0 Recenzí / komentářů

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

0
Váš košík je prázdný!

Vypadá to, že jste si do košíku ještě žádné zboží nepřidali. Není to škoda?

Podívat se na produtky