Bez vajec recepty » Paleo snadno
Chutné recepty pro zdraví
Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Stravovací styl: Bez vajec

Lososovo-cuketové pečené nugety

Když o něčem, co obsahuje cuketu, moje dcera prohlásí, že je to "jako fakt dobrý", beru to jako mega úspěch. Takže by bylo škoda se o takový recept s vámi nepodělit. Proto, až vás začne nudit losos jen tak pečený v troubě či připravený na pánvi, vyzkoušejte tyhle měkoučké nugetky.

Domácí Lučina

Mnohá kupovaná oblíbená jídla či suroviny si můžete velmi snadno připravit doma sami. U některých vás jednoduchost přípravy překvapí natolik, že si budete říkat, proč jste to tak nedělali už dřív a kupovali zbytečně drahé výrobky. Navíc si je můžete ochutit tak, jak máte rádi. Jedním z takových příkladů je i domácí smetanový sýr na způsob Lučiny.

Čokoládová panna cotta

Panna cotta (čtěte pana kota) je klasický italský chlazený dezert, jehož název v překladu znamená vařená smetana. V tradiční verzi se připravuje ze smetany, mléka, vanilky a želatiny. Existují ale i různé další varianty - od ovocných (svařené a rozmixované ovoce se přidá do smetany) po kávové či čokoládové.

Cuketové rollatini

Rollatini se běžně připravují ze silnějších plátků lilku, které se předem upečou, aby byly dostatečně měkké. Přeci jen, lilek je tvrdohlavý a trvá mu to o něco déle, než zvláční. Tento klasický italský recept jsem si drze půjčila a upravila ho do verze s cuketou.

Panenka v krémových žampiónech

Vepřová panenka je úžasně šťavnaté a chuťově výborné maso. Pokud teda víte, jak na ní ;-) Ideální je ji zprudka orestovat na pánvi a pak dopéct v troubě. Zkaramelizovaný povrch udrží v mase veškerou šťávu a každé sousto vás pak vynese na vrchol blaha. Pokud ho navíc doplníte krémovou omáčkou se žampióny, úspěch je zaručen.

Žluté kuřecí curry

Thajské curry je skvělá varianta, jak rychle připravit výborné jídlo a navíc téměř bez práce. Základem je kokosové mléko, které pokrmu dodá jemnost, mírně nasládlou exotickou chuť a zároveň sníží palčivost curry pasty. Vše podtrhne kyselost limetky, která celý pokrm krásně osvěží. Zkrátka zlatá trojkombinace - sladké, kyselé a pálivé ;-)

Domácí nutella

Nebudu vám mazat med kolem pusy (teda nutellu), tohle není zrovna recept, který bych doporučovala pravidelně zařazovat do jídelníčku. Většina lidí u některých jídel neumí jen tak olíznout lžičku a už si nedat další. A tohle je přesně jeden z nich. Takže O-P-A-T-R-N-Ě! Je to extra jedlé, dobré, voňavé. Zkrátka až moc mňam :-)

Batátová polévka s chilli ořechy

Většinou vařím bez receptů, tak nějak intuitivně. Proto, pokud si postup nepoznamenám, už většinou nikdy neuvařím stejné jídlo stejným způsobem. A to je občas vážně škoda. I proto jsem začala psát tyhle stránky. Abych mohla sama k sobě občas nakouknout a nechat se receptem vést bez improvizace.

Batátové růžičky

Tip na zajímavou přílohu nebo klidně i samostatné jídlo - stačí si chvíli trošku hrát a z nakrájených plátků batátů vytvořit efektní růžičky, které nadchnou vaše hosty. Je to vlastně slaná obdoba hodně oblíbených růžiček jablečných, kde je jablko nahrazeno batáty a plátky těsta prosciuttem. Věřím, že vám tahle netradiční varianta bude chutnat ještě víc.

Hlívové škvarky

Milujete škvarky? Tak tenhle recept je přímo pro vás! Nebo naopak - všichni básní o škvarkách a vy jim nemůžete přijít na chuť? Pak vyzkoušejte ty z hlívy. Hodí se jako zajímavý snack, nebo úžasně chuťově doplní různá jídla - od vařených batátů, přes květákovou rýži či pyré, až po míchaná vejce.

Top
Mautic is open source marketing automation