S Whole30 jsem začala 1.1.2015. Bohužel až 6. ledna mě napadlo všechna jídla fotograficky zdokumentovat, takže vám jako inspiraci přináším svůj jídelníček od tohoto data. Byla bych ráda, kdyby těm, kteří se k Whole30 stále nemůžou „rozhoupat“, pomohl s nápady na vhodná jídla a aby je přesvědčil, že na Whole30 opravdu není nutné jíst stále to samé dokola.
Možná jste po prvním přečtení knihy Jídlo na prvním místě, popřípadě článku Jak začít s Whole30, byli vyděšení, co že tedy vlastně budete jíst, když je „všechno zakázané“. Také jsem si tímto prvotním šokem prošla, je to úplně normální. Ono je ale tolik možností! A ruku na srdce, opravdu jste se dříve stravovali tak pestře? Neopakovali jste stále stejná jídla dokolečka? K snídani pečivo s margarinem a salámem nebo sýrem, k obědu těstoviny, sem tam fastfood, k večeři zase pečivo. Ano, někdo to měl jiné tím, že pravidelně snídal jogurt a müsli 😉
Proto doufám, že moje „lednové odhalení dění v kuchyni“ přesvědčí i „nevěřící Tomáše“, že jíst se dá opravdu pestře, s nijak citelně hlubším sáhnutím do peněženky.
U většiny jídel najdete odkaz na recept. Kde recept chybí, jedná se o klasický jednoduchý postup, kde není nutné způsob přípravy nijak více popisovat (třeba míchaná vejce 😉 ), nebo bude dodatečně doplněn. U některých jídel jsou samozřejmě ingredience oproti receptu mírně upraveny tak, aby odpovídaly pravidlům Whole30 (např. je vynechaná slanina, mléčné výrobky apod.)
Takže pusťte se do toho, stojí to za to! Držím palce!