Recept na houbový nákyp » Paleo snadno
Chutné recepty pro zdraví
Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

snidane23

Houbový nákyp

snidane23

Houbový nákyp

  , , ,   , , , , ,   , , ,

Leden 27, 2015

Hodnotit recept
Houbový nákyp
5.0 3

Někdy prostě není chuť na maso. A pokud se k tomu přidá i nedostatek času, je fajn mít v záloze nějaké snadné jídlo, které stačí doplnit zeleninovým salátem a máte na stole dobrotu, která nadchne svou jednoduchostí a přitom skvěle chutná. Navíc se dá velmi snadno a téměř do nekonečna obměňovat podle vaší aktuální chuti a nabídky vaší lednice, takže se ho jen tak nepřejíte 😉

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 20 minut
  • 15 minut

    20 minut

    35 minut

  • Množství: 4 porce
  • Obtížnost:
  • Autor: Lucie Grusová

Dobrá volba. Co uvaříte příště?

Vyřešte jednou pro vždy problém co zdravého vařit. Napsala jsem kuchařky s 207 recepty, které na webu nenajdete.
Pro každého, kdo chce jíst zdravě.

Suroviny

8 vajec

10 žampiónů

2 cibule

1 lžíce mandlové mouky

olivový olej

sůl

pepř

Postup

Na olivovém oleji si nechte zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli.

Přidejte na malé kousky nakrájené žampióny, směs osolte a opepřete.

Houby pustí vodu, proto ji za občasného zamíchání nechte vyvařit, pak směs odstavte stranou a nechte vychladnout.

Mezitím si oddělte bílky od žloutků.

Z bílků vyšlehejte tuhý sníh.

Žloutky pečlivě rozmíchejte s vychladlou houbovou směsí a nakonec jemně vmíchejte po částech i sníh z bílků. Postupujte opravdu opatrně, aby vám sníh zbytečně nespadl.

Hotovou směs nalijte do pečící formy (vymazané olivovým olejem a lehce vysypané mandlovou moukou).

Pečte cca 20 minut na 180°C.

Podávejte doplněné o čerstvou zeleninu nebo nějaký salát dle vaší chuti.

Chutná skvěle i studené, hodí se k snídani nebo i jako svačinka na cesty.

PS: Recept snadno obměníte přidáním třeba povařeného květáku nebo brokolice, skvěle funguje i přimíchání blanšírované kapusty či opečené slaniny. Hrát se dá i s přidaným kořením, vedle nešlápnete třeba s drceným kmínem, rozmarýnem či tymiánem.

00:00

9 Recenzí / komentářů

Petra

Únor 16, 2016

Dobrý den, čím by se případně daly nahradit, v tomto receptu, houby?

Lucie

Únor 16, 2016

Dobrý den. Zkuste kapustu, brokolici, květák, rajčata nebo papriku. Variant je mnoho.

Jarmila

Květen 31, 2016

Vynikající, děkuji.

LG

Lucie

Květen 31, 2016

Já díky za vyzkoušení receptu. Jsem moc ráda, že se povedl 🙂

12309548_10206444974940754_5883964250429991770_o

maticka90

Červen 17, 2016

Výborný recept, který mě se slaninou a salátem z avokáda zasytil na oběd.

LG

Lucie

Červen 17, 2016

Super! To ráda slyším (čtu) 🙂

LG

Lucie

Červen 18, 2016

Hlavně jednoduchý. A brzy bude sezóna hub, takže bude zase hodně aktuální 🙂

Veronika

Červenec 28, 2016

Výborné, snadné, chutnalo i mým třem „mužům“ 🙂 děkuji

LG

Lucie

Červenec 28, 2016

To ráda čtu, díky za vyzkoušení receptu 🙂

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Top
Mautic is open source marketing automation