Největší česká Low Carb kuchařka. To je pořádná dávka receptů (170) a inspirace. 🎁   Prozkoumat kuchařku
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Štítek: Bez sezóny

Počet receptů: 153

Nepečený čokoládový dort

Pokud milujete čokoládu, tenhle nepečený dort prostě musíte vyzkoušet! Příprava je velmi jednoduchá a vystačíte si jen s pár surovinami. Jedinou náročnou částí celého receptu je čekání, než čokoláda pořádně ztuhne. Takže do potřebných ingrediencí přidejte i špetku trpělivosti. Ale pak to bude stát za to :-) Detail receptu »

Česneková pomazánka

Jedna z nejoblíbenějších pomazánek (snad jen po vajíčkové) je právě česneková pomazánka. Na její přípravu si vystačíte s jen pár základními surovinami a hotovou ji budete mít doslova za pár minut. I když snad v každé rodině existuje vlastní zaručený recept, třeba vám zachutná i tento. U nás například na Silvestra mizí jako první :-) Detail receptu »

Dršťková polévka z hlívy

Tradiční dršťková polévka je jedno z těch jídel, které lidi rozděluje na dva nesmiřitelné tábory - buď ji milujete, nebo nenávidíte. Nic mezi tím. Ale! Tahle verze z hlívy ústřičné projde i u zarytých odpůrců klasické dršťkovky a věřím, že si ji ještě navíc i zamilují. Tedy samozřejmě, pokud jí houby :-) Detail receptu »

Masové kuličky v houbové omáčce

Věděli jste, že my Češi jsme jedním z jen velmi mála národů, kteří mají sběr hub jako oblíbený a velmi rozšířený koníček? Vždyť při málokteré činnosti si člověk tak krásně vyčistí hlavu, jako právě když vezme košík a vyrazí do lesa na houby. Milují to velmi často i ti, kteří houby sice nejedí, ale jejich sbírání je baví. Tak až se vrátíte z lesa s plným košíkem hub (nebo vás v obchodě zaujme vanička těch kupovaných), určitě vyzkoušejte tyhle šťavnaté masové kuličky v hebké houbové omáčce. Doufám, že si pochutnáte stejně jako já ❤️ Detail receptu »

Vanilkový termix

Z termixů je asi nejvíc oblíbený čokoládový. Lidi prostě čokoládu milují! Já osobně ale kopu za tým "vanilka" :-) Proto jsem MUSELA připravit recept i na tuhle vanilkovou dobrotu. Jestli to máte podobně jako já, nebo prostě jen chcete vyzkoušet další variantu termixu, určitě si tenhle hebký vanilkový krém se mnou připravte. A dejte vědět, který tým jste vy. Detail receptu »

Domácí tlačenka

Co vy a tlačenka? Máte rádi, nebo nemáte? Děláte, nebo jen kupujete? Pokud jste se její přípravy do teď tak trošku báli, zkuste to se mnou. Věřím, že se vám povede hned na poprvé a úžasně si pochutnáte. U domácí přípravy je totiž skvělé, že si můžete sami určit, nakolik bude tlačenka tučná, jestli použijete spíše libové maso... Zkrátka si ji můžete vytunit přesně podle své chuti ❤️ Detail receptu »

NOVÁ Svěží Kuchařka právě v prodeji

Čeká na vás 170 voňavých receptů vyladěných do poslední bylinky a špetky soli.

Segedínský guláš

Možná vám udělám trošku vítr v hlavě, když napíšu, že segedínský guláš není vůbec guláš a nemá nic společného s maďarským městem Segedín (Szeged). On je to totiž správně perkelt a v Maďarsku ho označují jako sikulský. Ale ať už tohle jídlo z jednoho hrnce nazveme jakkoli, rozhodně stojí za uvaření. Detail receptu »

Čokoládový termix

Termix neboli termizovaný tvaroh... Pokud hledáte snadný recept na dezert a jste milovníci čokolády, tuhle léty prověřenou klasiku určitě vyzkoušejte. Samotná příprava zabere jen pár minut. Pak už se jen musíte obrnit troškou trpělivosti a chvilku počkat než slastně ochutnáte první lžičku :-) Detail receptu »

Kokosové kuličky Raffaello

Kdo by neznal křehké kokosové kuličky Raffaello, s mandlí schovanou v hebké kokosové náplni, ukrytou v tenké křupavé sušence a obalené ve strouhaném kokosu. Patříte mezi jejich milovníky? Tak pak si zkuste doma připravit jejich obdobu s použitím kokosového másla a... překvapivě krémového sýru :-) Detail receptu »

Domácí Baileys

Dáte si občas rádi skleničku hebkého čokoládového likéru? Připravte si snadno doma svůj vlastní :-) Vylaďte jeho chuť voňavou vanilkou a nechte vychladit. Pak nalijte na led, hoďte nohy nahoru a v klidu vychutnejte každý lahodný doušek. Detail receptu »

Pikantní kvašená ředkev (Kkakdugi, 깍두기)

Víte, jaké slovo se v Koreji používá pro nasazení úsměvu při focení? Kimči :-) I když si pod tímto názvem většinou lidi představí pikantní kvašené pekingské zelí, druhů kimči (김치, kimchi, gimchi) existuje mnohem více. Na podzim roku 2019 jsem měla to obrovské štěstí a možnost ochutnat přímo v korejském Soulu na festivalu kimchi různé varianty téhle kvašené národní pochoutky. Kromě klasiky mi asi nejvíc chutnala právě verze s ředkví. I když i ostatní byly skvělé! ❤️ Detail receptu »

Nejvíce mých receptů najdete v mobilní aplikaci PaleoSnadno

Více než 700 zdravých a chutných receptů na jednom místě. Aplikace plná funkcí, se kterými bude vaření hračka. Přepočet surovin na počet porcí, detailní vyhledávání v receptech, nákupní seznam, alergeny, nutriční hodnoty, video postup u vybraných receptů nebo ukládání receptů do oblíbených.

Nugátové a čokoládové košíčky

Nejsem úplně milovník sladkého. Než nějaký dezert, raději si dám kus masa nebo talíř pořádně husté polévky. Ale jednou za čas přijde chuť si osladit život i na mě :-) A tyhle nugátové a čokoládové košíčky ji plně uspokojily ❤️ Vyzkoušejte a dejte vědět, jestli to fungovalo i na vás :-) Detail receptu »

Ricottová roláda se sušenými rajčaty

Roláda vypadá vždy velmi efektně. Při její přípravě se můžete v kuchyni vyloženě vyřádit - hrát si s barevnými kombinacemi, chutěmi a použitými surovinami. Nemluvě o tom, že může být jak sladká, tak i slaná. Třeba jako tahle, připravená z ricotty a sušených rajčat. Na konci receptu (včetně video postupu) ale najdete spoustu dalších tipů. Tak nakoukněte a ať chutná! ❤️ Detail receptu »

Smetanová zmrzlina v ořechových košíčkách

Nejjednodušší způsob jak si rychle připravit domácí zmrzlinu je vzít zmrzlé ovoce a to rozmixovat třeba s jogurtem, kokosovým mlékem a nebo i jen pár kapkami ovocného čaje. Jak ale podobně snadno udělat zmrzlinu vanilkovou, čokoládovou, kávovou, ořechovou či dokonce mrkvovou? A k ní ještě ořechové košíčky pro podávání? Tipy jak na to najdete právě tady :-) Detail receptu »

Pečené kuřecí řízečky

Vystopovat původ vzniku některých tradičních receptů je práce hodná Sherlocka Holmese :-D Třeba takový řízek. I když by název původního vídeňského řízku napovídal, že se jedná o recept pocházející z Rakouska, údajně jeho kořeny sahají do Itálie. Tam ho prý ochutnal jeden významný rakousko-uherský vojevůdce a byl tak nadšený, že nápad s masem obaleným ve strouhance (a původně i parmazánu) předal kuchaři u císařského dvora. Ať už je pravda jakákoli, tohle jídlo se stalo v české kuchyni natolik oblíbené, že nemůže chybět ani u mě na stránkách, i když ne v klasické podobě s trojobalem a smažením. Ale věřím, že si pochutnáte i na téhle variantě :-) Detail receptu »

Nakládaný hermelín

Máte rádi naložený hermelín? Nebo spíš patříte do skupiny, která ho úplně nemusí? V naší rodině tahle pochoutka rozhodně patří k těm oblíbeným a já ji často pro někoho dělám i jako jedlý dárek. Příprava je velmi jednoduchá. Jediným problémem je delší doba potřebná pro správné rozležení. Což je pro mě jako Berana, který neumí čekat, občas pěkný oříšek :-D Detail receptu »

Hubnoucí diář MÉ NOVÉ JÁ

Během 3 měsíců, krok za krokem, týden po týdnu vás tento notes povede na cestě za novým já. Rozhodli jste se ke změně? Skvělé! Tento unikátní osobní diář vám v tom pomůže a provede vás po dobu 12 týdnů celou změnou.

Máslové kuře (Butter Chicken)

Indická kuchyně je plná barev a výrazného koření. Každé sousto poskytuje doslova gejzír chutí! Mezi nejoblíbenější indická jídla patří fantastické máslové kuře Butter Chicken - šťavnaté kuřecí kousky ve voňavé hebké husté smetanové omáčce. Také ho máte rádi, ale objednáváte si ho jen v restauraci? Anebo jste ještě nikdy neochutnali? Pak rozhodně doporučuji si ho zkusit připravit doma. Věřím, že si ho zamilujete ❤️ Detail receptu »

Hermelínová pomazánka

Pomazánky jsou rychlou a snadnou variantou jídla, když nemáte čas na vaření. Připravíte je doslova za pár minut, v lednici vydrží uložené několik dní, jsou skvělou volbou jídla zejména v teplejších dnech, kdy nechcete jíst nic teplého. Uvědomila jsem si ale, že zrovna v této kategorii moc receptů na stránkách nemám. Tak napravuji a jednu tradiční pomazánku přidávám :-) Detail receptu »

Topinková hermelínová pomazánka

Klasickou hermelínovou pomazánku zná úplně každý. Ale co vyzkoušet něco trošku jiného? Pokud máte rádi pikantní jídla a sháníte recept na nějakou zajímavou topinkovou pomazánku, tenhle recept je pro vás jak dělaný :-) Hotovo budete mít za pár minut, vystačíte s pár základními surovinami a věřím, že si i skvěle pochutnáte ❤️ Detail receptu »

Asijská bůčková roláda

Když jsem nedávno na Instagramu dělala anketu s otázkou "Máte rádi bůček?", výsledky mě docela překvapily. Téměř jedna třetina odpověděla, že ho nenávidí. Do jaké skupiny patříte vy? Milujete, nebo nenávidíte? :-) Jasně, bůček není zrovna surovina, kterou by měl mít člověk denně v jídelníčku. Ale když je dobře připravený, krásně měkoučký, že se přímo rozplývá na jazyku, je to lahoda ❤️ Detail receptu »

Cappuccino Panna Cotta

Panna cotta je klasický italský nepečený dezert, tradičně připravovaný ze smetany, vanilky a želatiny. Jeho příprava je velmi jednoduchá. Jen musíte pár hodin vydržet, než ztuhne. Jiné kouzlo v tom není :-) Protože ale vím, že hodně lidí se použití želatiny tak trošku bojí, připravila jsem pro vás video návod, jak si tento lahodný dezert udělat doma. Detail receptu »

0
Váš košík je prázdný!

Vypadá to, že jste si do košíku ještě žádné zboží nepřidali. Není to škoda?

Podívat se na produtky