Keto recepty » Paleo snadno
Chutné recepty pro zdraví
Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Stravovací styl: Keto

Květáková rýže

Přiznám se, že rýže nikdy nepatřila k mým oblíbeným surovinám. Maximálně v sushi, ale ne jako příloha. To se rychle změnilo, když jsem před několika lety ochutnala její variantu připravenou z květáku. I když jsem této úpravě zeleniny ze začátku moc nevěřila, naprosto mě nadchla.

Podzimní zelná polévka

Podzim nemám úplně v lásce. Nemůžu mu sice upřít nádhernou barevnost, ale to počasí! Takže - kdy už podzim, tak zatopit v krbu, hezky se zachumlat do deky, za zvuku deště si pustit nějaký pěkný film a k tomu si do misky nalít horkou sytou polévku. To by šlo, co říkáte?

Gratinovaný květák

Naprosto jednoduché jídlo s naprosto úžasným výsledkem. Jestli to nějaké zelenině sluší se smetanou a sýrem, je to právě květák. Když ho rozmixujte s vypečenou smetanou, vytvoříte hebkou omáčku, která celé jídlo přivede k dokonalosti. Uvidíte, že si tuhle lahodu zamilujete.

Lososovo-cuketové pečené nugety

Když o něčem, co obsahuje cuketu, moje dcera prohlásí, že je to "jako fakt dobrý", beru to jako mega úspěch. Takže by bylo škoda se o takový recept s vámi nepodělit. Proto, až vás začne nudit losos jen tak pečený v troubě či připravený na pánvi, vyzkoušejte tyhle měkoučké nugetky.

Domácí Cini minis

Cítíte tu neuvěřitelnou vůni? Kdo by nemiloval voňavé, křupavé snídaňové čtverečky Cini minis? Moc rádi byste si je zase dali, ale moc to nepasuje do vašeho nového způsobu stravování, ať už bez lepku nebo zbytečné hromady cukru? Opravdu velmi snadná pomoc - připravte si je doma sami :-)

Domácí Lučina

Mnohá kupovaná oblíbená jídla či suroviny si můžete velmi snadno připravit doma sami. U některých vás jednoduchost přípravy překvapí natolik, že si budete říkat, proč jste to tak nedělali už dřív a kupovali zbytečně drahé výrobky. Navíc si je můžete ochutit tak, jak máte rádi. Jedním z takových příkladů je i domácí smetanový sýr na způsob Lučiny.

Čokoládová panna cotta

Panna cotta (čtěte pana kota) je klasický italský chlazený dezert, jehož název v překladu znamená vařená smetana. V tradiční verzi se připravuje ze smetany, mléka, vanilky a želatiny. Existují ale i různé další varianty - od ovocných (svařené a rozmixované ovoce se přidá do smetany) po kávové či čokoládové.

Cuketové makovníky

Jako malá jsem milovala všechno, co obsahovalo mák. Mohla jsem ho v jakémkoli množství. Tahle obliba se postupem času vytratila, ale já včera dostala neuvěřitelnou chuť si ji připomenout. A protože se výsledek myslím opravdu povedl, tady máte recept.

Jogurtové pečivo

Na začátku, při změně stravy bývá pečivo tím nejvíce řešeným bodem. Co budu jíst, když - "nemůžu lepek", "držím sacharidy na minimu" atd. Postupně si člověk na nový způsob stravování tak zvykne, že pečivo zařazuje opravdu jen občas, protože mu prostě nechybí. A pro tyhle případy mám pro vás tip, jak si upéct vlastní.

Mléčné řezy

Nevím, jestli máte děti a pokud ano, zda to u vás probíhá (či probíhalo) stejně, ale moje dcera vždycky milovala mléčné řezy (Milch-Schnitte) od Kinder. Někdy se jich v obchodě dožadovala velmi důrazně :-D O co bych to měla tehdy jednodušší, kdybych věděla, že je můžu připravit doma sama, a to dokonce velmi snadno.

Top Mautic is open source marketing automation

Konec starostem co dobrého uvařit. Stačí se inspirovat z mých KUCHAŘEK!

x