Stravovací styl: Whole30
Kvašené okurky (kvašáky)
Pěkně křupavé, plné šťávy, s příjemně nakyslou chutí a hlavně mega zdravé - to jsou kvašené okurky. Připravte si doma svoje vlastní. Je to mnohem jednodušší, než jste si možná mysleli. Vážně, slibuju! Není čeho se bát. Postup je velmi jednoduchý. Stačí dodržet čistotu přípravy, zvolit oblíbené dochucení a přidat správné množství soli. Pak vše pořádně zakrýt a pár dní počkat, než se poprvé zakousnete do naprosto fantastického kvašáku ❤️ Detail receptu »
Provensálská pečená zelenina Tian
Možná vás překvapil název receptu a čekali jste jídlo proslavené i díky oblíbené animované pohádce. Tian je ale tradiční provensálský pokrm s dlouhou historií. I když se ratatouille velmi podobá a často proto bývají zaměňovány, vzájemně se liší. V obou jídlech se sice používá lilek, cuketa a rajčata, rozdílný je ale způsob jejich přípravy. V ratatouille by se jednotlivé druhy zeleniny měly správně připravit zvlášť a následně dusit, nikoliv péct. Jenže právě pečení dává tianu tu skvělou nezaměnitelnou chuť ❤️ Detail receptu »
Šťavnatá pečená kuřecí prsa
Když se řekne "kuřecí prsa", hodně lidí si automaticky představí suché a nudné maso. Jenže! Ono to tak ale vůbec nemusí být ❤️ Zkuste tento postup a určitě mi dáte za pravdu. Výsledkem je totiž krásné křehké maso, které je plné šťávy. Pak už ho stačí doplnit oblíbenou přílohou a večeři máte na stole doslova za pár minut. A rovnou kuřecích prsou upečte víc, protože vám skvěle poslouží jako základ mnoha dalších jídel. Detail receptu »
Pečený losos s chřestem a mandlemi
Sezóna chřestu je velmi krátká, trvá jen pár týdnů od května do června. Ať už si k této surovině teprve cestu hledáte, nebo ji milujete a objevujete nové způsoby její přípravy, tenhle recept je něco, co rozhodně stojí za vyzkoušení. Stačí pár surovin, pouhých 20 minut a na stole budete mít jídlo, za které by se nemusela stydět ani ta nejvyhlášenější restaurace ❤️ Detail receptu »
Květákové placky
Květákové placky jsou podle mě takový malý kuchařský zázrak :-) Připravíte je snadno z pouhých 2 surovin a už v téhle základní verzi skvěle chutnají. Ať už samotné a doplněné třeba jen dipem, nebo různě obložené a také jako skvělá příloha k omáčkám. Můžete si je ale různě "vytunit" - například tvrdým sýrem, česnekem, bylinkami, kořením... Zkrátka si je připravit pokaždé trošku jinak, podle aktuální chuti ❤️Základem celého úspěchu je jen zbavit květák přebytečné vláhy, aby suroviny dobře držely pohromadě a nemuseli jste do směsi zbytečně přisypávat mouku nebo semínka. Detail receptu »
Vajíčkový salát nebo pomazánka s hráškem
Při přípravě tohoto receptu mě napadla jedna otázka: Kde je vlastně hranice mezi vajíčkovým salátem a vajíčkovou pomazánkou? Tedy samozřejmě kromě toho, že se jedno nejčastěji jí lžičkou a druhé maže na pečivo. Možná velikost nakrájených surovin? Konzistence? Nějak vlastně nevím :-) Každopádně tahle lahůdka, ať se nazve jakkoliv, je vážně skvělá! Hrášek je možná docela překvapivá surovina, ale s vejci si skvěle rozumí a díky němu bude výsledná konzistence krásně hebká a jemná. Určitě vyzkoušejte! ❤️ Detail receptu »
NOVÁ SVĚŽÍ kuchařka
170 svěžích receptů z čerstvé zeleniny a kvalitního masa Krásné velké fotky, díky kterým nová jídla opravdu zkusíte. 704 stran našláplých spoustou receptů a tipů pro vaše vaření, vše vyladěné do poslední bylinky a špetky soli.
Dýňová pánev s krůtím masem
Co mě na vaření nejmíň baví? Mytí nádobí! :-) Asi i proto mám tak ráda jídla z jednoho hrnce nebo pánve. Nejen že při jejich přípravě ušetříte nádobí, ale tyhle směsi navíc i skvěle chutnají ❤️ Jednotlivé suroviny se společným vařením krásně propojí a jejich chutě prolnou. Přesně jako v tomto jídle. Mňam! Hodně mi chutnalo ❤️ Dáte si se mnou? Detail receptu »
Pečené kuřecí chorizo kuličky s batáty
Miluju chorizo! Ta typická kombinace koření je pro mě prostě neodolatelná ❤️ Pokud to máte podobně, vyzkoušejte se mnou tyhle krásně nadýchané měkoučké kuřecí chorizo kuličky a doplňte je pečenými batáty a svěžím avokádovým dipem. A určitě mi pak dejte vědět, jak vám chutnalo :-) Mně teda moc! Detail receptu »
Pečené kuře s kapustičkami
Chudinky kapustičky jsou u některých lidí vyloženě v nemilosti. Podle mého za to často můžou vzpomínky ze školní jídelny :-D A nebo prostě jen to, že je zatím neměli možnost ochutnat v té správné úpravě. Alespoň tak to bylo u mě samotné. Růžičkovou kapustu jsem dlouho neznala jinak než jako neoblíbenou součást mražené polévkové zeleniny. Až jednou jsem našla odvahu, koupila kapustičky čerstvé a... Obrovský rozdíl! Teď je miluju ❤️ Třeba si je díky tomuto receptu zamilujete také :-) Detail receptu »
Kuře na kysaném zelí
Jídlo, které se připravuje skoro samo, skvěle chutná a uložené v lednici vydrží několik dní? Oblíbená tradiční kuřecí stehna na kysaném zelí! Tuhle úžasnou pochoutku pak stačí doplnit oblíbenou přílohou (třeba v podobě pečené dýně, vařených brambor nebo zeleninových placiček). A nebo si ji klidně dejte i samotnou. I tak si pochutnáte! ❤️ Detail receptu »
Losos v mandlích s dýňovým salátem
Na přípravu velmi jednoduché jídlo, ale s tak skvělým chuťovým výsledkem, že ho rozhodně stojí za to si uložit do oblíbených. Můžete ho připravit nejen jako rychlou variantu večeře, ale bude se úžasně hodit i jako jeden z chodů slavnostní tabule. Třeba i té štědrovečerní :-) Detail receptu »
Nejvíce mých receptů najdete v mobilní aplikaci PaleoSnadno
Více než 700 zdravých a chutných receptů na jednom místě. Aplikace plná funkcí, se kterými bude vaření hračka. Přepočet surovin na počet porcí, detailní vyhledávání v receptech, nákupní seznam, alergeny, nutriční hodnoty, video postup u vybraných receptů nebo ukládání receptů do oblíbených.
Katův zelný šleh
Znáte nějaké jiné jídlo, které by mělo tak špatnou pověst a zároveň ho tolik lidí milovalo, jako právě katův šleh, nebo-li kaťák? Vím, že v hospodách v něm díky jeho výrazné, pikantní a navinulé chuti často našly uplatnění různé odřezky a zbytky. Ale to přece neznamená, že si ho nelze připravit pěkně doma, z těch nejlepších čerstvých surovin a pořádně si pochutnat :-) Vyzkoušejte se mnou netradiční verzi se zelím a dejte vědět, jak chutnalo. Mně teda moc! ❤️ Detail receptu »
Bylinková vepřová pečeně (karé)
Vepřová pečeně (karé) je na pohled tak krásné a libové maso! A pak se občas stane, že na vás ve výsledku z talíře kouká "sušinka", na které by se dal zlámat jídelní nůž :-D Komu by se to nestalo? Mně tedy rozhodně velmi často! Ale ne s tímto receptem. Stačí maso orestovat, péct na nižší teplotu a pak krájet na tenounké plátky. Lahůdka ❤️ Detail receptu »
Kuřecí polévka s masovými knedlíčky
Kuřecí polévka je tradiční a oblíbená klasika. Nikoho chuťově neurazí, ale většinou také ani nijak výrazně nenadchne. Co na to jít jednou malinko trošku jinak? Z téměř těch samých surovin totiž můžete připravit krásně hustou a sytou polévku, kterou si každý zamiluje na první ochutnání ❤️ Alespoň u nás doma to platí do posledního člena rodiny. Detail receptu »
Gulášová polévka
Víte, že poctivá gulášová polévka se vlastně mnohem víc podobá původnímu pravému maďarskému guláši (Gulyás), než samotný guláš, tak jak ho běžně vaříme? Ať tak nebo tak, tohle jídlo chce svůj čas. Za pár minut ho nepřipravíte. Ale pak ta chuť! Těch pár chvil u plotny se vážně vyplatí ❤️ Detail receptu »
Chorizo masové kuličky s dýní
Miluju mexickou a španělskou kuchyni - se všemi jejich typickými surovinami, chutěmi, vůněmi, kořením... ❤️ Jestli to máte podobně jako já, určitě vyzkoušejte tenhle jednoduchý, ale vážně skvělý recept. Najdete v něm i návod na přípravu vlastní chorizo kořenicí směsi, kterou uplatníte i v mnoha jiných jídlech, a také jednu surovinu, kterou jsem zatím v receptech nepoužívala. Poznáte kterou? Co na to říkáte? Mám pro vás připravit víc takovým receptů? Napište mi do komentáře :-) Detail receptu »
Hubnoucí diář MÉ NOVÉ JÁ
Během 3 měsíců, krok za krokem, týden po týdnu vás tento notes povede na cestě za novým já. Rozhodli jste se ke změně? Skvělé! Tento unikátní osobní diář vám v tom pomůže a provede vás po dobu 12 týdnů celou změnou.
Pico de gallo
U některých receptů si vystačíte s pouhými pár surovinami, přesto vás výsledná chuť vystřelí do nebes ❤️ Třeba jako tato tradiční mexická pochoutka z rajčat, cibule, jalapeño papriček, limetky a koriandru. Hodí se skvěle jako svěží doplněk k masu či jako chuťovka k tortilla chipsům. Tohle prostě musíte zkusit! Detail receptu »
Cheeseburger salát
Máte rádi cheeseburger a přemýšlíte čím nahradit klasickou bulku při jeho přípravě? Samozřejmě, můžete zvolit různé oblíbené pečivo, zeleninové placky nebo burgery zabalit do listů salátu. Ale můžete se dát i úplně jinou cestou! Všechny klasické suroviny na přípravu cheeseburgeru spojte do jednoho super salátu ❤️ Detail receptu »
Hranolky z celeru, tuřínu, kedlubny nebo vodnice
Hranolky nemusí být nutně jen z brambor. Pravda, ze zeleniny nebudou nikdy tak křupavé jako ty smažené bramborové. Ale to vůbec neznamená, že si na nich nepochutnáte! Vyzkoušejte. Věřím, že budete příjemně překvapení ❤️ Detail receptu »
Kvašené ředkvičky (ze Svěží kuchařky)
Kvasíte, fermentujete? Přiznám se, že já jsem se toho strašně dlouho bála. Měla jsem před očima představu vybuchujících sklenic s páchnoucí zeleninou, která se mi rozprskla po celém bytě. Dlouho mě tenhle obrázek držel od kvašení zpátky. Ale jakmile jsem našla odvahu, zjistila jsem, že ten strach byl úplně zbytečný. Když se dodrží pár základních pravidel, není čeho se bát a ty lahůdky vážně stojí za to. Třeba vás těmito božskými křupavými ředkvičkami také přesvědčím a pustíte se do toho se mnou. Detail receptu »
Květák se špenátovým pestem a kuřetem
Jestli si květák rozumí s nějakou jinou zeleninou, je to právě špenát. Vyzkoušejte jejich kombinaci v rychlém, ale chuťově skvělém jídle, po kterém zůstanou jen prázdné talíře a vy sklidíte zaslouženou pochvalu. Detail receptu »