Hlaní potravina receptů: houby » Paleo snadno
Chutné recepty pro zdraví
Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Surovina v receptu: houby

Panenka v krémových žampiónech

Vepřová panenka je úžasně šťavnaté a chuťově výborné maso. Pokud teda víte, jak na ní ;-) Ideální je ji zprudka orestovat na pánvi a pak dopéct v troubě. Zkaramelizovaný povrch udrží v mase veškerou šťávu a každé sousto vás pak vynese na vrchol blaha. Pokud ho navíc doplníte krémovou omáčkou se žampióny, úspěch je zaručen.

Hlívové škvarky

Milujete škvarky? Tak tenhle recept je přímo pro vás! Nebo naopak - všichni básní o škvarkách a vy jim nemůžete přijít na chuť? Pak vyzkoušejte ty z hlívy. Hodí se jako zajímavý snack, nebo úžasně chuťově doplní různá jídla - od vařených batátů, přes květákovou rýži či pyré, až po míchaná vejce.

Pečené karbanátky se špenátem a žampióny

Karbanátky jsou skvělou volbou pro možnost přípravy jídla předem, třeba na snídani, když prostě ráno nemáte čas. Nebo na cesty, kdy potřebujete kompaktní jídlo do ruky, které chutná dobře i studené.

Špenátová omeleta se žampióny

Špenát nemusí být vždy jen dušený. Zkuste ho jednoduše rozmixovat do vaječné směsi a připravit omelety. Ty naplňte třeba směsí z dušených žampiónů a máte za pár minut hotové krásně barevné a chutné jídlo.

Rychlé masové kuličky se zeleninou

Ne vždy je čas nebo chuť trávit u plotny delší dobu. V takových chvílích se hodí mít v záloze recepty, které vám zaberou minimum času a přesto si na výsledném jídle pochutnáte.

Vepřová panenka na houbách

Vepřová panenka je skvělé a chutné maso, snadno se ale může nevhodnou přípravou vysušit. Vyzkoušejte ho proto jen jemně opéct na pánvi a pak nechat dojít v troubě.

Houbový nákyp

Někdy prostě není chuť na maso. A pokud se k tomu přidá i nedostatek času, je fajn mít v záloze nějaké snadné jídlo, které stačí doplnit zeleninovým salátem a máte na stole dobrotu, která nadchne svou jednoduchostí a přitom skvěle chutná.

Hovězí stir-fry s vaječnými „nudlemi“

Včera jsem navštívila Sapu v rámci zajímavé exkurze vedené nutriční gastronomkou Janou Černou, kde jsem si nakoupila většinu surovin na dnešní recept. Pokud jste z Prahy a blízkého okolí, rozhodně vám tuto akci doporučuji.

Houbové „rizoto“ se ztraceným vejcem

Nikdy jsem nebyla příliš „rýžová“, takže mi tahle potravina v jídelníčku ani moc nechybí. Je ale pravda, že různé masové a zeleninové směsi s rýží poskytovaly možnost rychlého a jednoduchého jídla. Jenže, víte co? S květákem je to ještě rychlejší ;-)

Žampiónový krém

Dostala jsem chuť na žampiónový krém. Nebyla jsem si ale jistá, jak to půjde bez šlehačky, a kokosové mléko mi do této polévky nějak „nepasuje“. Dopadlo to ale myslím víc než dobře ;-)

Top
Mautic is open source marketing automation