Ke každé objednávce nad 390 Kč získáte dárek zdarma (kalendář, notes nebo ebook) 🛍 Nakupit a vybrat dárek
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Karbanátky se zelím a houbami

Karbanátky se zelím a houbami

  , , ,   , , , , ,   , , ,

Ohodnotit recept
Karbanátky se zelím a houbami
5.0 18

Hrát si s ochucením masových karbanátků mě ohromně baví. Existuje tolik možností a variant! Stačí přidat trošku jiné koření, nastrouhanou zeleninu, houby a hned máte na stole jídlo, u kterého se nikdy nebudete nudit. Navíc, dá se připravit ve větším množství, snadno zamrazit, chutná skvěle i studené, velmi lehce se balí s sebou na cesty. Na které jiné jídlo ještě existuje tolik superlativů? 🙂

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 45 minut
  • 15 minut

    45 minut

    1 hodina

  • Množství: 4 porce
  • Obtížnost:
  • Autor:

Dobrá volba. Mám pro vás tip i napříště

Koukněte na mé kuchařky plné zdravých receptů, které na webu nenajdete. Můžete vybírat z tištěných knih i e-kuchařek.

Suroviny

KARBANÁTKY

80 g cibule

20 g sádla

120 g čerstvých žampiónů nebo hrst sušených hub

200 g kysaného zelí (po vymačkání cca 120 g)

500 g mletého vepřového masa

mletý kmín

sůl

pepř

PŘÍLOHA

800 g dýně Hokaido nebo máslové

20 g olivového oleje

OCHUCENÁ MAJONÉZA

80 g domácí majonézy

40 g hořčice

40 g šalotky

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 45 minut
  • 15 minut

    45 minut

    1 hodina

  • Množství: 4 porce

Postup

KARBANÁTKY

Cibuli si nakrájejte nadrobno a orestujte ji na sádle dorůžova. Do pánve přidejte na malé kostičky nakrájené žampióny, nebo předem namočené a pak dobře vymačkané sušené houby. Směs osolte. Bez podlévání nechte za častého promíchání houby na střední teplotu pustit šťávu a tu vyvařte. Tohle je opravdu hodně důležité, ať pak nemáte směs moc vodovatou.

Z kysaného zelí vymačkejte co nejlépe nálev, nakrájejte ho na malé kousíčky a ty přimíchejte do houbové směsi. Nechte vše 5-10 minut prohřát. Občas promíchejte. Pak pánev odstavte a směs nechte vychladnout.

Do mletého masa přimíchejte vychladlé orestované zelí s houbami, sůl, pepř a mletý kmín. Ze směsi vypracujte karbanátky (2 na porci), naskládejte je na další plech vyložený papírem a pečte v troubě vyhřáté na 190 °C přibližně 20 minut.

PŘÍLOHA

Omytou dýni Hokaido nebo oloupanou máslovou dýni zbavte pomocí lžíce měkkého středu se semínky a nakrájejte ji na klínky. Jemně je pokapejte olivovým olejem, promíchejte a rozprostřete v jedné vrstvě na plech vyložený pečícím papírem. Nesolte. Dejte ji péct spolu s karbanátky na přibližně 15-20 minut podle toho, na jak silné plátky jste ji nakrájeli.

OCHUCENÁ MAJONÉZA

Majonézu smíchejte s hořčicí a drobounce nakrájenou šalotkou. Podle chuti opepřete a dejte vychladit, než se upečou karbanátky s dýní.

Upečené karbanátky podávejte spolu s dýní (tu před podáváním osolte) a hořčičnou majonézou. Na talíři můžete vše doplnit ještě směsí listového salátu jemně pokapaného octem a olivovým olejem.

00:00

Sdílejte recept s přáteli

Výživové hodnoty na 1 porci

Velikost porce1/4 podle receptu
Energetická hodnota660 kcal / 2 761 kJ
Sacharidy17 g
Tuky56 g
Bílkoviny23 g

Už nikdy vám žádný nový recept neuteče

Nechte mi tu na sebe e-mail a já vám dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás recepty přestanou zajímat, můžete se kdykoli odhlásit.




37 Recenzí / komentářů

Market

26 března, 2018

Dělala jsem bez dýně dnes k večeři. Jen se salátem a musím říci, že to bylo jako vždy delikátní! Přidávám na seznam zamilovaných receptů od LG

Lucie

27 března, 2018

Market, moc moc děkuju za komentář 🙂 Mám velkou radost, že chutnalo a že se recept dostal do topky <3

Míša

30 března, 2018

Dnes byly karbanátky k obědu,přidala jsem trochu česneku.Jídlo opravdu luxusní a všem moc chutnalo! Dýňi jsem nedělala,jako příloha byl zeleninový salát.

Lucie

31 března, 2018

Mám radost, že chutnalo 🙂 Kombinace s česnekem a zeleninovým salátem je skvělá.

Camm

31 března, 2018

Dobrota! 🙂 díky za recept,
jenom takový dotaz k výživovým hodnotám, sacharidy počítáte čisté (net carbs)?

Lucie

31 března, 2018

Díky za pochvalu receptu 🙂 Ano, čisté.

Eva

3 dubna, 2018

Lucko, karbanátky jsou výborné!!! Přidala jsem ještě česnek. Těším se na další varianty. Kapustové od Tebe taky nemají chybu .

Lucie

4 dubna, 2018

Evi, to mám radost, že chutnají 🙂

Denča

9 dubna, 2018

Dobrý den Lucko, moc se těším na toto jídlo, ale zaráží mne, že k masíčku nepřidáváte vajíčko? Nebo není třeba tohoto pojidla? 🙂

Děkuji za odpověď, krásný den.

Lucie

9 dubna, 2018

Dobrý den, Denčo, vajíčko opravdu není potřeba, maso drží pohromadě krásně samo o sobě.

Danka

6 července, 2018

Může být i jiné maso než vepřové?

Lucie

8 července, 2018

Může. Ale výsledek bude s největší pravděpodobností dost suchý, vepřové maso bývá nejšťavnatější. Asi bych sáhla třeba po masu z krůtích stehen a to si umlela.

Pavla

27 července, 2018

Dělala jsem dneska karbanátky na víkend k obědu do práce a musím se držet, abych se do nich nepustila ještě dnes. Jeden jsem ochutnala a jsou opravdu výborně. Jsem ráda, že jsem narazila na vaše stránky, recepty vypadají uzasne. A váš chlebik už mi také stydne na lince ☺️

Lucie

28 července, 2018

Mám velkou radost, že vám chutná a že se vám moje recepty líbí 🙂 Takovéhle zprávy mě motivují pokračovat. Moc děkuju za komentář <3

Modruse

28 srpna, 2018

Dnes jsem se, primo na Vase doporuceni Lucko, poprve v zivote rozhodla delat dyni. Kdyz jsem ji rozkrojila, koukala jsem tak vyjevene jako muj bracha, co ve 25 letech uvidel poprve v zivote mraveniste. Protoze vazeni pratele… dyne.. je.. DUTA! To vysvetluje zahadu jejiho pouziti pri Halloweenu. Delala jsem ty pecene mesicky. A ježišmarja mnam. Nejdriv byla po objeveni kvetaku plna lednice kvetaku, pak po cuketach cuket a ted budu potrebovat jeste jednu lednici navic.

Lucie

28 srpna, 2018

😀 Miluju tahle objevování! Je tolik surovin, kterým se člověk tak nějak vyhýbal, když “jedl všechno” a teď nestačí zírat, o jaké lahůdky se zbytečně připravoval <3

Monika

3 září, 2018

Tak tohle je naprosto luxusní záležitost ♥ Vařila jsem už několikrát 🙂 Tohle se jen tak nepřejí

Milada

20 září, 2018

Naprosto vynikají, šťavnaté, luxusní karbanátky. Děkuji za inspiraci. Hned pozvu deti na oběd.

Lucie

21 září, 2018

Mám velkou radost, že vám chutnalo. Moc děkuji za komentář. Užijte si oběd s dětmi 🙂

Paj

11 října, 2018

Výborné jídlo. Začínám s lowcarb jídlem a karbanátky jsou mňamózní. Jsou chutově i lepší než ty typické. Děkuji za top recept 🙂

Lucie

11 října, 2018

Mám velkou radost, že chutnají <3 Masu vždy velmi prospěje, pokud se “nastaví” zeleninou či houbami 🙂
Díky za komentář.

Petra

12 října, 2018

Dobrý den,
včera jsem poprvé zkusila Vaše karbanátky a jsou naprosto luxusní.
Moc děkuji za Vaše skvěké stránky s recepty

Lucie

12 října, 2018

Dobrý den, Petro,
to já děkuju – za vyzkoušení receptu i milou zprávu 🙂 Mám velkou radost, že chutnalo <3

Helča

25 října, 2018

Dobrý den, Lucko, karbanátky pro velký úspěch dělám již potřetí, kombinuji mleté vepřové s hovězím mletým, jsou šťavnaté a jiné už dělat nebudu. Moc Vám fandím, jste pro nás všechny tady velkou inspirací a za to vše velké DÍKY

Lucie

25 října, 2018

Dobrý den, Helčo, mám velkou radost, že chutná. A moc moc díky za milý komentář <3

Ronnie Dee

25 října, 2018

Dneska jsem karbanatky dělala, ale bez dýně. Místo toho jsem jako přílohu udělala květákovou kaši s mrkví a naprosto výborné!

Lucie

26 října, 2018

To zní naprosto skvěle. Mám velkou radost, že chutnalo 🙂

Vendula Lačná

1 listopadu, 2018

Naprosto uzasny recept a super zpudib jak do mych deti dostat zeli. Houby jsem dala hlivu ustricnou a vsem moc chutnalo 🙂

Lucie

2 listopadu, 2018

To mám velkou radost, že vám doma celé rodině chutná. Moc díky za komentář 🙂

Monika

15 ledna, 2019

Lucko chci poděkovat za skvělý recept ,zelí i žampióny milujem a tohle je skvělá kombinace

Lucie

16 ledna, 2019

Moniko, to já děkuju 🙂 Za vyzkoušení receptu a za milý komentář. Mám velkou radost, že chutnalo <3

Petra

19 ledna, 2019

Musím říct, že recept na karbanáky je jednoduchý a výsledek naprosto vynikající 🙂 Moc se mi líbí to jednoduché dochucení. Díky.

Lucie

20 ledna, 2019

Moc díky za komentář, mám radost, že chutnalo. Ono je někdy přílišné dochucování spíš na škodu, nenechají se pak vyniknout základní použité suroviny. Což by zrovna u zelí a hub byla škoda 🙂

Zuzka

23 února, 2019

Opravdu výborné :-)), nedokázala jsem si představit tu chuť hub a kysaného zelí v karbanátku, ale velmi mile překvapila, vřele všem doporučuji!!!

Lucie

24 února, 2019

Mám hroznou radost, že chutnalo. Děkuji za vyzkoušení téhle neobvyklé kombinace 🙂

Věra

16 dubna, 2019

Tyhle karbanátky jsou výborné děkuji za skvělý recept

Lucie

17 dubna, 2019

Já děkuji za vyzkoušení receptu a za komentář 🙂 Mám radost, že chutnalo ❤️

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

0