Karbanátky se zelím a houbami » nejen Paleo snadno
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Karbanátky se zelím a houbami

Karbanátky se zelím a houbami

  , , ,   , , , , ,   , , , ,

Březen 24, 2018

Hodnotit recept
Karbanátky se zelím a houbami
5.0 11

Hrát si s ochucením masových karbanátků mě ohromně baví. Existuje tolik možností a variant! Stačí přidat trošku jiné koření, nastrouhanou zeleninu, houby a hned máte na stole jídlo, u kterého se nikdy nebudete nudit. Navíc, dá se připravit ve větším množství, snadno zamrazit, chutná skvěle i studené, velmi lehce se balí s sebou na cesty. Na které jiné jídlo ještě existuje tolik superlativů? 🙂

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 45 minut
  • 15 minut

    45 minut

    1 hodina

  • Množství: 4 porce
  • Obtížnost:
  • Autor:

Dobrá volba. Co uvaříte příště?

Vyřešte jednou pro vždy problém co zdravého vařit. 
Napsala jsem kuchařky s 242 recepty, které na webu nenajdete.
Pro každého, kdo chce jíst zdravě.

Suroviny

KARBANÁTKY

80 g cibule

20 g sádla

120 g čerstvých žampiónů nebo hrst sušených hub

200 g kysaného zelí (po vymačkání cca 120 g)

500 g mletého vepřového masa

mletý kmín

sůl

pepř

PŘÍLOHA

800 g dýně Hokaido nebo máslové

20 g olivového oleje

OCHUCENÁ MAJONÉZA

80 g domácí majonézy

40 g hořčice

40 g šalotky

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 45 minut
  • 15 minut

    45 minut

    1 hodina

  • Množství: 4 porce

Postup

KARBANÁTKY

Cibuli si nakrájejte nadrobno a orestujte ji na sádle dorůžova. Do pánve přidejte na malé kostičky nakrájené žampióny, nebo předem namočené a pak dobře vymačkané sušené houby. Směs osolte. Bez podlévání nechte za častého promíchání houby na střední teplotu pustit šťávu a tu vyvařte. Tohle je opravdu hodně důležité, ať pak nemáte směs moc vodovatou.

Z kysaného zelí vymačkejte co nejlépe nálev, nakrájejte ho na malé kousíčky a ty přimíchejte do houbové směsi. Nechte vše 5-10 minut prohřát. Občas promíchejte. Pak pánev odstavte a směs nechte vychladnout.

Do mletého masa přimíchejte vychladlé orestované zelí s houbami, sůl, pepř a mletý kmín. Ze směsi vypracujte karbanátky (2 na porci), naskládejte je na další plech vyložený papírem a pečte v troubě vyhřáté na 190 °C přibližně 20 minut.

PŘÍLOHA

Omytou dýni Hokaido nebo oloupanou máslovou dýni zbavte pomocí lžíce měkkého středu se semínky a nakrájejte ji na klínky. Jemně je pokapejte olivovým olejem, promíchejte a rozprostřete v jedné vrstvě na plech vyložený pečícím papírem. Nesolte. Dejte ji péct spolu s karbanátky na přibližně 15-20 minut podle toho, na jak silné plátky jste ji nakrájeli.

OCHUCENÁ MAJONÉZA

Majonézu smíchejte s hořčicí a drobounce nakrájenou šalotkou. Podle chuti opepřete a dejte vychladit, než se upečou karbanátky s dýní.

Upečené karbanátky podávejte spolu s dýní (tu před podáváním osolte) a hořčičnou majonézou. Na talíři můžete vše doplnit ještě směsí listového salátu jemně pokapaného octem a olivovým olejem.

00:00

Výživové hodnoty na 1 porci

Velikost porce1/4 podle receptu
Kalorie660 kcal
Bílkoviny23 g
Tuky56 g
Sacharidy17 g

23 Recenzí / komentářů

Market

Březen 26, 2018

Dělala jsem bez dýně dnes k večeři. Jen se salátem a musím říci, že to bylo jako vždy delikátní! Přidávám na seznam zamilovaných receptů od LG

Lucie

Březen 27, 2018

Market, moc moc děkuju za komentář 🙂 Mám velkou radost, že chutnalo a že se recept dostal do topky <3

Míša

Březen 30, 2018

Dnes byly karbanátky k obědu,přidala jsem trochu česneku.Jídlo opravdu luxusní a všem moc chutnalo! Dýňi jsem nedělala,jako příloha byl zeleninový salát.

Lucie

Březen 31, 2018

Mám radost, že chutnalo 🙂 Kombinace s česnekem a zeleninovým salátem je skvělá.

Camm

Březen 31, 2018

Dobrota! 🙂 díky za recept,
jenom takový dotaz k výživovým hodnotám, sacharidy počítáte čisté (net carbs)?

Lucie

Březen 31, 2018

Díky za pochvalu receptu 🙂 Ano, čisté.

Eva

Duben 3, 2018

Lucko, karbanátky jsou výborné!!! Přidala jsem ještě česnek. Těším se na další varianty. Kapustové od Tebe taky nemají chybu .

Lucie

Duben 4, 2018

Evi, to mám radost, že chutnají 🙂

Denča

Duben 9, 2018

Dobrý den Lucko, moc se těším na toto jídlo, ale zaráží mne, že k masíčku nepřidáváte vajíčko? Nebo není třeba tohoto pojidla? 🙂

Děkuji za odpověď, krásný den.

Lucie

Duben 9, 2018

Dobrý den, Denčo, vajíčko opravdu není potřeba, maso drží pohromadě krásně samo o sobě.

Danka

Červenec 6, 2018

Může být i jiné maso než vepřové?

Lucie

Červenec 8, 2018

Může. Ale výsledek bude s největší pravděpodobností dost suchý, vepřové maso bývá nejšťavnatější. Asi bych sáhla třeba po masu z krůtích stehen a to si umlela.

Pavla

Červenec 27, 2018

Dělala jsem dneska karbanátky na víkend k obědu do práce a musím se držet, abych se do nich nepustila ještě dnes. Jeden jsem ochutnala a jsou opravdu výborně. Jsem ráda, že jsem narazila na vaše stránky, recepty vypadají uzasne. A váš chlebik už mi také stydne na lince ☺️

Lucie

Červenec 28, 2018

Mám velkou radost, že vám chutná a že se vám moje recepty líbí 🙂 Takovéhle zprávy mě motivují pokračovat. Moc děkuju za komentář <3

Modruse

Srpen 28, 2018

Dnes jsem se, primo na Vase doporuceni Lucko, poprve v zivote rozhodla delat dyni. Kdyz jsem ji rozkrojila, koukala jsem tak vyjevene jako muj bracha, co ve 25 letech uvidel poprve v zivote mraveniste. Protoze vazeni pratele… dyne.. je.. DUTA! To vysvetluje zahadu jejiho pouziti pri Halloweenu. Delala jsem ty pecene mesicky. A ježišmarja mnam. Nejdriv byla po objeveni kvetaku plna lednice kvetaku, pak po cuketach cuket a ted budu potrebovat jeste jednu lednici navic.

Lucie

Srpen 28, 2018

😀 Miluju tahle objevování! Je tolik surovin, kterým se člověk tak nějak vyhýbal, když “jedl všechno” a teď nestačí zírat, o jaké lahůdky se zbytečně připravoval <3

Monika

Září 3, 2018

Tak tohle je naprosto luxusní záležitost ♥ Vařila jsem už několikrát 🙂 Tohle se jen tak nepřejí

Milada

Září 20, 2018

Naprosto vynikají, šťavnaté, luxusní karbanátky. Děkuji za inspiraci. Hned pozvu deti na oběd.

Lucie

Září 21, 2018

Mám velkou radost, že vám chutnalo. Moc děkuji za komentář. Užijte si oběd s dětmi 🙂

Paj

Říjen 11, 2018

Výborné jídlo. Začínám s lowcarb jídlem a karbanátky jsou mňamózní. Jsou chutově i lepší než ty typické. Děkuji za top recept 🙂

Lucie

Říjen 11, 2018

Mám velkou radost, že chutnají <3 Masu vždy velmi prospěje, pokud se “nastaví” zeleninou či houbami 🙂
Díky za komentář.

Petra

Říjen 12, 2018

Dobrý den,
včera jsem poprvé zkusila Vaše karbanátky a jsou naprosto luxusní.
Moc děkuji za Vaše skvěké stránky s recepty

Lucie

Říjen 12, 2018

Dobrý den, Petro,
to já děkuju – za vyzkoušení receptu i milou zprávu 🙂 Mám velkou radost, že chutnalo <3

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top Mautic is open source marketing automation
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Tomáš před 3 hodinami
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Alena před 7 hodinami
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Miroslav před 8 hodinami
 
Kuchařka - Vaříme pomalu (e-kniha)
zakoupil/a: Denisa před 10 hodinami
 
Kuchařka - Vaříme pomalu (e-kniha)
zakoupil/a: Jitka před 10 hodinami
 
Kuchařka - Zima v kuchyni (e-kniha)
zakoupil/a: Martin před 1 dnem
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Monika před 1 dnem
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: MVDr.Tereza před 1 dnem
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Lenka před 1 dnem
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Lucie před 1 dnem
 
Kuchařka - Vaříme pomalu (e-kniha)
zakoupil/a: Zdenka před 1 dnem
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Ladislava před 1 dnem
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Hana před 1 dnem
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Stanislav před 2 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Lucie před 2 dny
 
DÁRKOVÝ POUKAZ: Kuchařka – Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Michaela před 2 dny
 
Kuchařka - Vaříme pomalu (e-kniha)
zakoupil/a: Kateřina před 2 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Michaela před 2 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Iveta před 2 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Michaela před 3 dny
 
close

Má první tištěná kuchařka je tu!

Voňavá kuchařka

Bez lepku, s nízkým obsahem sacharidů
a hlavně chutně.