Nová e-kuchařka: 30 Low carb receptů na snídaně, obědy i večeře. Zdarma ke stažení 🆓 STÁHNOUT ZDARMA
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Domácí majonéza

Domácí majonéza

  ,   , , , , ,   , ,

Ohodnotit recept
Domácí majonéza
5.0 47

Mnoho receptů (i ty moje) má mezi vyjmenovanými surovinami majonézu. Pokud použijete tu běžnou z obchodu, budete za hranicí pravidel palea. Nejen že většinou obsahuje nekvalitní rafinovaný řepkový nebo slunečnicový olej a přidaný cukr, ale také mnohá „éčka“. Domácí majonéza vás tohoto uchrání. I když vybrat ten správný olej na přípravu majonézy je tak trochu alchymie 😉

  • Příprava: 5 minut
  • 5 minut

    5 minut

  • Množství: cca 200 ml
  • Obtížnost:
  • Autor:

Dobrá volba. Mám pro vás tip i napříště

Koukněte na mé kuchařky plné zdravých receptů, které na webu nenajdete. Můžete vybírat z tištěných knih i e-kuchařek.

Suroviny

1 celé vejce

2 lžičky citrónové šťávy

špetka soli

200 ml vhodného oleje (např. extra light olivový či pomace – viz níže)

  • Příprava: 5 minut
  • 5 minut

    5 minut

  • Množství: cca 200 ml

Postup

Na přípravu domácí majonézy jsem vyzkoušela všechny možné druhy olejů. Panenský olivový olej (extra virgine) je příliš chuťově výrazný, z kokosového oleje nebo sádla má majonéza hodně netypickou chuť (osobně vyzkoušeno), avokádový olej nebo ořechové varianty vyženou domácí majonézu cenově na úroveň kaviáru, hroznový či rýžový olej je sice chuťově neutrální, nicméně svým složením do palea nepatří, rafinovaný slunečnicový olej je úplně za hranicemi pravidel palea, jeho za studena lisovaná varianta (panenský slunečnicový olej) je bohužel velmi často jemně nahořklá, což ovlivní výslednou chuť majonézy. Nakonec jsem skončila u oleje pomace (někdy se také prodává pod názvem sansa), což je nejnižší třída olivového oleje (získává se z odpadu, který zbyl po výrobě extra panenského olivového oleje, a to pomocí tlaku, vysokých teplot a bohužel i chemie). Takový olej je zbaven hlavních pozitivních výživových vlastností, nicméně jeho chuť téměř neutrální a minimálně ovlivňuje výslednou chuť majonézy. O něco lepší variantou je pak „extra light“ olivový olej (např. od značky Borges), který se vyrábí smícháním rafinovaného a panenského olivového oleje. Je cenově dražší než pomace. Má podobně jemnou chuť, která příliš neovlivňuje výslednou majonézu.

Výběr vhodného oleje nechám na vás. Osobně střídám pomace a extra light olivový olej, výjimečně použiji i olej z hroznových jader či panenský slunečnicový. Ale ať se rozhodnete tak nebo tak, výběr oleje nejen ovlivňuje výslednou chuť majonézy (čím je olej chuťově neutrálnější, tím lépe), ale také množství, které bude potřeba. Proto uvedené množství berte pouze orientačně a případně ho upravte podle vámi zvoleného oleje.

Druhou důležitou položkou (i když lze majonézu připravit i bez ní, stačí použít mléko) je vejce. Standardně se používá pouze žloutek, já přidávám celé vejce (pokud zrovna nepotřebuji samotné bílky do jiného receptu). Z celého vejce mi přijde majonéza chuťově lepší. Je tu ale větší riziko nákazy salmonelou, protože se stává, že nákaza se „zastaví“ v bílku a do žloutku se nedostane. Nicméně obecně je pravděpodobnost nákazy velmi malá. Některé zdroje uvádějí, že „pouze“ jedno vejce ze 7.000 je nakažené. To ale platí pro vejce z velkochovů, které jsou přísně a pravidelně kontrolovány. U domácích vajec (ač je jejich nutriční hodnota mnohem lepší) je pravděpodobnost nákazy mnohem větší. Takže i zde záleží na vás a vaší volbě. Pokud použijete na výrobu majonézy pouze žloutek, snižte množství oleje, které k žloutku přilijete, na cca 150 ml (platí pro olivový olej pomace či extra light, u jiných druhů začněte se 100 ml a případně přidejte).

A teď k samotné přípravě. Existuje více způsobů přípravy domácí majonézy – ručně pomocí metličky, pomalým přiléváním oleje do stolního mixéru zapnutého na minimální obrátky, anebo pomocí tyčového mixéru. Osobně nyní používám pouze ten poslední uvedený, proto si ho popíšeme i zde (video s ukázkou výroby domácí majonézy jsem nahrála na Youtube).

Do úzké vysoké nádoby, která svým průměrem co nejvíce kopíruje šířku ponorného mixéru, vložte všechny uvedené ingredience, tedy celé vejce (popřípadě jen žloutek), sůl, citrónovou šťávu a navrch nalijte olej. Do nádoby zasuňte ponorný mixér, přitiskněte ho ke dnu a spusťte. Jakmile ode dna začne stoupat emulze, pomalilinku mixér zvedejte (pro ideální výsledek ho občas vraťte zpět ke dnu). Nesnažte se celý proces uspěchat, trpělivost a pomalý pohyb zaručuje kýžený výsledek. Do 1minuty vám vznikne skvělá hustá majonéza. Pokud je její konzistence příliš hustá, přidejte trošku vody. Pokud je majonéza naopak příliš řídká, přidejte ještě olej a znovu pečlivě promixujte.

Základní majonézu dochuťte podle vaší volby a receptu, na který ji chcete použít. Někdo už do základu přidává hořčici, já ji ale používám pouze do některých receptů (např. do domácí tatarky, spolu s drobně nakrájenou cibulkou a naloženými kapary). Skvělou variantou je například majonéza s pečeným česnekem, s červenou řepou, s upečenou paprikou, s rajčaty a bazalkou, s citrónem atd. Tady se opravdu můžete vyřádit a najít si tu „svojí“ příchuť 😉

Ať chutná ❤️

Pár rad na závěr:

- Pokud se vám olej s vejcem nespojil a vznikla řídká mastná „polévka“ (často se to stane, když příliš rychle zvedáte mixér v nádobě), nevylévejte ji. Použijte ji místo oleje do druhého pokusu a do nádoby vložte vejce, sůl a citrónovou šťávu. Místo oleje to zalijte nepovedenou směsí a tentokrát opravdu pomalilinku zvedejte mixér.

- Pokud vám majonéza zhoustla, ale není to ono, přidejte buď olej (pro zhoustnutí) nebo vodu (pro naředění). Obecně platí, čím více oleje, tím hustší majonéza. Každý druh oleje ale olivňuje výslednou hustotu trošku jinak, proto musíte najít to správné množství pro ten váš olej.

- Některé recepty uvádějí, že je nutné mít ve stejné teplotě vejce i olej. Dle mých zkušeností ale výsledek ovliňuje spíše rychlost zvedání mixéru v nádobě. Pokud chcete přeci jen výsledku trošku pomoct, nechte několik hodin ležet na kuchyňské lince vejce i olej. Pokud pospícháte, alespoň vypláchněte nádobu na přípravu majonézy horkou vodou. To trošku po vložení vejce nahřeje.

Doufám, že se vám majonéza povede a zboříte tak jeden z „kuchyňských strašáků“ 😉

00:00

Sdílejte recept s přáteli

Už nikdy vám žádný nový recept neuteče

Nechte mi tu na sebe e-mail a já vám dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás recepty přestanou zajímat, můžete se kdykoli odhlásit.




144 Recenzí / komentářů

Alena

16 února, 2016

Tak som skusila a nepodarilo sa, vznikla „riedka mastna polievka“, o ktorej pisete…a rozmyslam, cim to bude. Moze byt dovod to, ze moja nadoba bola sirsia ako priemer tycoveho mixera? alebo maly vykon? moj mixer ma 250 W…staci to?

Lucie

16 února, 2016

Občas se to prostě stane. Zatím jsem nezjistila, čím přesně to je. Úzká nádoba je důležitá. Ale nepovedený výsledek nevyhazujte. Přidejte do toho ještě jedno vajíčko a znovu promixujte. Důležité je zvedat mixér v nádobě opravdu pomalu. Podívejte se na video, které je v receptu uvedené. Druhý pokus mi už vyšel vždycky.

Alena

16 února, 2016

Druhy pokus zase neuspesny 🙁 na zaciatku to vyzeralo ze uz sa to podari, zacala sa tvorit biela emulzia, ale na konci sa to zase premenilo na riedku polievku…mixer som nedvihala zo zaciatku vobec, az ku koncu, tak neviem, ci to bola chyba…

Lucie

16 února, 2016

A druhý pokus jste dělala z nových surovin, nebo jste jen do té nepovedené emulze přidala vejce? To nezvedání mixéru bylo správně, v tom chyba není.

Alena

16 února, 2016

do tej pokazenej som pridala len zltok bez bielka. Ale zacinam nadobudat dojem ze to bude tym mixerom, moj je iny typ ako ten vo videu. Uz ste videli ze by sa to podarilo aj s inym mixerom alebo je nutne mat presne taky isty typ?

Lucie

16 února, 2016

Co přesně znamená jiný typ? Jakýkoliv ponorný by měl fungovat.

Alena

16 února, 2016

Tak potom uz fakt neviem…asi mi nie je sudene urobit si domacu majonezu. Skusim cez vikend natocit video z mojej pripravy a dam ho na youtube. Mam staru 20-rocnu Etu.

Lucie

16 února, 2016

To dáte! Věřím tomu. Zkuste si půjčit od někoho jiný mixér a vyzkoušejte, jestli to půjde líp.

Alena

16 února, 2016

Ano, asi to tak budem musiet urobit. Vdaka za tip aj za doveru 🙂

Alena

16 února, 2016

Tak už mám majonézu 🙂 Dnes prebehli 2 pokusy. Požičala som si mixér od príbuznej, ktorá mi zároveň dala aj domáce vajíčka. Prvý pokus bol opäť neúspešný. Už som si začala myslieť, že na vine je olej, ale keďže píšete, že používate olej pomace, ktorý som mala aj ja, váhala som to celkom akceptovať…Prvýkrát som použila vajíčko,ktoré malo izbovú teplotu. Po neúspešnom pokuse sa mi nechcelo čakať, kým sa mi ohreje ďalšie vajíčko, a použila som vajíčko rovno z chladničky. Nedávala som tomu veľkú šancu, ale čuduj sa svete, podarilo sa

Lucie

16 února, 2016

Gratuluji! Opravdu jsem zkoušela různé pokusy, od použití domácích vajec, stejných či rozdílných teplot ingrediencí, drobně pozměněných surovin až po stupňování rychlostí mixování. A vážně absolutně netuším, čím to je, že se někdy majonéza nevyvede. Ale vždy mi zafungoval druhý pokus s přidáním vejce do nepovedené emulze.

Alena

16 února, 2016

Ja som tento postup už dnes nechcela riskovať, keďže včera mi to nevyšlo, tak na druhý pokus som použila nové ingrediencie. Teraz už len musím nájsť recept, v ktorom majonézu využijem…

Lucie

16 února, 2016

Možná byla chyba opravdu v tom mixéru. Receptů na využití majonézy je hodně, od domácí tatarské omáčky po různé saláty. Osobně asi nejvíc miluju celerový a kuřecí. Oba jsou tady na blogu. Ať vám chutná 🙂

Miroslav

16 února, 2016

Tyčový mixér je super. Já tuto metodu používám už několik let, a nikdy se nestalo, že by se majonéza nepovedla. Nezkoušela jste použít půl na půl extra virgin olivový a bodlákový olej?

Lucie

16 února, 2016

Extra virgin má na můj vkus pro účely majonézy příliš výraznou chuť. Bodlákový olej (přiznám se bez mučení) neznám 🙂 Kde ho kupujete?

Karel

16 února, 2016

Dobrý den, chtěl bych se optat, jaké máte zkušenosti s trvanlivostí majonézy? Pravďepodobně bude určena k okamžitému zpotřebovaní..? Děkuji za skvělé recepty 😉 Karel.

Evika

16 února, 2016

Miroslav: Tady se člověk dočte věci – a jak tedy děláte domací majonesu Vy? 🙂

Miroslav

16 února, 2016

Nabízí ho firmy na Internetu, např. Nahrin (a Just) nebo AGRO-EL Znojmo.

Lucie

16 února, 2016

Dobrý den, Karle. Hodně záleží na čerstvosti vajec. Obecně bych počítala s maximálně 7 dny, ideálně spotřebovat do 3 dnů a raději si zase udělat čerstvou. A díky za pochvalu 😉

@LucyWink

16 srpna, 2016

Jupíí, povedlo se hned na poprvé 🙂

Lucie

16 srpna, 2016

Super, gratulace 🙂

Sisina

6 září, 2016

Dobrý den, jakou má trvanlivost takhle vytvořená majonéza?

Lucie

6 září, 2016

Dobrý den, velmi záleží na čerstvosti vajec. Do 3 dnů naprosto bez obtíží, velmi často i týden.

Šárka

10 října, 2016

Dobrý den, mohu se zeptat, kde kupujete olivový olej pomace či extra light? Děkuji moc za odpověď 🙂

Lucie

10 října, 2016

Dobrý den, prakticky ve všech větších supermarketech. Např. Billa, Tesco nebo Rohlik.cz

Vladi

13 prosince, 2016

Nejlepší majoneza !!!! Díky za recept 🙂

Lucie

14 prosince, 2016

🙂 Já díky za vyzkoušení. Mám radost, že se povedla.

Lucie

30 prosince, 2016

Skvělé a jednoduché. Děkuji.

Iveta

17 ledna, 2017

Já jsem prostě majonézový antitalent:-))nepovedla se mi ještě nikdy,už kdysi dávno mně učil kamarád,i mi kvůli tomu koupil tyčový mixer,nepovedlo se to nikdy,pro mně jsou to vyhozené peníze za suroviny.Video zde mně navnadilo-třeba se něco změnilo-ale bohužel,zkusila jsem i druhý pokus …a nic….

Lucie

17 ledna, 2017

To dáte! Projděte si pečlivě postup. Důležité je mít úzkou nádobu, nezvedat moc rychle mixér (ze začátku spíš vůbec, zvedat až když směs u dna zhoustne a zbělá). S některými mixéry to jde ale líp, s některými hůř. Bohužel jsem přesně nevypozorovala, jaký je mezi nimi rozdíl (nejspíš ve výšce mixovací hlavice). Zkuste si od někoho ponorný mixér půjčit a vyzkoušejte to ještě jednou. To půjde 🙂

Iveta

6 února, 2017

Tak už se mi konečně povedla:-))Ale ne tyčovým mixerem ,ale normálním stolním:-)První pokus začal vypadal slibně-emulze už byla pěkně hustá,tak jsem trochu usnula na vavřínech a lila olej asi moc rychle-vyšla mastná polévka,druhý pokus jsem bohužel dělala jen z vajíčka a nepovedeného prvního pokusu-to taky nevyšlo-tak napotřetí-základ vajíčko a olej-když začalo houstnou,pomalinku jsem dolila ty předchozí dva pokusy-uf a mám první majonézu v životě-hurá:-)Na konci jsem přidala pepř a česnek-mám super omáčku do salátu,kde není cítit typická chut oil oleje,díky za inspiraci

Lucie

7 února, 2017

Super, gratulace 🙂

Petr

12 února, 2017

250 ml olej
2 vejce
lžíce hořčice
špetka soli
vše z lednice nádoba 600ml odměrka důležité je nejprve rozmixovat vejce! nadně! pak mixovat dle libosti

jan

15 února, 2017

250 ml olej, ne oliváč panenský, ten oxidací zhořkne
1 vejce čerstvé, ze starších to jde špatně, ale jde
1 lžíce hořčice, nejlepší je francouzká amora a už nesolím
1 stroužek česneku, není tam skoro cítit ale spolehlivě zahubí případnou salmonelu
srovnat teploty

Lucie

15 února, 2017

Díky za vložení vašeho postupu. Dovolím si pár poznámek – panenský olivový olej tu nedoporučuji ani já, hořčici Amora bych z důvodu obsahu disiřičitanů nepoužívala a s vaším tvrzením ohledně zničení salmonely působením česneku se neztotožňuji.

Marie

20 února, 2017

Tak už mám v lednici druhou dávku majonézy. První jsem navzdory vašim radám udělala z panenského oliváče a byla nejdřív dost hořká, po dochucení se jíst dala, po pár dnech hořkost zmizela. Nevím čím to bylo, tím olejem? Druhá várka z oleje pomace se povedla bez ztráty kytičky 🙂 Nakonec jsem ještě přimixovala cibuli a kapary, mňam. Díky za všechny vaše recepty, je tu moře inspirace.

Lucie

20 února, 2017

Přiznám se, že z panenského olivového oleje je pro mě majonéza příliš hořká, až nepoživatelná. Takže po pár pokusech putovala rovnou do výlevky, neskladovala jsem ji. Takže vám ztrátu hořkosti nemůžu potvrdit.
Mám radost, že druhý pokus vyšel. Cibuli bych ale doporučila spíše drobně nakrájet a nemixovat. Občas po rozmixování zhořkne. Kapary jsou skvělá volba! Normálně je vůbec nejím, ale do majonézy je mám moc ráda.

Niko Vuko

22 února, 2017

…slyšela jsem, že když má žena periodu, majonézu prostě neudělá (vím, pověra, ale…!!!! 😀 mě se to zatím skoro 100% osvědčilo a jak tak koukám – mužům se majonéza téměř vždy vydaří 😀

Lucie

22 února, 2017

Já můžu potvrdit, že to neplatí 😀

Gagi

18 března, 2017

Recept je skvělý a jednoduchý ALE PROSÍM NE Z OLIVOVÉHO OLEJE!!!

Lucie

18 března, 2017

Volba oleje je samozřejmě na vás 🙂 Ale pokud se použije lehký olivový (ne panenský) nebo pomace, majonéza je z něj chuťově skvělá.

Eva

18 března, 2017

Po důkladném přečtení tohoto návodu jsem odběhla do Alberta pro olej a na 1. pokus mi majonéza vyšla úplně krásně. Musím se přiznat, mám zkušenost s domácí majonézou k vitello tonnato (což je asi taky paleo, nebo se mýlím?) a ta se mi pouze jednou při spěchu ošklivě scuckovatěla. Od té doby nějak instinktivně vytahuju mixér pomalu nahoru 🙂 Díky moc!

Lucie

18 března, 2017

To mám radost, že to vyšlo 🙂 Ano, vitello tonnato je také paleo, pokud zůstanou „paleo čisté“ i použité suroviny.

Romi

21 března, 2017

Tak teda mne sa tiež nepodarila na prvý pokus. Robila som iba zo žĺtku. Na začiatku to tiež vyzeralo, že sa podarí, ale ani som nestihla dvíhať mixér, zrazu sa tá hustá masa náhle zmiešala s olejom a bola z toho spomínaná „polievka“. Nádobu mám dostatočne úzku. Napadlo mi, či to nemohlo byť príliš vysokým výkonom mixéra? Má ísť mixér naplno, alebo? Každopádne som ďalej postupovala podľa vašej rady a teraz už celé vajíčko, citr. šťavu a soľ som zaliala „polievkou“ a tento krát to vyšlo 🙂 Len teraz neviem, čo s toľkou majonézou 😀

Lucie

21 března, 2017

Mám nový ponorný mixér a s ním to vyjde vždycky, na rozdíl od toho starého. Takže začínám podezírat tvar hlavy mixéru – čím nižší, tím to vychází lépe. Čím je hlava mohutnější a vyšší, tím vmixuje moc oleje najednou a majonéza se občas nepovede. Výkon mixéru by na to neměl mít vliv.
Majonézu spotřebujete raz dva. Stačí udělat nějaký dobrý salát, domácí tatarskou omáčku, nebo v majonéze upéct kus ryby nebo drůbežího masa. Stačí ho majonézou potřít, osolit, opepřit a dát péct do trouby. Majonéza udělá takový jemný kabátek okolo masa a to zůstane krásně šťavnaté.

Eva

31 března, 2017

Dobrý den, začala jsem svůj první Whole30 a došlo i na majonézu. Poprvé jsem ji dělala dle postupu s pomalým přiléváním oleje v robotu a vyšla mi výše zmiňovaná polévka. Včera jsem po přečtení Vašeho návodu dělala znovu, a to vše dohromady bez přilévání s ponorným mixérem. Vyšla na jedničku!!!! Mám obyč. z Lidlu Děkuji za cenné rady a za moře inspirace!!!

Lucie

31 března, 2017

Dobrý den, gratuluji k povedené majonéze 🙂 Moc děkuji za pochvalu stránek a přeji, ať Whole30 úspěšně dokončíte.

Jana

1 května, 2017

Tak bohuzel,u me se nepovedla.Dokonce jsem pridavala dalsi vejce.Mam uzkou nadobu a kvalitni tycovy mixer.Ja se tak tesila.

Lucie

1 května, 2017

To mě mrzí 🙁 Smím se zeptat, jak máte tvarovanou hlavu tyčového mixéru? Je spíš vyšší nebo nižší?
Zkuste případně nepovedenou směs zpracovat ručně. Vyšlehejte metličkou vejce a pomalu po kapkách přidávejte tu nezdařenou majonézu.

Sára Fuková

24 května, 2017

Perfektní recept! Zatím mám 100% úspěšnost, majonéza vždy na první pokus a je hotová během pár minut 🙂

Lucie

24 května, 2017

Gratulace k perfektnímu skóre! Mně se občas nepovede, ale zjišťuju, že to je mixérem. Od té doby, co mám nový, s nižší hlavicí, se taky začínám blížit 100 % 🙂

Janina

28 května, 2017

Tak nám se dneska taky povedla a hned napoprvé Lucko, moc díky za recept a rady

Lucie

28 května, 2017

To mám radost, že se majonéza podařila! Díky za zprávu.

Romana

11 července, 2017

Mám z DM drogerie BIO slunečnicový olej lisovaný za studena, který je dezodorizovaný párou, tak to zítra zkusím s ním, výsledek napíši a děkuji za inspiraci 🙂

Lucie

11 července, 2017

To určitě fungovat bude. Jen to bude asi mírně nahořklé. Což ale někomu vůbec nevadí. Za zprávu budu ráda 🙂

Romana

15 července, 2017

Majonézka se povedla, na první pokus, žádný zášmuk a není ani nahořklá :), dala jsem navíc lžičku dijonské hořčice.
Ruční mixér mám Braun 4191, už mu pár let je, ale funguje bezvadně.
Mám chuť z té majonézky udělat tatarku a dát si jí ke karbanátkům, co mám právě v troubě, mňam (a to jsem ještě před pár týdny byla vegetarián). Děkuji!

Irena

2 srpna, 2017

Dovezla jsem si nyní z Itálie domácí oliváč tak to vyzkouším,ale abych to hned nevyhodila nejlevnější fakt nebyl

Lucie

2 srpna, 2017

Do majonézy bych určitě klasický panenský nepoužívala. Má příliš výraznou chuť, majonéza z něj je vyloženě nedobrá 🙁

Anežka Tesarčíková

2 srpna, 2017

Majonéza se povedla hned napoprvé! Děkujiiiii!!!!!!!

Lucie

2 srpna, 2017

Super! Gratulace 🙂

Věra

19 srpna, 2017

Super recept, majonéza se povedla, ale mě prostě majonéza z olivového oleje nechutná . Budu se muset obejít bez ní. No alespoň se zbavím jedné závislosti…

Lucie

19 srpna, 2017

Jaký olivový olej jste použila? Majonézy se vzdávat určitě nemusíte. Stačí najít jen ten správný olej 🙂

Markéta

4 září, 2017

Mám TO!!! Na první pokus, až neuvěřitelně rychlý, teď se jdu vrhnout na coleslav 🙂

Díky

Lucie

4 září, 2017

Super, gratulace! 🙂

Kamila Tomanová

5 září, 2017

Téééda. Mám ze sebe radost! Díky tomu přesnému popisu a videu se mi majonéza podařila na první pokus a je luxusní! Pravda, sice jsem si nevšimla, že je tam jen po špetce soli, takže ji mám drobet slanější, ale i tak! Mám radost! Moc díky za tento návod, pomohl mi neskutečně (včetně tipu, z jakého oleje vyrábět). 😉

Lucie

6 září, 2017

Velká gratulace k úspěšně připravené majonéze! Některé věci se zdají složitější, než nakonec jsou, že? 🙂

Petra

12 září, 2017

díky za recepcik a postup, povedla se na první pokus a už se chladi v lednici 🙂

Lucie

13 září, 2017

Právě jste složila takovou malou kuchařskou maturitu 🙂 Gratulace.

Josef

18 listopadu, 2017

Olej je alfou a omegou úspěchu. Když jsem ji dělal prvně, měl jsem jiný olivový olej a šlo to úplně hladce. Teď jsem vyzkoušel jiný a nefunguje to. Základem je tedy dostatečné množství toho správného oleje. Ale víte co? Mnoho úžasných věcí vzniká jakoby omylem. Takže, když se mi nepovedla úplně skvělá majonéza, přidal jsem do tekuté majonézy agávový sirup, a …. máme tu skvělou zálivku 🙂

Lucie

19 listopadu, 2017

Já bych řekla, že alfou omegou je to, jakou náladu mají zrovna kulinářští bohové 🙂 Protože někdy to jde samo a někdy ani s přemlouváním, a to klidně ze stejného oleje. Ještě malá poznámka – samozřejmě netuším, podle jakých pravidel se stravujete, ale agávový sirup do palea nepatří, do W30 či LCHF už vůbec. Pokud se jen mými recepty inspirujete, pak berte moji poznámku za předmětnou 🙂

Zuzka

30 listopadu, 2017

Mne sa podarila šľahaním metličku s tyčového mixéra, s tyčovým mixérom sa mi to pokazilo, olej prilievam až počas miešania pomalinky niťovou ideálne s nádoby čo na dávkovač. Skučala som kokosový olej bez vône roztopený na tekuto, vyskúšam aj light olivový olej alebo maslo.

Pavel Juránek

16 prosince, 2017

Delam majonezu mixerem uz dlouho bez problemu. Drzim se techto pravidel:
a) priprava: cista sklenice na produkt, umyju vejce
b) do uzke nadoby dam
+ 3 lzicky citr. stavy
+ spetku soli
+ 1 lzicku medu
+ 2 lzicky dijonske hortice
+ cele vejce
c) vse dobre rozmicham, pak pridam 200g repkoveho oleje
– olivovy by zkazil chut!
d) v lete ochladim pod 20 st C (i s tyci mixeru) v lednicce
e) mixer ponorim na dno a spustim na nejvyssi rychlost
vznidne ridka majoneza, vast oleje plave na vrchu
f) nadobu naklonim a mixuji dale. z bocniho otvoru vyteka husta majoneza. Mixerem pohybuji, aby se takto propracoval cely obsah.

Takto vznikne velmi husta majoneza, kterou dam do sklenice a setrepu, aby tam nebyly bubliny vzduchu, coz by snizovalo trvanlivost

Lucie

18 prosince, 2017

Díky za sdílení podrobného návodu. Moje zkušenost je taková, že naprosto nejvíc ze všeho záleží na tvaru hlavice mixéru 🙂
Klasický panenský olivový olej se na přípravu majonézy opravdu nehodí. Ale lehký olivový je skvělý. Není totiž vůbec hořký, takže chuť majonézy nezkazí. Řepkový nepoužívám.
Nejlepší je mixovat majonézu přímo ve sklenici, ve které se pak uchovává. Ušetří se tak práce přendaváním majonézy a mytím nádoby.

Markéta

4 ledna, 2018

Povedla se!!! Přidána sušena rajčata a super stav, myslím, že nevydrží ani ty tři dny, i když jsem dala čistě extra virgin olivový olej (jsem totiž zjistila, že řecké oleje nemají tak výraznou chuť „nahořklou?“ jako španělské a ostatní. Nechávám si ho přímo dovážet z Řecka je to fakt o něčem jiném:-) prý je to způsobeno jinou technologií zpracování) Jinak jsem Vám chtěla, Lucie, moc poděkovat za Vaše stránky a vše kolem. Rozhodla jsem se pro Whole30 a čím dál víc uvažuji, že v tomto opatření pojedu bez ohledu na zařazování vynechaných potravin, protože je mi skvěle!

Lucie

4 ledna, 2018

Super, mám radost, že se povedla. Sušená rajčata jsou skvělý způsob dochucení <3
Moc děkuju za pochvalu stránek 🙂
Zařazování na konci programu je zcela na vás, ale já osobně ho velmi doporučuji. Nikdo netvrdí, že dané potraviny musíte do stravy vrátit trvale, ale přijde mi škoda nezkusit, jak na které vaše tělo reaguje.

Vašek

5 ledna, 2018

Všem dosud neúspěšným kuchařům a kuchařkám:
Dnes jsem vyrobil svou první majonezu a je výtečná. Cesta byla trnitá a trvalo to průběžně několik hodin marných pokusů, proto vám chci nabídnout svou zkušenost a hypotézu. (Vzniklý roztok jsem vždy znovu použil jako olej.) Původně jsem dával jen žloutky, pokroutkový olej, citronovou šťávu a použil ponorný mixer. V dalších krocích jsem postupně neuspěl s vejcem pokojové teploty a ještě užší nádobou, přídavkem soli a pepře, octa ani hořčice. Babička mě naučila oddělovat dokonale žloutek od bílku. (Někdo tam nechá takový ten průhledný ocásek.) Při posledním pokusu se mi tam ale kus bílku dostal a stal se zázrak! Majonéza byla doslova v pár vteřinách. Takže hlavně se s tím oddělováním bílku moc nes… a úspěch se dostaví!

Lucie

5 ledna, 2018

Díky za tip, ale tento recept je z celého vejce, takže se žloutek a bílek neodděluje.

Lenka Kapitanova

6 ledna, 2018

Už je mi nějaký ten pátek tak jsem zkusila majonézu poprvé v životě podle popisu, hned napoprvé a luxusní. Moje první výroba majonézy a určitě není poslední děkuji za recept

Lucie

7 ledna, 2018

To mám radost, že se povedla! Ono to fakt není nic složitého, jen to chce vychytat. Ale jakmile to člověk dostane do ruky, už to zvládne levou zadní 😀

Radka

30 ledna, 2018

Luci, dlouho jsem se k tomu odhodlávala,protože jsem měla špatné zkušenosti s děláním normální majonézy, ale tohle to je prostě luxus,na první pokus fakt do minuty hotovo a je boží. Moc děkuji za inspiraci
Btw dělala jsem z pomace oliv oleje a celého vajíčka,oboje jsem nechala pár hodin na kuchyňské lince,takže byly pokojové teploty a šlo to fakt krásně

Lucie

1 února, 2018

Radko, mám radost, že se majonéza povedla! On se toho člověk fakt zbytečně bojí. Jakmile jednou vyjde, už je to brnkačka 🙂

Hana Breburdová

3 března, 2018

Děkuji moc za video, díky němuž už se mi majonéza konečně podařila ❤️

Lucie

3 března, 2018

Hani, mám radost, že pomohlo. Dneska už bych ho asi natočila trošku jinak, ale základní věci se nemění 🙂 Gratulace k povedené majonéze <3

Tereza

25 března, 2018

Dobrý den, ráda bych se zeptala, proč ne rýžový olej, když je o hodně kvalitnější než pomace, který jak píšete je odpad a chemický? Rýžový olej neobsahuje žádný cukr a pokud je zásadou se stravovat hlavně zdravě a chutně, proč tedy nee?
Děkuji za odpověď.

Lucie

26 března, 2018

Dobrý den, žádný olej neobsahuje cukr. U olejů také hodně záleží na jejich profilu, co se týká poměru omega 3 a 6. A tady je na tom bohužel rýžový olej velmi špatně (téměř samé omega 6). Navíc, naprostá většina rýžových olejů na českém trhu je rafinovaných, tedy vyráběných stejně jako pomace, takže si v tomhle směru nepomůžete.

Xenie

30 března, 2018

Super! Na poprvé to nevyšlo. Tyčový mixér se příkal na dno a nešelma pomalu zvednout ☺ druhý pokus vyšel, už jsme byli připraveni. Dělali jsme to s partnerem. Není nad spolupráci, ale zvládl to sám. Je to šikula. Já našla recept, což byla ta spolupráce.

Lucie

30 března, 2018

Super! Spolupráce je důležitá 😉 Mám radost, že se majonéza povedla.

Lenka

7 září, 2018

Ďakujem za skvelý návod, vydarila sa na prvýkrát. Dám si ju do šalátu na oslavu ukončeneho prvého týždňa Whole30 🙂

Lucie

8 září, 2018

Gratulace! Ne každému se majonéza povede. Ať chutná 🙂

Olga

8 září, 2018

Děkuji za radu, jak použít nepovedenou majonézu na výrobu té povedené 😀 Do výroby majonézy jsem se pustila zbrkle, když jsem měla hotový salát a maso na pánvi a říkala jsem si, že by to chtělo ještě něco. Vytáhla jsem vejce z lednice, olej ze skříňky, recept ani nedočetla a pustila se do toho.. Samozřejmě jsem hned od začátku aktivně kvedlala ponorným mixérem nahoru a dolů a výsledek asi tušíte.. Takže druhé vejce, na něj „polévku“ a pak už to šlo snadno..
Chtěla jsem se ale zeptat na olej z pokrutin, o kterém píšete.. Shodou okolností dnes studuju internet, abych zjistila, jak moc je to „odpad“, „olej nejnižší kvality“, „chemický“.. a narazím na něj ve Vašem receptu. Jak to teda s ním je? Kdybyste ho měla zařadit do žebříčku běžně používaných olejů (řepkový, slunečnicový apod.), kde by se umístil? Moc Vám děkuji.

Lucie

9 září, 2018

Mám radost, že se majonéza po záchraně nepodarku vyvedla 🙂
S těmi oleji je to složité. Velmi záleží na tom, jak se na ně díváte. Zda z pohledu způsobu výroby, nebo z výživového hlediska. Dle prvního aspektu se pomace řadí k těm špatným (zmíněná chemie a vysoké teploty). To ale platí i všechny běžně prodávané rafinované oleje určené ke smažení (řepkový, slunečnicový, sójový, hroznový atd.). Z výživového hlediska jsou v tomto směru ideálně oleje panenské, za studena lisované. Ty se ale na smažení příliš (nebo vůbec) nehodí a také mívají velmi výraznou, pro někoho až nepříjemnou hořkou chuť. Pak je tu ale i aspekt výživový. Tam vyhrávají panenské oleje jako je olivový, avokádový, high-oleic slunečnicový, některé ořechové atd.
Takže jak píšu v úvodu receptu – vybrat ideální olej na výrobu majonézy je tak trošku balancování na ostří nože 🙂

Olga

15 září, 2018

Opravdu vyborna majoneza a dnes se povedla na poprve V ramci Whole30 jsem dostala chut na bramborovy salat. Aby byl 100% bez cukru (tzn. bez sterilovanych okurku a hrasku), vymyslela jsem alternativu – 2 na hranolky (na V krouhaci) nakrajene bataty, jedna cervena repa, spolu cca 10 minut povarene. 1 jablicko na stejne hranolky, jedna na jemno nakrajena mini cibule, sparena slitou vodou z batatu (aby nebyla tak vyrazna). Sul, pepr, citronova stava a majoneza. Vyborna priloha. Moc Vam dekuji za skvele inspirace a velkou pomoc – bez Vasich receptu bych Whole snad ani nezkusila ♥️

Lucie

16 září, 2018

To zní skvěle! Věřím, že to musela být dobrota 🙂
Mám radost, že se vám moje stránky líbí a že vám pomohly v rozhodnutí se do W30 pustit <3

Tereza Pecová

11 října, 2018

Vždycky jsem se bála udělat domácí majonézu. Díky vašemu receptu, i videu na YouTube, jsem do toho šla. A jaké bylo mé překvapení, když se mi to napoprvé povedlo a bylo to velice snadné! Už kupovanou nechci. Díky za skvělý recept i za inspiraci dělat věci jinak 🙂

Lucie

12 října, 2018

To mám radost, že se majonéza povedla! Občas má člověk z některých receptů strach úplně zbytečně. I když se tváří složitě, jsou vlastně úplně snadné 🙂
Děkuji za milý komentář <3

Vlaďka

15 října, 2018

Dobrý den,

mohla bych se optat na skladování? Jak dlouho vydrží v lednici taková to majonéza?

Moc děkuji

Lucie

15 října, 2018

Dobrý den, záleží na čerstvosti vajec. Ale doporučuji ji spotřebovat cca do týdne.

Lenka

13 listopadu, 2018

Díky za skvělý recept! Majonéza se povedla okamžitě, za půl minutky byla hotová! Jen jsem pak přidala ještě více citronové šťávy a soli. Byl to první recept, který jsem od Vás vyzkoušela, teď je na řadě jogurtový chlebík:)

Lucie

13 listopadu, 2018

To mám radost, že se majonéza hned na první pokus povedla 🙂 Moc díky za komentář a doufám, že budou chutnat i další vyzkoušené recepty.

Helča

16 listopadu, 2018

Tak už mám za sebou druhou úspěšnou výrobu domácí majonézy. Minulý týden vše přesně dle Vašeho receptu a surovin stejné teploty a hurá povedlo se. Dnes trochu ve spěchu, ty samé suroviny, ale vejce rovnou z lednice a ,, světe div se“, také se povedlo. Děkuji za skvělé recepty a inspiraci

Lucie

17 listopadu, 2018

Moje zkušenost také říká, že teplota není až tak důležitá (zda vůbec). Mnohem důležitější je tvar hlavice mixéru. Mám radost, že se majonéza daří 🙂

Mac

30 listopadu, 2018

Lucie,díky Vám na první pokus perfektní majonéza, díky Marcela

Lucie

1 prosince, 2018

To mám radost, že se majonéza povedla. Moc díky za komentář <3

Michaela Jalovská

4 prosince, 2018

Ahoj,

zkusila jsem a je výborná. Tradičně do bramborového salátu dělám domácí podle receptu po babičce https://erecepty.eu/domaci-majoneza/ a nemá chybu. Váš recept mám také odzkoušený a je skvělá. Tak teď nebudu vědět kterou udělat dřív

Lucie

5 prosince, 2018

Ahoj, to mám radost, že se majonéza povedla a chutnala. Postupů na její přípravu je hodně. Ten, který uvádíte, je více tradiční 🙂

Hana

30 prosince, 2018

Dnes se mi také povedla – SUPER recept i pokyny, díky!!

Lucie

31 prosince, 2018

To mám radost, že se majonéza povedla 🙂 Díky za komentář a pochvalu.

ALOJZ

5 ledna, 2019

Po niekolkych neuspesnych pokusoch s roznymi olejmi som pouzil bio repkovy panensky olej z DM, funguje spolahlivo.

Jiří Helus

6 ledna, 2019

Majonéza se mi povedla hned napoprvé, dělal jsem ji ve stolním mixéru a dbal na to, abych tam olej přiléval opravdu pomalu. Jen mě trochu zklamala chuť. Vejce jsou domácí a použil jsem olej pomace, vše v poměru dle receptu. Konzistence je ideální (přidal jsem trošičku vody), ale cítím vlastně jenom ten olej. Možná dám trochu více soli a citronu. Také budu muset přidat hořčici, cibuli a něco dalšího, takhle samotné bych to jíst nemohl. Je možné, že je to špatný olej pomace (špatná značka – Ondoliva)?

Lucie

7 ledna, 2019

Ona je chuť majonézy z olivového oleje vždy specifická, nikdy nebude ve výsledku chutnat jako ty kupované. Takže těžko říct, zda to byl jen nezvyk, nebo špatný olej. Dochucení je ale vždy důležité, sama o sobě majonéza moc příjemnou chuť nemá. Sůl, troška pepře, česneku, hořčice, kaparů atd. s ní ale udělá divy. Osobně základní majonézu příliš nedochucuji (jen osolím a opepřím), dochucení volím až podle konkrétního použití.

Jiří Helus

8 ledna, 2019

Tak jsem přidal cibuli, sůl, bazalku a ocet a už teď to chutná mnohem lépe (připomíná to tatarku). Ještě tam přidám určitě hořčici a trochu česneku 🙂

Brigita

18 ledna, 2019

Hezký den tak jsem udělala majolku podle receptu. Nakoupila jsem si správné oleje a musím říct, že luxus. Chuť vynikající. Děkuji

Lucie

19 ledna, 2019

Skvělá práce! <3 Mám radost, že se majonéza povedla a chutnala 🙂

Ivana

2 února, 2019

Na prvni pokus dekuji

Lucie

3 února, 2019

To já děkuji – za vyzkoušení receptu a za komentář 🙂 Mám radost, že se majonéza povedla.

Nikola

5 února, 2019

Dekuji moc za recept, nakonec se preci jen povedla 🙂 delala jsem ji z mandloveho oleje, ktery mi prijde chutove neutralni. Nejprve jsem dala jen zloutek a neslo to, pak jsem tedy pridala cele vejce a jeste dalsi olej a skvela majoneza je na svete 🙂

Lucie

6 února, 2019

Dobrý den, to mám radost, že se majonéza povedla 🙂 Z mandlového oleje musí být fantastická, i když výrazně dražší než z běžných olejů.

Patrik

6 února, 2019

Olej musíš prikapavat pomalu po troskach 😉

Lucie

6 února, 2019

Není nutné 🙂 Pomocí vhodného ponorného mixéru to jde i bez toho.

Rajda

7 března, 2019

Ono to s tím bílkem sice jde, ale samotný žloutek je jistota. 🙂

Lucie

7 března, 2019

Jistota čeho? 🙂

Jitka Kuncova

30 března, 2019

Majoneza se povedla,neměla jsem z ní žádnou tu ŘIDKOU POLEVKU :-),jen chuťově mi přijde hořká čím to může být…olejem?

Lucie

30 března, 2019

To mám radost, že se majonéza vydařila hustá 🙂 Ano, hořkost dodává majonéze druh použitého oleje. Je to rozebrané v postupu receptu.

Antonín Drdla

20 dubna, 2019

Výše popsaný recept na majonézu znám z návodu k použití na tyčový mixer „concept“. Používám olej který mě přijde pod ruku, vejce přímo z lednice. Olejovitá polévka mě vznikla pouze jednou a jsem přesvědčen, že to bylo proto, že jsem vyjel mixerem až nad míchanou směs. Nasátím vzduchu dojde k suspenzi, místo emulze. Důležité je taky umístit mixer až na dno a po spuštění počkat až dojde k počáteční emulzi a pak pomalu zvedat a spouštět. Znovu připomínám mix. hlava se nesmí zvednout nad míchanou směs.

Lucie

21 dubna, 2019

Díky za vložení komentáře a zkušeností s přípravou majonézy.

Daniela

24 dubna, 2019

Dobrý den paní Lucie,
domácí majonézu jsem dělala naposledy před 15 lety. Bez ůspěchu. Od té doby jsem nezkoušela. Ale nedavno jsme s partnerem změnili stravování a vůbec životní styl. Vaše recepty jsou úžasné. Postupně budu přidávat k receptům komentáře, podle toho jak se podaří a jak budou chutnat. Ale teď k majonéze:Tak jsem si řekla, že ji vyzkouším. Přečetla jsem si všechny komentáŕe, koupila doporučený olej, všechny ingredience dle Vašeho receptu jsem dala do zavařovací sklenice, ponořila tyčák a řidila se podle videonávodu. A představte si, majonéza se mi povedla hned napoprvé. A byla dokonce i velmi chutná. Ta radost…. takže ještě jednou moc díky za recept a za přesný návod

Lucie

25 dubna, 2019

Dobrý den, Danielo, to mám velkou radost, že se majonéza povedla hned napoprvé a že vám chutnala. Moc díky za komentář a držím palce se změnou stravování a novým životním stylem.

Dana

15 května, 2019

Mě chutná i ten panenskej oliváč je trochu hořká, ale super rychlá

Lucie

15 května, 2019

Tohle je opravdu podle osobní chuti, pro mě je z panenského olivového oleje majonéza naprosto nepoživatelná 🙂 Ale mám radost, že se vám povedla a chutnala. To je totiž to hlavní <3
Díky za komentář.

Jana

7 června, 2019

Dobrý den,
dnes jsem dělala svou první majonézu. Přečetla jsem si recept a koukla na video návod, pročetla diskuze. Trochu jsem se „bála“, jak to dopadne, přišlo mi, že je to celkem věda. Vejce jsem měla rovnou z lednice, olej z linky. Trošku jsem spěchala, nechtěla jsem, aby mi u toho asistovaly děti. Ale byla jsem hrozně zvědavá, tak jsem se do toho pustila. K mému překvapení se povedla hned napoprvé krásně hustá a výborná, děkuji !

Lucie

8 června, 2019

Dobrý den, velká gratulace! Mám radost, že se majonéza povedla a chutná.
Ona to věda i celkem je 😀 Když se majonéza nedaří, jen velmi těžko se určuje příčina. Ale osobně si myslím, že je téměř vždy zádrhel ve tvaru hlavice mixéru a případné technice mixování.

petr

1 července, 2019

Dovolím si radu pro ty, kterým se příliš nedaří – velmi důležitý je opravdu průměr nádoby ve které majonwzu děláte. Osvědčil se mi obyčejný hrnek na čaj, jehož průměr je jen o 5mm větší než hlava tyc.mixeru.
Jinak super, funguje to, dal bych si jen pozor na množství citronové šťávy a česneku – méně je někdy vice

Lucie

2 července, 2019

Díky za tipy 🙂

Karolína

25 října, 2019

Moje první domácí majonéza a vyšla hned na první pokus výborně ! 🙂 Ale vzhledem ke zdejším komentářům jsem se dost bála, aby mi z toho také nevznikla jen ta „tekutá polívka“ . Mixovala jsem v obyčejném hrnku, ponořila mixér, spustila a hned se u dna objevil hezký bílý „oblak“ 😀 Za chviličku jsem pomalu začala mixér zvedat a naštěstí až do konce vše dopadlo výborně a majonéza hotová. Děkuji za hezky vysvětlený a popsaný recept !

Lucka

25 října, 2019

To já moc děkuju za vyzkoušení receptu a za vložení komentáře 🙂 Mám velkou radost, že se majonéza hned napoprvé povedla <3

Daniela

4 ledna, 2020

Ja delam takto majonezu…. uz je to par let,co jsem poprve okusila Whole 30… a musim rict a souhlasim s Vami,ze se to proste nekdy nepovede a vubec Vas nenapada proc. Udelala jsem 20krat po sobe za minutu skvelou a pak se mi nepovede treba trikrat po sobe zrovna kdyz je nejvic treba:). Ale prijde mi,ze, co je opravdu treba,mit to vejce pokojovou teplotu. Mam ho vzdy tak 3 hodky venku a olej mam stale venku v kuchyni. Casto jsem delala,ze pomuze dat vejce do hrnku s vodou teplou a necha se tam 10-15 minut a taky se povedlo. Ale nekdy ne. Kdyz dam vejce na par hodin ven z lednicky a pak delam,zatim se vzdy povedla. Tak mam dojem,ze bude zakopany pes prave tam. Dobrou chut vsem a Lucie diky za Vonavou Kucharku. Je skvela. Daniela

Lucka

5 ledna, 2020

Danielo, máte pravdu, že příprava majonézy je tak trošku alchymie 😀 Ale moje osobní zkušenost mě stále více přiklání k tomu, že nejdůležitější je tvar hlavice mixéru. S některou to jde hůř a majonéza se ne vždy povede. U jiných, těch nižších, s málo otvory po stranách, to vyjde vždy. Ale jak už jsem psala, je to tak trošku alchymie, takže nemůžu tvrdit se 100% jistotou, že to tak opravdu je. Ale osobně jsem o tom přesvědčená 🙂
Moc děkuji za pochvalu kuchařky ❤️ Mám radost, že se líbí.

Martha

21 února, 2020

Dobrý den Lucko, díky za cenné informace a recepty, které využívám jako inspiraci. Rozhodla jsem se pro Whole 30 a dnes mám již 11.den. Majonézu chci vyzkoušet přes víkend k masu nebo na zeleninu. Snad se vydaří, ale zajímá mě, kolik jí mohu sníst..logicky asi ne celou sklenku, Myslela jsem asi tak 2-3 PL ? A ještě mám dotaz, dělala jsem vaše květákové placičky, jen květák vejce a koření. Můžu je upéct ve formě na muffinky? To by problém asi být neměl, co myslíte? Jinak program Whole mě velmi vyhovuje, absolutně nemám problémy. Jen ze začátku jsem měla chut na palačinky a lívance..kamarádka mi radila, at si udělám z trochu mandlové mouky, vejce a trochu psylka, ale neudělala jsem.. Myslím, že 30 dní se dá v pohodě vydržet. Zvažuji jen, jak dál, tak snad se rozhodnu dobře. Děkuji a přeji Vám krásný den Martha

Lucka

23 února, 2020

Dobrý de, Martho 🙂
Držím palce, ať se majonéza vydaří ❤️ Ohledně množství – to záleží na hodně věcech. Ale myslím, že na 1 porci odpovídá max 1 lžíce.
Květákové těsto určitě do mufinkové formy dát můžete. Jen možná pak půjde hůře vyndat. Pomoct by mohly plátky sušené šunky nebo slaniny, kterými formičky vystelete.
Dobře, že jste kamarádku ohledně lívanců neposlechla 🙂 Ve Whole30 se tahle jídla zařazovat nesmí. I když jsou z jinak povolených surovin (viz pravidlo W30 č. 7 https://paleosnadno.cz/whole-30/jak-zacit/ )
Mějte se krásně a držím palce s Whole30 ❤️

Lucka

30 května, 2020

Poprve v zivote jsem zkousela a hned se povedlo. Mockrat dekuji

Lucka

30 května, 2020

Mám radost, že se majonéza hned napoprvé povedla 🙂 Děkuji za komentář ❤️

Michaela

2 června, 2020

Děkuji za úžasné recepty, majonéza se povedla hned napoprvé, Vaše recepty jsou perfektní, DĚKUJI 🙂 🙂 🙂

Lucka

3 června, 2020

Děkuji za pochvalu receptů. Mám radost, že přináší inspiraci ❤️
A velká gratulace k povedené majonéze! ❤️

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

0