📱 MOBILNÍ APLIKACE PLNÁ RECEPTŮ Vyzkoušejte mou aplikaci pro Android a iOS, kde najdete nejvíce mých receptů. PROZKOUMAT APLIKACI
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Pečené houby s dýňovou kaší

Pečené houby s dýňovou kaší

  , ,   , , , ,   , , , ,

Ohodnotit recept
Pečené houby s dýňovou kaší
5.0 5

Určitě to znáte sami - i když je maso častou položkou ve vašem jídelníčku a nijak se mu cíleně nevyhýbáte, ne vždy je na něj chuť. Pro tyhle situace je fajn mít v záloze pár receptů, kde maso nepotřebujete, protože hlavní roli hrají úplně jiné suroviny. Jako třeba tady houby. Po upečení spolu s balzamikovým octem se z nich stane skvělý doplněk k nasládlé dýňové kaši.

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření / pečení: 50 minut
  • 10 minut

    50 minut

    1 hodina

  • Množství: 2 porce
  • Obtížnost:
  • Autor:

💌 Chcete osobní tipy na snadné vaření, unikátní slevy a drby ze zákulisí?

Přidejte se k 40 tisícům odběratelů a nechte mi tu na sebe kontakt. Dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás to přestane zajímat, můžete se kdykoliv odhlásit.




Suroviny

PEČENÉ HOUBY

400 g čerstvých hub (hlíva, hřiby, žampiony atd.)

60 g šalotky

50 g špeku nebo slaniny (volitelně)

1 lžíce olivového oleje

3 stroužky česneku

1 lžička mletého kmínu

1 lžíce balzamikového octa

1 hrst čerstvé petrželky

sůl

pepř

DÝŇOVÁ KAŠE

500 g máslové dýně nebo hokaido

1/2 lžíce olivového oleje

50 g smetanového krémového sýru (např. Goldessa, Philadelphia)

sůl

900+ RECEPTŮ V APLIKACI

Stáhněte si ZDARMA základní verzi mé mobilní aplikace a získejte přístup ke stovkám receptů a spoustě užitečných funkcí. Vaření bude hned snadnější!

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření / pečení: 50 minut
  • 10 minut

    50 minut

    1 hodina

  • Množství: 2 porce

Postup

PEČENÉ HOUBY

Houby nakrájejte na větší kousky, šalotku na klínky a špek na kostičky.

Směs nasypte do pekáčku, přidejte sůl, pepř a olivový olej. Vše promíchejte.

Vložte nezakryté do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte cca půl hodiny.

K houbám do pekáčku přidejte rozdrcený česnek, mletý kmín a balzamikový ocet.

Vše promíchejte a vraťte na dalších cca 20 minut do trouby (společně s dýní, viz další část receptu).

Celková doba pečení houbové směsi se může mírně lišit podle toho, jaké houby použijete a také v jak vysoké vrstvě budou ležet. Tak případně čas upravte podle sebe.

DÝŇOVÁ KAŠE

Máslovou dýni oloupejte, hokaido stačí omýt.

Zbavte ji semínek a nakrájejte na kostky.

Promíchejte s olivovým olejem a vložte na 20 minut do trouby vyhřáté na 180 °C.

Upečenou dýni rozmixujte dohladka se smetanovým sýrem a solí.

PODÁVÁNÍ

Upečenou houbovou směs posypte čerstvou petrželkou a podávejte s dýňovou kaší.

Skvělá volba! Máte hotovo?

Zkuste mých 316 šťavnatých receptů, po kterých se bude oblizovat celá vaše rodina i přátelé 😋

Nová Svěží kuchařka a Voňavá kuchařka, díky kterým už nikdy nebudete muset řešit, co zdravého a chutného zase uvařit.

Prolistovat kuchařky

00:00

Výživové hodnoty na 1 porci

Velikost porce1/2 podle receptu
Energetická hodnota550 kcal / 2 301 kJ
Sacharidy33 g
Tuky38 g
Bílkoviny13 g

Líbí se vám recept? Chutnalo vám?
Dejte mi vědět v komentáři ❤️ a pomozte mi ho šířit dál 🙏🏻

odkaz pak stačí vložit do textu e-mailu, komentáře na FB atd.

14 Recenzí / komentářů

Eva

25 ledna, 2020

Tip na rychlou a chutnou večeři. Akorát jsem musela improvizovat. Nesehnala jsem sýr, tak jsem upečenou dýni, kterou jsem nakrájela na malé kostičky pak na chvíli přidala pést k houbové směsi. Lucko, těším se zase na nějaký nový recept.

Lucka

26 ledna, 2020

Evi, moc děkuju za vyzkoušení receptu a za vložení komentáře. Mám velkou radost, že chutnalo 🙂

Gabriela

4 března, 2020

Dělala jsem z máslové dýně a nemohla jsem se té chutě a kombinace nabažit. Jen místo balzamika jsem dala vinný ocet. Balzamiko jsem neměla. Musím uznat že nejdříve jsem byla skeptická k tomuto typu vaření – suroviny jednoduché, absence klasických příloh. Nemám žádné zdravotní omezení jen ráda experimentuji. Nakonec jsem se do receptů zamilovala. Všechno krásně popsané a povedla se i tolik diskutovaná krémová roláda.
Děkuji za skvělé inspirace a kvalitní popis 🙂

Lucka

4 března, 2020

Moc děkuju za milý komentář 🙂 Já mám vždycky tak velkou radost, když někomu chutná ❤️
Tohle je ještě navíc korunované pochvalou stránek a receptů, takže jsem nadšená dvojnásobně. Moc děkuju! ❤️
Mějte se krásně a doufám, že bude chutnat i podle dalších receptů 🙂

Michaela Augustinová

4 března, 2020

Dneska vyzkoušeno a vynikající. Jen jsem myslela že tam může být i maskarpone, tak jsem ho koupila, ale myslím, že chuti to neubralo. Doporučuji:-)

Lucka

5 března, 2020

Děkuji za vyzkoušení receptu a za komentář s tipem na použití mascarpone. Mám radost, že chutnalo ❤️

Hana Plicová

6 května, 2020

Super recept!

Lucka

6 května, 2020

Mám radost, že se líbí 🙂 Díky za komentář ❤️

Katka

2 listopadu, 2020

Milá Lucie, dnes ukuchtěno. Vynikající, syté a prostě mňamózní 🙂
Čekala jsem, jaká bude chuťová kombinace hříbky a dýně. Nezklamalo.

Lucka

2 listopadu, 2020

Milá Katko, děkuju za vyzkoušení receptu a za komentář 🙂 Mám velkou radost, že chutnalo ❤️

Míša

16 března, 2021

Lucko, dala jsem na kostičky nakrájenou dýni přímo k houbám a po upečení jsem vmíchala listový špenát. Aaaaaaach ❤️ . Díky za inspiraci!

Lucka

16 března, 2021

Míšo, to zní úžasně! ❤️ Jen to čtu a sbíhají se mi sliny 🙂 Díky za tip.

Eva

25 ledna, 2022

O bože! Dýni jsem sice uvařila a na “pyré” použila místo oleje máslo. Konzistencí jsem měla spíš hustý krém (což ale vůbec nevadí), který jsem doplnila ještě o tymián. Houby posypala sušenou petrželkou s česnekem a při prvním soustu jsem se rozhodla napsat recenzi. Ačkoliv všechny recepty, co jsem vařila dle Vás, Lucko, jsou fakt chuťově super, tak tohle to mě vystřelilo z gatí 😀 Fakt super jídlo, přitom je to “jen dýně s houbama” ….

Lucka

26 ledna, 2022

Já zase při čtení vašeho popisu přípravy mám pusu plnou slin ❤️ Viděla jsem i vaši fotku na IG a mana nebeská! Vypadalo to fakt božsky ❤️
Mám velkou radost, že jste si pochutnala. Děkuju za super komentář 🙂
PS: To, že vás to “vystřelilo z gatí”, si s dovolením ukládám jako hlášku měsíce 😀 ❤️

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

0
Váš košík je prázdný!

Vypadá to, že jste si do košíku ještě žádné zboží nepřidali. Není to škoda?

Podívat se na produtky