Hlaní potravina receptů: ořechy » Paleo snadno
Chutné recepty pro zdraví
Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Surovina v receptu: ořechy

Tiramisu

Tiramisu patří jako jedno z mála k mým oblíbeným dezertům. Vyhovuje mi kombinace hořké a sladké chuti. Většina kupovaných ale bývá na můj vkus příliš přeslazená, proto si ho raději občas připravím doma sama. Cukrářské piškoty oproti klasickému receptu nahrazuji drtí z korpusu, připraveného z oříškového másla.

Čokoládový fondant

Představte si dortík, ze kterého po rozkrojení vyteče horká čokoláda. Tu si naberete na lžičku spolu s troškou zmrzliny nebo šlehačky a necháte v ústech rozpustit. Božská představa, ne? :-) A když vám slíbím, že příprava je ohromně jednoduchá (nenechte se vyděsit vypsaným postupem, je jen podrobný, ne složitý) a také neskutečně rychlá, máte výběr dalšího dezertu jasný.

Domácí nutella

Nebudu vám mazat med kolem pusy (teda nutellu), tohle není zrovna recept, který bych doporučovala pravidelně zařazovat do jídelníčku. Většina lidí u některých jídel neumí jen tak olíznout lžičku a už si nedat další. A tohle je přesně jeden z nich. Takže O-P-A-T-R-N-Ě! Je to extra jedlé, dobré, voňavé. Zkrátka až moc mňam :-)

Dutch Baby – pečená palačinka

Znáte tuhle německou pečenou palačinku? Vím, podle názvu to na německý recept nevypadá, ale slovem "dutch" byli označováni němečtí přistěhovalci v USA začátkem 20. století. A právě jim vděčíme za tuhle dobrotu. Její příprava je velmi jednoduchá, navíc si ji můžete udělat v mnoha verzích, takže se vám jen tak nepřejí.

Batátová polévka s chilli ořechy

Většinou vařím bez receptů, tak nějak intuitivně. Proto, pokud si postup nepoznamenám, už většinou nikdy neuvařím stejné jídlo stejným způsobem. A to je občas vážně škoda. I proto jsem začala psát tyhle stránky. Abych mohla sama k sobě občas nakouknout a nechat se receptem vést bez improvizace.

Francouzský cibulový koláč

Francouzský cibulový koláč je vlastně takovou zjednodušenou verzí italské pizzy. Jeho skvělá chuť je ale postavená na úplně jiných surovinách, více typickými pro farmářský venkov. Sladká opečená cibule, křupavá slaninka a lehce nakyslá smetana vás vynesou na vrchol blaha :-)

Bílá kapustová polévka

Kapusta nepatří zrovna mezi nejoblíbenější zeleninu. A to je taková škoda! Když se totiž dobře připraví, je chuťově naprosto jedinečná. Navíc se jedná o surovinu, kterou seženete levně i během zimního období, kdy se cena ostatních druhů dovážené zeleniny šplhá do závratných výšek.

Švestkový koláč

Tenhle recept byl okamžitý nápad, když jsem na procházce se psem objevila krásné švestky, které tam jen tak ležely ladem a očividně je nikdo nesbíral. No řekněte sami, bylo by přece škoda je tam nechat :-) Ačkoliv tenhle druh ovoce sama moc nejím, koláč mi opravdu hodně chutnal. Vyzkoušejte ho se mnou.

Krémová polévka z pečeného patizonu a fenyklu

Patizon a fenykl nejsou úplně tradičními druhy zeleniny, ze kterých by se doma běžně vařilo. Zejména u fenyklu se hodně lidí vyhýbá jeho specifické chuti. Věděli jste ale, že po tepelné úpravě se tato pro někoho velmi nepříjemná chuť a vůně zcela ztrácí a fenykl naopak krásně zesládne?

Třešňový koláč s ořechovou drobenkou

Období třešní je hrozně krátké. Proto si je nenechte ujít. A až se přejíte těch čerstvých, udělejte si tenhle skvělý voňavý koláč s křupavou ořechovou drobenkou. Lze ho samozřejmě připravit i z jiného druhu ovoce, třeba borůvek či rybízu.

Top
Mautic is open source marketing automation