📖 VOŇAVÁ KUCHAŘKA - skladem poslední kusy. DOTISK NEBUDE! Poslední šance získat tuto kuchařku.
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Nugátové a čokoládové košíčky

Nugátové a čokoládové košíčky

  ,   , , , , ,   , , , , ,

Ohodnotit recept
Nugátové a čokoládové košíčky
5.0 2

Nejsem úplně milovník sladkého. Než nějaký dezert, raději si dám kus masa nebo talíř pořádně husté polévky. Ale jednou za čas přijde chuť si osladit život i na mě 🙂 A tyhle nugátové a čokoládové košíčky ji plně uspokojily ❤️ Vyzkoušejte a dejte vědět, jestli to fungovalo i na vás 🙂

  • Příprava: 2 hodin
  • Vaření / pečení: 45 minut
  • 2 hodin

    45 minut

    2 hodin 45 minut

  • Množství: 6 porcí (2 košíčky na 1 porci)
  • Obtížnost:
  • Autor:

💌 Chcete osobní tipy na snadné vaření, unikátní slevy a drby ze zákulisí?

Přidejte se k 40 tisícům odběratelů a nechte mi tu na sebe kontakt. Dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás to přestane zajímat, můžete se kdykoliv odhlásit.




Suroviny

175 g lískových ořechů

1 vejce

75 g smetany ke šlehání

cca 30 g sladidla (med, kokosový cukr, datlový sirup, erythritol, xylitol aj. - konkrétní druh i množství zvolte podle vašeho výživového stylu)

cca 10 g hořkého kakaa

120 g mascarpone (v pokojové teplotě)

45 g hořké vysokoprocentní čokolády

950+ RECEPTŮ V APLIKACI

Stáhněte si ZDARMA základní verzi mé mobilní aplikace a získejte přístup ke stovkám receptů a spoustě užitečných funkcí. Vaření bude hned snadnější!

  • Příprava: 2 hodin
  • Vaření / pečení: 45 minut
  • 2 hodin

    45 minut

    2 hodin 45 minut

  • Množství: 6 porcí (2 košíčky na 1 porci)

Postup

Lískové ořechy vložte do trouby vyhřáté na 150 °C a zde je nechte upražit přibližně půl hodiny.

Pak je přesypte do bavlněné utěrky, nechte chvíli vychladnout a mnutím je zbavte slupek.

Očištěné ořechy rozdrťte na jemnou mouku (v elektrickém mlýnku na kávu nebo malém sekáčku).

100 gramů odeberte stranou a smíchejte je s vejcem do mírně lepivého těsta.

Těsto rozdělte na 12 stejných dílů (2 díly na porci, na 1 košíček přibližně 12 g těsta).

Z každého pomocí prstů vytvarujte uvnitř muffinových formiček tenké košíčky.

Vložte je do trouby vyhřáté na 150 °C a pečte přibližně 15 minut.

Pak je opatrně vyloupněte z formiček a vraťte dnem vzhůru dojít do otevřené chladnoucí trouby.

Druhou část ořechové mouky umelte ještě jemněji, až na ořechové máslo (můžete použít i kupované). Počítejte s tím, že vám to nějaký čas zabere. Potřebujete ale co nejjemnější strukturu, tak buďte trpěliví.

Jemné ořechové máslo rozmixujte dohladka se smetanou, kakaem a polovinou sladidla. Dejte vychladit.

V malé pánvičce si na nízkou teplotu rozehřejte čokoládu. Smíchejte ji s mascarpone a druhou polovinou sladidla do hladkého krému. Nechte chvíli vychladit.

Upečené a vychladnuté košíčky naplňte připravenými krémy - polovinu množství nugátovým a druhou půlku čokoládovým, vždy přibližně 30 g krému na 1 košíček.

Na ozdobu můžete nugátové košíčky posypat troškou rozdrcených lískových ořechů, čokoládové košíčky zase špetkou nastrouhaného kakaového másla.

Košíčky podávejte vychlazené.

* Výživové hodnoty platí při použití erythritolu s nulovou kalorickou hodnotou nebo při úplném vynechání sladidla.

Skvělá volba! Máte hotovo?

Zkuste mých 316 šťavnatých receptů, po kterých se bude oblizovat celá vaše rodina i přátelé 😋

Nová Svěží kuchařka a Voňavá kuchařka, díky kterým už nikdy nebudete muset řešit, co zdravého a chutného zase uvařit.

Prolistovat kuchařky

00:00

Výživové hodnoty na 1 porci

Velikost porce2 košíčky
Energetická hodnota390 kcal / 1 632 kJ *
Sacharidy6 g *
Tuky37 g
Bílkoviny9 g

Líbí se vám recept? Chutnalo vám?
Dejte mi vědět v komentáři ❤️ a pomozte mi ho šířit dál 🙏🏻

odkaz pak stačí vložit do textu e-mailu, komentáře na FB atd.

8 Recenzí / komentářů

Miriam

2 listopadu, 2020

Dobrý den, tím hořkým kakaem je myšleno například holandské kakao nebo něco jiného konkrétního?

Lucka

2 listopadu, 2020

Dobrý den, můžete použít jakékoliv kakao jste zvyklá. Osobně nemám holandské kakao moc ráda. Raději používám neodtučněný prášek z nepražených kakaových bobů, např. https://www.grizly.cz/grizly-kakaovy-prasek-bio-250-g nebo https://www.cokoladovnatroubelice.cz/kakaovy-prasek/kakaovy-prasek-natural-10-12/

Bara

5 prosince, 2020

Dobrý den, jak dlouho košíčky vydrží, prosím?

Děkuji 🙂

Lucka

5 prosince, 2020

Dobrý den, přiznám se, že jsem trvanlivost vyloženě nikdy nezkoušela. Ale vzhledem k použití mléčných výrobků to odhaduji na cca 10 dní.

Lenka

10 ledna, 2021

Pekla jsem a byly výborné, děkuju za recept! Ani jsem lískové oříšky nezbavovala slupek, těsto bylo akorát o trochu tmavší.

Lucka

10 ledna, 2021

Moc děkuju za komentář. S radostí čtu, že se košíčky povedly a chutnaly ❤️

Kristýna

3 listopadu, 2021

Dobrý den,
ráda bych se zeptala, zda je košíčky nutné péct i v papírové formičce na muffiny nebo lze péct rovnou v teflonové formě bez papíru? Předem děkuji!

Lucka

3 listopadu, 2021

Dobrý den, těsto lze z většiny forem naprosto bez problémů vyklopit. Není vyloženě měkké, takže se netrhá. Zádrhel bývá jen u vroubkovaných formiček.
Pokud chcete mít větší jistotu, můžete formičky jemně vymazat. Ale myslím, že to nebude potřeba, ani ty papírové košíčky.

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Nákupní košík0
Košík je prázdný!
Pokračovat v nákupu
0