📱 MOBILNÍ APLIKACE PLNÁ RECEPTŮ Vyzkoušejte mou aplikaci pro Android a iOS, kde najdete nejvíce mých receptů. PROZKOUMAT APLIKACI
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Kokosové kuličky Raffaello

Kokosové kuličky Raffaello

  , , ,   , , , , , ,   , , , ,

Ohodnotit recept
Kokosové kuličky Raffaello
5.0 3

Kdo by neznal křehké kokosové kuličky Raffaello, s mandlí schovanou v hebké kokosové náplni, ukrytou v tenké křupavé sušence a obalené ve strouhaném kokosu. Patříte mezi jejich milovníky? Tak pak si zkuste doma připravit jejich obdobu s použitím kokosového másla a... překvapivě krémového sýru 🙂

  • Příprava: 2 hodin 30 minut
  • 2 hodin 30 minut

    2 hodin 30 minut

  • Množství: 30 kuliček
  • Obtížnost:
  • Autor:

💌 Chcete osobní tipy na snadné vaření, unikátní slevy a drby ze zákulisí?

Přidejte se k 40 tisícům odběratelů a nechte mi tu na sebe kontakt. Dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás to přestane zajímat, můžete se kdykoliv odhlásit.




Suroviny

90 g kokosového másla

180 g žervé nebo krémového sýru (např. Goldessa, Philadelphia)

4 lžíce smetany (ke šlehání nebo na vaření) či kokosového mléka)

cca 40 g sladidla * (med, kokosový cukr, datlový sirup, erythritol, xylitol aj. - konkrétní druh i množství zvolte podle vašeho výživového stylu)

30 g strouhaného kokosu

30 ks mandlí (nejlépe blanšírovaných)

900+ RECEPTŮ V APLIKACI

Stáhněte si ZDARMA základní verzi mé mobilní aplikace a získejte přístup ke stovkám receptů a spoustě užitečných funkcí. Vaření bude hned snadnější!

  • Příprava: 2 hodin 30 minut
  • 2 hodin 30 minut

    2 hodin 30 minut

  • Množství: 30 kuliček

Postup

Kokosové máslo (pozor, neplést s kokosovým olejem, to je něco jiného) jemně rozehřejte. Nesmí být vyloženě horké. Lze ho rozpustit na nízkou teplotu na plotýnce, v troubě, ve vodní lázni či na nízký výkon v mikrovlnce.

Rozehřáté (ale ne horké) kokosové máslo smíchejte s žervé a podle potřeby nařeďte smetanou (přidávejte postupně). Hmota by měla být příjemně měkká (po vychlazení hodně ztuhne), ale tvarovatelná v prstech.

Směs podle chuti oslaďte. Pokud používáte hrubší sypké sladidlo, doporučuji ho rozemlít najemno nebo předem rozpustit v trošce smetany.

Z hmoty odebírejte postupně malé kousky, zabalte do nich vždy 1 mandli, vytvořte kuličky a obalte ve strouhaném kokosu.

Kuličky uložte do lednice, kde po vychlazení ztuhnou. Uchovávejte je zakryté a spotřebujte cca do 1 týdne.

Před podáváním je nechte pár minut "vydýchat" v pokojové teplotě, ať mírně povolí.

TIPY

Místo žervé lze použít třeba Goldessu, Philadelphii nebo dokonce i tvaroh (u něj ale počítejte s jemně nakyslou chutí, která není pro Raffaello úplně typická).

Kokosové máslo koupíte ve většině prodejen se zdravou výživou a také přes internet. Pokud se vám ho nepodaří sehnat, můžete ho připravit doma. Je potřeba strouhaný kokos (a podle potřeby případně i trošku kokosového oleje) rozmixovat do hladké tekuté pasty. Počítejte, že to nějakou dobu zabere, a je potřeba občas i mixér nechat odpočinout, abyste nezavařili motor. Osobně k těmto účelům používám elektrický mlýnek na kávu.

Kromě mandlí můžete do kuliček zabalit i jiné ořechy. Třeba kešu, lískové nebo makadamiové.

Pro originální Raffaello je typická křupavá vrchní vrstvička sušenky. Tu doma vytvoříte jen stěží. Ale pokud si chcete trošku hrát, můžete strouhaný kokos smíchat s bílkem, směs na 120 °C usušit v troubě dokřupava, jemně rozdrobit a obalit v ní kuličky. Budou na povrchu více křupavé než jen v samotném kokosu. Počítejte ale s tím, že při delším uložení v lednici křupavá vrstva natáhne vlhkost a ztratí původní křehkost. Takže se tato varianta hodí spíš pro rychlé servírování.

* Výživové hodnoty platí při použití žervé, smetany ke šlehání a erythritolu (s nulovou kalorickou hodnotou) nebo při úplném vynechání sladidla.

Skvělá volba! Máte hotovo?

Zkuste mých 316 šťavnatých receptů, po kterých se bude oblizovat celá vaše rodina i přátelé 😋

Nová Svěží kuchařka a Voňavá kuchařka, díky kterým už nikdy nebudete muset řešit, co zdravého a chutného zase uvařit.

Prolistovat kuchařky

00:00

Výživové hodnoty na 1 porci

Velikost porce1 kulička
Energetická hodnota50 kcal / 200 kJ *
Sacharidy1 g *
Tuky5 g
Bílkoviny1 g

Líbí se vám recept? Chutnalo vám?
Dejte mi vědět v komentáři ❤️ a pomozte mi ho šířit dál 🙏🏻

odkaz pak stačí vložit do textu e-mailu, komentáře na FB atd.

8 Recenzí / komentářů

Nela

17 prosince, 2020

Vynikajici!

Lucka

18 prosince, 2020

Díky za komentář ❤️ Moc ráda čtu, že chutná 🙂
Krásné Vánoce ❤️

Petr

14 února, 2021

Kokosove maslo jsem nemel. Pouzil jsem kokosovy krem “franz josef” za 50kč plechovka. Zahusteno rozemletymi olouoabymi mandlemi. Uplne kulicky tedy nemam, spis takova vosi hnizda, ale chutove fajn.

Lucka

14 února, 2021

Zkuste si případně příště kokosové máslo sehnat. Je to konzistencí i chuťově rozdílné od kokosového krému nebo mléka 🙂 Ale poradil jste si skvěle. Mám radost, že chutnalo. Díky za vyzkoušení receptu a za komentář ❤️

Katka

22 prosince, 2021

prosim jakou smetanu pridavate? na vareni nebo na slehani?

Lucka

24 prosince, 2021

Vzhledem k použitému množství je to úplně jedno 🙂 Lze použít obě.

Pavla

30 září, 2022

Skvelé, chutnaji vsem. Nejvic dceri, co ma celiakii.

Lucka

1 října, 2022

Děkuju za komentář ❤️ Mám radost, že vám doma kuličky chutnají. Doufám, že u mě najdete spoustu další inspirace na bezlepkové vaření 🙂

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

0
Váš košík je prázdný!

Vypadá to, že jste si do košíku ještě žádné zboží nepřidali. Není to škoda?

Podívat se na produtky