Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Nepečený tříbarevný cheesecake

Nepečený tříbarevný cheesecake

    , , , ,   , , ,

Říjen 21, 2017

Hodnotit recept
Nepečený tříbarevný cheesecake
5.0 18

Aktuálně jsem dlouhodobě mimo domov, bez své velké kuchyně, trouby a veškerého kuchyňského vybavení, na které jsem zvyklá. A když se nemůžu rozmáchnout co do způsobů přípravy, o to víc mě baví si hrát s jednotlivými ingrediencemi a jejich barevností. Tak přesně vznikl i tento recept na tříbarevný cheesecake, na jehož přípravu vám bude stačit 1 plotýnka, váha a lednice. A pak také velká dávka trpělivosti vydržet, než dort ztuhne 🙂

  • Příprava: 4 hodin 20 minut
  • Vaření: 5 minut
  • 4 hodin 20 minut

    5 minut

    4 hodin 25 minut

  • Množství: 8 porcí
  • Obtížnost:
  • Autor:

Dobrá volba. Co uvaříte příště?

Vyřešte jednou pro vždy problém co zdravého vařit. 
Napsala jsem kuchařky s 242 recepty, které na webu nenajdete.
Pro každého, kdo chce jíst zdravě.

Suroviny

150 g pekanů nebo jiných oblíbených ořechů

50 g + 40 g + 60 g hořké vysokoprocentní čokolády
(celkem 150 g)

10 g želatiny bez příchuti *

400 ml smetany ke šlehání

400 g krémového sýru (Philadelphia, Goldessa z Lidlu aj.) **

60 g sladidla podle vašeho stravovacího stylu (přesné množství záleží na použitém druhu)

vanilkový extrakt nebo zrníčka z 1 vanilkového lusku

  • Příprava: 4 hodin 20 minut
  • Vaření: 5 minut
  • 4 hodin 20 minut

    5 minut

    4 hodin 25 minut

  • Množství: 8 porcí

Postup

Ořechy rozdrťte v mixéru najemno.

V malé pánvičce si na nízkou teplotu na plotně rozpusťte čokoládu. Jednu třetinu (první část uvedené gramáže) jí odeberte a pečlivě smíchejte s ořechovou drtí (lze případně použít i ořechovou mouku).

Hmotu napěchujte na dno dortové formy (cca 20 cm v průměru na 6-8 porcí), kterou jste si vyložili pečícím papírem. Ten předtím, než ho dáte do formy, zmuchlejte, namočte do vody a vymačkejte od přebytečné tekutiny. Půjde vám pak s ním lépe pracovat.

Základ dortu dejte vychladit do lednice.

Pokud používáte plátkovou želatinu, namočte ji na pár minut do studené vody. Pak ji vyždímejte.

Na plotně si zahřejte smetanu. Přidejte do ní vanilku a rozpusťte v ní část sladidla. Raději dejte ze začátku méně a případně později přidejte. Konkrétní množství záleží na použitém sladidle, kvalitě a "síle" čokolády a samozřejmě na vaší osobní chuti. Takže si to případně upravte podle sebe.

Do horké smetany vmíchejte i želatinu a nechte ji rozpustit. Pokud používáte práškovou, přidejte ji teď, bez předchozího namočení.

Horkou smetanu odstavte a vmíchejte do ní krémový sýr. Můžete použít i ponorný mixér. Hmota bude hladší, bez hrudek, ale počítejte, že se ve směsi vytvoří vzduchové bublinky (což ale nemá na chuť žádný vliv).

Teď přichází trošku matematiky! O něco méně než polovinu krému nalijte do dortové formy na vychlazený korpus.

Z toho, co vám zbude, odeberte tak 2/3 a do nich pečlivě vmíchejte méně než polovinu rozehřáté čokolády (druhou část uvedené gramáže). Opět můžete použít ponorný mixér. Pozor, ať čokoláda není moc studená a nezačne vám ve směsi příliš rychle tuhnout.

Směs nalijte na střed bílého krému. Tím se vytvoří tmavší kolo uprostřed bílého (nic neroztírejte, ani nemíchejte).

Do hrnce, kde vám zbyla větší část rozpuštěné čokolády, nalijte zbytek krémové směsi a opět dobře promíchejte. Nejtmavší krém nalijte doprostřed světle hnědého a tím vytvořte třetí kolo (opět nic nemíchejte).

Připravený dort vložte do lednice a zde ho nechte vychladit minimálně 4 hodiny, ideálně přes noc.

Před podáváním dort vyjměte z formy, nastrouhejte na něj pár gramů hořké čokolády, nakrájejte ho na dílky a podávejte.

* U vegetariánské varianty nahraďte želatinu agarem.

** Místo krémového sýru (cream cheese) lze použít i tvaroh. Vznikne takový pribiňáčkový dort 🙂

*** Uvedené množství sacharidů vychází při použití erythritolu, u jiných typů sladidel se změní (například pro med při zachování gramáže na 14 g na porci).

00:00

Výživové hodnoty na 1 porci

Kalorie515 kcal
Bílkoviny11 g
Tuky51 g
Sacharidy6 g ***

54 Recenzí / komentářů

Daniela

Říjen 21, 2017

Vypadá úžasně. Určitě vyzkouším. Děkuji za recept.

Lucie

Říjen 21, 2017

Dejte pak vědět, jak se povedl 🙂 Věřím, že si pochutnáte.

Hana Breburdová

Říjen 24, 2017

Tak do toho jdu, nadhera. A pouziji tvaroh

Lucie

Říjen 24, 2017

Tvaroh je skvělá volba! <3

Kateřina

Říjen 24, 2017

Vypadá luxusně! Kdybych chtěla použit kokosové mléko a želatinu, kolik byste doporučila mléka a kolik želatiny?

Kamila

Říjen 25, 2017

To mi povězte, proč želatina, když vegetariánský recept?!

Lucie

Říjen 25, 2017

Omlouvám se, chyba se vloudila. Pro vegetariánskou variantu lze použít agar. Doplním. Děkuji za upozornění.

Lucie

Říjen 25, 2017

Kateřino, dala bych 800 ml kokosového mléka a 15 g želatiny.

Andrea

Říjen 25, 2017

Je to boží, jsem úplně dojatá, protože to chutná jako pribiňáček, kterej jsem v Čechách kvůli složení nekupovala, a tady v Anglii ho ani nemám kde sehnat. Trošku jsem tedy pozměnila ingredience a vyšlo mi to báječně. Moc díky za recept, jdu tady na Ostrovech šířit low carb osvětu 😀

Lucie

Říjen 26, 2017

To mám radost, že dort vyšel a že chutná <3

Kača Kača

Říjen 26, 2017

Dobrý den,
dalo by se použít kokosové mléko místo mléčných složek? Kolik by to tak vyšlo, 800 ml? Děkuji.

Lucie

Říjen 26, 2017

Dobrý den, dle mého dalo. Použila bych 600-800 ml mléka a 15-17 g želatiny.

Dagmar

Listopad 5, 2017

Dobrý den Lucko,děkuji za recept,dortík je výborný.Sice se mi nepodařilo ty barvy nalít do sebe jako vám,mám 3 vrstvy,asi mi to rychle ztuhlo,ale i tak je mňam 🙂

Lucie

Listopad 5, 2017

Dobrý den, Dagmar. Mám radost, že dort chutná. Že se úplně nepovedlo žíhání určitě nevadí 🙂 Použila jste krémový sýr?

Dagmar

Listopad 5, 2017

Použila jsem tvaroh,myslím jak jsem ho dala studený do smetany tak se to rychle schadilo a už to nešlo lít.Příště dám sýr 🙂

Lucie

Listopad 5, 2017

Pravda, lepší je pokojová teplota surovin 🙂

Joggidka

Listopad 7, 2017

Jen se zaprášilo.. 🙂

Lucie

Listopad 8, 2017

To moc ráda čtu. Díky za zprávu 🙂

Hanka R.

Listopad 8, 2017

Lucko moc děkuji za tento úžasný recept. Něco tak dobrého jsem dlouho nejedla! Dortik má jen jedinou chybu…rychle se z lednice vypařuje Máte u mně jedničku s hvězdičkou.

Lucie

Listopad 9, 2017

Hanko, joooo o téhle chybě v receptu vím a nějak nevím, jak ji vyřešit 😀 Mám radost, že chutnalo <3

Dominika

Únor 8, 2018

Určitě zkusím. Můžu se zeptat jaká sladidla by byla vhodná pro low carb stravu?

Lucie

Únor 8, 2018

Erythritol, xylitol, případně nějaká stévie (osobně ji nepoužívám, cítím tam kovový ocas).

Irena

Březen 13, 2018

Tak uz se chladi,jsem opravdu zvedava jak dopadne,pekne jsem se u nej zapotila,se zelatinou neumim pracovat,toto bylo poprve,tak snad zruhne,ale krem chutna dokonale 🙂 moc dekuji za recept a tesim se na snidani.

Lucie

Březen 14, 2018

Želatina se tváří složitěji, než to s ní ve skutečnosti je 🙂 A jak jsem viděla ve skupině – dort se podařil, z čehož mám mega radost <3

Monika

Duben 11, 2018

Lucie, dort je naprosto skvělý, dělala jsem ho na své narozeniny a chutnal i rodině.. Je ale hodně syty a není v našich silách ho sníst. Myslíte, ze bude k snedku, když ho dam teď k ledu a rozmrazím příští týden na další kolo oslav? Děkuji

Lucie

Duben 12, 2018

Moniko, to si bohužel nejsem jistá, jak se krém se želatinou po zmrazení a následném povolení zachová. Spíš bych to nedělala.

Renata

Duben 15, 2018

Už se chladi, tak jen doufám, že stuhne…. S želatinou bojuju. Díky za pěkný recept.

Lucie

Duben 15, 2018

Pokud jste postupovala podle návodu a použila uvedené ingredience v daném množství, určitě ztuhne, nebojte. Dejte pak vědět, jak se podařilo 🙂

Renata

Duben 15, 2018

Ztuhnul 🙂 ještě jednou díky za super recept. A pardon za tu hrubku, ale s nebo z je to jedno, hlavně ze je tuhý 😉

Lucie

Duben 15, 2018

Jaká hrubka? 😉 Hlavní je, že chutná 🙂

Lucka

Duben 22, 2018

Dobry den Luci. Opet uzasny recept :-). Ted jen s kamaradkou resime, zda by se v korpusu daly orechy nahradit strouhanym kokosek popr. kokosovou moukou. Co myslite? Potrebujeme verzi bez orechu. Dekujiii

Lucie

Duben 23, 2018

Dobrý den, Lucko. Mám radost, že se recept líbí 🙂 Ve většině receptů moc nejde nahradit ořechy za kokos, ale zrovna tady bych se té náhrady vůbec nebála. Osobně bych spíše volila strouhaný kokos než mouku.

Markéta

Květen 23, 2018

Zdravím Lucko. Dnes jsem taky zkusila váš recept (už se chladí v ledničce☺). Místo sýru jsem zvolila tvaroh, tak se mi moc struktura nepovedla jako Vám. Hmota už byla tuhá jak jsem ji vrstvila na základ. Tak příště vyzkouším sýr. Ale i tak se těšíme, jak ho zítra ochutnáme.

Míša

Květen 24, 2018

Do základu jsem dala pekany + kešu; do krému jsem použila mascarpone + ricottu (50:50). Navíc jsem k tomu udělala horký maliny a moje srdce plesá ještě teď 🙂 Doporučuju spíš menší formu – já měla 23 cm a dort byl následně docela nízký. Lucko, díky! 🙂

Lucie

Květen 24, 2018

Zdravím, Markéto, tak jak? Povedlo se nakonec? Chutnalo? Já věřím, že určitě ano. Tvaroh je skvělá volba.

Lucie

Květen 24, 2018

Ooooo, to zní naprosto famózně <3 Hned bych si dala!
Ano, forma by měla být spíš jen 20 cm, ty 3 cm rozdílu udělají hodně.

Markéta

Květen 24, 2018

Lucko, dort byl vynikající. Děkuji za recept.

Lucie

Květen 25, 2018

Mně neděkujte, já ho nepekla 🙂 Mám velkou radost, že chutnal <3

Kristyna

Květen 25, 2018

Proč nemáte označeno, že je to paleo? Diky za odpoved

Lucie

Květen 26, 2018

Protože to z důvodu použití mléčných výrobků paleo recept není. Mléčným výrobkům se paleo vyhýbá.

Veronika

Červen 26, 2018

Výroba snadná, dort je efektní. Akorát spíš panna cota než cheescake. Použila jsem místo Philadelphie mascarpone, má chyba. Příště zkusím experimentovat s tvarohem či zakysankou, k docílení té typicky navinulé chuti.
Za recept dík, je to krása!

Lucie

Červen 27, 2018

Máte pravdu, že díky nepečení a použití želatiny to má blízko k panna cottě. Možná zkuste čokoládu nahradit nějakým rozmixovaným ovocem a do krému přidat trošku citrónové kůry.
Moc děkuji za komentář, mám radost, že se recept líbí 🙂

Jana

Červenec 16, 2018

Zkoušela jsem dort o víkendu pro děti k narozeninám. Vše se povedlo, jen jsem musela trochu improvizovat, protože mám jen velkou dortovou formu a nevyšly ani ořechy ani ostatní ingredience 😉 Nakonec se dílo zadařilo, všem moc chutnal a já vím, že si pro příště koupím menší formu, abych ho měla stejně krásně vysoký, jako vy. 😉 Mockrát díky za recept, budu zkoušet další 😉

Lucie

Červenec 16, 2018

Mám velkou radost, že se dort podařil a že chutnal. Moc díky za komentář 🙂
Doufám, že se s úspěchem setkají i další recepty 😉

Sára

Září 10, 2018

Jeden z nejůžasnějsích dezertů❤️

Lucie

Září 10, 2018

Takovéhle komentáře si nechám jednou zarámovat 🙂 Sáro, díky moc <3

Dana

Říjen 10, 2018

Dobrý den, Lucie,
Lze něčím nahradit ten sýr ? Riccota, tvaroh, Mascarpone ?! Moc mi to s tím sýrem nechutna .

Díky! Dana

Lucie

Říjen 11, 2018

Dobrý den, Dano,
už to nebude klasický cheesecake, protože do něj sýr správně patří. Ale tvaroh bude také fungovat. Mascarpone by bylo už moc “těžké”.

Marcela

Říjen 12, 2018

Lucinko,
tento dortík je famózní . Dělala jsem z dvojité dávky, do větší formy, jelikož nás bylo víc a výsledek byl naprosto delikatesní záležitost. Trochu jsem přidala xylitolu kvůli dětem, ale myslím, že nebylo potřeba. I vzhledově se mi moc povedl, nebyl sice tak vysoký, řekla bych jak klasický cheesecake, ale důležité bylo, že všem moooc chutnal, včetně dětí .
Omlouvám se za tak dlouhý komentář, ale musela jsem
Přeji hezký den

Lucie

Říjen 12, 2018

Marcelo, mám velkou radost, že se dort povedl a že chutnal <3 Za komentář není třeba se omlouvat – naopak jste mě s ním moc potěšila 🙂

Petra

Říjen 15, 2018

Úúúplně mňamózní

Lucie

Říjen 15, 2018

To moc ráda čtu <3 Díky za vyzkoušení receptu a za komentář.

Kateřina

Listopad 9, 2018

Hezky den, Lucko! Nevim, co je spatne, ale nedari se mi vytvorit 3 barvy. Hmota mi prijde hodne ridka – mascarpone, 2krat Philadelphia, smetana – je to ridke a krem proteka do sebe… smetana ma byt uz vychladla nebo tepla? Delala jsem uz podruhe a opet se mi nepodarily vrstvy – poprve jsem nejspis pouzila spatny druh zelatiny (na nepeceny dort), takze i spatne ztuhl… Co delam spatne, mate nejaky tip? Ale chutove je excelentni!

Lucie

Listopad 10, 2018

Hezký den, Kateřino 🙂 Bohužel bývá velký rozdíl v hustotě kupovaných mascarpone a to má vliv na pevnost krému. Osobně používám to z Lidlu, které je opravdu hodně husté, takže krém dobře drží. Nicméně částečné vychladnutí smetany by mohlo pomoct.

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top Mautic is open source marketing automation