Jogurtové pečivo » Paleo snadno
Chutné recepty pro zdraví
Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Jogurtové pečivo

Jogurtové pečivo

  , ,   , , , , ,   , , ,

Červenec 16, 2017

Hodnotit recept
Jogurtové pečivo
5.0 25

Na začátku, při změně stravy bývá pečivo tím nejvíce řešeným bodem. Co budu jíst, když - "nemůžu lepek", "držím sacharidy na minimu" atd. Postupně si člověk na nový způsob stravování tak zvykne, že pečivo zařazuje opravdu jen občas, protože mu prostě nechybí. Ale pokud jste na začátku, nebo právě máte tu chvíli "občas", mám tu pro vás tip, jak si upéct vlastní pečivo bez klasické mouky a jen s nízkým obsahem sacharidů.

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 50 minut
  • 10 minut

    50 minut

    1 hodina

  • Množství: 4 porce
  • Obtížnost:
  • Autor: Lucie Grusová

Dobrá volba. Co uvaříte příště?

Vyřešte jednou pro vždy problém co zdravého vařit. 
Napsala jsem kuchařky s 242 recepty, které na webu nenajdete.
Pro každého, kdo chce jíst zdravě.

Suroviny

150 g tučného jogurtu (řeckého či smetanového s 10 % tuku)

4 vejce M

5 g soli (1 zarovnaná lžička)

80 g zlatého lněného semínka (5 plných lžic)

20 g psyllia (2 vrchovaté lžíce)

50 g směsi semínek a ořechů (např. dýňová, slunečnicová, pekany)

10 g vinného kamene (2 plné lžičky) nebo 5 g prášku do pečiva (bez lepku a fosfátů)

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 50 minut
  • 10 minut

    50 minut

    1 hodina

  • Množství: 4 porce

Postup

Do misky vyklepněte vejce, přidejte jogurt a sůl. Vše důkladně promíchejte - pomocí ponorného mixéru nebo třeba i vidličkou.

Rozdrťte najemno lněná semínka a psyllium. Tuhle práci velmi dobře zastane elektrický mlýnek na kávu nebo sekáček.

Pokud chcete do těsta přimíchat ořechy, rozdrťte je na menší kousky. Ideálně je vložte do nějakého sáčku a několika údery paličkou na maso je rozbijte. V mlýnku či v sekáčku byste je rozsekali moc nejemno. Pokud přidáváte semínka, můžete je nechat vcelku. Ty rozbíjet není nutné.

Promíchejte důkladně připravenou lněnou mouku (ve které už je psyllium), vinný kámen a semínka či ořechy. Přilijte vaječnou směs, opravdu DOBŘE a důkladně promíchejte a nechte přibližně 2 minuty těsto zhoustnout.

Z lepkavého středně hustého těsta vypracujte 2 vyšší bochníky. Těsto se vám nesmí rozlít po plechu, ale musí držet tvar. Pokud je příliš tekuté, raději do něj zapracujte ještě trošku psyllia.

Bochníčky vložte do trouby předem vyhřáté na 160 °C a pečte přibližně 50-55 minut. Během této doby troubu neotevírejte, ať vám těsto zbytečně nespadne.

Po stanovené době chleba vytáhněte, položte na bavlněnou či papírovou utěrku (ty pomůžou vytáhnout z pečiva přebytečnou vlhkost) a nechat vychladnout. Teprve potom můžete chleba nakrájet. Pokud byste tenhle krok přeskočili, pečivo by bylo příliš vlhké a mazlavé.

Měření surovin na lžíce a lžičky jsou pouze orientační, spíše je nepoužívejte a jednotlivé ingredience přesně na gram odvažte. Přece jen u pečení (zejména s psylliem) záleží na každém gramu.

Do těsta můžete přimíchat různé koření (kmín, rozmarýn), česnek, sušená rajčata, parmezán atd.

Z těsta můžete připravit i bulky. Rozdělte ho na 4 části, vypracujte do malých bochánků a ty pečte o trošku kratší dobu, než je uvedené v receptu (okolo 40 minut).

Při tvorbě tohoto receptu jsem se inspirovala skvělými slunečnicovými bulkami na stránkách www.deliketo.cz.

00:00

Výživové hodnoty na 1 porci

Kalorie340 kcal
Bílkoviny14 g
Tuky25 g
Sacharidy6 g

91 Recenzí / komentářů

Vladussa

Červenec 18, 2017

Dobrý den,
jsem úplný začátečník a ještě jsem nestihla celé Vaše stránky prostudovat, ale stejně se chci zeptat – co je to vinný kámen, kde se to koupit ? A můžete mi prosím říct, jak to že můžu do jogurtového pečiva použít jogurt, když jsou zakázány veškeré mléčné výrobky? Děkuji moc za odpověď…

Lucie

Červenec 18, 2017

Dobrý den, vítejte na mých stránkách 🙂
Vinný kámen je prášek do pečiva bez fosfátů, s přidaným vinným kamenem. Můžete ho koupit například v DM drogerii, prodejnách se zdravou výživou či přes internet. Lze místo něj případně použít klasický prášek do pečiva (jen snižte množství přibližně o půlku).
Každý recept je označen podle stylu stravování, kterému vyhovuje. Tento je bezlepkový (to všechny), bez masa, Low carb (tedy se sníženými sacharidy) a Primal (tedy paleo s povolenými mléčnými výrobky). Paleu a Whole30 tento recept nevyhovuje.
Ze začátku těch informací je hodně. Postupně se v tom ale snadno zorientujete 🙂

Jarka

Červenec 20, 2017

Dobrý den, moho použít místo zlatého lněného semínka hnědé?

Lucie

Červenec 20, 2017

Dobrý den, ano, můžete. Zlatý len má jen jemnější chuť, jinak je to stejné.

Jarka

Červenec 21, 2017

Dobrý den, upekla jsem bulky, při pečení “se roztekly” a byly to spíše vyšší placky(těsto bylo celkem řítké, nešlo vůbec tvarovat), ale i tak chuťově luxusní :-). Můžete potadit, kde jsem udělala chybu? Děkuji.

Tereza

Červenec 21, 2017

Dobrý den,
vyzivove hodnoty na jednu porci znamena na kolik gramu?

Lucie

Červenec 21, 2017

Dobrý den, to mě mrzí, že se recept ne úplně povedl. Jediné co mě napadá, kde by mohl být zádrhel, je nedostatečné rozemletí lnu či nedodržení doby odstátí těsta. Musí trošku ztuhnout, aby se z něj daly vypracovat bulky či bochník.

Lucie

Červenec 21, 2017

Dobrý den, na gramy vám to neřeknu, hotový chleba jsem nevážila. Ale jedna porce odpovídá 1/2 hotového bochníčku, tedy 1/4 celkového množství.

Jana

Červenec 22, 2017

Dobry den, lze nejak nahradit psyllium? S jeho stravenim mam problem. Dekuji! Jana

Lucie

Červenec 22, 2017

Dobrý den, možná přidat více lnu. Ale nezkoušela jsem. Psyllium je specifické, pro výslednou texturu pečiva dle mého zásadní.

Jana

Červenec 22, 2017

Dobrý den,nemáte zkušenost s vynecháním vajec?čím je případně nahradit?děkuji.

Lucie

Červenec 22, 2017

Dobrý den, bohužel nemám. Ale vyzkoušejte semínkový chleba tady ode mě ze stránek. Ten je bez vajec.

Jana B.

Červenec 22, 2017

Dobrý den Lucie,
chlebíky jsem dnes pekla a jsem nadmíru spokojená. Použila jsem obyčejný prášek do pečiva (kámen jsem neměla) a hnědý len (zlatého jsem už měla malinko). Jinak jsem recept i postup dodržela. Chlebíky se v troubě na plechu trošku roztáhly do šířky, ale oválky z nich zůstaly (v nejvyšším bodě chlebík měřil 3 cm). Oba dohromady vážily 390 g. Přijel můj bratr s rodinou a z chlebíku byli naprosto nadšeni. Jedli je namazané se žervé a bráška si ho dal i k párkům. Hned si vyžádali recept. A já si tenhle chlebík do jídelníčku určitě zařadím.

Lucie

Červenec 23, 2017

Dobrý den, Jano. Moc děkuji za sdílení zkušenosti s přípravou chlebu. Zajímavé, jak se někomu rozteče a někomu ne. Mám velkou radost, že tak chutná 🙂

Olga

Červenec 23, 2017

Zdravím. Pojidam pochoutky podle Vašich receptu denne, dekuji za ne. Presto se zeptám: Lněné semínko ma kourovy bod pri 107 stupních, tudiz jako mleté neni vhodné k pečení, smazeni atd. Je to pro mne nova a celkem zasadni informace vzhledem k tomu, ze je uvedeno v každém druhem receptu, tento plosne oblibeny nevyjimaje. Co vy na to?

Lucie

Červenec 23, 2017

Taktéž zdravím 🙂 Mám radost, že vám moje recepty chutnají. Přiznám se, že informace o nevhodnosti lněného semínka je pro mě nová. Snažím se při pečení se semínky či ořechy používat teploty nižší než 180 stupňů. Ale že je u lněného tento bod ještě níže, jsem nevěděla.

Lucie

Červenec 23, 2017

Tak jsem to v rychlosti zkoumala na internetu a zahraniční zdroje uvádí, že pečení lněných semínek (na rozdíl od samotného oleje) je bezpečné i při teplotě 180 stupňů.

Olga

Červenec 24, 2017

Dekuji za odpověď. Celkem bouřliva diskuze ve skupine na fb me vyděsila asi vic nez jiné. Ostatní drti a melou dal bez zavahani 🙂 resenim je samozřejmě uprednostnit odtučněnou lněnou mouku, lec tam jsme cenově nekde jinde, to je jasné..
Fandím vam!

Katcha

Červenec 26, 2017

Zrovna jsem ho dala do trouby a taky ho mám roztekly 🙁 postupovala jsem přesně podle receptu, nechala víc jak 5 min odpočinout, lněné semínko i psylium rozemlete, nevím kde může být chyba.. Kamarádka taky pekla a měla také placku.. Nepovedly se mi ani housky, které máte na webu.. Chuťově dobre, ale placky.. Nevím v čem dělám chybu

Lucie

Červenec 26, 2017

To mě hrozně mrzí, že se nedaří a recepty nevychází 🙁 Jaký jogurt jste použila? Byl hodně tučný a hustý? Psyllium jste vážila? Pomocí digitální váhy, která umí i 1 g? Rozemletý len byl jako hladká mouka? Snažím se přijít na to, co může být špatně.

Katcha

Červenec 26, 2017

Jogurt řecký 10%, len řádně rozemlety, jedině co mě napadá je to psylium, váhu tak přesnou nemám, dám tomu ještě šanci a zkusím ho dát více..

Lucie

Červenec 26, 2017

Vaše zpráva mě zvedla z polohy ležmo 🙂 a donutila recept vyzkoušet znovu. A chlebík stoupá, je vysoký. Směs musí okamžitě po smíchání začít výrazně houstnout. Od téměř tekuté konzistence po tvarovatelnou, která se nerozteče. Gramáž opravdu sedí. Tak možná bude vážně zádrhel v nepřesnosti váhy. Používám digitální s 1 gramovou přesností. Pokud máte doma mechanickou, ty bývají méně přesné.

Katcha

Červenec 26, 2017

To jsem nechtěla Vás vyrusit z relaxu 🙂 digitální váhu mám, teď si uvědomuji, že jsem psylium nevazila, ale dala plné 2 polévkové lžíce, takže příště 3? Nebo spatne psylium?

Lucie

Červenec 26, 2017

V pohodě, bude zase chleba k jídlu 😀 V receptu jsou vrchovaté lžíce, ne jen plné. Možná v tom bude zakopaný pes. Psyllium je vždy lepší odvážit. Poměrně velké množství váží jen pár gramů.

Alena

Červenec 26, 2017

dneska jsem zkousela a fakt bomba…. moc mi chutna a i se mi povedl 🙂 dekuji

Lucie

Červenec 26, 2017

To mám radost, že se povedl 🙂 Díky moc za zprávu.

Slavomíra

Červenec 26, 2017

Dobrý večer, tak som to nevydržala do zajtra, prišla z práce a upiekla bulky.Miesto zlateho lanu som dala tmavy. Neroztiekli sa pretože som ich nechala stát 5 minut,cesto pekne zhustlo.Ďakujem

Lucie

Červenec 26, 2017

Dobrý večer. To mám radost, že se bulky povedly. Ať chutnají 🙂

Slavomíra

Červenec 26, 2017

Dobrý večer, nevydržala som do zajtra a pustila sa do pečennia, urobila som bulky.Neroztiekly sa ,nechala som cesto stát 5 min.a miesto zlateho lanu som dala tmavý.Dakujem

Václav

Červenec 26, 2017

Dobrý den,
Je možno použít místo lněných semínek kokosovou mouku?

Děkuji

Lucie

Červenec 26, 2017

Dobrý den, ne v poměru 1:1. Nezkoušela jsem, takže neumím poradit množství.

Lenny

Červenec 27, 2017

Dobrý večer, dnes již peču chlebík po druhé. Opravdu výborný, nic lepšího ještě v poměru tolika úžasných surovin, jsem ještě nejedla. Moc Vás chci pochválit a poděkovat za recept. Jste hotový poklad. Díky facebook. skupině mě to dovedlo až sem k Vám. Také mám potíž s tou placičkou, těsto mi nenabude. Možná jestli poradíte značku psyllia, které používáte? Ale i tak já děkuji za Vás, děkuji , že jste s podělila se o své poznatky. Krásný večer.

Lucie

Červenec 28, 2017

Dobrý den, moc děkuji za pochvalu receptů 🙂 Já mám vždycky obrovskou radost, když zjistím, že někomu podle nich chutná <3 O to víc mě pak mrzí, když se nějaký recept nedaří, tak jak má 🙁 Před pár dny jsem zkoušela recept udělat pro kontrolu znovu, abych zjistila, v čem může být zádrhel, že někomu těsto ztuhne a jinému ne. Schválně jsem použila vejce L a chlebík i tak držel krásně vysoký. Takže v těch to není. Osobně jsem vážně přesvědčená, že zádrhel může být ve 3 věcech – jemnosti namletí zejména lnu (musí to být téměř hladká mouka, bez viditelných částí semínek), hustotě jogurtu (musí být opravdu hustý, tučný) a pak v naprosto přesném odvážení (mechanické váhy jsou bohužel nepřesné a u psyllia je znát každý gram). Jinak používám různé druhy psyllia, nejčastěji ale rodinné balení od Dr. Popova. Těsto musí při promíchávání vyloženě zhoustnout do konzistence, ze které se dá vypracovat bochník a ten bude držet tvar. Nemělo by být vyloženě tuhé, ale také ne tekuté. Pokud tekuté je, přisypte ještě trošku jemně rozemletého lnu a psyllia.
Moc děkuji za Vaši milou zprávu a doufám, že se napotřetí recept povede. Držím palce. Dejte prosím vědět.

Marketa Mikatova

Červenec 28, 2017

Dnes jsem poprve vyzkousela tento chlebik….myslim,ze se povedl. Jen bochnicek jsem udelala jen jeden. Samotny ma zajimavou chut (jsem zvykla spis na zitne nebo psenicne pecivo), takze to je pro me nezvyk. Ale namazany bylinkovym zerve je luxusni 🙂 Dekuji moc za recept, priste vyzkousim seminkovy. Jen kvuli manzelovi bez orechu.

Lucie

Červenec 28, 2017

Mám radost, že se povedl a chutnal. Semínkový je výborný (osobně mi chutná nejvíc). Ale je opravdu hodně sytý. Ať chutná 🙂

Mirka

Červenec 28, 2017

Moc děkuji za tento recept. Syn nesnáší lepek, takže hledáme a zkoumáme možnosti. Nahrazovat normální pečivo rýžovým a kukuřičným škrobem se mi moc nelíbí. Hned zítra vyzkouším tento recept a dám vědět. V pečení jsem spíš začátečník a k dispozici mám jen plynovou troubu, ale doufám, že výsledek bude aspoň trochu k jídlu. Dám vědě 🙂

Lucie

Červenec 28, 2017

U plynové trouby jen dejte pozor na teplotu. Případně dobu zkraťte. Jakmile bude chlebík tmavě zlatavý, je hotový. Držím palce, ať se chlebík podaří a ať chutná 🙂 Budu se těšit na zprávu.

Lída

Srpen 1, 2017

Dobrý den Lucko ,dnes jsem upekla jogurtový chleba a je super. Těsto jsem měla dost řidké,tak jsem ho nalila do formy na niskupský chlebíček. Pekla jsem těch 50min.a je super. Díky ,určitě vyzkouším i jiné recepty.Lída

Lucie

Srpen 1, 2017

Dobrý den, Lído. Já nejsem schopná stále vysledovat, jak to, že někdy má těsto tak řídké 🙁 Nechápu, že mně vždycky vyjde v pořádku. Vážila jste prosím všechny suroviny přesně na gramy?
Ale mám radost, že se chlebík i tak vydařil a chutnal 🙂

Jana

Srpen 1, 2017

Milá Lucie,
Pekla jsem včera, je exkluzivní!
Vyskočil, nadýchaný, ano – těsto po odležení lepí, ale vlhkýma rukama se da bochánek krásně vytvarovat. Vážila jsem na digitální váze, dala 10% jogurt a vše řádně rozemlela v mlýnku na kafe. Nemá chybu.
Ostatním radím držet se receptu 😉 úspěch zaručen.
Děkuji. Pečivo sice úplně nepostrádám, ale tímto ráda jídelníček obohatim.
Jana

Lucie

Srpen 2, 2017

Milá Jano, moc děkuji za zprávu. Mám radost, že recept vyšel, chleba se povedl a chutná 🙂 Mějte se krásně!

Matylda

Srpen 3, 2017

dobrý den, já se tedy přiznám, že váhu nemám a nikdy jsem neměla. Mám oko 😀 dala jsem jogurt, semínka, vejce, vinný kámen, psylium a vše od oka. Místo lnu jsem použila lupinu, předpokládám, že je to v pořádku. Protože lupina je vlčí bob. Trošku improvizace. Chlebík vyšel jedna báseň a i tvarování bochníku bylo v naprostém pořádku.

Lucie

Srpen 3, 2017

Dobrý den, ne každý má tak dobré oko jako jako vy 🙂 Jsem ráda, že chleba vyšel. Přiznám se, že lupinovou mouku nepoužívám, ani ji blíže neznám.

RUzena Krickova

Srpen 4, 2017

Prosim vas,jak casto muzu tento chleb jist?dekuji.jo a na jakou teplotu pect a jak dlouho?

Lucie

Srpen 4, 2017

Jak často ho jíst záleží na mnoha věcech. Osobně bych doporučila všechno pečivo a dezerty zařazovat jen občas na zpestření jídelníčku. Základem stravy by měla zůstat hlavně zelenina, pak maso, ryby a vejce. Přesné údaje ohledně pečení najdete uvedené v receptu tady na stránce.

Petra

Srpen 6, 2017

Tak dnes zkouším poprvé chlebnik tak uvidíme jestli vyskočí. Neuvažujete o video receptu?

Lucie

Srpen 6, 2017

Držím palce! Doufám, že se povede 🙂 Přiznám se, že o videoreceptech uvažuji. Jedná se ale o tolik složitou a náročnou věc, že jsem zatím stále jen ve fázi úvah.

Veronika

Srpen 7, 2017

Dobrý den paní Lucie,
Včera jsem upekla poprvé tento chlebík a je úplně suprový! Děkuji Vám za inspiraci.
3/4 těsta jsem dala do formy a ze zbytku jsme udělala bochánek a povedlo se vše. Krásný den Vám přeji.

Lucie

Srpen 7, 2017

Dobrý den, Veroniko. Moc děkuji za zprávu. Mám radost, že se chleba povedl a že Vám chutná 🙂

Hana Breburdová

Srpen 8, 2017

Dobry den Lucie,
Vas chkebik je super, pecu ho min jednou tydne. Jen me porad trapi, ze zustava uprostred trochu nazlavy. Davam ho vychladnou na papirovou uterku, ale vsechna vlhkost se z nej ne a ne vytahnout. Poradila vyste mi prisim co s tim?

Lucie

Srpen 8, 2017

Dobrý den, Hanko.
Mám radost, že chlebík chutná. Tím víc mě mrzí, že se úplně nedaří na 100 %, jak by měl.
Pečete ho ve formě? A jako jeden pecen? Pokud ano, doporučuji péct bez formy (z té nemá vlhkost kam unikat) a těsto rozdělit na 2 menší chleby, popřípadě prodlužte dobu pečení.
Snad to pomůže 🙂

Lenka Dvořáková

Srpen 8, 2017

Dělám často, je výborný a i druhý den je jak čerstvý.Děkuji za recept

Lucie

Srpen 8, 2017

A já moc děkuji za zprávu. Mám radost, že chleba chutná 🙂

Květa

Srpen 8, 2017

Dnes jsem pekla prvně a udělala místo chlebíka bulky. Naprosto úžasné! Jednoduché, dostupné suroviny a nestojí majlant ;-).
Vařím podle vašich receptů čím dál častěji a musím říct, že takové dobroty a bez výčitek, si dopřávám opravdu s nadšením a laskavou vzpomínkou na jejich autorku. Veliké díky!!!

Mirka

Srpen 8, 2017

Dobrý večer, zkouším již dva měsíce nějaké bezlepkové chleby, ten váš vypadá dobře, určitě vyzkouším, ten tip na vytažení vlhkosti jsem nevěděla, proto mi vždy vyšly bezlepkové chleby mazlavé a i když při pečení byly krásně vysoké, spadly. Jen se zeptám, nemáte zkušenosti s pečením tohoto chleba v domácí pekárně, která má také program pro bezlepkový chleba, právě jsem si ji koupila.

Lenka

Srpen 8, 2017

Právě vystydl. Je skvělý. Děkuji za tip.

Lucie

Srpen 9, 2017

Já díky za vyzkoušení receptu a zprávu. Mám radost, že se chleba povedl.

Lucie

Srpen 9, 2017

Dobrý den, pokud vám pečivo po upečení spadne, prodlužte dobu pečení. Každá trouba peče trošku jinak, takže je to potřeba vychytat přímo pro tu vaši. Pekárnu nemám, takže bohužel neporadím.

Lucie

Srpen 9, 2017

Mám velkou radost, že vám moje recepty chutnají a vracíte se ke mně na stránky. Větší pochvala neexistuje. Díky 🙂

Jarka

Srpen 10, 2017

Dobry den, dekuji za recept, uz se tesim na vyzkouseni. Jen prosimp radu s Psilliem. Jedná se o rozpustnou vlakninu, nebo mam koupit neco jineho. Dekuji

Lucie

Srpen 10, 2017

Dobrý den, ano, je to rozpustná vláknina. Osobně používám například psyllium Dr. Popov, které je běžně dostupné v lékárnách.

Abes

Srpen 18, 2017

Naprosto dokonale

Lucie

Srpen 19, 2017

Mám radost, že chutná 🙂

Lucie K.

Srpen 19, 2017

Dobrý den Luci. Děkuji za výborný recept. I přes počáteční nesnáze s mletím lněného semínka a obavy, že když bude takto hrubé, tak to neklapne, jsem upekla krásný a výborný chlebík.

Lucie

Srpen 19, 2017

Dobrý den, Luci. Mám radost, že se vše nakonec povedlo a chleba chutná 🙂

ovekyska

Srpen 20, 2017

tesim sa, az ho vyskusam, ked sa vratime z dovolenky. ja mam dobru skusenost robit z cesta, ktore sa moze rozliat, muffiny.

Lucie

Srpen 21, 2017

Těsto by se právě nemělo rozlít. Pokud ano, nebyl dodržený přesně postup nebo gramáže. Osobně se pečení ve formě u pečiva spíše vyhýbám, protože pára z těsta nemá moc kam utíkat a pečivo často vyjde zbytečně vlhké.

Monika

Srpen 23, 2017

Dobry den,Lucie moc dekuji za takove recepty….chlebik mi neskutecne chutna!

Lucie

Srpen 23, 2017

Dobrý den, Moniko. Moc díky za zprávu. Mám vždycky velkou radost, když někomu podle mého receptu chutná 🙂

Jana

Srpen 24, 2017

úžasný chlebík Lucka, ďakujem

Lucie

Srpen 24, 2017

Moc rádo se stalo 🙂

Martina

Září 2, 2017

Super recept,moc dekuji,delala jsem housticky presne dle receptu a povedlo se vyborne. Konecne si mohu udelat burger:-). Jste uzasna!!!

ovekyska

Září 4, 2017

chystam sa konecne chlebik piect, ale rada by som ho mala bez orechov a semiacok, treba dat v tomto pripade nieco navyse na zahustenie? dakujem 🙂

Lucie

Září 5, 2017

Úplně bez semínek to nepůjde, lněná semínka tvoří základ. Pokud ale myslíte jen ta přidaná do těsta, jen je prostě vynechte.

ovekyska

Září 5, 2017

ano, myslela som tie pridane, co sa nemixuju. dakujem 🙂

Ilona

Září 5, 2017

Dobrý den Lucie
Už jsem vařila podle několika Vašich receptů. Musím říct fakt výborka!!!! Jogurtový chleba …. vynikající.
Klobouk dolů. Další klobouk dolů je za Vaši trpělivost při vysvětlování dotazů….. Fakt jste skvělá.
Jediný, pro mne, problém je hodnoty uváděné na 1 porci.
Je porce a porce…..

Moc děkuji a jen tak dál……

Lucie

Září 6, 2017

Dobrý de, Ilono,

moc děkuju za pochvalu. S tím odpovídáním dotazy – velice dobře si pamatuju, když jsem začínala já a spoustu věcí mi nebylo jasných. Také jsem byla ráda za každou odpověď, které se mi dostalo. Tak to teď aspoň trošku posílám dál 🙂
Ad porce máte pravdu, že každý jí jinak velké porce. Ale jak to jinak měřit, vážit? Na gramy? Někomu se to vyvaří víc, někomu méně. To rozdělení na určitý počet porcí mi přišlo nakonec nejjednodušší. Pokud jíte menší porce, uvedenou hodnotu vynásobte celkovým počtem porcí, které jsou na uvedenou gramáž surovin uvedené, a pak to vydělte vašimi reálnými porcemi. Nebo si to sama převažte a vypočítejte na 100 g.
Ještě jednou moc děkuju za pochvalu a moc milý vzkaz

Lucka

ovekyska

Září 6, 2017

tak moj prvy pokus dopadol zle 🙁
do cesta som pridala este lyzicku psylia, robila som bez pridanych semienok a orechov. 4 zemlicky, nacasovala 30 minut, krasne vybehli, az sa mi slinky zbiehali, tak som pichla spajlou, sucja, vybrala, no po 15 minutach uplne splasnute 🙁 az potom som si vsimla, ze ich treba nechat 40 minut, vyzerali vsak hotove a mam plynovu ruru, co je trosku komplikovanejsie, treba strazit pripekanie zdola 🙁
tak nabuduce nacham dlhsie, snad vyjde 🙂

Lucie

Září 6, 2017

Bohužel otevírání trouby během pečení a krátká doba přípravy mají za následek spadnutí pečiva 🙁 Příště možná zkuste ubrat teplotu a naopak prodloužit dobu pečení. Doufám, že to vyjde a vy si pochutnáte 🙂

ovekyska

Září 6, 2017

dakujem, dam pozor. ja som to piekla na dost slabo, plyn. rura na najslabsom, cize teplotu neviem. korka ma byt po upeceni chrumkava? moja pola taka makkucka. velka skoda, nadherne vyzerali 🙂

Lucie

Září 6, 2017

Kůrka křupavá není.

Laďka

Září 7, 2017

Dobré ráno, na mletí semínek používáte jaký přístroj? Někde jsem tu četla, že se používá i mlýnek na kávu? Děkuji za odpověď 🙂

Lucie

Září 7, 2017

Dobrý den, ano, na mletí semínek či koření používám mlýnek Bosch https://kavomlynky.heureka.cz/bosch-mkm6000/

ovekyska

Září 8, 2017

tak hotovo, druhy pokus vysiel vyborne, piekla som 4 zemlicky, dala som o lyzicku viac psylia pre istotu, krasne vystupili, plynova rura uplne na najslabsom (netusim, kolko to moze byt stupnov) 45-50 minut. istota je istota 😀
neboli pripalene, chut vyborna, jemnucka nadychana konzistencia 🙂
chcela by som sa ale opytat, aku maju trvanlivost a ako ich skladovat, je mozne, ze ich budem jest sama – nabuduce mozno polovicna porcia bude stacit 🙂
obavam sa aj zapchy z tolkeho lanu, ak by som privela naraz zjedla – som na toto dost citliva.

Lucie

Září 8, 2017

Pečivo vydrží cca 2-3 dny, zabalené jen v utěrce a ponechané v pokojové teplotě. Případně ho lze zamrazit.

ovekyska

Září 8, 2017

super, tak to som rada, ze idu aj zamrazit. potom nechat volne rozmrazit, alebo ohriat v rure? dakujem 🙂

Lucie

Září 8, 2017

Obojí je možnost 🙂

Linda

Září 10, 2017

Naprosto vynikající recept na pečivo, který se podobá klasickému skoro na 99,9% !
Povedl se mi 🙂 A nevím jestli to náhodou nebude tou utěrkou.., ale konečně jsem se zbavila nepříjemné mazlavosti a vlhkosti pečiva po upečení i když jsem požila docela dost psyllia (a o 1 vejce míň ) kterému jsem se kvůli tomuto neduhu před tím vyhýbala obloukem.
Děkuji 🙂

Mirka

Září 10, 2017

Tak dneska jsem se konečně dostala k sepsání komentáře. Pekla jsem už několikrát a až na drobné zádrhele (poprvé jsem chleby pořádně připekla – v plynové troubě se špatně nastavují stupně 🙂 ) je chleba naprosto luxusní. Dneska jsem zkusila i z koupeného mletého hnědého lnu (je odtučnění, asi kvůli žluknutí) a z nízkotučného jogurtu (tučné řecké mi nechutnají, tak mám je s 0 %). A i tak se chleba moc povedl, zůstal hezky vysoký (přes 5 cm na vrcholu). Určitě budu péct dál. Vedle kupovaného bezlepkového pečiva nebo bezlepkové mouky to vyjde na polovinu a je to o 100 % chutnější.

Lucie

Září 10, 2017

Mám radost, že chutná <3

Lucie

Září 10, 2017

Moc díky za komentář. Mám velkou radost, že se pečivo daří a chutná.

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Top Mautic is open source marketing automation
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
Andrea (Neratovice) zakoupil/a před 1 hodinou
 
Kuchařka - Zima v kuchyni (e-kniha) + 1 Item
Šárka (Praha 5) zakoupil/a před 1 hodinou
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
Monika (Petrovice u Sedlčan) zakoupil/a před 49 minutami
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
Karolína (Praha) zakoupil/a před 28 minutami
 
Kuchařka - Vaříme pomalu (e-kniha)
Lenka (Praha 4 - Modřany) zakoupil/a před 29 minutami
 
Kuchařka - Vánoce a Silvestr (e-kniha)
Jitka (Praha 5) zakoupil/a před 42 minutami
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
Slavomíra (Františkovi lázně) zakoupil/a před 2 hodinami
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
Hana (Jindřichův Hradec) zakoupil/a před 3 hodinami
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
Jana (Tábor) zakoupil/a před 22 hodinami
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
Marcela (Sokolov) zakoupil/a před 22 hodinami
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
Helena (Rychnov nad kněžnou) zakoupil/a před 23 hodinami
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
Ladislava (Karlovy Vary) zakoupil/a před 23 hodinami
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
Markéta (Kojetice u Prahy) zakoupil/a před 1 dnem
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
Jana (Kroměříž) zakoupil/a před 2 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
Jiří (Brno) zakoupil/a před 2 dny
 
Kuchařka - Vaříme pomalu (e-kniha)
Silvie (Kolín) zakoupil/a před 2 dny
 
Kuchařka - Zima v kuchyni (e-kniha)
Kristýna (Černošice) zakoupil/a před 2 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
Petra (Neratovice) zakoupil/a před 2 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
Jarmila (Praha 7) zakoupil/a před 2 dny
 
Kuchařka - Vánoce a Silvestr (e-kniha)
Kateřina (Teplá) zakoupil/a před 2 dny
 

Konec starostem co dobrého uvařit. Stačí se inspirovat z mých KUCHAŘEK!

x