Jogurtové pečivo » nejen Paleo snadno
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Jogurtové pečivo

Jogurtové pečivo

  , ,   , , , , ,   , , ,

Červenec 16, 2017

Hodnotit recept
Jogurtové pečivo
5.0 88

Na začátku, při změně stravy bývá pečivo tím nejvíce řešeným bodem. Co budu jíst, když - "nemůžu lepek", "držím sacharidy na minimu" atd. Postupně si člověk na nový způsob stravování tak zvykne, že pečivo zařazuje opravdu jen občas, protože mu prostě nechybí. Ale pokud jste na začátku, nebo právě máte tu chvíli "občas", mám tu pro vás tip, jak si upéct vlastní pečivo bez klasické mouky a jen s nízkým obsahem sacharidů.

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 50 minut
  • 10 minut

    50 minut

    1 hodina

  • Množství: 4 porce
  • Obtížnost:
  • Autor:

Dobrá volba. Co uvaříte příště?

Vyřešte jednou pro vždy problém co zdravého vařit. 
Napsala jsem kuchařky s 242 recepty, které na webu nenajdete.
Pro každého, kdo chce jíst zdravě.

Suroviny

150 g tučného jogurtu (řeckého či smetanového s 10 % tuku)

4 vejce M

5 g soli (1 zarovnaná lžička)

80 g zlatého lněného semínka (5 plných lžic)

20 g psyllia (2 vrchovaté lžíce)

50 g směsi semínek a ořechů (např. dýňová, slunečnicová, pekany)

10 g vinného kamene (2 plné lžičky) nebo 5 g prášku do pečiva (bez lepku a fosfátů)

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 50 minut
  • 10 minut

    50 minut

    1 hodina

  • Množství: 4 porce

Postup

Do misky vyklepněte vejce, přidejte jogurt a sůl. Vše důkladně promíchejte - pomocí ponorného mixéru nebo třeba i vidličkou.

Rozdrťte najemno lněná semínka a psyllium. Tuhle práci velmi dobře zastane elektrický mlýnek na kávu nebo sekáček.

Pokud chcete do těsta přimíchat ořechy, rozdrťte je na menší kousky. Ideálně je vložte do nějakého sáčku a několika údery paličkou na maso je rozbijte. V mlýnku či v sekáčku byste je rozsekali moc nejemno. Pokud přidáváte semínka, můžete je nechat vcelku. Ty rozbíjet není nutné.

Promíchejte důkladně připravenou lněnou mouku (ve které už je psyllium), vinný kámen a semínka či ořechy. Přilijte vaječnou směs, opravdu DOBŘE a důkladně promíchejte a nechte přibližně 2 minuty těsto zhoustnout.

Z lepkavého středně hustého těsta vypracujte 2 vyšší bochníky. Těsto se vám nesmí rozlít po plechu (ten vyložte pečicím papírem), ale musí držet tvar. Pokud je příliš tekuté, raději do něj zapracujte ještě trošku psyllia.

Bochníčky vložte do trouby předem vyhřáté na 160 °C a pečte přibližně 50-55 minut. Během této doby troubu neotevírejte, ať vám těsto zbytečně nespadne.

Po stanovené době chleba vytáhněte, položte na bavlněnou či papírovou utěrku (ty pomůžou vytáhnout z pečiva přebytečnou vlhkost) a nechat vychladnout. Teprve potom můžete chleba nakrájet. Pokud byste tenhle krok přeskočili, pečivo by bylo příliš vlhké a mazlavé.

Měření surovin na lžíce a lžičky jsou pouze orientační, spíše je nepoužívejte a jednotlivé ingredience přesně na gram odvažte. Přece jen u pečení (zejména s psylliem) záleží na každém gramu.

Do těsta můžete přimíchat různé koření (kmín, rozmarýn), česnek, sušená rajčata, parmezán atd.

Z těsta můžete připravit i bulky. Rozdělte ho na 4 části, vypracujte do malých bochánků a ty pečte o trošku kratší dobu, než je uvedené v receptu (okolo 40 minut).

Při tvorbě tohoto receptu jsem se inspirovala skvělými slunečnicovými bulkami na stránkách www.deliketo.cz.

00:00

Výživové hodnoty na 1 porci

Velikost porce1/4 podle receptu
Kalorie340 kcal
Bílkoviny14 g
Tuky25 g
Sacharidy6 g

255 Recenzí / komentářů

Vladussa

Červenec 18, 2017

Dobrý den,
jsem úplný začátečník a ještě jsem nestihla celé Vaše stránky prostudovat, ale stejně se chci zeptat – co je to vinný kámen, kde se to koupit ? A můžete mi prosím říct, jak to že můžu do jogurtového pečiva použít jogurt, když jsou zakázány veškeré mléčné výrobky? Děkuji moc za odpověď…

Lucie

Červenec 18, 2017

Dobrý den, vítejte na mých stránkách 🙂
Vinný kámen je prášek do pečiva bez fosfátů, s přidaným vinným kamenem. Můžete ho koupit například v DM drogerii, prodejnách se zdravou výživou či přes internet. Lze místo něj případně použít klasický prášek do pečiva (jen snižte množství přibližně o půlku).
Každý recept je označen podle stylu stravování, kterému vyhovuje. Tento je bezlepkový (to všechny), bez masa, Low carb (tedy se sníženými sacharidy) a Primal (tedy paleo s povolenými mléčnými výrobky). Paleu a Whole30 tento recept nevyhovuje.
Ze začátku těch informací je hodně. Postupně se v tom ale snadno zorientujete 🙂

Jarka

Červenec 20, 2017

Dobrý den, moho použít místo zlatého lněného semínka hnědé?

Lucie

Červenec 20, 2017

Dobrý den, ano, můžete. Zlatý len má jen jemnější chuť, jinak je to stejné.

Jarka

Červenec 21, 2017

Dobrý den, upekla jsem bulky, při pečení “se roztekly” a byly to spíše vyšší placky(těsto bylo celkem řítké, nešlo vůbec tvarovat), ale i tak chuťově luxusní :-). Můžete potadit, kde jsem udělala chybu? Děkuji.

Tereza

Červenec 21, 2017

Dobrý den,
vyzivove hodnoty na jednu porci znamena na kolik gramu?

Lucie

Červenec 21, 2017

Dobrý den, to mě mrzí, že se recept ne úplně povedl. Jediné co mě napadá, kde by mohl být zádrhel, je nedostatečné rozemletí lnu či nedodržení doby odstátí těsta. Musí trošku ztuhnout, aby se z něj daly vypracovat bulky či bochník.

Lucie

Červenec 21, 2017

Dobrý den, na gramy vám to neřeknu, hotový chleba jsem nevážila. Ale jedna porce odpovídá 1/2 hotového bochníčku, tedy 1/4 celkového množství.

Jana

Červenec 22, 2017

Dobry den, lze nejak nahradit psyllium? S jeho stravenim mam problem. Dekuji! Jana

Lucie

Červenec 22, 2017

Dobrý den, možná přidat více lnu. Ale nezkoušela jsem. Psyllium je specifické, pro výslednou texturu pečiva dle mého zásadní.

Jana

Červenec 22, 2017

Dobrý den,nemáte zkušenost s vynecháním vajec?čím je případně nahradit?děkuji.

Lucie

Červenec 22, 2017

Dobrý den, bohužel nemám. Ale vyzkoušejte semínkový chleba tady ode mě ze stránek. Ten je bez vajec.

Jana B.

Červenec 22, 2017

Dobrý den Lucie,
chlebíky jsem dnes pekla a jsem nadmíru spokojená. Použila jsem obyčejný prášek do pečiva (kámen jsem neměla) a hnědý len (zlatého jsem už měla malinko). Jinak jsem recept i postup dodržela. Chlebíky se v troubě na plechu trošku roztáhly do šířky, ale oválky z nich zůstaly (v nejvyšším bodě chlebík měřil 3 cm). Oba dohromady vážily 390 g. Přijel můj bratr s rodinou a z chlebíku byli naprosto nadšeni. Jedli je namazané se žervé a bráška si ho dal i k párkům. Hned si vyžádali recept. A já si tenhle chlebík do jídelníčku určitě zařadím.

Lucie

Červenec 23, 2017

Dobrý den, Jano. Moc děkuji za sdílení zkušenosti s přípravou chlebu. Zajímavé, jak se někomu rozteče a někomu ne. Mám velkou radost, že tak chutná 🙂

Olga

Červenec 23, 2017

Zdravím. Pojidam pochoutky podle Vašich receptu denne, dekuji za ne. Presto se zeptám: Lněné semínko ma kourovy bod pri 107 stupních, tudiz jako mleté neni vhodné k pečení, smazeni atd. Je to pro mne nova a celkem zasadni informace vzhledem k tomu, ze je uvedeno v každém druhem receptu, tento plosne oblibeny nevyjimaje. Co vy na to?

Lucie

Červenec 23, 2017

Taktéž zdravím 🙂 Mám radost, že vám moje recepty chutnají. Přiznám se, že informace o nevhodnosti lněného semínka je pro mě nová. Snažím se při pečení se semínky či ořechy používat teploty nižší než 180 stupňů. Ale že je u lněného tento bod ještě níže, jsem nevěděla.

Lucie

Červenec 23, 2017

Tak jsem to v rychlosti zkoumala na internetu a zahraniční zdroje uvádí, že pečení lněných semínek (na rozdíl od samotného oleje) je bezpečné i při teplotě 180 stupňů.

Olga

Červenec 24, 2017

Dekuji za odpověď. Celkem bouřliva diskuze ve skupine na fb me vyděsila asi vic nez jiné. Ostatní drti a melou dal bez zavahani 🙂 resenim je samozřejmě uprednostnit odtučněnou lněnou mouku, lec tam jsme cenově nekde jinde, to je jasné..
Fandím vam!

Katcha

Červenec 26, 2017

Zrovna jsem ho dala do trouby a taky ho mám roztekly 🙁 postupovala jsem přesně podle receptu, nechala víc jak 5 min odpočinout, lněné semínko i psylium rozemlete, nevím kde může být chyba.. Kamarádka taky pekla a měla také placku.. Nepovedly se mi ani housky, které máte na webu.. Chuťově dobre, ale placky.. Nevím v čem dělám chybu

Lucie

Červenec 26, 2017

To mě hrozně mrzí, že se nedaří a recepty nevychází 🙁 Jaký jogurt jste použila? Byl hodně tučný a hustý? Psyllium jste vážila? Pomocí digitální váhy, která umí i 1 g? Rozemletý len byl jako hladká mouka? Snažím se přijít na to, co může být špatně.

Katcha

Červenec 26, 2017

Jogurt řecký 10%, len řádně rozemlety, jedině co mě napadá je to psylium, váhu tak přesnou nemám, dám tomu ještě šanci a zkusím ho dát více..

Lucie

Červenec 26, 2017

Vaše zpráva mě zvedla z polohy ležmo 🙂 a donutila recept vyzkoušet znovu. A chlebík stoupá, je vysoký. Směs musí okamžitě po smíchání začít výrazně houstnout. Od téměř tekuté konzistence po tvarovatelnou, která se nerozteče. Gramáž opravdu sedí. Tak možná bude vážně zádrhel v nepřesnosti váhy. Používám digitální s 1 gramovou přesností. Pokud máte doma mechanickou, ty bývají méně přesné.

Katcha

Červenec 26, 2017

To jsem nechtěla Vás vyrusit z relaxu 🙂 digitální váhu mám, teď si uvědomuji, že jsem psylium nevazila, ale dala plné 2 polévkové lžíce, takže příště 3? Nebo spatne psylium?

Lucie

Červenec 26, 2017

V pohodě, bude zase chleba k jídlu 😀 V receptu jsou vrchovaté lžíce, ne jen plné. Možná v tom bude zakopaný pes. Psyllium je vždy lepší odvážit. Poměrně velké množství váží jen pár gramů.

Alena

Červenec 26, 2017

dneska jsem zkousela a fakt bomba…. moc mi chutna a i se mi povedl 🙂 dekuji

Lucie

Červenec 26, 2017

To mám radost, že se povedl 🙂 Díky moc za zprávu.

Slavomíra

Červenec 26, 2017

Dobrý večer, tak som to nevydržala do zajtra, prišla z práce a upiekla bulky.Miesto zlateho lanu som dala tmavy. Neroztiekli sa pretože som ich nechala stát 5 minut,cesto pekne zhustlo.Ďakujem

Lucie

Červenec 26, 2017

Dobrý večer. To mám radost, že se bulky povedly. Ať chutnají 🙂

Slavomíra

Červenec 26, 2017

Dobrý večer, nevydržala som do zajtra a pustila sa do pečennia, urobila som bulky.Neroztiekly sa ,nechala som cesto stát 5 min.a miesto zlateho lanu som dala tmavý.Dakujem

Václav

Červenec 26, 2017

Dobrý den,
Je možno použít místo lněných semínek kokosovou mouku?

Děkuji

Lucie

Červenec 26, 2017

Dobrý den, ne v poměru 1:1. Nezkoušela jsem, takže neumím poradit množství.

Lenny

Červenec 27, 2017

Dobrý večer, dnes již peču chlebík po druhé. Opravdu výborný, nic lepšího ještě v poměru tolika úžasných surovin, jsem ještě nejedla. Moc Vás chci pochválit a poděkovat za recept. Jste hotový poklad. Díky facebook. skupině mě to dovedlo až sem k Vám. Také mám potíž s tou placičkou, těsto mi nenabude. Možná jestli poradíte značku psyllia, které používáte? Ale i tak já děkuji za Vás, děkuji , že jste s podělila se o své poznatky. Krásný večer.

Lucie

Červenec 28, 2017

Dobrý den, moc děkuji za pochvalu receptů 🙂 Já mám vždycky obrovskou radost, když zjistím, že někomu podle nich chutná <3 O to víc mě pak mrzí, když se nějaký recept nedaří, tak jak má 🙁 Před pár dny jsem zkoušela recept udělat pro kontrolu znovu, abych zjistila, v čem může být zádrhel, že někomu těsto ztuhne a jinému ne. Schválně jsem použila vejce L a chlebík i tak držel krásně vysoký. Takže v těch to není. Osobně jsem vážně přesvědčená, že zádrhel může být ve 3 věcech – jemnosti namletí zejména lnu (musí to být téměř hladká mouka, bez viditelných částí semínek), hustotě jogurtu (musí být opravdu hustý, tučný) a pak v naprosto přesném odvážení (mechanické váhy jsou bohužel nepřesné a u psyllia je znát každý gram). Jinak používám různé druhy psyllia, nejčastěji ale rodinné balení od Dr. Popova. Těsto musí při promíchávání vyloženě zhoustnout do konzistence, ze které se dá vypracovat bochník a ten bude držet tvar. Nemělo by být vyloženě tuhé, ale také ne tekuté. Pokud tekuté je, přisypte ještě trošku jemně rozemletého lnu a psyllia.
Moc děkuji za Vaši milou zprávu a doufám, že se napotřetí recept povede. Držím palce. Dejte prosím vědět.

Marketa Mikatova

Červenec 28, 2017

Dnes jsem poprve vyzkousela tento chlebik….myslim,ze se povedl. Jen bochnicek jsem udelala jen jeden. Samotny ma zajimavou chut (jsem zvykla spis na zitne nebo psenicne pecivo), takze to je pro me nezvyk. Ale namazany bylinkovym zerve je luxusni 🙂 Dekuji moc za recept, priste vyzkousim seminkovy. Jen kvuli manzelovi bez orechu.

Lucie

Červenec 28, 2017

Mám radost, že se povedl a chutnal. Semínkový je výborný (osobně mi chutná nejvíc). Ale je opravdu hodně sytý. Ať chutná 🙂

Mirka

Červenec 28, 2017

Moc děkuji za tento recept. Syn nesnáší lepek, takže hledáme a zkoumáme možnosti. Nahrazovat normální pečivo rýžovým a kukuřičným škrobem se mi moc nelíbí. Hned zítra vyzkouším tento recept a dám vědět. V pečení jsem spíš začátečník a k dispozici mám jen plynovou troubu, ale doufám, že výsledek bude aspoň trochu k jídlu. Dám vědě 🙂

Lucie

Červenec 28, 2017

U plynové trouby jen dejte pozor na teplotu. Případně dobu zkraťte. Jakmile bude chlebík tmavě zlatavý, je hotový. Držím palce, ať se chlebík podaří a ať chutná 🙂 Budu se těšit na zprávu.

Lída

Srpen 1, 2017

Dobrý den Lucko ,dnes jsem upekla jogurtový chleba a je super. Těsto jsem měla dost řidké,tak jsem ho nalila do formy na niskupský chlebíček. Pekla jsem těch 50min.a je super. Díky ,určitě vyzkouším i jiné recepty.Lída

Lucie

Srpen 1, 2017

Dobrý den, Lído. Já nejsem schopná stále vysledovat, jak to, že někdy má těsto tak řídké 🙁 Nechápu, že mně vždycky vyjde v pořádku. Vážila jste prosím všechny suroviny přesně na gramy?
Ale mám radost, že se chlebík i tak vydařil a chutnal 🙂

Jana

Srpen 1, 2017

Milá Lucie,
Pekla jsem včera, je exkluzivní!
Vyskočil, nadýchaný, ano – těsto po odležení lepí, ale vlhkýma rukama se da bochánek krásně vytvarovat. Vážila jsem na digitální váze, dala 10% jogurt a vše řádně rozemlela v mlýnku na kafe. Nemá chybu.
Ostatním radím držet se receptu 😉 úspěch zaručen.
Děkuji. Pečivo sice úplně nepostrádám, ale tímto ráda jídelníček obohatim.
Jana

Lucie

Srpen 2, 2017

Milá Jano, moc děkuji za zprávu. Mám radost, že recept vyšel, chleba se povedl a chutná 🙂 Mějte se krásně!

Matylda

Srpen 3, 2017

dobrý den, já se tedy přiznám, že váhu nemám a nikdy jsem neměla. Mám oko 😀 dala jsem jogurt, semínka, vejce, vinný kámen, psylium a vše od oka. Místo lnu jsem použila lupinu, předpokládám, že je to v pořádku. Protože lupina je vlčí bob. Trošku improvizace. Chlebík vyšel jedna báseň a i tvarování bochníku bylo v naprostém pořádku.

Lucie

Srpen 3, 2017

Dobrý den, ne každý má tak dobré oko jako jako vy 🙂 Jsem ráda, že chleba vyšel. Přiznám se, že lupinovou mouku nepoužívám, ani ji blíže neznám.

RUzena Krickova

Srpen 4, 2017

Prosim vas,jak casto muzu tento chleb jist?dekuji.jo a na jakou teplotu pect a jak dlouho?

Lucie

Srpen 4, 2017

Jak často ho jíst záleží na mnoha věcech. Osobně bych doporučila všechno pečivo a dezerty zařazovat jen občas na zpestření jídelníčku. Základem stravy by měla zůstat hlavně zelenina, pak maso, ryby a vejce. Přesné údaje ohledně pečení najdete uvedené v receptu tady na stránce.

Petra

Srpen 6, 2017

Tak dnes zkouším poprvé chlebnik tak uvidíme jestli vyskočí. Neuvažujete o video receptu?

Lucie

Srpen 6, 2017

Držím palce! Doufám, že se povede 🙂 Přiznám se, že o videoreceptech uvažuji. Jedná se ale o tolik složitou a náročnou věc, že jsem zatím stále jen ve fázi úvah.

Veronika

Srpen 7, 2017

Dobrý den paní Lucie,
Včera jsem upekla poprvé tento chlebík a je úplně suprový! Děkuji Vám za inspiraci.
3/4 těsta jsem dala do formy a ze zbytku jsme udělala bochánek a povedlo se vše. Krásný den Vám přeji.

Lucie

Srpen 7, 2017

Dobrý den, Veroniko. Moc děkuji za zprávu. Mám radost, že se chleba povedl a že Vám chutná 🙂

Hana Breburdová

Srpen 8, 2017

Dobry den Lucie,
Vas chkebik je super, pecu ho min jednou tydne. Jen me porad trapi, ze zustava uprostred trochu nazlavy. Davam ho vychladnou na papirovou uterku, ale vsechna vlhkost se z nej ne a ne vytahnout. Poradila vyste mi prisim co s tim?

Lucie

Srpen 8, 2017

Dobrý den, Hanko.
Mám radost, že chlebík chutná. Tím víc mě mrzí, že se úplně nedaří na 100 %, jak by měl.
Pečete ho ve formě? A jako jeden pecen? Pokud ano, doporučuji péct bez formy (z té nemá vlhkost kam unikat) a těsto rozdělit na 2 menší chleby, popřípadě prodlužte dobu pečení.
Snad to pomůže 🙂

Lenka Dvořáková

Srpen 8, 2017

Dělám často, je výborný a i druhý den je jak čerstvý.Děkuji za recept

Lucie

Srpen 8, 2017

A já moc děkuji za zprávu. Mám radost, že chleba chutná 🙂

Květa

Srpen 8, 2017

Dnes jsem pekla prvně a udělala místo chlebíka bulky. Naprosto úžasné! Jednoduché, dostupné suroviny a nestojí majlant ;-).
Vařím podle vašich receptů čím dál častěji a musím říct, že takové dobroty a bez výčitek, si dopřávám opravdu s nadšením a laskavou vzpomínkou na jejich autorku. Veliké díky!!!

Mirka

Srpen 8, 2017

Dobrý večer, zkouším již dva měsíce nějaké bezlepkové chleby, ten váš vypadá dobře, určitě vyzkouším, ten tip na vytažení vlhkosti jsem nevěděla, proto mi vždy vyšly bezlepkové chleby mazlavé a i když při pečení byly krásně vysoké, spadly. Jen se zeptám, nemáte zkušenosti s pečením tohoto chleba v domácí pekárně, která má také program pro bezlepkový chleba, právě jsem si ji koupila.

Lenka

Srpen 8, 2017

Právě vystydl. Je skvělý. Děkuji za tip.

Lucie

Srpen 9, 2017

Já díky za vyzkoušení receptu a zprávu. Mám radost, že se chleba povedl.

Lucie

Srpen 9, 2017

Dobrý den, pokud vám pečivo po upečení spadne, prodlužte dobu pečení. Každá trouba peče trošku jinak, takže je to potřeba vychytat přímo pro tu vaši. Pekárnu nemám, takže bohužel neporadím.

Lucie

Srpen 9, 2017

Mám velkou radost, že vám moje recepty chutnají a vracíte se ke mně na stránky. Větší pochvala neexistuje. Díky 🙂

Jarka

Srpen 10, 2017

Dobry den, dekuji za recept, uz se tesim na vyzkouseni. Jen prosimp radu s Psilliem. Jedná se o rozpustnou vlakninu, nebo mam koupit neco jineho. Dekuji

Lucie

Srpen 10, 2017

Dobrý den, ano, je to rozpustná vláknina. Osobně používám například psyllium Dr. Popov, které je běžně dostupné v lékárnách.

Abes

Srpen 18, 2017

Naprosto dokonale

Lucie

Srpen 19, 2017

Mám radost, že chutná 🙂

Lucie K.

Srpen 19, 2017

Dobrý den Luci. Děkuji za výborný recept. I přes počáteční nesnáze s mletím lněného semínka a obavy, že když bude takto hrubé, tak to neklapne, jsem upekla krásný a výborný chlebík.

Lucie

Srpen 19, 2017

Dobrý den, Luci. Mám radost, že se vše nakonec povedlo a chleba chutná 🙂

ovekyska

Srpen 20, 2017

tesim sa, az ho vyskusam, ked sa vratime z dovolenky. ja mam dobru skusenost robit z cesta, ktore sa moze rozliat, muffiny.

Lucie

Srpen 21, 2017

Těsto by se právě nemělo rozlít. Pokud ano, nebyl dodržený přesně postup nebo gramáže. Osobně se pečení ve formě u pečiva spíše vyhýbám, protože pára z těsta nemá moc kam utíkat a pečivo často vyjde zbytečně vlhké.

Monika

Srpen 23, 2017

Dobry den,Lucie moc dekuji za takove recepty….chlebik mi neskutecne chutna!

Lucie

Srpen 23, 2017

Dobrý den, Moniko. Moc díky za zprávu. Mám vždycky velkou radost, když někomu podle mého receptu chutná 🙂

Jana

Srpen 24, 2017

úžasný chlebík Lucka, ďakujem

Lucie

Srpen 24, 2017

Moc rádo se stalo 🙂

Martina

Září 2, 2017

Super recept,moc dekuji,delala jsem housticky presne dle receptu a povedlo se vyborne. Konecne si mohu udelat burger:-). Jste uzasna!!!

ovekyska

Září 4, 2017

chystam sa konecne chlebik piect, ale rada by som ho mala bez orechov a semiacok, treba dat v tomto pripade nieco navyse na zahustenie? dakujem 🙂

Lucie

Září 5, 2017

Úplně bez semínek to nepůjde, lněná semínka tvoří základ. Pokud ale myslíte jen ta přidaná do těsta, jen je prostě vynechte.

ovekyska

Září 5, 2017

ano, myslela som tie pridane, co sa nemixuju. dakujem 🙂

Ilona

Září 5, 2017

Dobrý den Lucie
Už jsem vařila podle několika Vašich receptů. Musím říct fakt výborka!!!! Jogurtový chleba …. vynikající.
Klobouk dolů. Další klobouk dolů je za Vaši trpělivost při vysvětlování dotazů….. Fakt jste skvělá.
Jediný, pro mne, problém je hodnoty uváděné na 1 porci.
Je porce a porce…..

Moc děkuji a jen tak dál……

Lucie

Září 6, 2017

Dobrý de, Ilono,

moc děkuju za pochvalu. S tím odpovídáním dotazy – velice dobře si pamatuju, když jsem začínala já a spoustu věcí mi nebylo jasných. Také jsem byla ráda za každou odpověď, které se mi dostalo. Tak to teď aspoň trošku posílám dál 🙂
Ad porce máte pravdu, že každý jí jinak velké porce. Ale jak to jinak měřit, vážit? Na gramy? Někomu se to vyvaří víc, někomu méně. To rozdělení na určitý počet porcí mi přišlo nakonec nejjednodušší. Pokud jíte menší porce, uvedenou hodnotu vynásobte celkovým počtem porcí, které jsou na uvedenou gramáž surovin uvedené, a pak to vydělte vašimi reálnými porcemi. Nebo si to sama převažte a vypočítejte na 100 g.
Ještě jednou moc děkuju za pochvalu a moc milý vzkaz

Lucka

ovekyska

Září 6, 2017

tak moj prvy pokus dopadol zle 🙁
do cesta som pridala este lyzicku psylia, robila som bez pridanych semienok a orechov. 4 zemlicky, nacasovala 30 minut, krasne vybehli, az sa mi slinky zbiehali, tak som pichla spajlou, sucja, vybrala, no po 15 minutach uplne splasnute 🙁 az potom som si vsimla, ze ich treba nechat 40 minut, vyzerali vsak hotove a mam plynovu ruru, co je trosku komplikovanejsie, treba strazit pripekanie zdola 🙁
tak nabuduce nacham dlhsie, snad vyjde 🙂

Lucie

Září 6, 2017

Bohužel otevírání trouby během pečení a krátká doba přípravy mají za následek spadnutí pečiva 🙁 Příště možná zkuste ubrat teplotu a naopak prodloužit dobu pečení. Doufám, že to vyjde a vy si pochutnáte 🙂

ovekyska

Září 6, 2017

dakujem, dam pozor. ja som to piekla na dost slabo, plyn. rura na najslabsom, cize teplotu neviem. korka ma byt po upeceni chrumkava? moja pola taka makkucka. velka skoda, nadherne vyzerali 🙂

Lucie

Září 6, 2017

Kůrka křupavá není.

Laďka

Září 7, 2017

Dobré ráno, na mletí semínek používáte jaký přístroj? Někde jsem tu četla, že se používá i mlýnek na kávu? Děkuji za odpověď 🙂

Lucie

Září 7, 2017

Dobrý den, ano, na mletí semínek či koření používám mlýnek Bosch https://kavomlynky.heureka.cz/bosch-mkm6000/

ovekyska

Září 8, 2017

tak hotovo, druhy pokus vysiel vyborne, piekla som 4 zemlicky, dala som o lyzicku viac psylia pre istotu, krasne vystupili, plynova rura uplne na najslabsom (netusim, kolko to moze byt stupnov) 45-50 minut. istota je istota 😀
neboli pripalene, chut vyborna, jemnucka nadychana konzistencia 🙂
chcela by som sa ale opytat, aku maju trvanlivost a ako ich skladovat, je mozne, ze ich budem jest sama – nabuduce mozno polovicna porcia bude stacit 🙂
obavam sa aj zapchy z tolkeho lanu, ak by som privela naraz zjedla – som na toto dost citliva.

Lucie

Září 8, 2017

Pečivo vydrží cca 2-3 dny, zabalené jen v utěrce a ponechané v pokojové teplotě. Případně ho lze zamrazit.

ovekyska

Září 8, 2017

super, tak to som rada, ze idu aj zamrazit. potom nechat volne rozmrazit, alebo ohriat v rure? dakujem 🙂

Lucie

Září 8, 2017

Obojí je možnost 🙂

Linda

Září 10, 2017

Naprosto vynikající recept na pečivo, který se podobá klasickému skoro na 99,9% !
Povedl se mi 🙂 A nevím jestli to náhodou nebude tou utěrkou.., ale konečně jsem se zbavila nepříjemné mazlavosti a vlhkosti pečiva po upečení i když jsem požila docela dost psyllia (a o 1 vejce míň ) kterému jsem se kvůli tomuto neduhu před tím vyhýbala obloukem.
Děkuji 🙂

Mirka

Září 10, 2017

Tak dneska jsem se konečně dostala k sepsání komentáře. Pekla jsem už několikrát a až na drobné zádrhele (poprvé jsem chleby pořádně připekla – v plynové troubě se špatně nastavují stupně 🙂 ) je chleba naprosto luxusní. Dneska jsem zkusila i z koupeného mletého hnědého lnu (je odtučnění, asi kvůli žluknutí) a z nízkotučného jogurtu (tučné řecké mi nechutnají, tak mám je s 0 %). A i tak se chleba moc povedl, zůstal hezky vysoký (přes 5 cm na vrcholu). Určitě budu péct dál. Vedle kupovaného bezlepkového pečiva nebo bezlepkové mouky to vyjde na polovinu a je to o 100 % chutnější.

Lucie

Září 10, 2017

Mám radost, že chutná <3

Lucie

Září 10, 2017

Moc díky za komentář. Mám velkou radost, že se pečivo daří a chutná.

Michaela

Září 23, 2017

Dnes jsem chleba vyzkoušela..a je výborný. Použila jsem hnědý len a slunečnicová semínka. Určitě nebyl poslední 🙂

Lucie

Září 23, 2017

Mám radost, že se povedl a chutnal 🙂

Katka

Říjen 11, 2017

Dobrý den, Lucie, náhodou jsem zjistila, že u tohoto receptu v aplikaci chybí “50 g směsi semínek a ořechů (např. dýňová, slunečnicová, pekany)”

Taky jsem se chtěla ujistit ohledně aplikace – po načtení receptu má být zobrazován i offline? Mně se to tak neděje, hlásí “nejste připojeni”

Lucie

Říjen 11, 2017

Dobrý den, Katko, moc děkuji za upozornění na chybu v receptu. Hned jsem to opravila.
Co se týká aplikace a jejího fungování bez datového připojení – mělo by to fungovat tak, že recept, který jste si kompletně (obě záložky) prohlédla na místě s připojením, se vám pak zobrazí, i když data mít zapnutá nebudete. Bohužel stačí být na místě, kde sice nějaký signál je, ale je velmi slabý, a aplikace to vyhodnotí jako chybu. S tím bohužel moc udělat neumíme. Museli jsme se rozhodovat mezi možností průběžného vkládání nových receptů (v tomto případě musí být aplikace online), nebo přidáváním receptů jen občas, s nutností celou aplikaci aktualizovat jednotlivými uživateli (pak by mohla být offline). V dnešní době, kdy už datové připojení je téměř samozřejmostí, jsme se rozhodli pro první variantu. I když chápeme, že to nebude vyhovující úplně u všech uživatelů.

Jana

Říjen 21, 2017

Dobrý den,
dnes jsem chleba pekla poprvé, dvojitou dávku, a pekla jsem v pekárně . Povedl se, moc dobrý 🙂

Lucie

Říjen 21, 2017

Dobrý den, moc děkuji za zprávu! Už se hodně lidí na pekárnu ptalo. Mám radost, že se chleba povedl a chutná 🙂

Petra

Říjen 24, 2017

Chléb už jsem dělala xkrát a vždy byl perfektní. Dnes poprvé vyhrála lenost. Těsto jsem místo ručního zpracování hodila do šlehače. Těsto bylo úplně jiné, mnohem řidší a ani po 15 minutách nemělo stejnou stejnou konzistenci, jakou jindy získalo už během ručního zpracování. Poprvé mám chlebíček nižší, ale i tak je výborný.

Lucie

Říjen 24, 2017

Super poznatek, díky za sdílení.

Zuzka

Říjen 25, 2017

Lucko, naprostá bomba! Povedl se napoprvé, chtělo se mi skoro plakat 😀 Zítra bude tatarák!! DĚKUJU!!!

Lucie

Říjen 26, 2017

Super! Mám radost, že se chleba povedl. Tatarák je skvělá volba! Hned bych si dala <3

Eva

Říjen 30, 2017

Jsem naprostý začátečník a vůbec nevím kde a jak a s čím začít 🙂 ale tenhle “chleba nechleba” mě naprosto uchvátil a povedl se hned napoprvé. A ta chuť, mňami… Byl to můj první recept z low carb a tak jsem si nechala poslat ukázky z knih a těším se, že otestuji něco dalšího. Děkuji za novou zkušenost

Lucie

Říjen 31, 2017

Já děkuju za vyzkoušení receptu. Věřím, že si pochutnáte i na dalších. S Low carb stravováním přeju hodně úspěchů a ať chutná 🙂

Nikola K.

Listopad 2, 2017

Tak chlebík jsem zkoušela dnes poprvé a povedl se úžasně! Pročetla jsem si tu komentáře, že někomu se nepovedl, tak jsem si dala záležet a místo lžic jsem použila radši digitální váhu, lněná semínka i psyllium jsem důkladně rozmixovala na hladkou mouku, těsto jsem zamíchala tyčovým mixérem s metlou, aby to bylo opravdu promíchané, odstát jsem nechala cca 5-7 minut a udělala jsem 2 malé bochánky. Nebylo potřeba přidat jakoukoli ingredienci. Pekla jsem na horkovzduch, takže jsem měla hotovo už za 40 minut, chlebíky vyběhly úžasně, na výšku min. 5cm a krásnou kůrku. Tímto moc děkuji za úžasný recept a jdu zkoušet hned další. 🙂

Lucie

Listopad 3, 2017

Moc děkuji za dokonalé shrnutí funkčního receptu. Mám radost, že se chleba povedl 🙂

Vlaďka

Listopad 12, 2017

Při dodržení postupu a gramáže, fantastické!! Děkujem!

Lucie

Listopad 12, 2017

To já děkuju! Za vyzkoušení receptu a milou zprávu 🙂

LINDA

Listopad 17, 2017

Dobrý den Lucie, mám doraz jestlise dáji použít misto psylia kvasnice, prizn se, že občas mám s nim problém, pecivo je neustále lepkave uvnitř.Děkuji za radu.
Linda

Lucie

Listopad 18, 2017

Dobrý den, Lindo, kvasnice dodají spíš chuť než nadýchanost. Nemají se totiž v těstě čím živit, takže to dle mého moc fungovat nebude. Psyllium se ale nepoužívá místo kvasnic, spíše místo lepku a svými vlastnostmi nahrazuje jeho chování – tedy lepivost a velmi omezeně i křupavost. Pokud je chleba uvnitř stále lepkavý, prodlužte mírně dobu pečení a pečivo krájejte až po úplném vychlazení (ne když je jen vlažné). Ale některým lidem (třeba moje dcera) jakékoliv použití psyllia vadí, v jídle ho ihned poznají a není jim po něm dobře. Třeba budete i vy tenhle případ.

Jarmila Galusová

Prosinec 7, 2017

Vynikající.

Lucie

Prosinec 8, 2017

Mám radost, že chutná <3

Katerina

Prosinec 30, 2017

Povedl se a je super, dekuji 🙂

Lucie

Prosinec 31, 2017

To mám radost! Moc děkuji za zprávu 🙂

Dana

Leden 8, 2018

Dobrý den,v první řadě bych chtěla poděkovat paní Lucii za její luxusní stránky. Luci,jste fakt třída:-). Tak i já jsem se pustila do tohoto chlebíku-v mém případě do houstiček. Žádnou digitální váhu nemám, recept jsem se snažila tak nějak gramážně dodržet,jen místo jogurtu,který jsem neměla a byla líná jít pro něj jít jsem použila mascarpone. Vylezly mi nádherné,kouzelné houstičky. Nic se neroztékalo,zůstaly kulaťoučké dokud se nesež…..což trvalo tak 10min. Takže veliké díky za recept.

Dana

Leden 8, 2018

Dobrý den,
v první řadě bych chtěla poděkovat paní Lucii,za tyto luxusní stránky. I já jsem se pustila do tohoto chlebíku,v mém případě houstiček. Bohužel jsem neměla doma jogurt a byla jsem líná pro něj jít,tak jsem použila Mascarpone. Snažila jsem se dodržovat gramáž,ale spíš to šlo od oka. Vylezly nádherné kulaťoučké houstičky. Vydržely cca 10min.,byly okamžitě sežrány:-). Takže veliké díky za recept.

diana

Leden 8, 2018

Lucinko chleba je úžasný.Ale Vy.Vy jste ještě úúúúžasnější.DěkujiVám za Vaše recepty 🙂

Lucie

Leden 9, 2018

Diano, moc děkuju za tak krásnou pochvalu <3 Mám velkou radost, že se chleba povedl a chutnal.

Lucie

Leden 9, 2018

Dobrý den, děkuju moc za pochvalu stránek. Mám velkou radost, že se vám líbí, že vás recepty inspirují a že vám podle nich chutná 🙂 Použití mascarpone je skvělý tip, díky za něj.

Zuzka

Leden 9, 2018

Dobrý den, lze použít lněnou mouku místo semínek? Pokud ano, v jakém množství?

Lucie

Leden 9, 2018

Dobrý den, ano, lze. Množství se nemění.

Martina

Leden 10, 2018

Zdravím, mám problém: přecházím na low carb a nemám troubu, ani si ji nemohu pořídit. Jde tohle připravit v takové té malé pekárničce na chleba?

Lucie

Leden 10, 2018

Dobrý den, bohužel neumím poradit, osobně jsem to nezkoušela.

Dana

Leden 14, 2018

Recept funguje nejen z Mascarpone,ale i z Paloučku/Lučiny. Tento recept je prostě famozní:-)

Lucie

Leden 15, 2018

Díky za tipy na obměnu a za pochvalu receptu 🙂

Klára

Leden 16, 2018

Dobrý den Lucie, mohu se zeptat, jaká by měla být konzistence chlebu? Dnes sem jen pekla poprvé, je krásný, ale překvapilo mě, že je takový houbový a uvnitř vlhký. Položila jsem ho po upečení na utěrku a nechala dobře vychladnout. Moc děkuji, ráda bych se inspirovala LC stravou.

Lucie

Leden 17, 2018

Dobrý den, Kláro, houbový a vlhký by být neměl. Zkuste příště trošku prodloužit dobu pečení a naopak mírně snížit teplotu.

Lucie

Leden 17, 2018

Dobrý den, to já moc děkuju za tak krásnou pochvalu 🙂 Díky za tip na obměnu, určitě ji hodně lidí ocení.

Bara

Leden 17, 2018

Perfektni recept, vysel na poprve. “Kynul pred ocima”.

Lucie

Leden 18, 2018

To mám radost, že se povedlo a chutnalo 🙂

LenkaR

Leden 20, 2018

Výborné pečivo! Těsto jsem dala do formy na bagetky od Tescomy, vyšlo přesně na 6 malých bagetek. Moc nám chutná!

Zlatuse Bajgarova

Leden 20, 2018

Můj první pokus minulý týden – tučný tvaroh a hnědý len…..povedlo se, včera už trojitá dávka a taky z tvarohu a hnědého lnu…..opět super, bulky a bageta, už se těším, až vyzkouším ze zlatého lnu….chutná celé rodině.

Lucie

Leden 21, 2018

Díky za sdílení obměny receptu. Mám radost, že se pečivo vydařilo a chutná. Pokud se někdo k receptu opakovaně vrací, je to velká pochvala 🙂

Lucie

Leden 21, 2018

Lenko, to mám radost, že chutná. Moc díky za milou zprávu.

Marie

Leden 23, 2018

Dobrý večer…..chlebík jsem dnes pekla poprvé…..použila jsem bezlaktózový jogurt holalandia. Aby se chleba neroztekl, “prebentivně” jsem ho pekla v teflonové chlebíčkové formě vymazané sádlem. Povedl se výborně a tímto ho zařazuji do svého repertoáru bezlepkových chlebů …..je opravdu vynikající….Děkuji za inspiraci a opět musím říct, že Vaše recepty jsou top!!! Díky ….a krásný večer .

Radka N

Leden 24, 2018

Poprvé a určitě né naposled. Zhoustnul během chvilky. Vážila jsem všechno. Jen příště přidám více semínek, ty v tom jsou úžasné. Děkuji za rychlý receptík

Lucie

Leden 24, 2018

Dobrý den, Marie, děkuju za pochvalu, vyzkoušení receptu i sdílení nápadu na jeho přípravu 🙂 Mám radost, že chutná a že se ke mně na stránky vracíte.

Lucie

Leden 24, 2018

Mám radost, že chutnalo a že se k receptu ještě chcete vrátit.

Radka

Únor 2, 2018

Dobry den, super recept. Pekla jsem uz nekolikrat. Naposledy jsem pouzila 12 silikonovych formicek na muffiny a pekla 35 minut. Pro servirovani “chlebicku” jsem pak rozrizla napul. Vsichni moc chvali…

Ally

Únor 2, 2018

Zdravím, recept funguje bez problémů. Velká pochvala. Ani jednou jsem neměla jogurt. Použila jsem zbytky žervé, mascarpone, kysané smetany. Pokaždé v jiném poměru. (co dům dal) Lněnné semínko a psylium jsem odvážila vždy přesně a opravdu rozdrtila na prášek. Po zamíchání ručním mixérem těsto vždy zhoustlo a perfektně se dalo po odležení mastnýma rukama tvarovat. 1/6 těsta jsem použila na jednu bulku, něco jako rohlík nebo bagetku. Vyzkoušela jsem i jeden bochníček z jedné dávky. Čas pečení je nutno dodržet a klidně i trochu přetáhnout troubu opravdu neotvírat. Výborné. V pečícím papíru zabalené vydrží čerstvé až 3dny. A

Lucie

Únor 3, 2018

Dobrý den, Radko, skvělá chlebíčková varianta! Díky za sdílení nápadu. Mám radost, že chutná 🙂

Lucie

Únor 3, 2018

Zdravím, Ally, díky za komentář a sdílení zkušeností s obměnami receptu. Mám velkou radost, že se chlebík daří a chutná.

Kateřina

Únor 4, 2018

Luxus! Moc děkuji za další famózní recept 🙂 Já jsem použila hnedé lněné semínko a místo jogurtu domácí překapaný kefír a taky super. Jen jsem přidala cca 7 g psyllia navíc, ale možná, kdybych počkala 5 minut a ne 2, tak to mělo stejný efekt.

Lucie

Únor 5, 2018

Kateřino, moc děkuju za pochválení receptu a sdílení možnosti obměn. Mám radost, že se chlebík povedl a chutnal.

Petra Svobodová

Únor 11, 2018

Milá Lucie. Vaše stránky jsem objevila teprve před nedávnem po přidání se ke skupině LC na fcb a jsem nadšená!!!! Včera jsem vyzkoušela upéct jogurtový chlebík. Moc jsem se s tím nemazala, uhňácala těsto a šup s tím do silikonové formy a výsledek je famozní. K tomu jsem udělala domácí lučinu a manžel si ráno u snídaně mlaskal blahem . Ani mu nechyběly jeho tři tradiční rohlíky :o) Takže tleskám a dávám 5* . Už se těším až vyzkouším další recepty :o) Pethsi

Lucie

Únor 12, 2018

Krásný den, Petro, moc mě těší, že se vám moje stránky a recepty líbí 🙂 Pokud manželovi chutná, je to ale vaše zásluha. Já se snažím jen inspirovat, hlavní zásluhy patří kuchařce a v tomto případě i pekařce 😉

Terka

Únor 13, 2018

Dobrý den, chtěla jsme se zeptat, jestli vadí, když dám 3,5% tučný jogurt, popřípadě čím to “vykompenzovat” protože u nás nemáme bezlaktozovy tak hustý. Děkuji

Lucie

Únor 14, 2018

Dobrý den, přidejte navíc trošku lněné mouky nebo rozemletých semínek a psyllia. To by mělo fungovat. Držím palce, ať se chlebík vydaří.

Kristýna

Únor 23, 2018

Dobrý den, jak dlouho vydrží měkký?

Lucie

Únor 23, 2018

Dobrý den, zabalený v utěrce či papírovém sáčku asi 2-3 dny. Lze ho ale i zamrazit.

Buculinek

Únor 25, 2018

Lucie, hezké pozdní odpoledne 🙂
Dnes jsem po delší době pekla jogurtový chlebík. Místo 2minut odpočíval asi 5minut, což těsto zhoustlo víc než jsem chtěla, ale povedl se. Nastávající tchýni u oběda zaujaly dva bochánky a ochutnala. Hned si vyptala recept. Místo 4 slepičích vajíček jsem dala 16 křepelčích.

Děkuji za Vaše recepty, vždy se povedou a chutnají. Dokonce jsem v nich našla i recept na jídlo, které je vhodné pro mého partnera s bezezbytkovou dietou- zapečený losos s batátem, ten jsem nahradila bramborem. Příště ovšem udělám půl na půl. Nebo recepty snadno přizpůsobím nám oběma.

Lucie

Únor 27, 2018

Krásný den, Kateřino, mám velkou radost, že vás moje stránky inspirují ke zkoušení receptů a že vám podle nich chutná. To je pro mě vždycky ta největší odměna 🙂

Jana

Březen 8, 2018

Moc dekuji za recept, chlebicek jsem ted dopekla, je malinko opalenejsi, priste ho musim drive vytahnout:) Uz se tesim az vychladne a ja se do nej pustim:)))

Lucie

Březen 9, 2018

To já děkuju za vyzkoušení receptu a komentář. Doufám, že chlebík chutná 🙂 Každá trouba peče trošku jinak, tak je potřeba recepty drobně upravovat podle sebe. Ale pokud jste použila tmavé lněné semínko, ona se tak ta kůrka jen tváří. Spálená ale asi nebude.

Šárka

Březen 12, 2018

Dobrý den, chlebík jsem pekla na 160/55 min. byl už tmavý a vevnitř nedodělaný, v kolikati stupních pečete ? Děkuji

Lucie

Březen 12, 2018

Dobrý den, přesně jak píšu v receptu, při 160 °C. Nekrájela jste pečivo ještě před úplným vychladnutím, nebo nedělala jen jeden větší bochník?

Iva

Březen 13, 2018

Dobrý večer, z těsta jsem udělala 4 bulky, které narostly do krásné velikosti. Chuťově dokonalé! Opravdu vynikající a rychlý recept. Budu péct pravidelně. Děkuji

Andrea

Březen 14, 2018

Dobrý den, děkuji za recept. Prosím, je možné péct chléb v pekárně na chleba?
Děkuji za odpověď.

Ivana

Březen 14, 2018

Ahoj Lucka Prosím hodnoty sú na jednu porciu w to je kolko asi?

Ivana

Březen 14, 2018

Inak je famozne

Lucie

Březen 14, 2018

Ahoj, Ivano, jedna porce odpovídá jedné čtvrtině pečiva podle receptu. Mám radost, že chutná 🙂

Iva

Březen 14, 2018

Z receptu jsem vyrobila 4 housky, které se krásně upekly, ale hlavně chuťově jsou vynikající. Opravdu k nerozeznání od kalsického pečiva. je prosím možné použít i tmavé lněné semínko? VYjde to stejně, jako ze zlatého: děkuji

Lucie

Březen 15, 2018

Mám velkou radost, že se housky povedly a chutnaly vám. Takovéhle zprávy čtu obzvlášť ráda 🙂 Můžete určitě použít i tmavé semínko. Pečivo jen bude tmavší, s více výraznější chutí lnu.

Lucie

Březen 15, 2018

Dobrý den, osobně to vyzkoušené nemám, ale myslím, že to někdo zmiňoval, že to funguje.

Lucie

Březen 15, 2018

Dobrý den, mám radost, že se bulky povedly a chutnaly. Moc děkuju za zprávu 🙂

Jana Jindáčková

Březen 15, 2018

Výborný recept,vyšel mi napoprvé a chutnal celé rodině i kolegyním v práci 🙂

Lucie

Březen 15, 2018

To mám mega radost, že takhle krásně vyšel 🙂

Klára

Březen 16, 2018

Parádní náhrada pečiva. Párkrát jsem už pekla, bochníčky ještě nejsou dokonalé, ale ničemu to nevadí 🙂
Lucko, mám ale dotaz, tušíte, zda můžou malé děti psyllium? A sladidla? Nikde to moc nemůžu dohledat. Děkuji

Lucie

Březen 16, 2018

Dokonalost tvarů není vůbec důležitá, tím hlavním je chuť 🙂 Psyllium by neměly děti do 3 let, podobně bych byla opatrná se sladidly (tady bych klidně použila malé množství medu).

Klára

Březen 16, 2018

Děkuji, já jsem si to tak nějak myslela, jen nenašla jednoznačnou odpověď 🙂

Jana

Březen 18, 2018

Dobrý den , mohu se zeptat je možné upéct tento chleba ve formě ?

Lucie

Březen 18, 2018

Dobrý den, ano, jde to, nicméně spíše doporučuji péct bez ní. Aby měla vlhkost kudy odcházet a chlebík nebyl pak mazlavý.

Jana

Březen 18, 2018

Dobrý den, nevím jestli jsem dotaz nepřehledla. Píšete pect na 160, ale nevím zda horkovzduch a nebo horní/dolní ohřev.

Děkuji za odpověď 🙂

Lucie

Březen 18, 2018

Dobrý den, nepřehlédla. Tohle v receptech, přiznám se, neřeším. Každá trouba peče tak naprosto jinak a specificky (zejména ty starší), že každý musí zvolit systém, na který je zvyklý.

Petr

Duben 4, 2018

Dobrý den, pečivo jsem zkoušel upéct a asi se to i docela povedlo na to, že to byl první pokus, ale už jsem to to zkoušel 2x a vždy mám problém s tím, že ten chléb není tak nadýchaný jako je vidět na fotce u receptu. Přitom na druhý pokus jsem přidal o trochu více prášku do pečiva bez lepku a fosfátů a výsledek byl stejný. Neříkám, že špatný, chléb mi moc chutná, jen bych uvítal jeho “vzdušnější variantu” :-).

Lucie

Duben 4, 2018

Dobrý den, zkuste jiný druh jogurtu a na závěr do těsta přidejte lžičku octa. Doufám, že to pomůže a chlebík vyjde k plné spokojenosti 🙂

Timea

Duben 4, 2018

Dnes som ho skusala a je vyborny! Jogurt som nahradila lucinou a jogurtom 1:1 (mala som doma len jogurt s nizsim obsahom tuku a bala som sa, ci to nebude mat vplyv) a je fakt uzasny! Manzel povedal, ze ani nema pocit, ze to je paleo chlieb

Lucie

Duben 5, 2018

Takovéhle zprávy čtu moc ráda 🙂 Mám radost, že chutnalo.

Víťa Krmníčková

Duben 9, 2018

Vyborny chlebik. jsem zacatecnik, ale zatim mi chutnal nejvic. Jak jsem tu cetla, ze se nekomu roztekl, tak jsem testo nalila do formy na biskupsky chlebicek a dopadlo to skvele. Diky za recept

Lucie

Duben 9, 2018

Mám radost, že se chlebík povedl a chutnal. Díky moc za komentář 🙂

Irena

Duben 26, 2018

Vynikající krásně vyběhly dva bochánky. Manželovy chutnaly také 😀 Děkuji moc za recept

Lucie

Duben 27, 2018

To já děkuju! Za vyzkoušení receptu a za komentář. Mám radost, že se povedlo a chutnalo.

Monika

Květen 11, 2018

Dobrý den,
Mohla bych poprosit o přesné gramáže té směsi ořechů?
Děkuji

Olga Kaucká

Květen 11, 2018

Lucie, normálně se diskusí neúčastním ale chválu na jogurtové pečivo napsat musím. Chleba je velice chutný i když jsem ho nestihla popadnout větší kousek, moc nám všem doma chutnal. Jen se po něm zaprášilo. Bochníčky jsem měla pěkné i dost zakulacené, příště ale musím s těstem pracovat rychleji aby byly chlebíčky ještě buclatější.
Už se těším až budu zkoušet další z Vašich receptů.
Děkuji Vám za takové stránky

Lucie

Květen 12, 2018

Dobrý den, to bohužel nepomůžu, přesné gramáž nemám. Je to totiž úplně jedno, pokaždé dávám trošku jinou směs, někdy jen samotná slunečnicová semínka. Prostě 50 g něčeho, co chlebu dodá strukturu.

Lucie

Květen 12, 2018

Olgo, děkuji, že jste pro jednou svoje zásady porušila a napsala mi zprávu. Moc mě potěšila. Mám radost, že se chlebík podařil a chutná 🙂

Tereza

Květen 14, 2018

Dobrý den,
moc Vám děkuji za tento báječný recept! Postupovala jsem přesně a dopadlo to fantasticky! Bylo to poprvé co jsem pekla chleba a bála jsem se, že bude chutnat prostě jako něco zdravého takže nijak. Ale jakmile jsem ho ochutnala, řekla jsem si, že už v životě nechci vidět bílou mouku. 🙂 Moc Vám děkuju 🙂 Snažim se bojovat s nadváhou a s tímhle mám zase o kousek více motivace.

Lucie

Květen 14, 2018

Dobrý den, mám ohromnou radost, že se chleba povedl a že vám chutná. Držím palce na cestě za shozenými kily 🙂

Adéla

Květen 16, 2018

Super recept, sice jsem namíchala tmavé lněné semínko se sezamem půl na půl, psylium jsem dala 4 polévkové lžíce, použila kyprici prášek a když těsto bylo spíš řídké, tak jsem přisypala chia semínka, aby natáhla vlhkost. A semínka slunečnicová a daňová. Upekl se mi krásný bochánek s křupavou kurkou. Teď chladné a těším se až si na něj na až domácí lučinu

Lucie

Květen 17, 2018

Skvělá variace, zní to úžasně. Doufám, že chlebík chutnal 🙂

Kajda

Květen 19, 2018

Dobrý den. Dneska jsem pekla poprvé, jsem od přírody líný člověk, takže doba přípravy 10 minut byla rozhodující. Váhu nemám, nic jsem nevážila, ani jogurt, jen jsem důkladně rozemlela ve svém smoothie makeru len a psyllium a vyšlo to všechno úplně parádně. Od teď už nekupuju večerní chlebík, tohle je lepší, díky za recept a brzy vyzkouším další, doposud jsem točila pár receptů pořád dokola a teď konečně mám pořádnou inspiraci i na “sladkosti”, jelikož přestávám kouřit, tak tohle je největší boj Snad to s Vašimi dezerty půjde i bez nárůstu hmotnosti.

Lucie

Květen 20, 2018

Dobrý den, mám radost, že se chlebík povedl a chutnal. Někdy má člověk z přípravy větší strach, než je potřeba a ve skutečnosti je to ohromně jednoduché.
Moc mě těší, že vás moje recepty inspirují. Držím palce s ukončením zlozvyku (také se mi to se změnou stravy před pár lety podařilo). Nicméně je fér poznamenat, že přibrat se dá s jakýmikoliv dezerty. Měly by být jen občas, spíš za odměnu 🙂

Viktoria

Květen 23, 2018

Dobry den 🙂 da sa niecim nahradit to lanove semienko ? 🙂 dakujem

Lucie

Květen 23, 2018

Dobrý den, můžete zkusit slunečnici

Mac

Červen 4, 2018

Dobrý den,moc děkuji za báječný recept, vše odváženo, těsto perfektní, chlebík chutnal všem 🙂

Lucie

Červen 6, 2018

Dobrý den, to já moc děkuju – za vyzkoušení receptu a za zprávu 🙂 Mám velkou radost, že chutnalo.

Lucka

Červen 15, 2018

Dobrý den,

pekla jsem dle ingrediencí a skvělý chlebík :). Napodruhé jsem chtěla udělat 1 velký bochník, všeho jsem tak dala dvojí množství, ale uvnitř byl chleba nedopečený a hodně rozpláclý. Prosím o radu, na kolik stupňů a jak dlouho byste mi doporučila péct chleba z dvojité dávky?

Děkuji za radu,
Lucka

Lucie

Červen 17, 2018

Dobrý den, Lucko, jeden větší bochník bude určitě potřebovat delší dobu. Přesný čas je hodně závislý na konkrétní troubě, ale klidně i o 15 minut více, než je uvedeno v receptu. Pokud se chlebík rozplácl, dejte příště trošku víc lnu a psyllia. Těsto musí držet tvar, nesmí téct. Po dopečení pečivo (kromě položení na utěrku) zkuste i na několika místech propíchnout špejlí, aby mohla odcházet vlhkost. Držím palce, ať se napotřetí chleba vydaří 🙂

Zuzana

Červen 20, 2018

Moc děkuji za skvělý recept. Upekla jsem to v muffinove formě. Mam ted takove krásně malé porce. Chutná to velmi dobře, je to krásně napufované. zdravím Vás. Úžasný web a parádní recepty.

Lucie

Červen 21, 2018

Já moc děkuji za milou zprávu a za pochvalu stránek. Mám velkou radost, že se pečivo povedlo a že chutná 🙂

Ljubica

Červenec 7, 2018

Dobrý den,chtěla jsem vyzkoušet pečivo, které si mohu dát bez “výčitek” a volba padla na Váš recept. Jogurt mezi všemi těmi kelímky s bílým obsahem nebyl,tak padla volba na zakysanou smetanu. Jak jsem se dočetla v předchozích komentářích,spoustě lidí se těsto rozteklo i přidala jsem pořádnou dávku chia semínek co mají ráda vlhkost. Těsto odpočívalo 10 minut a po vložení do pekáčku drží tvar . Přikryté alobalem (krom posledních 15minut) pečeno v horkovzdušné troubě 70 minut při teplotě 160 stupňů. Zatím je bochníček horký ,ale už se těším až ochutnám.

Lucie

Červenec 8, 2018

Díky za sdílení varianty na obměnu receptu 🙂 Jak chlebík chutnal? Povedl se?

Marek

Červenec 18, 2018

Dobrý den
Potřebuji poradit chlebik už se mi zdárně podaří vytvarovat do krásného bochniku problém je ten ze těsto uvnitř chleba není dopecene je stále syrove i když jej tam nechám delší dobu

Lucie

Červenec 19, 2018

Dobrý den, Marku, nepřidáváte moc psyllia? To totiž dělá tuhle mokrou konzistenci.

Veronika

Červenec 20, 2018

Zatim nejlepsi chlebik, co jsem presla na stravu bez mouky. Pecu ho kazdy tyden. Moc dekuju za tento recept

Lucie

Červenec 21, 2018

Mám velkou radost, že chutná 🙂

Terka

Červenec 22, 2018

Co znamená přilijte vaječnou směs? Jakou? 😀

Canni

Červenec 23, 2018

Včera jsem poprvé zkusila upéct, chuťově je zajímavý, byl trochu vlhký, ale ne nedopečený. Krásně držel tvar bochníku. Akorát nemá kůrku, je takový celý měkký, máte ho taky takový? Nebo se dá vypéct do křupava? Na plechu se přilepil, takže jsem ho musela odříznout nožem, dá se péct i na pečícím papíru? Nebo se zapaří při pečení? Díky za odpověď 🙂

Lucie

Červenec 23, 2018

Směs vajec, jogurtu a soli z prvního bodu v postupu.

Lucie

Červenec 23, 2018

Ano, těsto bývá mírně vlhčí. Ale zkuste dobu pečení mírně prodloužit, to by mělo pomoct.
Kůrku u podobných druhů pečiva nečekejte. Dělá ji hodně lepek a ten tu chybí.
Pod bochníky dávám pečicí papír. Koukám, že to v receptu není zmíněné, určitě doplním.

Renata

Červenec 25, 2018

Dobrý den, jsem v úplném začátku změnit své stravování a teprve od soboty vařím Vaše úžasné mňamky.. A musím říct že nejsem vůbec hladová a moc mi to chutná.. Teplý salatek s vejci, kapustovy nákyp… A dnes chleba je luxusní…. Nikdy jsem nepekla s těchto surovin. Četla jsem recenze a měla trochu strach že to některým kuchařinkám roztéká.. Dala jsem tam tedy o jedno vajíčko méně a je nadýchaný… Mňam. Budu pokračovat…

Lucie

Červenec 26, 2018

Dobrý den, Renato, mám z vašeho komentáře velkou radost. Pokud moje stránky někomu alespoň trošku pomůžou změnit dosavadní stravování a ke všemu mu ještě chutná, tak moje práce má smysl 🙂 Děkuju moc.

Lucie

Červenec 27, 2018

Dobrý den, přidávám se k pozitivní recenzi. Toto jogurtové pečivo je naprosto skvělé, řídila jsem se přesnými pokyny receptu.Těsto nádherně vzešlo a bulky jsou nádherné. Musím konstatovat, že jsem naprostý začátečník v tomto stylu stravování a musím říct, že jsem naprosto nadšená a nízkosacharidové stravování mi naprosto vyhovuje .Velice děkuji za inspiraci a napady.

Lucie

Červenec 28, 2018

Dobrý den, Lucie, moc děkuju za tak milý komentář. Mám velkou radost, že se vám moje recepty líbí a že vám podle nich chutná. Pokud vám aspoň trošku pomůžou při přechodu na novou stravu, splnily svůj účel, což mi dělá velkou radost.

Maru

Srpen 2, 2018

Zdravím,

mam hotovou směs s vajíčkem a ted jsem zjistila, že semínek mám doma plno, jen to jediné lnné chybí… co těď? čím nahradit?

díky
Maru

Lucie

Srpen 2, 2018

Zdravím, tak to bohužel přesně neporadím, bez lnu jsem to nikdy nezkoušela. Ale myslím, že někdo zmiňoval slunečnicovou mouku. Nicméně ta má trošku jiné vlastnosti, takže netuším jak upravit množství.

Jana

Srpen 8, 2018

Dobrý den,chlebík se právě peče a vypadá krásně.Všechno vyšlo,jak je popsané v receptu,bochníčky krásně drží.Jen mě napadla taková věc.Co když se chlebík roztéká,pokud se nepřidají semínka nebo ořechy?Přeci jen je to 50g suchých surovin.Diskusi jsem celou pod receptem nečetla,přiznávám,tak nevím,jestli tento “problém” už jste nerozlouskly.Pokud jsem úplně mimo,tak se omlouvám:)

Marcela Sebastiani

Srpen 8, 2018

Zdravím Vás Lucinko,
pekla jsem poprvé a chlebíček byl výborný a nadýchaný. Z těsta jsem udělala dva menší bochánky a krásné nakynuly. Nyní dělam pro tchýni, ale udělala jsem pouze jeden bochník. Trochu se mi na plechu rozjel. Ve Vašem receptu máte záměrně 2 bochánky např. kvůli tomu, že je těsto hutnější? Nebo to je jedno?
Děkuji za odpověď a moc Vám fandím a sleduji i na FB

Lucie

Srpen 8, 2018

Dobrý den, Jano, máte pravdu, že se jedná o suché suroviny, ale ty díky tomu, že nejsou rozemleté, konzistenci příliš neudrží. Každopádně moc díky za komentář a snahu pomoct. Každá rada se cení 🙂

Lucie

Srpen 8, 2018

Zdravím, Marcelko,
na konzistenci a soudržnost těsta má spíše vliv přesná gramáž surovin, než počet bochníčků. Pečení je občas pěkná alchymie, stačí ubrat pár gramů sypkých surovin a těsto už tak nedrží.
Moc děkuju za milý komentář a podporu 🙂
Mějte se krásně <3

Marcela

Srpen 9, 2018

Lucinko, děkuji za odpověď a už jsem přišla na to, proč se mi bochník rozjel. Vajíčka nebyly M, ale L . Bohužel jsem na to přišla později, ale i tak byl výborný

Lucie

Srpen 10, 2018

Marcelko, máte pravdu, že velikost vajec může tohle zapříčinit. Ale nejdůležitější je finále stejně chuť 🙂

Michaela

Srpen 14, 2018

Dobrý den,
mohu tento chléb péci v domácí pekárně?

Michaela

Srpen 15, 2018

Nevadí kdyz pouziji hnědé lněné seminko?

Lucie

Srpen 15, 2018

Dobrý den, osobně to nemám vyzkoušené, takže to za sebe potvrdit nemohu, ale myslím, že by to fungovat mělo.

Lucie

Srpen 15, 2018

Nevadí 🙂 Zlaté semínko má jen o něco jemnější chuť.

Misa

Srpen 21, 2018

Dobry den,
chtela bych se zeptat, jestli bude mit nejaky vetsi vliv to, kdyz psylium a seminka nebudou nejak extra moc rozemlete?

Dekuji,

Lucie

Srpen 21, 2018

Dobrý den, ano bude to mít vliv. S největší pravděpodobností nebude těsto dostatečně husté a pečivo se při pečení rozteče na placky.

Martina

Srpen 22, 2018

Dobrý den,
mohu se zeptat s jakou strukturou psylia pečete? Já jsem si koupila pudr, ale vlastně nevím, jestli jsem udělala správně.
Děkuji.

Lucie

Srpen 22, 2018

Dobrý den, obecně se používá spíše hrubě pomleté psyllium než jemná moučka.
Jednou jsem ji zkusila a vše, co jsem upekla, bylo fialové 😀 Na chuti to nic nezměnilo, pečivo bylo krásně nadýchané, ale ta barva!
Od té doby používám to hrubší psyllium a v případě potřeby si ho namelu.

Denisa

Srpen 26, 2018

Dobrý den,
chlebík teprve zkouším, ale nevím, jestli těsto nebylo moc hutné, bochánky držely tvar, ale v podstatě už víc na plechu nevykynuly. Místo jogurtu jsem tam dala 15% zakysanou smetanu. O kolik by pak měly nabýt?
Děkuji

Lucie

Srpen 26, 2018

Dobrý den, Deniso,
zakysaná smetana by měla fungovat 🙂
Bochánky naskočí až v troubě, během pečení. Tak o třetinu.
Dejte vědět, jak se pečivo nakonec vydařilo 🙂

Jana

Září 7, 2018

Dobrý den,
pekla jsem už několikrát ze světlého i tmavého semínka s přídavkem roztlučených dýňových semen a bochánky jsou pokaždé krásně kulaté a nadýchané. Děkuji za prima recept.

Lucie

Září 8, 2018

Dobrý den, já děkuji za komentář. Mám velkou radost, že se pečivo daří a že chutná 🙂

Ivana

Září 8, 2018

Dobrý den teď jsem dopekla a je opravdu výbory.

Lucie

Září 8, 2018

Dobrý den, mám velkou radost, že se chleba povedl a že chutná 🙂 Díky za komentář.

Monika Jiříková

Září 26, 2018

Dobrý den,

chci se zeptat, zda by těsto šlo dát do pekárny a upéct v ní ve formě? Máte s tím zkušenost? Děkuji!

Lucie

Září 27, 2018

Dobrý den, osobní zkušenost nemám, takže za sebe neumím bohužel poradit.

Renáta

Říjen 8, 2018

Dobrý den,, dělám již po několikáté, recept je super, jednou jsem neměla jogurt, tak jsem dala zakysanou smetanu a řekla bych, že je to luxus, když mi těsto připadá méně tuhé, dosypu lněné semínko nebo psylium, někdy dám slunečnicové semínka, někdy škvarky, někdy jen chia semínka, prostě za mne v jednoduchosti je síla a vám velkou poklonu 🙂

Lucie

Říjen 8, 2018

Dobrý den, všechny varianty zní skvěle <3 Díky za pochvalu a za sdílení možností na obměnu receptu. Mám velkou radost, že pečivo chutná 🙂

Helena

Říjen 10, 2018

Dobrý den

Pečivo se povedlo a bylo výborné už abych opět pekla protože všem chutnalo a prý bylo málo. Děkuji za recept

Lucie

Říjen 10, 2018

Dobrý den, mám radost, že se pečivo povedlo a chutnalo. Díky za vložení komentáře 🙂

anciuno131

Listopad 2, 2018

Dobrý den.

Tak jsem vyzkoušela i tento chlebík. A musím říct, že jsem nadšená. Krásně narostl a chuť výborná. A nejen že chutnal mi, ale také kolegům v práci. Takže budu muset povinně jednou týdně péct dvojitou dávku pro všechny 🙂 A nejen to, ale všichni jsme se rozhodli, že začneme jíst zdravěji celkově, když viděli, že i tato alternativní jídla jsou moc chutná, takže můžu Vaše recepty zkoušet ve velkém.
Jsem moc ráda, že jsem narazila na Vaše stránky a těším se na další chutná jídla.

Lucie

Listopad 2, 2018

Dobrý den, mám velkou radost, že se chleba povedl a že chutnal 🙂 Moc díky za sdílení radosti z “nového” vaření a že i dalším ukazujete, že jídla ze základních surovin mohou opravdu výborná a není nutné se jich bát <3

Michaela

Listopad 5, 2018

Dobrý deň, tak chlebík som dnes piekla prvý krát, presne som dodržala postup a ingrediencie na gramy. Je úžasný! Len sa chcem spýtať na nutričné hodnoty, ktoré uvádzate. Tých 6g sacharidov na porciu, čo je 1/4 upečeného bochníku. Viete mi povedať na koľko gramov je ta porcia? Presne som si rozpocitala suroviny a ich obsah sacharidov, ktorý bol uvedený na obaloch a dokopy mi to vyšlo na bochník, ktorý mi po upečení váži 450gramov,obsah sacharidov cca 12g, čo mi na štvrtinu vychádza 3g.som v low carb pečení nováčik a rada by som to robila správne, keďže priateľ má cukrovku 1 typu a musíme počítať sacharidy presne. Viete mi prosím vás poradiť ako si správne vypočítať obsah sacharidov? Ďakujem veľmi pekne

Mirka

Listopad 5, 2018

Dobrý deň Lucka,chlebík som upiekla,vyzerá fajn,chutí trochu po rybách,neviem či je to tým,že som použila klasickú ľanovú múku a nie zo zlatého ľanu mletú.chcem sa ale spýtať,moje bochníčky sú tak akosi málo nadýchané a mokré vnútri,napriek tomu,že som ich nechala chladnúť na utierke.všetko som váhovo dodržala,nespľasli mi ani bochníčky,len sú v nich naozaj mâlo bublinky.preto zvažujem,ktorý faktor mohol zlyhať- použitie hotovej ľanovej múky,z tmavého ľanu,alebo to,že psylium som nemlela,použila som ho tak ako bolo,nakoľko mlynček nemám,alebo použitie kypriaceho prášku namiesto vínneho kameňa,alebo mal byť v rúre proste dlhšie,prípadne bochníky menej guľaté…naozaj neviem.nepomohlo by viac kypriaceho prášku? Ešte sa chcem spýtať,nie je možné ho piecť aj ako jeden bochník? Neskúšali ste koľko času by potreboval? Ďakujem za odpovede

Vlaďka

Listopad 5, 2018

Dobrý den,dnes jsem se chystala péct chleba poprvé ale po přečtení komentářů jsem měla obavy jestli se mi povede,tak jsem si dala záležet na přesném vážení surovin a vykynul nádherně a je skvělý,děkuji za recept zůstanu mu věrná

Lucie

Listopad 6, 2018

Dobrý den, Mirko, pachuť po rybách může udělat lněná mouka (tmavý len má výraznější, pro někoho až mírně nepříjemnou chuť), občas také bývá žluklá (pokud se nesprávně uchovává).
Bezlepkové pečivo bývá mírně mokřejší. Trošku pomoct by ale mělo prodloužení doby pečení.
Pokud vám pečivo nevyběhlo, viděla bych problém v malém množství prášku do pečiva, anebo nedostatečně kyselém jogurtu (reagují spolu). Zkuste příště prášku do pečiva dát malinko více a přidat i lžičku octa.
Jako jeden bochník pečivo určitě péct lze. Dobu bych prodloužila cca o 15 minut (ale záleží na konkrétní troubě).

Lucie

Listopad 6, 2018

Dobrý den, Vlaďko, moc díky za vyzkoušení receptu i přes počáteční obavy. Mám radost, že se chleba povedl a že chutnal 🙂

Lucie

Listopad 6, 2018

Dobrý den, Michaelo. Kolik gramů má jedna porce vám přesně neřeknu, bohužel. Nikdy jsem hotový chleba nevážila. Ale můžete se držet vašeho výsledku vážení, tedy 112,5 g.
S těmi nutričními údaji je to ošemetné. Každý výrobce uvádí trošku jiná data, záleží i na tom, zda se použije celý len nebo kupovaná mouka, jak tučný je jogurt atd. Nikdy se nedostanete na naprosto přesné reálné údaje, bohužel. Pro vaše potřeby bych se ale držela údajů na obalech výrobců. Jen pozor na psyllium – ačkoliv se jedná o vlákninu a běžně se do sacharidů nepočítá, určitý podíl (cca 40 %) tvoří stravitelná vláknina, a ta by se správně započítávat měla. Je to trošku vyšší matematika a chemie 🙂

Michaela

Listopad 8, 2018

Veľmi pekne ďakujem za odpoveď pani Lucka. Ako píšete, je to naozaj chémia. Držala som sa údajov na obaloch a zapocitala som aj psyllium, takže dúfam, že výpočty sú správne. Inak chlebík pečiem už každý druhý deň, priateľ je z neho nadšený a co je hlavné, tak mu absolútne nezvyšuje hladinu cukru v krvi. Veľmi vám ďakujem za úžasný recept.

Lucie

Listopad 8, 2018

Mám radost, že chleba chutná a že nemá vliv na krevní cukr. Nicméně i tak bych doporučovala péct pečivo vážně jen občas. Je to trošku o změně stravovacích návyků, nejde to hned. Ale časem bych k tomu stravu posouvala. Držím palce, ať se daří 🙂

Lucka Z.

Listopad 10, 2018

Wau! Tak tenhle recept je top! Chlebík je naprosto dokonalý, měkký, chuťově skvělý. Jen příště nebudu tolik solit. Jsme zvyklý dávat méně soli. Ale i tak naprostá bomba. Neodolali jsme a jeden bochánek snědli ještě teplý. Tomu se prostě nedalo odolat.

Lucie

Listopad 11, 2018

Mám velkou radost, že chutnalo <3 To s tou solí – používám himalajskou a ta solí malinko méně. Proto, pokud používáte klasickou, vám mohl přijít chleba až moc slaný. Ale je to samozřejmě i osobních chutích 🙂

Dagmar

Listopad 11, 2018

Dobrý den, paní Lucie,
chystám se vyzkoušet váš chlebík, ale nevím zda se mi ho povede upéct v plynové troubě. Nevíte, má někdo zkušenost pečení tohoto chleba v plynové troubě? Myslíte si, že bych ho mohla upéct tak, že těsto dám do hodně vyhřáté skleněné mísy z varného skla i s poklicí a pak před dopečením poklici sundat a nechat dopéct? Takhle běžně peču chleba v plynové troubě.

Lucie

Listopad 12, 2018

Dobrý den, Dagmar, plynovou troubu bohužel nemám, takže neumím poradit. Ale myslím, že by to mělo fungovat úplně stejně.
Osobně bych pekla jen na pečícím papíře, aby těsto mohlo “dýchat”. Semínková těsta se chovají přeci jen jinak, než ta z klasické mouky, jsou více vlhčí.

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top Mautic is open source marketing automation