📱 MOBILNÍ APLIKACE PLNÁ RECEPTŮ Vyzkoušejte mou aplikaci pro Android a iOS, kde najdete nejvíce mých receptů. PROZKOUMAT APLIKACI
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Studená rajčatová polévka Salmorejo

Studená rajčatová polévka Salmorejo

  ,   , , , , , ,   , , , , ,

Ohodnotit recept
Studená rajčatová polévka Salmorejo
0.0 0

Tahle typická studená španělská polévka umí neuvěřitelně osvěžit, navíc skvěle chutná. V originálním receptu se připravuje z namočeného bílého chleba. Ten jsem nahradila slunečnicovým máslem. To krásně zjemní chuť polévky a také ji zahustí. Uvařená vejce a sušená šunka pak udělají z polévky sytý hlavní chod.

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření / pečení: 10 minut
  • 15 minut

    10 minut

    25 minut

  • Množství: 2 porce
  • Obtížnost:
  • Autor:

💌 Chcete osobní tipy na snadné vaření, unikátní slevy a drby ze zákulisí?

Přidejte se k 40 tisícům odběratelů a nechte mi tu na sebe kontakt. Dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás to přestane zajímat, můžete se kdykoliv odhlásit.




Suroviny

500 g zralých rajčat *

2 větší stroužky česneku

1 lžíce vinného nebo balzamikového octa

20 g šalotky

50 g slunečnicového másla, případně oříškového

1 dcl studené vody

sůl

pepř

3 vejce

50 g kvalitní sušené šunky (neplatí pro vegetariánskou variantu)

1 lžíce olivového oleje

900+ RECEPTŮ V APLIKACI

Stáhněte si ZDARMA základní verzi mé mobilní aplikace a získejte přístup ke stovkám receptů a spoustě užitečných funkcí. Vaření bude hned snadnější!

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření / pečení: 10 minut
  • 15 minut

    10 minut

    25 minut

  • Množství: 2 porce

Postup

Pokud máte malá rajčata (třeba cherry či datlová), použijte je celá.

U velkých rajčat je doporučuji nejdřív oloupat - slupku naříznout do kříže, rajčata spařit ve vařící vodě a pak prudce zchladit v ledové. Slupka půjde snadno sloupnout. Velká rajčata kromě oloupání také rozřízněte a lžičkou jim vydlabejte vodnatý střed se semínky. Ten vyhoďte.

Připravená rajčata rozmixujte s oloupaným česnekem, šalotkou nakrájenou na kostičky, slunečnicovým máslem, octem, 1 dcl vody, solí a troškou pepře.

Polévku dejte vychladit do lednice. Zatímco se chladí, uvařte vejce natvrdo.

Uvařená vejce oloupejte a nakrájejte na kostičky.

Polévku podávejte studenou, posypanou vejci, natrhanými plátky sušené šunky a pokapanou olivovým olejem.

* Pro přípravu polévky vždy vyberte jen opravdu krásně zralá voňavá rajčata. Jejich chuť je pro tuto lahůdku velmi důležitá.

Skvělá volba! Máte hotovo?

Zkuste mých 316 šťavnatých receptů, po kterých se bude oblizovat celá vaše rodina i přátelé 😋

Nová Svěží kuchařka a Voňavá kuchařka, díky kterým už nikdy nebudete muset řešit, co zdravého a chutného zase uvařit.

Prolistovat kuchařky

00:00

Výživové hodnoty na 1 porci

Energetická hodnota470 kcal / 1 966 kJ
Sacharidy18 g
Tuky33 g
Bílkoviny25 g

Líbí se vám recept? Chutnalo vám?
Dejte mi vědět v komentáři ❤️ a pomozte mi ho šířit dál 🙏🏻

odkaz pak stačí vložit do textu e-mailu, komentáře na FB atd.

0 Recenzí / komentářů

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

0
Váš košík je prázdný!

Vypadá to, že jste si do košíku ještě žádné zboží nepřidali. Není to škoda?

Podívat se na produtky