![](https://paleosnadno.cz/wp-content/uploads/2017/08/DSC4578m-2.jpg)
Studená rajčatová polévka Salmorejo
![](https://paleosnadno.cz/wp-content/uploads/2017/08/DSC4578m-2.jpg)
Studená rajčatová polévka Salmorejo
Hlavní jídla, Polévky Bez lepku, Bez masa, Low Carb, Paleo / Bez mléčných výrobků, Primal, Vegetariánské, Whole30 ořechy, rajčata, šalotka, slunečnicová semínka, uzeniny, vejce
2017-08-06
Ohodnotit receptTahle typická studená španělská polévka umí neuvěřitelně osvěžit, navíc skvěle chutná. V originálním receptu se připravuje z namočeného bílého chleba. Ten jsem nahradila slunečnicovým máslem. To krásně zjemní chuť polévky a také ji zahustí. Uvařená vejce a sušená šunka pak udělají z polévky sytý hlavní chod.
- Příprava: 15 minut
- Vaření / pečení: 10 minut
-
15 minut
10 minut
25 minut
- Množství: 2 porce
- Obtížnost:
- Autor: Lucie Grusová
💌 Chcete osobní tipy na snadné vaření, unikátní slevy a drby ze zákulisí?
Přidejte se k 40 tisícům odběratelů a nechte mi tu na sebe kontakt. Dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás to přestane zajímat, můžete se kdykoliv odhlásit.
Suroviny
2 větší stroužky česneku
1 lžíce vinného nebo balzamikového octa
50 g slunečnicového másla, případně oříškového
3 vejce
50 g kvalitní sušené šunky (neplatí pro vegetariánskou variantu)
1 lžíce olivového oleje
900+ RECEPTŮ V APLIKACI
Stáhněte si ZDARMA základní verzi mé mobilní aplikace a získejte přístup ke stovkám receptů a spoustě užitečných funkcí. Vaření bude hned snadnější!
![](https://paleosnadno.cz/wp-content/uploads/2024/02/qr-code-layout.png)
- Příprava: 15 minut
- Vaření / pečení: 10 minut
-
15 minut
10 minut
25 minut
- Množství: 2 porce
Postup
Pokud máte malá rajčata (třeba cherry či datlová), použijte je celá.
U velkých rajčat je doporučuji nejdřív oloupat - slupku naříznout do kříže, rajčata spařit ve vařící vodě a pak prudce zchladit v ledové. Slupka půjde snadno sloupnout. Velká rajčata kromě oloupání také rozřízněte a lžičkou jim vydlabejte vodnatý střed se semínky. Ten vyhoďte.
Připravená rajčata rozmixujte s oloupaným česnekem, šalotkou nakrájenou na kostičky, slunečnicovým máslem, octem, 1 dcl vody, solí a troškou pepře.
Polévku dejte vychladit do lednice. Zatímco se chladí, uvařte vejce natvrdo.
Uvařená vejce oloupejte a nakrájejte na kostičky.
Polévku podávejte studenou, posypanou vejci, natrhanými plátky sušené šunky a pokapanou olivovým olejem.
* Pro přípravu polévky vždy vyberte jen opravdu krásně zralá voňavá rajčata. Jejich chuť je pro tuto lahůdku velmi důležitá.
![](https://paleosnadno.cz/wp-content/uploads/2015/10/podpis-srdce.jpg)
Skvělá volba! Máte hotovo?
Zkuste mých 316 šťavnatých receptů, po kterých se bude oblizovat celá vaše rodina i přátelé 😋
Nová Svěží kuchařka a Voňavá kuchařka, díky kterým už nikdy nebudete muset řešit, co zdravého a chutného zase uvařit.
Výživové hodnoty na 1 porci
Líbí se vám recept? Chutnalo vám?
Dejte mi vědět v komentáři ❤️ a pomozte mi ho šířit dál 🙏🏻
odkaz pak stačí vložit do textu e-mailu, komentáře na FB atd.
0 Recenzí / komentářů
Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..