🤩 NOVINKA 🤩 Stolní kalendář s recepty pro rok 2020 TO MĚ ZAJÍMÁ
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Studená rajčatová polévka Salmorejo

Studená rajčatová polévka Salmorejo

  ,   , , , , , ,   , , , ,

Hodnotit recept
Studená rajčatová polévka Salmorejo
0.0 0

Tahle typická studená španělská polévka umí neuvěřitelně osvěžit, navíc skvěle chutná. V originálním receptu se připravuje z namočeného bílého chleba. Ten jsem nahradila slunečnicovým máslem. To krásně zjemní chuť polévky a také ji zahustí. Uvařená vejce a sušená šunka pak udělají z polévky sytý hlavní chod.

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 10 minut
  • 15 minut

    10 minut

    25 minut

  • Množství: 2 porce
  • Obtížnost:
  • Autor:

Dobrá volba. Co uvaříte příště?

Vyřešte jednou pro vždy problém co zdravého vařit. 
Napsala jsem kuchařky s 242 recepty, které na webu nenajdete.
Pro každého, kdo chce jíst zdravě.

Suroviny

500 g zralých rajčat *

2 větší stroužky česneku

1 lžíce vinného nebo balzamikového octa

20 g šalotky

50 g slunečnicového másla, případně oříškového

1 dcl studené vody

sůl

pepř

3 vejce

50 g kvalitní sušené šunky (neplatí pro vegetariánskou variantu)

1 lžíce olivového oleje

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 10 minut
  • 15 minut

    10 minut

    25 minut

  • Množství: 2 porce

Postup

Pokud máte malá rajčata (třeba cherry či datlová), použijte je celá. U velkých rajčat je doporučuji nejdřív oloupat - slupku naříznout do kříže, rajčata spařit ve vařící vodě a pak prudce zchladit v ledové. Slupka půjde snadno sloupnout. Velká rajčata kromě oloupání také rozřízněte a lžičkou jim vydlabejte vodnatý střed se semínky. Ten vyhoďte.

Připravená rajčata rozmixujte s oloupaným česnekem, šalotkou nakrájenou na kostičky, slunečnicovým máslem, octem, 1 dcl vody, solí a troškou pepře.

Polévku dejte vychladit do lednice. Zatímco se chladí, uvařte si vejce natvrdo.

Uvařená vejce oloupejte a nakrájejte na kostičky.

Polévku podávejte studenou, posypanou vejci, natrhanými plátky sušené šunky a pokapanou olivovým olejem.

* Pro přípravu polévky vždy vyberte jen opravdu krásně zralá voňavá rajčata. Jejich chuť je pro tuto lahůdku velmi důležitá.

00:00

Výživové hodnoty na 1 porci

Kalorie470 kcal
Bílkoviny25 g
Tuky33 g
Sacharidy18 g

Už nikdy vám žádný nový recept neuteče

Nechte mi tu na sebe e-mail a já vám dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás recepty přestanou zajímat, můžete se kdykoli odhlásit.




0 Recenzí / komentářů

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top
Kuchařka - Vánoce a Silvestr (e-kniha)
zakoupil/a: Hana před 2 hodinami
 
Kalendář pro rok 2020 + 1 Item
zakoupil/a: Renáta Opava-Podvihov před 2 hodinami
 
Kalendář pro rok 2020
zakoupil/a: Dagmar Praha 2 před 2 hodinami
 
e-kuchařky: Voňavá kuchařka + Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 5 e-knih)
zakoupil/a: Denisa před 3 hodinami
 
Voňavá kuchařka - Lucie Grusová + 1 Item
zakoupil/a: Barbora Ústí nad Orlicí před 3 hodinami