Ke každé objednávce nad 390 Kč získáte dárek zdarma (kalendář, notes nebo ebook) 🛍 Nakupit a vybrat dárek
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Krůtí roláda s listovým špenátem

Krůtí roláda s listovým špenátem

  , , ,   , , , , ,   , , , ,

Ohodnotit recept
Krůtí roláda s listovým špenátem
5.0 3

Roláda vypadá na talíři vždy efektně, přitom je její příprava velmi jednoduchá. Čím roládu naplníte, zaleží čistě na vaší chuti a fantazii. Lze použít houby, různou zeleninu, bylinky anebo jen pár plátků slaniny pomazaných kvalitní hořčicí. Dnešní recept využívá italské ingredience jako je bazalka a sušená rajčata. Vy si ho klidně přizpůsobte obsahu vaší lednice 😉

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 1 hodina 10 minut
  • 15 minut

    1 hodina 10 minut

    1 hodina 25 minut

  • Množství: 4 porce
  • Obtížnost:
  • Autor:

Dobrá volba. Mám pro vás tip i napříště

Koukněte na mé kuchařky plné zdravých receptů, které na webu nenajdete. Můžete vybírat z tištěných knih i e-kuchařek.

Suroviny

600-800 g krůtích prsou

10 plátků sušených rajčat (naložených v olivovém oleji)

cca 5 lístků čerstvé bazalky

2 lžíce piniových oříšků

250 g baby špenátu

3 stroužky česneku

olivový olej

sůl

pepř

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 1 hodina 10 minut
  • 15 minut

    1 hodina 10 minut

    1 hodina 25 minut

  • Množství: 4 porce

Postup

Krůtí prsa nařízněte ze strany tak, aby vám po otevření řezu vznikla jakoby otevřená kniha.

Maso z obou stran osolte, opepřete, zakryjte ho potravinářskou fólií a naklepejte tupou stranou paličky nebo pomocí válečku na plát vysoký cca 1-2 cm.

Pak fólii odstraňte, maso položte řeznou stranou dolů a navrch rozložte sušená rajčata a lístky bazalky.

Maso stočte do rolády.

Tu zprudka opečte na olivovém oleji ze všech stran.

Pak ji vložte v zakrytém pekáčku do trouby vyhřáté na 150°C a pečte 1 hodinu.

Mezitím, co se maso peče, si připravte přílohu podle vaší volby.

Na obrázku je celerové pyré, hodilo by se i květákové, petrželové, pastiňákové nebo dýňové. Chybu neuděláte ani s celerovými hranolkami.

K roládě se také skvěle hodí dušený listový špenát. Na oleji si krátce osmahněte piniová semínka a na plátky pokrájený česnek. Pak na pánev přihoďte listy špenátu a nechte ho na mírné teplotě „zavadnout“. Směs na závěr osolte a opepřete.

Před nakrájením nechte roládu po vyndání z trouby pár minut odpočinout.

Plátky rolády podávejte se špenátem a zvolenou přílohou.

00:00

Sdílejte recept s přáteli

Už nikdy vám žádný nový recept neuteče

Nechte mi tu na sebe e-mail a já vám dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás recepty přestanou zajímat, můžete se kdykoli odhlásit.




6 Recenzí / komentářů

Nina

1 dubna, 2016

Další lahůdka z pera mistryně Grusové! 🙂 Výborné!

Lucie

1 dubna, 2016

😀

Karin

22 srpna, 2017

Příprava mi zabrala sice víc času, ale vyplatilo se. Tak šťavnatou roládu jsem ještě nikdy nejedla. Odteď budu dělat každé maso pouze pod pokličkou… Já jen místo bazalky použila pesto, jelikož bazalka došla. Děkuji Vám za inspiraci.

Lucie

23 srpna, 2017

A já děkuji za vyzkoušení receptu. Vždycky mě těší, když někdo nějaký recept vyzkouší a chutná mu.

David Lengyel

11 února, 2018

Příprava mi zabrala trochu víc času a pěkně jsem s tím nadělal, ale výsledek stojí za to. Doporučuji, zvláště pokud chcete LCHF představit návštěvě 😉

Lucie

12 února, 2018

Asi to není na každodenní vaření, ale přesně jak píšeš – občas to stojí za to. Mám radost, že chutnalo 🙂

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

0