Recept na krůtí roládu s listovým špenátem » Paleo snadno
Chutné recepty pro zdraví
Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Krůtí roláda s listovým špenátem

Krůtí roláda s listovým špenátem

  , , ,   , , , , ,   , , , ,

Leden 19, 2015

Hodnotit recept
Krůtí roláda s listovým špenátem
5.0 2

Roláda vypadá na talíři vždy efektně, přitom je její příprava velmi jednoduchá. Čím roládu naplníte, zaleží čistě na vaší chuti a fantazii. Lze použít houby, různou zeleninu, bylinky anebo jen pár plátků slaniny pomazaných kvalitní hořčicí. Dnešní recept využívá italské ingredience jako je bazalka a sušená rajčata. Vy si ho klidně přizpůsobte obsahu vaší lednice 😉

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 1 hodina 10 minut
  • 15 minut

    1 hodina 10 minut

    1 hodina 25 minut

  • Množství: 4 porce
  • Obtížnost:
  • Autor: Lucie Grusová

Dobrá volba. Co uvaříte příště?

Vyřešte jednou pro vždy problém co zdravého vařit. 
Napsala jsem kuchařky s 242 recepty, které na webu nenajdete.
Pro každého, kdo chce jíst zdravě.

Suroviny

600-800 g krůtích prsou

10 plátků sušených rajčat (naložených v olivovém oleji)

cca 5 lístků čerstvé bazalky

2 lžíce piniových oříšků

250 g baby špenátu

3 stroužky česneku

olivový olej

sůl

pepř

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 1 hodina 10 minut
  • 15 minut

    1 hodina 10 minut

    1 hodina 25 minut

  • Množství: 4 porce

Postup

Krůtí prsa nařízněte ze strany tak, aby vám po otevření řezu vznikla jakoby otevřená kniha.

Maso z obou stran osolte, opepřete, zakryjte ho potravinářskou fólií a naklepejte tupou stranou paličky nebo pomocí válečku na plát vysoký cca 1-2 cm.

Pak fólii odstraňte, maso položte řeznou stranou dolů a navrch rozložte sušená rajčata a lístky bazalky.

Maso stočte do rolády.

Tu zprudka opečte na olivovém oleji ze všech stran.

Pak ji vložte v zakrytém pekáčku do trouby vyhřáté na 150°C a pečte 1 hodinu.

Mezitím, co se maso peče, si připravte přílohu podle vaší volby.

Na obrázku je celerové pyré, hodilo by se i květákové, petrželové, pastiňákové nebo dýňové. Chybu neuděláte ani s celerovými hranolkami.

K roládě se také skvěle hodí dušený listový špenát. Na oleji si krátce osmahněte piniová semínka a na plátky pokrájený česnek. Pak na pánev přihoďte listy špenátu a nechte ho na mírné teplotě „zavadnout“. Směs na závěr osolte a opepřete.

Před nakrájením nechte roládu po vyndání z trouby pár minut odpočinout.

Plátky rolády podávejte se špenátem a zvolenou přílohou.

00:00

4 Recenzí / komentářů

Nina

Duben 1, 2016

Další lahůdka z pera mistryně Grusové! 🙂 Výborné!

Lucie

Duben 1, 2016

😀

Karin

Srpen 22, 2017

Příprava mi zabrala sice víc času, ale vyplatilo se. Tak šťavnatou roládu jsem ještě nikdy nejedla. Odteď budu dělat každé maso pouze pod pokličkou… Já jen místo bazalky použila pesto, jelikož bazalka došla. Děkuji Vám za inspiraci.

Lucie

Srpen 23, 2017

A já děkuji za vyzkoušení receptu. Vždycky mě těší, když někdo nějaký recept vyzkouší a chutná mu.

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Top Mautic is open source marketing automation
Kuchařka - Vánoce a Silvestr (e-kniha)
Eva (Týnec nad Labem) zakoupil/a před 34 minutami
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
Jana (Netvořice) zakoupil/a před 2 hodinami
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
Tomáš (Litoměřice) zakoupil/a před 3 hodinami
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
Martina (Mezilesí) zakoupil/a před 6 hodinami
 
Kuchařka - Vánoce a Silvestr (e-kniha)
Štěpánka (Praha) zakoupil/a před 16 hodinami
 
Kuchařka - Vánoce a Silvestr (e-kniha)
Lucie (Lipno nad Vltavou) zakoupil/a před 16 hodinami
 
Kuchařka - Vánoce a Silvestr (e-kniha)
Anežka (Havířov-Prostřední Suchá) zakoupil/a před 17 hodinami
 
Kuchařka - Vánoce a Silvestr (e-kniha)
Lucie (Praha 4) zakoupil/a před 20 hodinami
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
Tereza (Poděbrady) zakoupil/a před 1 dnem
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
Bára (Praha) zakoupil/a před 1 dnem
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
Veronika (Břeclav) zakoupil/a před 1 dnem
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
Jana (Písek) zakoupil/a před 2 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
Monika (Mnichovice - Myšlín) zakoupil/a před 2 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
Hana (Klučenice) zakoupil/a před 3 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
Veronika (Brno) zakoupil/a před 3 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
Juliána (Žilina) zakoupil/a před 3 dny
 
Kuchařka - Vaříme pomalu (e-kniha)
Jaroslav (Kapušany) zakoupil/a před 3 dny
 
Kuchařka - Vaříme pomalu (e-kniha)
Edurd (Lázně Bohdaneč) zakoupil/a před 4 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
Šárka (Rakovník) zakoupil/a před 4 dny
 
Kuchařka - Vaříme pomalu (e-kniha)
Zuzana (Holýšov) zakoupil/a před 5 dny
 

Konec starostem co dobrého uvařit. Stačí se inspirovat z mých KUCHAŘEK!

x