Recept na krůtí roládu s listovým špenátem » Paleo snadno
Chutné recepty pro zdraví
Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

obed11b

Krůtí roláda s listovým špenátem

obed11b

Krůtí roláda s listovým špenátem

  , , ,   , , , , ,   , , , ,

Leden 19, 2015

Hodnotit recept
Krůtí roláda s listovým špenátem
5.0 1

Roláda vypadá na talíři vždy efektně, přitom je její příprava velmi jednoduchá. Čím roládu naplníte, zaleží čistě na vaší chuti a fantazii. Lze použít houby, různou zeleninu, bylinky anebo jen pár plátků slaniny pomazaných kvalitní hořčicí. Dnešní recept využívá italské ingredience jako je bazalka a sušená rajčata. Vy si ho klidně přizpůsobte obsahu vaší lednice 😉

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 1 hodina 10 minut
  • 15 minut

    1 hodina 10 minut

    1 hodina 25 minut

  • Množství: 4 porce
  • Obtížnost:
  • Autor: Lucie Grusová

Dobrá volba. Co uvaříte příště?

Vyřešte jednou pro vždy problém co zdravého vařit. Napsala jsem kuchařky s 207 recepty, které na webu nenajdete.
Pro každého, kdo chce jíst zdravě.

Suroviny

600-800 g krůtích prsou

10 plátků sušených rajčat (naložených v olivovém oleji)

cca 5 lístků čerstvé bazalky

2 lžíce piniových oříšků

250 g baby špenátu

3 stroužky česneku

olivový olej

sůl

pepř

Postup

Krůtí prsa nařízněte ze strany tak, aby vám po otevření řezu vznikla jakoby otevřená kniha.

Maso z obou stran osolte, opepřete, zakryjte ho potravinářskou fólií a naklepejte tupou stranou paličky nebo pomocí válečku na plát vysoký cca 1-2 cm.

Pak fólii odstraňte, maso položte řeznou stranou dolů a navrch rozložte sušená rajčata a lístky bazalky.

Maso stočte do rolády.

Tu zprudka opečte na olivovém oleji ze všech stran.

Pak ji vložte v zakrytém pekáčku do trouby vyhřáté na 150°C a pečte 1 hodinu.

Mezitím, co se maso peče, si připravte přílohu podle vaší volby.

Na obrázku je celerové pyré, hodilo by se i květákové, petrželové, pastiňákové nebo dýňové. Chybu neuděláte ani s celerovými hranolkami.

K roládě se také skvěle hodí dušený listový špenát. Na oleji si krátce osmahněte piniová semínka a na plátky pokrájený česnek. Pak na pánev přihoďte listy špenátu a nechte ho na mírné teplotě „zavadnout“. Směs na závěr osolte a opepřete.

Před nakrájením nechte roládu po vyndání z trouby pár minut odpočinout.

Plátky rolády podávejte se špenátem a zvolenou přílohou.

00:00

2 Recenzí / komentářů

Nina

Duben 1, 2016

Další lahůdka z pera mistryně Grusové! 🙂 Výborné!

LG

Lucie

Duben 1, 2016

😀

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Top
Mautic is open source marketing automation