Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Slané květákové muffiny

Slané květákové muffiny

  , ,   , , , ,   , ,

Hodnotit recept
Slané květákové muffiny
5.0 2

Už vám míchaná vajíčka „lezou krkem“? Nevíte, co k snídani? Zkuste jednou vejce trošku jinak… Muffiny si můžete připravit předem, stačí je pak pouze ohřát, skvělé jsou ale i studené.

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 30 minut
  • 15 minut

    30 minut

    45 minut

  • Množství: cca 2-3 porce
  • Obtížnost:
  • Autor:

Dobrá volba. Co uvaříte příště?

Vyřešte jednou pro vždy problém co zdravého vařit. 
Napsala jsem kuchařky s 242 recepty, které na webu nenajdete.
Pro každého, kdo chce jíst zdravě.

Suroviny

1/2 větší hlávky květáku

1 cibule

3 vejce

1 lžíce sádla

24 plátků slaniny

1/4 lžičky strouhaného muškátového oříšku

sůl a pepř

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 30 minut
  • 15 minut

    30 minut

    45 minut

  • Množství: cca 2-3 porce

Postup

Polovinu květáku rozeberte na malé růžičky a dejte vařit do osolené vody.

Květák vařte do té doby, než trošku změkne, ale není příliš rozvařený (cca 10 minut).

Na pánvi rozehřejte sádlo, přidejte nadrobno nakrájenou cibulku a orestujte dosklovata.

Mezitím si slijte květák (vývar nevylívejte, můžete ho použít třeba do polévky), nakrájejte ho nadrobno a přidejte k osmahnuté cibulce.

Směs chvíli prohřejte a pak sundejte pánev z plotny. V misce si našlehejte vejce, osolte je, opepřete, ochuťte muškátovým oříškem a nakonec přidejte mírně vychladlý květák s cibulkou.

Směs dobře promíchejte a pomocí lžíce plňte jednotlivé košíčky plechu na muffiny, které jste si vyložili dvěma plátky slaniny (křížem).

Pečte cca 15-20 minut v troubě vyhřáté na 180°C.

00:00

7 Recenzí / komentářů

Miro Tiro

Říjen 10, 2016

Tohle zvládne u kuchař začátečník, za studena fajn snídaně, když už nechcete denně vajíčka 🙂

Daniela

Únor 9, 2019

Výborný, chutný a extra jednoduchý receptík 🙂

Lucie

Únor 10, 2019

Moc díky za komentář. Mám radost, že chutnalo 🙂

Zuzka

Březen 1, 2019

Určitě vyzkouším – napadá mě – co tam zkusit dát i nějaký sýr? 🙂

Lucie

Březen 1, 2019

Sýr bude fungovat skvěle 🙂

Naďa

Červenec 12, 2019

Dobrý den, úplně nevím jak se slaninou. Když se v obchode podívám na etiketu, vidím tam samá dochucovadla, zvýranovače chuti a další chemické dobroty. Předpokládám, že když je v receptu slanina, jde asi o slaninu domácí nebo?
Díky Naďa

Lucie

Červenec 12, 2019

Dobrý den, Naďo, máte pravdu, že v naprosté většině obchodů se dobrá slanina sežene jen velmi těžko. Ale dá se 🙂 Osobně kupuju slaninu v Marks and Spencer anebo u farmářů či v prémiových řeznictvích (i když i tady je potřeba se cíleně ptát na složení). Pokud seženu nějakou s vyhovujícím složením, koupím si ji do zásoby a zamrazím. Ale zas tak často ji nepoužívám, takže vydrží dlouho. Anebo si ji lze připravit doma, viz třeba můj recept bez uzení https://paleosnadno.cz/recept/domaci-slanina/. I když to není úplně ta klasická slanina, na jakou je většina lidí zvyklá.

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top Mautic is open source marketing automation
close

Má první tištěná kuchařka je tu!

Voňavá kuchařka

Bez lepku, s nízkým obsahem sacharidů a hlavně chutně.