Recept na slané květákové muffiny » Paleo snadno
Chutné recepty pro zdraví
Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

wpid-wp-1409640638298

Slané květákové muffiny

wpid-wp-1409640638298

Slané květákové muffiny

  , ,   , , , ,   , ,

Září 5, 2014

Hodnotit recept
Slané květákové muffiny
4.0 1

Už vám míchaná vajíčka „lezou krkem“? Nevíte, co k snídani? Zkuste jednou vejce trošku jinak… Muffiny si můžete připravit předem, stačí je pak pouze ohřát, skvělé jsou ale i studené.

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 30 minut
  • 15 minut

    30 minut

    45 minut

  • Množství: cca 2-3 porce
  • Obtížnost:
  • Autor: Lucie Grusová

Dobrá volba. Co uvaříte příště?

Vyřešte jednou pro vždy problém co zdravého vařit. Napsala jsem kuchařky s 207 recepty, které na webu nenajdete.
Pro každého, kdo chce jíst zdravě.

Suroviny

1/2 větší hlávky květáku

1 cibule

3 vejce

1 lžíce sádla

24 plátků slaniny

1/4 lžičky strouhaného muškátového oříšku

sůl a pepř

Postup

Polovinu květáku rozeberte na malé růžičky a dejte vařit do osolené vody.

Květák vařte do té doby, než trošku změkne, ale není příliš rozvařený (cca 10 minut).

Na pánvi rozehřejte sádlo, přidejte nadrobno nakrájenou cibulku a orestujte dosklovata.

Mezitím si slijte květák (vývar nevylívejte, můžete ho použít třeba do polévky), nakrájejte ho nadrobno a přidejte k osmahnuté cibulce.

Směs chvíli prohřejte a pak sundejte pánev z plotny. V misce si našlehejte vejce, osolte je, opepřete, ochuťte muškátovým oříškem a nakonec přidejte mírně vychladlý květák s cibulkou.

Směs dobře promíchejte a pomocí lžíce plňte jednotlivé košíčky plechu na muffiny, které jste si vyložili dvěma plátky slaniny (křížem).

Pečte cca 15-20 minut v troubě vyhřáté na 180°C.

00:00

1 Recenze / komentář

Miro Tiro

Říjen 10, 2016

Tohle zvládne u kuchař začátečník, za studena fajn snídaně, když už nechcete denně vajíčka 🙂

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Top
Mautic is open source marketing automation