🤩 NOVINKA 🤩 Stolní kalendář s recepty pro rok 2020 TO MĚ ZAJÍMÁ
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Slané květákové muffiny

Slané květákové muffiny

  , ,   , , , ,   , ,

Hodnotit recept
Slané květákové muffiny
5.0 2

Už vám míchaná vajíčka „lezou krkem“? Nevíte, co k snídani? Zkuste jednou vejce trošku jinak… Muffiny si můžete připravit předem, stačí je pak pouze ohřát, skvělé jsou ale i studené.

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 30 minut
  • 15 minut

    30 minut

    45 minut

  • Množství: cca 2-3 porce
  • Obtížnost:
  • Autor:

Dobrá volba. Co uvaříte příště?

Vyřešte jednou pro vždy problém co zdravého vařit. 
Napsala jsem kuchařky s 242 recepty, které na webu nenajdete.
Pro každého, kdo chce jíst zdravě.

Suroviny

1/2 větší hlávky květáku

1 cibule

3 vejce

1 lžíce sádla

24 plátků slaniny

1/4 lžičky strouhaného muškátového oříšku

sůl a pepř

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 30 minut
  • 15 minut

    30 minut

    45 minut

  • Množství: cca 2-3 porce

Postup

Polovinu květáku rozeberte na malé růžičky a dejte vařit do osolené vody.

Květák vařte do té doby, než trošku změkne, ale není příliš rozvařený (cca 10 minut).

Na pánvi rozehřejte sádlo, přidejte nadrobno nakrájenou cibulku a orestujte dosklovata.

Mezitím si slijte květák (vývar nevylívejte, můžete ho použít třeba do polévky), nakrájejte ho nadrobno a přidejte k osmahnuté cibulce.

Směs chvíli prohřejte a pak sundejte pánev z plotny. V misce si našlehejte vejce, osolte je, opepřete, ochuťte muškátovým oříškem a nakonec přidejte mírně vychladlý květák s cibulkou.

Směs dobře promíchejte a pomocí lžíce plňte jednotlivé košíčky plechu na muffiny, které jste si vyložili dvěma plátky slaniny (křížem).

Pečte cca 15-20 minut v troubě vyhřáté na 180°C.

00:00

Už nikdy vám žádný nový recept neuteče

Nechte mi tu na sebe e-mail a já vám dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás recepty přestanou zajímat, můžete se kdykoli odhlásit.




7 Recenzí / komentářů

Miro Tiro

Říjen 10, 2016

Tohle zvládne u kuchař začátečník, za studena fajn snídaně, když už nechcete denně vajíčka 🙂

Daniela

Únor 9, 2019

Výborný, chutný a extra jednoduchý receptík 🙂

Lucie

Únor 10, 2019

Moc díky za komentář. Mám radost, že chutnalo 🙂

Zuzka

Březen 1, 2019

Určitě vyzkouším – napadá mě – co tam zkusit dát i nějaký sýr? 🙂

Lucie

Březen 1, 2019

Sýr bude fungovat skvěle 🙂

Naďa

Červenec 12, 2019

Dobrý den, úplně nevím jak se slaninou. Když se v obchode podívám na etiketu, vidím tam samá dochucovadla, zvýranovače chuti a další chemické dobroty. Předpokládám, že když je v receptu slanina, jde asi o slaninu domácí nebo?
Díky Naďa

Lucie

Červenec 12, 2019

Dobrý den, Naďo, máte pravdu, že v naprosté většině obchodů se dobrá slanina sežene jen velmi těžko. Ale dá se 🙂 Osobně kupuju slaninu v Marks and Spencer anebo u farmářů či v prémiových řeznictvích (i když i tady je potřeba se cíleně ptát na složení). Pokud seženu nějakou s vyhovujícím složením, koupím si ji do zásoby a zamrazím. Ale zas tak často ji nepoužívám, takže vydrží dlouho. Anebo si ji lze připravit doma, viz třeba můj recept bez uzení https://paleosnadno.cz/recept/domaci-slanina/. I když to není úplně ta klasická slanina, na jakou je většina lidí zvyklá.

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top
Kuchařka - Vánoce a Silvestr (e-kniha)
zakoupil/a: Hana před 3 hodinami
 
Kalendář pro rok 2020 + 1 Item
zakoupil/a: Renáta Opava-Podvihov před 3 hodinami
 
Kalendář pro rok 2020
zakoupil/a: Dagmar Praha 2 před 3 hodinami
 
e-kuchařky: Voňavá kuchařka + Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 5 e-knih)
zakoupil/a: Denisa před 4 hodinami
 
Voňavá kuchařka - Lucie Grusová + 1 Item
zakoupil/a: Barbora Ústí nad Orlicí před 4 hodinami