Zdravý recept na shakshuka » Paleo snadno
Chutné recepty pro zdraví
Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

snidane15

Shakshuka

snidane15

Shakshuka

  ,   , , , ,   , ,

Leden 16, 2015

Hodnotit recept
Shakshuka
5.0 2

Lečo známe všichni. Proč si ho ale nezkusit připravit úplně jinak, podle blízkovýchodního receptu, kde prim hrají vejce upečená v zeleninové směsi. Na internetu najdete spoustu variant, které se liší použitým kořením. Někdo přidává skořici, jiný nové koření, mně nejvíce chutná verze s římským kmínem. Nebojte se experimentovat a najděte si tu „svojí“ variantu 😉

  • Příprava: 5 minut
  • Vaření: 35 minut
  • 5 minut

    35 minut

    40 minut

  • Množství: 4 porce
  • Obtížnost:
  • Autor: Lucie Grusová

Dobrá volba. Co uvaříte příště?

Vyřešte jednou pro vždy problém co zdravého vařit. Napsala jsem kuchařky s 207 recepty, které na webu nenajdete.
Pro každého, kdo chce jíst zdravě.

Suroviny

2 cibule

1 červená paprika

1 žlutá paprika

2 lžíce rajského protlaku

2 plechovky loupaných rajčat (v sezóně čerstvá oloupaná rajčata)

2 stroužky česneku

1 lžička římského kmínu

2 lžíce uzené papriky

chilli podle chuti

sůl

pepř

olivový olej

8 vajec

čerstvá petrželka nebo koriandr

Postup

Na olivovém oleji si nechte ve velké pánvi na mírném plameni zesklovatět cibulku nakrájenou na malé kostičky.

Pak přisypte drobně pokrájené papriky a drcený česnek. Směs osolte a nechte chvíli dusit.

Přidejte rajský protlak a nechte ho cca 2 minuty osmahnout (tím se trošku redukuje jeho nakyslá chuť a naopak mírně zesládne).

Přisypte koření a vše zalijte rajčaty.

Duste pod pokličkou na mírném plameni za občasného promíchání cca 20-30 minut.

Nakonec si ve směsi vytvořte 8 důlků, do nich rozklepněte vejce, pánev zakryjte pokličkou a nechte vařit do ztuhnutí vajec.

Dobu přizpůsobte tomu, jak chcete mít vejce uvařená – na hniličko s tekutým žloutkem, nebo úplně „natvrdo“. Záleží na vás.

Na stůl podávejte v pánvi, aby si každý mohl nabrat, posypané nasekanou čerstvou petrželkou nebo koriandrem.

00:00

5 Recenzí / komentářů

Martin

Duben 13, 2016

Vynikající 🙂

Nikol

Červen 7, 2016

Delikatesa
ikdyž přidala jsem klobásku 😀

LG

Lucie

Červen 8, 2016

Tomu rozumím. To musela být dobrota 🙂

Milan

Říjen 4, 2016

Varování pro alergiky… Dneska jsem zkusil k snídani a strašně jsem si naběhl… Jídlo výborné, ale kdo má alergii na pyl jarních stromů, tak pozor na koriandr… Nikdy dříve jsem jej v kuchyni nepoužíval, na ostatní miříkovité, ani jiné potraviny, alergii nemám, takže původce mého dnešního osypání je jasný. Naštěstí jsem v práci měl léky na alergii a po aplikaci se pokožka zklidnila…

LG

Lucie

Říjen 4, 2016

Netvrdím, že není možná alergická reakce, nicméně takto by se dala „vypíchnout“ jakákoliv libovolná surovina. Někdo má alergii na ořechy, jiný na jablka či celer atd. Osobně mám alergii na pyl jarních stromů, ale s koriandrem absolutně problém nemám, naopak ho miluju. Navíc v tomto receptu je uveden až jako druhá varianta po petrželce 🙂

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Top
Mautic is open source marketing automation