Recept na hovězí na houbách s celerovým pyré » Paleo snadno
Chutné recepty pro zdraví
Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

2014-12-27-18-17-54

Hovězí na houbách s celerovým pyré

2014-12-27-18-17-54

Hovězí na houbách s celerovým pyré

  , ,   , , , , ,   , , , ,

Leden 4, 2015

Hodnotit recept
Hovězí na houbách s celerovým pyré
0.0 0

I když příprava hovězího masa trvá delší dobu, nenechte se tím odradit. Odměnou vám bude masíčko, které se přímo rozplývá na jazyku a dá se krájet lžící. Navíc nemusíte celou dobu stát u plotny – většinu práce za vás odvede dobře těsnící poklička, tlakový nebo pomalý hrnec.

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 3 hodin 15 minut
  • 10 minut

    3 hodin 15 minut

    3 hodin 25 minut

  • Množství: 4 porce
  • Obtížnost:
  • Autor: Lucie Grusová

Dobrá volba. Co uvaříte příště?

Vyřešte jednou pro vždy problém co zdravého vařit. Napsala jsem kuchařky s 207 recepty, které na webu nenajdete.
Pro každého, kdo chce jíst zdravě.

Suroviny

1 kg hovězího masa (kližka, líčka, hrudí atd.)

3 lžíce sádla

3 velké cibule

3 řapíky celeru

4 stroužky česneku

2 hrsti sušených hub nebo odpovídající množství čerstvých či mražených

4 lžíce balsamica (bez přidaného cukru a „éček“)

4 bobkové listy

3 snítky čerstvého tymiánu nebo 1 lžička sušeného

1 velká bulva celeru (cca 1 kg)

svazek čerstvé petrželky

sůl

pepř

Postup

Maso si nakrájejte na kostky cca 4×4 cm, cibuli na kostičky, řapíkatý celer na kolečka.

V hrnci si rozpalte sádlo na vysokou teplotu a pak na něj vhoďte kostky masa.

Rozprostřete je po celém dnu a nechte opéct.

Nemíchejte hned, jinak vám maso pustí šťávu a bude ve výsledku zbytečně vysušené. Až když jde maso snadno oddělit od dna, opatrně ho promíchejte, aby se opeklo i z druhé strany.

Až se tak stane, přidejte cibuli a řapíkatý celer a nechte je osmahnout.

Přidejte rozdrcený česnek, bobkový list, tymián a vše krátce prohřejte.

Nakonec k masu přidejte balsamico ocet, sušené houby, sůl, pepř a vše zalijte vodou nebo vývarem.

Nechte zakryté vařit 2-3 hodiny, dokud nebude maso úplně měkké.

Nakonec pokličku odkryjte, „vylovte“ bobkové listy a omáčku za častého míchání redukujte na požadované množství a hustotu.

Výslednou omáčku dosolte a opepřete podle chuti.

Před podáváním si připravte celerové pyré.

Oloupejte bulvu celeru, nakrájejte ho na kostky a dejte vařit do osolené vody.

Až bude celer měkký, pečlivě ho slijte, nechte okapat a pak ho dohladka rozmixujte.

Pyré osolte podle chuti.

Podávejte s masem a houbovou omáčkou, posypané čerstvou petrželkou.

PS: Pokud použijete čerstvé houby, přidejte je do omáčky až cca 1 hodinu před koncem vaření. Omáčku na začátku nepřesolte, nezapomeňte, že omáčka se bude redukovat. Proto dosolujte podle chuti až na úplný závěr.

PS2: Pokud použijete tlakový hrnec, doba varu se samozřejmě zkrátí (na cca 1,5-2 hodiny), u pomalého hrnce naopak prodlouží (cca 5 hodin na high, cca 8 hodin na low). Výsledkem by ale vždy mělo být masíčko, které se téměř rozpadá.

00:00

0 Recenzí / komentářů

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Top
Mautic is open source marketing automation