Z každé objednávky posílám 50Kč na pomoc seniorům 🚑. Pomožte i vy!
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Surovina v receptu: ocet

Počet receptů: 36

Dýňový salát s bylinkami

Ještě před pár lety mi dýně připadala jako naprosto nudná surovina, ze které se dá udělat maximálně tak krémová polévka. Dneska se jí nemůžu nabažit a vždy se hrozně moc těším na její sezónu, až bude k dostání téměř všude. Pak přijde na řadu nejen ta zmiňovaná polévka, ale také třeba dezerty a různé přílohy. Od pečených kousků, přes "rýži" a pyré, až po různé přílohové saláty, jako je tenhle. Detail receptu »

Panenka v parmazánové krustě s teplým květákovým salátem

Květák je neuvěřitelně variabilní zelenina a dají se z něj vykouzlit naprosto skvělá jídla. Jedním z nich je třeba i tenhle teplý květákový salát se zálivkou ze sušených rajčat. Bude vám chutnat i samotný, ale spolu se šťavnatou vepřovou panenku v parmazánové krustě tvoří dokonalou dvojici. Určitě mi po vyzkoušení dáte za pravdu :-) Detail receptu »

Podzimní zelná polévka

Podzim nemám úplně v lásce. Nemůžu mu sice upřít nádhernou barevnost, ale to počasí! Takže - kdy už podzim, tak zatopit v krbu, hezky se zachumlat do deky, za zvuku deště si pustit nějaký pěkný film a k tomu si do misky nalít horkou sytou polévku. To by šlo, co říkáte? Detail receptu »

Studená rajčatová polévka Salmorejo

Tahle typická studená španělská polévka umí neuvěřitelně osvěžit, navíc skvěle chutná. V originálním receptu se připravuje z namočeného bílého chleba. Ten jsem nahradila slunečnicovým máslem. To krásně zjemní chuť polévky a také ji zahustí. Uvařená vejce a sušená šunka pak udělají z polévky sytý hlavní chod. Detail receptu »

Polévka z pečené červené řepy a fenyklu

Červená řepa je už celkem oblíbenou surovinou, fenykl na svou popularitu teprve čeká. Spoustu lidí odrazuje jeho výrazná pendreková chuť. Jenže ta se po tepelné úpravě naprosto ztratí a fenykl krásně zesládne. Dejte mu proto šanci. Zkuste ho upéct spolu s řepou a pak z nich připravte skvělou hustou polévku, která vás nadchne. Detail receptu »

Pikantní bůček v tomatové omáčce

Bůček vypečený dokřupava, to je naprostá lahoda. Stále stejná příprava se vám ale může časem přejíst. Proto vyzkoušejte recept, kdy maso necháte hezky pomalu vypéct doměkka v pikantní tomatové omáčce. Na talíři pak vše doplňte upečenou dýní, která svou sladkostí krásně doplní jemně nakyslou chuť a pikantnost výrazné omáčky. Detail receptu »

Voňavá kuchařka plná receptů, které na webu nenajdete

656 stran přirozeně bezlepkových receptů s nízkým obsahem sacharidů. Vařte z čerstvé zeleniny, masa a vajec, bez lepku, zpracovaných polotovarů a přidaného cukru. 146 skvělých receptů, které jinde nenajdete

Utopenci s kysaným zelím

I když se uzeninám snažím co nejvíce vyhýbat, občas na ně dostanu prostě chuť. Pak si seženu ty nejkvalitnější, které svým složením vyhovují mým stravovacím pravidlům (tedy bez lepku a s minimálním obsahem aditiv), a připravím si z nich nějakou dobrotu, ke které mě vážou osobní vzpomínky. Detail receptu »

Rychle naložený pikantní květák

Zaručuji vám, že tenhle květák překvapí naprosto každého, komu ho dáte na talíř. A to nejen svojí zářivě růžovou barvou, ale i výraznou pikantní chutí. Příprava trvá jen pár minut. Pak už jen stačí vydržet alespoň do druhého dne a můžete ochutnat tuhle křupavou lahůdku. Detail receptu »

Mexický „tacos“ bůček

Miluju jídla, která se jí rukama. Chutnají mi tak nejvíc. A pokud se navíc jedná o pokrm, kde si každé sousto nakombinujete sami podle sebe, jsem na vrcholu blaha :-D Sem bezpochyby patří různé nachos, tacos a wrapy z mexické kuchyně. Detail receptu »

Švestkový dip

No, nevypadá to možná zrovna vábně :-D Ale je to vážně moc dobré, zejména k vepřovému a hovězímu masu, ať už jako dip nebo základ omáčky. Navíc to zabere jen pár minut a v lednici vydrží i několik týdnů či měsíců. Detail receptu »

Lepivá tamarindová kuřecí křídla se zeleninovým salátem

To, že miluji asijskou kuchyni, vám asi nemusím říkat, to jste si už určitě všimli sami. Líbí se mi její lehkost, svěžest, pikantnost a výrazná sladko-kyselá chuť. Detail receptu »

Nejvíce mých receptů najdete v mobilní aplikaci PaleoSnadno

Bezmála 600 zdravých a chutných receptů na jdenom místě. Aplikace plná funkcí se kterými bude vaření hračka. Přepočet surovin na počet porcí, detailní vyhledávání v receptech, nákupní seznam, alergeny, nutriční hodnoty, video postup u vybraných receptů nebo ukládání receptů do oblíbených.

Telecí burger se salátem z avokáda a rajčat

Podařilo se mi úplnou náhodou sehnat 2 ingredience, které se na mém jídelníčku v poslední době moc neobjevovaly – velké krásně zralé masité rajče (jasně, nebyla sezóna) a mleté telecí v prvotřídní kvalitě (to se v nabídce řeznictví moc neobjevuje). Detail receptu »

Sladko-kyselá pečená žebírka

Na sladké jsem nikdy nebyla, ale sladko-kyselá chuť mi učarovala. Jenže ve Whole30, kde nejsou povolená žádná sladidla, to je celkem problém. Nebo že by ne? ;-) Detail receptu »

Pikantní vepřové s okurkovým salátem po asijsku

Miluji v jídlech kontrast pikantní nasládlé chuti a jemně kyselé. A přesně tuhle kombinaci najdete v dnešním receptu, který je lehce inspirovaný asijskou kuchyní. Detail receptu »

Dušené „zelí“ z řepy a kedlubny

Zelí miluju. Jenže – jako příloha k masu mi víc chutná to červené, dušené, s jemně nasládlou chutí. Nejdřív jsem zkoušela červené zelí dochucovat kokosovým cukrem a jablkem. Určitě to nebylo špatné. Jde to ale i jinak :-) Detail receptu »

Barbecue omáčka

Na blogu mám recept na domácí kečup, bohužel ale většinu roku nejsou k dispozici krásně zralá rajčata, které dají výsledné omáčce typicky plnou chuť. A protože často vařím jídla, kde je rajčatová nebo barbecue omáčka potřeba, zkusila jsem jako základ použít obyčejný rajčatový protlak. Detail receptu »

Hubnoucí diář MÉ NOVÉ JÁ

Během 3 měsíců, krok za krokem, týden po týdnu vás tento notes povede na cestě za novým já. Rozhodli jste se ke změně? Skvělé! Tento unikátní osobní diář vám v tom pomůže a provede vás po dobu 12 týdnů celou změnou.

Hovězí na brusinkách

Hovězí maso, stejně jako zvěřina, svou typickou výraznou chutí přímo vybízí ke kombinaci s něčím jemně nakyslým. Proto se tato masa často připravují dušená v červeném víně. Tahle ingredience je ale ve Whole30 zakázána (i na vaření), tak jsem zkusila hovězí podusit spolu s brusinkami. Inspirací mi byl jelení guláš. A výsledek? Za mě rozhodně skvělý, ráda se k této kombinaci budu vracet :-)

Detail receptu »

Pečené kuřecí kousky na zelenině

Někdy mě hrozně mrzí, že se zatím přes internet nedá přenášet i vůně a chuť. Záměrně píšu zatím, protože to jednou určitě půjde. Do té doby mi ale budete muset věřit, že tohle jídlo opravdu stojí za vyzkoušení. Detail receptu »

Hovězí na houbách s celerovým pyré

I když příprava hovězího masa trvá delší dobu, nenechte se tím odradit. Odměnou vám bude masíčko, které se přímo rozplývá na jazyku a dá se krájet lžící. Detail receptu »

Jednohubky Caprese

Salát Caprese samozřejmě není žádná novinka. Ale proč si ho na Silvestra nedopřát ve formě jednohubek? Příprava je opravdu hodně snadná. Detail receptu »

Kachní rillettes s cibulovou marmeládou

Tenhle recept opravdu doporučuji vaší pozornosti. Pokud máte rádi paštiky, různé masové pomazánky a nebojíte se tuku, tenhle francouzský recept rozhodně vyzkoušejte. Detail receptu »

Top
Kalendář pro rok 2020
zakoupil/a: Jana Prostějov před 1 hodinou
 
Jídelníčky na hubnutí (tištěná kniha)
zakoupil/a: Lucie Jedovnice před 3 hodinami
 
Kalendář pro rok 2020
zakoupil/a: Lucie Jedovnice před 3 hodinami
 
Kalendář pro rok 2020
zakoupil/a: Vlaďka Praha 4 - Písnice před 16 hodinami
 
Kalendář pro rok 2020 + 1 Item
zakoupil/a: Iva Praha 4 - Michle před 16 hodinami
 
0