Kalendář a současně minikuchařka pro rok 2022 v prodeji 🗓 Více informací
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Surovina v receptu: ocet

Počet receptů: 26

Omáčka Chimichurri

Jakmile se přiblíží grilovací sezóna, okamžitě si vzpomenou na tuhle mega jednoduchou, ale přitom chuťově naprosto dokonalou, argentinskou bylinkovou omáčku, kterou připravíte doslova za pár minut. K perfektně upečenému steaku či grilované zelenině je to ta pomyslná třešnička na dortu, která každé sousto dovede k dokonalosti. Detail receptu »

Omáčky Mojo Rojo a Mojo Verde

Španělské studené paprikové omáčky Mojo Rojo a Mojo Verde jsou skvělou variantou dipu nejen k pečeným bramborám a zelenině, ale také grilovanému masu, rybám či krevetám. Můžete je i mírně ohřát a podávat třeba s cuketovými nudlemi či grusetkami. Na jejich přípravu budete potřebovat jen pár surovin a vykouzlíte je doslova za pár minut. Určitě vyzkoušejte :-) Detail receptu »

Kuřecí špízy Satay s kešu omáčkou

Tradiční indonéský recept na ochucené masové špízy se stal oblíbeným po celém světě. I když se k jeho přípravě používají různé suroviny (od masa, mořských plodů, tofu či vajec) a často se podává třeba se sladkou sójovou omáčkou, jeho název Satay (někdy také jako Saté) se stal synonymem pro kuřecí špízy doplněné sladkokyselou arašídovou omáčkou. Pokud se ale arašídům vyhýbáte, zkuste tuhle variantu s kešu. Díky jejich přirozené sladké chuti není potřeba dip už vůbec doslazovat. Detail receptu »

Utopenci s kysaným zelím

I když se uzeninám snažím co nejvíce vyhýbat, občas na ně dostanu prostě chuť. Pak si seženu ty nejkvalitnější, které svým složením vyhovují mým stravovacím pravidlům (tedy bez lepku a s minimálním obsahem aditiv), a připravím si z nich nějakou dobrotu, ke které mě vážou osobní vzpomínky. Detail receptu »

Rychle naložený pikantní květák

Zaručuji vám, že tenhle květák překvapí naprosto každého, komu ho dáte na talíř. A to nejen svojí zářivě růžovou barvou, ale i výraznou pikantní chutí. Příprava trvá jen pár minut. Pak už jen stačí vydržet alespoň do druhého dne a můžete ochutnat tuhle křupavou lahůdku. Detail receptu »

Švestkový dip

No, nevypadá to možná zrovna vábně :-D Ale je to vážně moc dobré, zejména k vepřovému a hovězímu masu, ať už jako dip nebo základ omáčky. Navíc to zabere jen pár minut a v lednici vydrží i několik týdnů či měsíců. Detail receptu »

Nový kalendář / minikuchařka s recepty pro rok 2022

Používáte stolní kalendář a chcete mít i tento rok ve znamení zdravých a chutných receptů? Připravila jsem pro vás stolní kalendář s 53 novými recepty, díky kterým si zpříjemníte každý týden v roce.

Lepivá tamarindová kuřecí křídla se zeleninovým salátem

To, že miluji asijskou kuchyni, vám asi nemusím říkat, to jste si už určitě všimli sami. Líbí se mi její lehkost, svěžest, pikantnost a výrazná sladko-kyselá chuť. Detail receptu »

Telecí burger se salátem z avokáda a rajčat

Podařilo se mi úplnou náhodou sehnat 2 ingredience, které se na mém jídelníčku v poslední době moc neobjevovaly – velké krásně zralé masité rajče (jasně, nebyla sezóna) a mleté telecí v prvotřídní kvalitě (to se v nabídce řeznictví moc neobjevuje). Detail receptu »

Sladko-kyselá pečená žebírka

Na sladké jsem nikdy nebyla, ale sladko-kyselá chuť mi učarovala. Jenže ve Whole30, kde nejsou povolená žádná sladidla, to je celkem problém. Nebo že by ne? :-) Detail receptu »

BBQ barbecue omáčka

Dobrá BBQ omáčka dokáže s masem divy! Třeba taková vepřová žebírka, trhané hovězí nebo kuřecí křídla dochucená barbecue omáčkou a upečená krásně doměkka vás s prvním soustem vystřelí na vrchol blaha ❤️ Připravte si vlastní BBQ omáčku a tenhle pocit vyzkoušejte :-) Detail receptu »

Hovězí na brusinkách

Hovězí maso, stejně jako zvěřina, svou typickou výraznou chutí přímo vybízí ke kombinaci s něčím jemně nakyslým. Proto se tato masa často připravují dušená v červeném víně. Tahle ingredience je ale ve Whole30 zakázána (i na vaření), tak jsem zkusila hovězí podusit spolu s brusinkami. Inspirací mi byl jelení guláš. A výsledek? Za mě rozhodně skvělý, ráda se k této kombinaci budu vracet :-)

Detail receptu »

Nejvíce mých receptů najdete v mobilní aplikaci PaleoSnadno

Více než 700 zdravých a chutných receptů na jednom místě. Aplikace plná funkcí, se kterými bude vaření hračka. Přepočet surovin na počet porcí, detailní vyhledávání v receptech, nákupní seznam, alergeny, nutriční hodnoty, video postup u vybraných receptů nebo ukládání receptů do oblíbených.

Pečené kuřecí kousky na zelenině

Někdy mě hrozně mrzí, že se zatím přes internet nedá přenášet i vůně a chuť. Záměrně píšu zatím, protože to jednou určitě půjde. Do té doby mi ale budete muset věřit, že tohle jídlo opravdu stojí za vyzkoušení. Detail receptu »

Italské masové kuličky s omáčkou arrabbiata a špagetovou dýní

Pokud jste zatím nikdy nepřipravovali špagetovou dýni, určitě vás mile překvapí. Nečekejte konzistenci a chuť klasických těstovin. Pokud vás ale „honí mlsná“ na pikantní rajčatovou omáčku s těstovinami, určitě vám špagetová dýně poskytne skvělý základ, který při dobrém dochucení klasické špagety v mnohém předčí. Detail receptu »

Hovězí na houbách s celerovým pyré

I když příprava hovězího masa trvá delší dobu, nenechte se tím odradit. Odměnou vám bude masíčko, které se přímo rozplývá na jazyku a dá se krájet lžící. Detail receptu »

Jednohubky Caprese

Salát Caprese samozřejmě není žádná novinka. Ale proč si ho na Silvestra nedopřát ve formě jednohubek? Příprava je opravdu hodně snadná. Detail receptu »

Kachní rillettes s cibulovou marmeládou

Tenhle recept opravdu doporučuji vaší pozornosti. Pokud máte rádi paštiky, různé masové pomazánky a nebojíte se tuku, tenhle francouzský recept rozhodně vyzkoušejte. Detail receptu »

Hubnoucí diář MÉ NOVÉ JÁ

Během 3 měsíců, krok za krokem, týden po týdnu vás tento notes povede na cestě za novým já. Rozhodli jste se ke změně? Skvělé! Tento unikátní osobní diář vám v tom pomůže a provede vás po dobu 12 týdnů celou změnou.

Hovězí vývar s játrovými knedlíčky

Často se mi stane, že koupím maso s kostí, ale nakonec na přípravu použiju samotné maso a zůstanou mi tak odříznuté, tepelně neupravené kosti. A to ať už hovězí, vepřové či drůbeží. Pokud se to stává i vám, kosti rozhodně nevyhazujte. Skvěle se totiž hodí na přípravu poctivého vývaru. Detail receptu »

Jelení guláš s batátovými placičkami

Dostal se mi do ruky hezký kousek jeleního masa. První, co mě napadlo, byl guláš s brusinkami. A volba to byla vážně dobrá. V kombinaci s nasládlými batáty tvořila jeho lehce navinulá chuť skvělou kombinaci. Detail receptu »

Domácí sulc

Pokud si vaříte domácí, opravdu poctivé vývary z masa a kostí, jistě jste si všimli, že vám polévka do druhého dne v lednici ztuhne do konzistence „amarounů“ ;-) Téhle vlastnosti se dá využít... Detail receptu »

Karamelizovaný bůček s domácí hořčicí a kyselými okurkami

Jedná se vlastně o 3 recepty. Klidně vyzkoušejte každý zvlášť, ale dohromady tvoří skvělou kombinaci, kde se jednotlivé části skvěle chuťově doplňují. Detail receptu »

Pizza Margherita

Vyzkoušela jsem různé typy „paleo pizzy“ – s květákovým korpusem, s masem místo těsta, zapečené lilky, cukety atd. Ale nebudeme si nic nalhávat, to těsto tam prostě chybí. Detail receptu »

0
Váš košík je prázdný!

Vypadá to, že jste si do košíku ještě žádné zboží nepřidali. Není to škoda?

Podívat se na produtky