Rychle naložený pikantní květák » Paleo snadno
Chutné recepty pro zdraví
Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

_DSC7779podpis-blog

Rychle naložený pikantní květák

_DSC7779podpis-blog

Rychle naložený pikantní květák

  , ,   , , , , , ,   , ,

Srpen 13, 2016

Hodnotit recept
Rychle naložený pikantní květák
5.0 2

Zaručuji vám, že tenhle květák překvapí naprosto každého, komu ho dáte na talíř. A to nejen svojí zářivě růžovou barvou, ale i výraznou pikantní chutí. Příprava trvá jen pár minut. Pak už jen stačí vydržet alespoň do druhého dne a můžete ochutnat tuhle křupavou lahůdku. Myslím, že hned poběžíte pro další květák 🙂

  • Příprava: 12 hodin
  • Vaření: 15 minut
  • 12 hodin

    15 minut

    12 hodin 15 minut

  • Množství: 2 střední sklenice
  • Obtížnost:
  • Autor: Lucie Grusová

Dobrá volba. Co uvaříte příště?

Vyřešte jednou pro vždy problém co zdravého vařit. Napsala jsem kuchařky s 207 recepty, které na webu nenajdete.
Pro každého, kdo chce jíst zdravě.

Suroviny

1 střední květák

3 dcl jablečného octa

2 dcl vody

2 zarovnané lžičky soli

2 nadrobno pokrájené vypeckované datle

2 lžičky hořčičných semínek

2 chilli papričky

2 plátky červené řepy

Postup

Rozeberte květák na menší růžičky. Oloupejte si řepu, odkrojte z ní 2 plátky a ty přeřízněte napůl. Chilli papričky zbavte semínek a nakrájejte je na nudličky.

V hrnci přiveďte k varu vodu, ocet, datle, sůl a hořčičná semínka. Jakmile začne nálev vřít, vhoďte do něj květák a nechte ho pod pokličkou přibližně 5 minut vařit. Pak plotnu vypněte a květák s nálevem nechte zakrytý stát na plotně dalších 10 minut.

Vařící vodou si vypláchněte uzavíratelné sklenice. Pak do nich pomocí čisté vidličky napěchujte povařený květák, přidejte plátky červené řepy, nakrájené chilli papričky a vše zalijte horkým vývarem. Sklenice pečlivě uzavřete a položte víčkem dolů. Takto nechte vychladnout.

Uchovávejte v chladném tmavém místě, kde vám květák vydrží i několik týdnů. Lze ho ale podávat již druhý den po naložení.

Skvěle se hodí k upečenému masu i jako pikantní doplněk snídaně, který vás stoprocentně probere 🙂

Pokud vám nálev nevystačí, klidně sklenice dolijte studeným octem rozmíchaným s vodou v poměru 1,5:1 a mírně osoleným. Snažte se ale sklenice květákem naplnit tak, aby okolo něj nezůstávalo příliš volného místa a nálevu nebylo potřeba moc. Na druhou stranu necpěte květákové růžičky do sklenic násilím, aby se nepolámaly.

00:00

4 Recenzí / komentářů

vlasta mlejnková

Srpen 13, 2016

Skvělé, jak mi vyjde čas, zkusím – podle ingrediencí mě už teď honí mlsná

LG

Lucie

Srpen 14, 2016

Dneska budu dělat další várku. Ta předchozí nějak rychle zmizela 😀

Miroslav

Říjen 3, 2016

Vynikající. Zároveň musím pochválit recept na konfitovaná rajčata z „Letní kuchařky“. Naprostá pecka.

LG

Lucie

Říjen 3, 2016

Moc díky za vyzkoušení receptů a jejich pochvalu 🙂

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Top
Mautic is open source marketing automation