Recept na švestkový dip » Paleo snadno
Chutné recepty pro zdraví
Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

plum-dip

Švestkový dip

plum-dip

Švestkový dip

  ,   , , , , ,   , ,

Srpen 27, 2015

Hodnotit recept
Švestkový dip
5.0 1

No, nevypadá to možná zrovna vábně 😀 Ale je to vážně moc dobré, zejména k vepřovému a hovězímu masu, ať už jako dip nebo základ omáčky. Navíc to zabere jen pár minut a v lednici vydrží i několik týdnů či měsíců.

  • Příprava: 5 minut
  • Vaření: 30 minut
  • 5 minut

    30 minut

    35 minut

  • Množství: 1 střední sklenička
  • Obtížnost:
  • Autor: Lucie Grusová

Dobrá volba. Co uvaříte příště?

Vyřešte jednou pro vždy problém co zdravého vařit. Napsala jsem kuchařky s 207 recepty, které na webu nenajdete.
Pro každého, kdo chce jíst zdravě.

Suroviny

100 g sušených švestek (nesířené, nedoslazované)

1 cibule

1/2 menšího jablka

1 cm čerstvého zázvoru (volitelně)

1 čerstvá chilli paprička

1 lžíce jablečného octa

1 lžíce olivového oleje

sůl

pepř

Postup

Na olivovém oleji si nechte opéct do hněda cibuli, nakrájenou na proužky.

Pak přidejte drobně pokrájené jablko, švestky, chilli papričku (zbavenou semínek) a případně i nastrouhaný čerstvý zázvor.

Krátce osmahněte, pak podlijte cca 2 dcl vody, přidejte jablečný ocet a za občasného promíchání nechte jemně probublávat, dokud se švestky nerozpustí a nevyvaří se většina vody.

Nakonec směs rozmixujte a dochuťte solí a pepřem.

Horkým dipem naplňte vařící vodou vymytou sklenici a dobře uzavřete.

Uchovávejte v lednici.

00:00

1 Recenze / komentář

Ptolemai

Duben 27, 2016

Výborné! Ke kuličkám z hovězího doslova božské! 🙂

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Top
Mautic is open source marketing automation