Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Telecí burger se salátem z avokáda a rajčat

Telecí burger se salátem z avokáda a rajčat

  , , ,   , , , ,   , , , , ,

Hodnotit recept
Telecí burger se salátem z avokáda a rajčat
0.0 0

Podařilo se mi úplnou náhodou sehnat 2 ingredience, které se na mém jídelníčku v poslední době moc neobjevovaly – velké krásně zralé masité rajče (jasně, nebyla sezóna) a mleté telecí v prvotřídní kvalitě (to se v nabídce řeznictví moc neobjevuje).

  • Příprava: 30 minut
  • Vaření: 15 minut
  • 30 minut

    15 minut

    45 minut

  • Množství: 2 porce
  • Obtížnost:
  • Autor:

Dobrá volba. Co uvaříte příště?

Vyřešte jednou pro vždy problém co zdravého vařit. 
Napsala jsem kuchařky s 242 recepty, které na webu nenajdete.
Pro každého, kdo chce jíst zdravě.

Suroviny

300 g mletého telecího masa (ideálně nějaké s cca 25% tuku, rozhodně ne z kýty, burger by byl moc suchý)

300 g zralých rajčat

2 avokáda

1 menší červená cibule

2 lžíce olivového oleje

1 lžíce balsamico octa

4 lístky čerstvé bazalky

ghee

sůl

pepř

  • Příprava: 30 minut
  • Vaření: 15 minut
  • 30 minut

    15 minut

    45 minut

  • Množství: 2 porce

Postup

Z mletého masa, které jste nechali mimo lednici dojít na pokojovou teplotu, vypracujte placky vysoké cca 2-3 cm. Osolte je a opepřete z obou stran.

Rozpalte si nasucho pánev. Jakmile je horká tak, že z ní cítíte žár, když nad ní položíte ruku (slovíčko NAD je důležité, neplést s NA ;-)), nechte na ní rozpustit lžíci ghee a na pánev dejte naprudko osmahnout burgery.

Z každé strany cca 2-3 minuty, maso obraťte jen jednou.

Jakmile jsou burgery opečené (na povrchu mají krásně křupavou kůrku), vyndejte je z pánve, přikryjte je alobalem nebo hlubokým talířem a nechte je chvíli odpočinout, aby se vypečená šťáva vsákla zpátky do masa. Jedině tak budete mít burgery krásně šťavnaté.

Mezitím si připravte salát. Rajčata a oloupaná avokáda si nakrájejte na plátky cca 0.5-1 cm, červenou cibuli naopak na co nejtenčí nudličky. Vše rozdělte na talíře.

Z olivového oleje a balsamico octa (lze ho nahradit i lžící limetkové šťávy) vytvořte jednoduchou zálivku. Rozmíchejte do ní ještě 2 drobounce pokrájené lístky bazalky.

Směsí jemně pokapejte připravené saláty, každý ještě ozdobte 1 lístkem bazalky, osolte a opepřete.

Přidejte odpočinuté burgery a hned podávejte.

00:00

0 Recenzí / komentářů

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top Mautic is open source marketing automation
close

Má první tištěná kuchařka je tu!

Voňavá kuchařka

Bez lepku, s nízkým obsahem sacharidů a hlavně chutně.