Sezonní suroviny a recepty pro každý měsíc v roce 👉🏻 Více informací
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

BBQ barbecue omáčka

BBQ barbecue omáčka

  ,   , , , , , , ,   , , , , ,

Ohodnotit recept
BBQ barbecue omáčka
0.0 0

Dobrá BBQ omáčka dokáže s masem divy! Třeba taková vepřová žebírka, trhané hovězí nebo kuřecí křídla dochucená barbecue omáčkou a upečená krásně doměkka vás s prvním soustem vystřelí na vrchol blaha ❤️ Připravte si vlastní BBQ omáčku a tenhle pocit vyzkoušejte 🙂

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření / pečení: 30 minut
  • 10 minut

    30 minut

    40 minut

  • Množství: cca 20 plných lžic
  • Obtížnost:
  • Autor:

Dobrá volba. Mám pro vás tip i napříště

Koukněte na mé kuchařky plné zdravých receptů, které na webu nenajdete. Můžete vybírat z tištěných knih i e-kuchařek.

Suroviny

120 g cibule

2 stroužky česneku

60 g jablka

10 g čerstvého zázvoru

200 g rajčatového protlaku

1 lžíce rybí omáčky (ve W30 a vegetariánské variantě nahraďte troškou soli)

2 lžíce balzamikového octa

1 lžíce kvalitní sójové omáčky nebo coconut aminos (zvolte podle vašeho stravovacího stylu)

1 lžička sušeného koriandru

1/2 lžičky mleté skořice

1/3 lžičky mletého hřebíčku

špetka chilli

cca 15 g sladidla (med, kokosový cukr, datlový sirup, erythritol, xylitol aj. - konkrétní druh i množství zvolte podle vašeho výživového stylu, ve W30 zcela vynechejte)

cca 1 dcl vody (podle potřeby)

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření / pečení: 30 minut
  • 10 minut

    30 minut

    40 minut

  • Množství: cca 20 plných lžic

Postup

Oloupejte cibuli, česnek a jablko (to zbavte i jádřince) a vše nakrájejte na kousky.

Očistěte také zázvor a nastrouhejte ho nebo nakrájejte na co nejtenčí plátky, aby se porušila vnitřní vlákna a v omáčce vám nezůstaly dřevnaté kousky.

Všechno společně i s ostatními surovinami rozmixujte do hladké směsi.

Vařte pod pokličkou na opravdu mírném plameni cca 30 minut. Občas promíchejte.

Pár minut před koncem varu můžete pokličku odkrýt a za stálého míchání omáčku povařit do požadované hustoty.

Ještě horkou omáčkou naplňte vroucí vodou vymyté sklenice a uložte do chladu. Nechte rozležet minimálně do druhého dne.

Při uchování v lednici omáčka vydrží několik týdnů, pro delší skladování ji můžete zavařit.

Lze ji použít k dochucení jídel (hodí se perfektně například na pomalu pečené trhané maso či pečená kuřecí křídla), nebo jako doplněk k opečenému masu či jeho marinování.

00:00

Sdílejte recept s přáteli

Výživové hodnoty na 1 porci

Velikost porce1 lžíce (cca 25 g)
Energetická hodnota16 kcal / 70 kJ
Sacharidy3 g
Tuky0 g
Bílkoviny1 g

Už nikdy vám žádný nový recept neuteče

Nechte mi tu na sebe e-mail a já vám dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás recepty přestanou zajímat, můžete se kdykoli odhlásit.




0 Recenzí / komentářů

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

0