Z každé objednávky posílám 50Kč na pomoc seniorům 🚑. Pomožte i vy!
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Barbecue omáčka

Barbecue omáčka

  ,   , , , ,   , , ,

Hodnotit recept
Barbecue omáčka
0.0 0

Na blogu mám recept na domácí kečup, bohužel ale většinu roku nejsou k dispozici krásně zralá rajčata, které dají výsledné omáčce typicky plnou chuť. A protože často vařím jídla, kde je rajčatová nebo barbecue omáčka potřeba, zkusila jsem jako základ použít obyčejný rajčatový protlak. Výsledek mi tak chutnal, že jsem ho kromě použití při vaření chodila do lednice „uďobávat“ ještě několik dní 😀

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 45 minut
  • 10 minut

    45 minut

    55 minut

  • Množství: 1 menší sklenice
  • Obtížnost:
  • Autor:

Dobrá volba. Mám pro vás tip i napříště

Koukněte na mé kuchařky plné zdravých receptů, které na webu nenajdete. Můžete vybírat z tištěných knih i e-kuchařek.

Suroviny

200 g rajčatového protlaku

2 červené cibule

2 stroužky česneku

1/2 jablka

2 cm čerstvého zázvoru

2 lžíce rybí omáčky

1 lžíce balsamico octa

1 lžička sušeného koriandru

1/2 lžičky mleté skořice

1/3 lžičky mletého hřebíčku

1 lžíce olivového oleje

špetka chilli

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 45 minut
  • 10 minut

    45 minut

    55 minut

  • Množství: 1 menší sklenice

Postup

Oloupejte si cibuli, česnek a jablko (to zbavte i jádřince) a vše nakrájejte na větší kousky.

Očistěte si také zázvor a ten buď nastrouhejte, nebo nakrájejte na co nejmenší kousky, aby se porušila vnitřní vlákna a v omáčce vám nezůstaly dřevnaté kousky.

Všechno vložte i se zbylými ingrediencemi a cca 1 dcl vody do mixéru.

Vše perfektně rozmixujte do hladké směsi. Tu pak nalijte do hrnce a pod pokličkou vařte na opravdu mírném plameni cca 45 minut.

Občas omáčku zkontrolujte a promíchejte, v případě potřeby dolijte trošku vody.

Před použitím nechte BBQ omáčku uležet (minimálně do druhého dne).

Při uchování v lednici v uzavíratelné nádobě vydrží minimálně týden.

Lze ji použít k dochucení jídel, nebo jako doplněk k opečenému masu či jeho marinování.

00:00

Už nikdy vám žádný nový recept neuteče

Nechte mi tu na sebe e-mail a já vám dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás recepty přestanou zajímat, můžete se kdykoli odhlásit.




0 Recenzí / komentářů

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top