BBQ barbecue omáčka
BBQ barbecue omáčka
Omáčky, dipy, Ostatní Bez lepku, Bez masa, Bez vajec, Low Carb, Paleo, Primal, Vegetariánské, Whole30 ocet, ovoce, rajčata, zázvor, zelenina
2015-03-15
Ohodnotit receptDobrá BBQ omáčka dokáže s masem divy! Třeba taková vepřová žebírka, trhané hovězí nebo kuřecí křídla dochucená barbecue omáčkou a upečená krásně doměkka vás s prvním soustem vystřelí na vrchol blaha ❤️ Připravte si vlastní BBQ omáčku a tenhle pocit vyzkoušejte 🙂
- Příprava: 10 minut
- Vaření / pečení: 30 minut
-
10 minut
30 minut
40 minut
- Množství: cca 20 plných lžic
- Obtížnost:
- Autor: Lucie Grusová
Dobrá volba. Mám pro vás tip i napříště
Koukněte na mé kuchařky plné zdravých receptů, které na webu nenajdete. Můžete vybírat z tištěných knih i e-kuchařek.
Suroviny
120 g cibule
2 stroužky česneku
200 g rajčatového protlaku
1 lžíce rybí omáčky (ve W30 a vegetariánské variantě nahraďte troškou soli)
1 lžíce kvalitní sójové omáčky nebo coconut aminos (zvolte podle vašeho stravovacího stylu)
1 lžička sušeného koriandru
1/2 lžičky mleté skořice
špetka chilli
cca 15 g sladidla (med, kokosový cukr, datlový sirup, erythritol, xylitol aj. - konkrétní druh i množství zvolte podle vašeho výživového stylu)
- Příprava: 10 minut
- Vaření / pečení: 30 minut
-
10 minut
30 minut
40 minut
- Množství: cca 20 plných lžic
Postup
Oloupejte cibuli, česnek a jablko (to zbavte i jádřince) a vše nakrájejte na kousky.
Očistěte také zázvor a nastrouhejte ho nebo nakrájejte na co nejtenčí plátky, aby se porušila vnitřní vlákna a v omáčce vám nezůstaly dřevnaté kousky.
Všechno společně i s ostatními surovinami rozmixujte do hladké směsi.
Vařte pod pokličkou na opravdu mírném plameni cca 30 minut. Občas promíchejte.
Pár minut před koncem varu můžete pokličku odkrýt a za stálého míchání omáčku povařit do požadované hustoty.
Ještě horkou omáčkou naplňte vroucí vodou vymyté sklenice a uložte do chladu. Nechte rozležet minimálně do druhého dne.
Při uchování v lednici omáčka vydrží několik týdnů, pro delší skladování ji můžete zavařit.
Lze ji použít k dochucení jídel (hodí se perfektně například na pomalu pečené trhané maso či pečená kuřecí křídla), nebo jako doplněk k opečenému masu či jeho marinování.
Sdílejte recept s přáteli
Výživové hodnoty na 1 porci
Už nikdy vám žádný nový recept neuteče
Nechte mi tu na sebe e-mail a já vám dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás recepty přestanou zajímat, můžete se kdykoli odhlásit.
0 Recenzí / komentářů
Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..